Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Subscriptii

Cat ar costa acest poster, se poa...
 Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA a dat teapa de 1,...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )

Implanturi dentare clinici Consta...
 

Israel in lume:Realitatea vs Mit

- - - - -
  • Please log in to reply
1922 replies to this topic

#1
perpetumobile

perpetumobile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 20.09.2009
Din publicatia  ministerului de diplomatie publica. Foarte interesant si instructiv. Tradus din engleza.


Israel în lume: Realitatea vs Mit

" Israelul este un deșert și toate acestea cămile plimbare "," femeile voastre purta kaffiyehs ";" israelieni mânca numai falafel " ... Ați venit , probabil, în multe mituri și concepții greșite despre Israel și israelieni în timpul călătoriilor dumneavoastră în străinătate, sau în întâlnirile cu străini aici, în Israel . Pentru a vă ajuta să devină diplomați publice , am compilat pentru tine cele mai frecvente mituri că sunteți răspunzător pentru a rula în , împreună cu faptele reale , astfel încât să le puteți aduce în conversație, și de a ajuta percepțiile schimbare de Israel.


Mit: Israelul este o țară religioasăFalse.. Deși Israelul este definit ca o țară evreiască , și chiar dacă majoritatea covârșitoare a rezidenților săi sunt evrei , majoritatea dintre ele nu sunt religioase. Patruzeci și patru la sută din populația evreiască din Israel se definește ca seculare - nereligiosi ; 27% ca fiind tradiționale - nereligiosi ; 12% ca fiind tradiționale - religioase; 9% religioase; și 8 % ca ultra-ortodoxe .

Mit: Israelul este o dictatură militară
False.Israelul este considerat unul dintre cele mai stabile state democratice în lumea occidentală , și cu siguranță în Orientul Mijlociu . În ciuda războaielor am fost și prin atacuri teroriste în curs de desfășurare și amenințări , majoritatea cetățenilor țării locuiesc departe de zonele în care se desfășoară activitatea militară . Funcțiile armatei israeliene bazat pe reguli stricte morale care pun accentul pe respectul pentru viața civilă și de proprietate . FIL este numit "Israel Forțelor de Apărare "pentru un motiv bun , treaba lui este să apere . Spre deosebire de dictaturi , Israel , de asemenea, se bucură de libertate completă de presa, ca dovedite prin folosirea nostru de Internet - printre cele mai ridicate din lume.

Mit: Israelul este o țară primitivă
Fals :Israelul este cunoscut pentru inovație în domeniul științelor și puterea sa creatoare în artă, cultură , tehnologie și medicină. Israelul este lider mondial de Vest, în ratele de supraviețuire de cancer, și este o superputere medicale în domeniul fertilității și nașterii . În cultură, Israelul are loc al doilea în lume în numărul de cărți publicate pe cap de locuitor . În mediul academic , rata de cei cu grade avansate între 25-35 ani este de 35% în Israel , similar cu rata în Statele Unite, și mai mult decât cea a Suediei și Japonia. În aproape fiecare ramură a științei, tehnologiei , economiei și culturii , se numără printre țările în Israel de top în funcție de studii la nivel mondial .
Vrei să citești mai mult despre realizarile lui Israel ? Click aici


Mit: israelieni chiar nu vreau pace
False.Șapte războaie și a activităților teroriste care durează mai mult de șase decenii în care Israelul a fost forțat să-și apere cetățenii săi nu a modificat caracterul iubitor de pace dintre israelieni care caută în permanență noi modalități de a obține de mediere și compromis , discuții și coexistență. Am întâmpinat dificultăți și provocări pe drumul de a stabili pacea cu palestinienii și alți vecini și ne rugăm pentru ziua când încercările noastre vor reuși . Istoria dovedește că Israelul a făcut concesii ample de dragul de pace cu vecinii săi Iordania și Egipt. Israelul nu va pierde speranța pentru pace .
Vrei sa stii mai multe despre relațiile noastre cu țările arabe și palestinieni ? Click aici


Mit: Palestina a fost întotdeauna o țară arabăFalse.Palestina nu a fost niciodată un stat arab , și acolo nu a fost niciodată un "stat al Palestinei " . Termenul a fost inventat pentru a pedepsi pe evrei următoarele Bar Kochba revoltă împotriva Imperiului Roman. Aceasta se referă la Filistenilor , evreii rivali istorice pentru controlul de coasta Israelului. limba arabă a devenit dominantă în urma invaziei musulmane în secolul 7 . Nici un stat arab sau palestinian a existat vreodată în Țara lui Israel. În cazul în care pre- eminent arabo- istoricul american Phillip Prof. Hitti de la Universitatea Princeton a depus mărturie împotriva planului de Partiționarea în fața Comisiei anglo-american, el a afirmat că " -a lungul istoriei , nu a existat niciodată un astfel de concept ca Palestina ".
Vrei sa stii mai multe despre problema palestinian? Click aici


Mit: Relațiile dintre Israel și palestinieni este sursa de teroare la nivel mondial
False.. teroare musulmane este activă în întreaga lume, cu nici o legatura cu conflictul arabo-israelian , problema refugiaților palestinieni , relațiile Israel -SUA, sau existența statului Israel și a politicilor sale . Teroarea a fost violent încă de la mijlocul secolului 20 în diverse locuri din întreaga lume, și problema palestiniană nu este ceea ce a provocat răspândirea ei . Vest, în măsura în care teroarea islamica este în cauză, constituie un obstacol pentru îndeplinirea aspirațiilor musulmane pentru extindere. valorile occidentale (libertatea de religie , libertatea de exprimare , o presă liberă , o piață liberă, fără educație , democrație, etc ) sunt o amenințare morală pentru existența unor regimuri dictatoriale musulmane.
Vrei sa stii mai multe despre teroare musulmana ? Click aici


În conformitate cu Rezoluția 242, Israelul ar trebui să se întoarcă la 67 frontierelor și de a permite refugiaților să se întoarcă
False.Rezoluția prevede retragerea de pe teritoriile fără a defini frontierele ca liniile din 4 iunie 1967. Consiliul de Securitate ONU a decis ca, din moment ce nu a existat nici o referire în rezoluția unei retrageri complete , orice viitor acord de pace ar necesita că Israelul se retrage din "teritorii "și nu" toate teritoriile " cucerite în timpul războiului. Prin urmare , statul Israel, pe care le consideră destul de buna pentru desfășurarea de negocieri pentru a atinge frontierele sigure, a recunoscut că nu risc de securitate ale Israelului ( de bază a Israelului a fost la doar 9 mile largă în 1967). Rezoluția 242 , de asemenea, se referă la o soluție echitabilă pentru refugiat problema fără a aborda domeniul de aplicare a soluției în detaliu. Israelul nu se vedea rezoluția ca ancorarea dreptul de întoarcere , în timp ce partea arabă susține că rezoluția garanții reveni complet.
Vrei sa stii mai multe despre Rezoluția 242 ? Click aici


Mit: În viitorul apropiat va exista o majoritate covârșitoare arab în Israel
False.Aceasta este o cerere complet nefondate . Tendința a ratei natalității mai mică , care este zdrobitoare lumii musulmane este de a ajunge arabii israelieni și populației palestiniene , de asemenea. Cercetarile arata ca palestiniene Biroul Central de Statistică (PCB) publică date determinând o creștere a numărului de născuți cu 32% , inclusiv numărul de emigranți în recensămintele populației lor. Acest mit există datorită oameni se bazează pe surse care denaturează statistici. Fiecare previziune prin crearea demografice în ultimii o sută ani a prezis o majoritate de arabi între Marea Mediterană și râul Iordan , dar a fost respins de fiecare dată. Asta pentru ca rata natalității evreiască a fost subestimat , rata natalității arabe a fost supraestimat , și echilibrul între emigrarea arabă și potențialul de imigrare evreiești au fost luate în considerare.
Vrei sa stii mai multe despre populația arabă în Israel? Click aici


Mit: Nu există nici pace, pentru că a asezarilor
False. Rădăcinile conflictului arabo-israelian nu se află în mărime de stat , ci în însăși existența sa . Tel Aviv și Ierusalim sunt , de asemenea, susceptibile de a fi percepută ca așezări în ochii arabilor " . Autoritatea Palestiniană vede rădăcinile conflictului ca fiind " 1948 așezări, " întrucât faptele arată că așezări au fost fondate după războiului din 1967 . Oamenii ar trebui să se reamintească faptul că, în ciuda dreptul nostru istoric și oficială la terenuri, Israel dezrădăcinate 25 localități din Gaza și Samaria, în septembrie 2005, ca un pas important spre ajungerea la un acord cu palestinienii . Din păcate , această mișcare a fost interpretată de partea palestiniană ca slăbiciune și defalcarea de reziliență israeliene. De atunci , contrabanda / construire / lansarea de rachete de la orașe Negev are doar escaladat , puterea Hamas a crescut , și cele două războaie au izbucnit - al doilea război din Liban și a operațiunii Cast Lead , care a condus la raportul Goldstone , a crescut presiunea asupra Israelul din partea comunității internaționale și de a cere tot mai radicale arabe asupra Israelului.
Vrei sa stii mai multe despre legătura dintre localități și pace? Click aici


Mit: Milioane de refugiați palestinieni nu au voie să se întoarcă în Israel
False. În primul rând , amintiți-vă acest lucru de bază: O majoritate de arabi în Țara lui Israel , înainte de Războiul de Independență (1948) au stabilit aici în calitate de refugiați după părăsirea țările arabe . În al doilea rând , dezertare de către conducerea palestiniană încă din 1947 a dus la prăbușirea moralului în rândul publicului palestinian și renunțarea la casele lor. Comisarul britanic a cerut minorităților evreiești și arabe în orașe mixte să evacueze . Evreii au refuzat și a rămas pune , în timp ce arabii respectate și a fugit . Vorbim despre 320 de mii de refugiați arabi. Este , de asemenea, esențial să se sublinieze că discuția nesfârșită a problemei refugiaților palestinieni ignoră faptul că 820 de mii de evrei au scăpat sau au fost expulzați din musulmani / țările arabe și , de asemenea, au devenit refugiați. Din fericire, Israel a fost acolo pentru a le ia în , în timp ce cele mai multe țări musulmane au fost reticenți , dacă nu în totalitate împotriva , luând în arabi care au fugit în timpul războiului.
Vrei sa stii mai multe despre obiectul de refugiați ? Click aici


Mit : probleme Israelului cu statele arabe se extind de la suferința palestinienilor "
False. țările arabe nu s-au mutat pentru a îmbunătăți starea de fapt palestinienilor " . Atitudinea lor față de palestinieni a fost întotdeauna ambivalentă - pe de o parte , ele i înfățișeze pe palestinieni ca o extensie a suprimat poporului arab , și emit muscaturile de sunet împotriva acestei opresiunii presupune și nedreptate , pe de altă parte , liderii națiunilor arabe a se vedea problema palestinian ca un instrument , mai degrabă decât un scop . Nu este nici un principiu central al politicii lor , nici un factor principal in determinarea politicii față de Occident sau chiar față de Israel. Conform faptelor de multe ori chiar pare că liderii arabi palestinieni consideră un element potențial subversiv și frică Lebanonization " din țările lor .

#2
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008
cine a facut traducerea asta oribila ? :huh:

#3
x24

x24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,917
  • Înscris: 26.04.2007
Google Translate ?

#4
perpetumobile

perpetumobile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 20.09.2009

View Postx24, on 18th September 2010, 11:26, said:

Google Translate ?
Din pacate, da.
Daca vreti pot pune articolul pe engleza       http://masbirim.gov.il/eng/

Edited by perpetumobile, 18 September 2010 - 12:24.


#5
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
wow
cat de misto e in israel
cred ca ei sunt poporu perfect si tot ceea ce se spune despre ei sunt miciuni ale masonilor

#6
razvan_89

razvan_89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.06.2007
eu am vazut documentarul de la BBC, THe birth of Israel, si m-a convins ca Palestinienii sunt cei nedreptatiti, si nu e pamantul vostru, nu aveati niciun drept acolo

#7
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
gresit
aia-i conspiratia masonilor

#8
perpetumobile

perpetumobile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 20.09.2009

View Postrazvan_89, on 18th September 2010, 12:40, said:

eu am vazut documentarul de la BBC, THe birth of Israel, si m-a convins ca Palestinienii sunt cei nedreptatiti, si nu e pamantul vostru, nu aveati niciun drept acolo

Eu am vazut nu de mult un documentar a lui BBC despre ce sa intamplat pe vaporul Marmara care a vrut sa sparga embargoul israelian a Fasiei Gaza si dupa el am inteles ca musulmanii sunt teroristi, combinatori si conving pe toti ignorantii ca au dreptate pe cand israelienii sunt cei civilizatii. Asa a reesit din acel documentar.
Daca un documentar a lui BBC te-a convins cine "are dreptate" dintre Israel si palestinieni,asta nu este decat datorita ca inca  dinainte esti "convins " ca  israelienii nu au dreptate ca ei sunt cum sunt si fac pe multi sa crape de invidie.


View Postdoctorwho, on 18th September 2010, 12:21, said:

wow
cat de misto e in israel
cred ca ei sunt poporu perfect si tot ceea ce se spune despre ei sunt miciuni ale masonilor

Nu cred ca ei sunt popor perfect deoarece nimeni nu este perfect dar permite-mi o mica observatie: Chestia cu masonii este exact ca si chestia cu ce prostii cred ca sunt scrise in Talmudul Judaic,cu alte cuvinte,numai "ideii  bizare" nascute in creierele persoanelor ignorante din spaima ca nu sunt in stare sa inteleaga faptele.
Masonilor apartin multi din elita globului  crestini,evrei si altii care unul din cele mai importante principie este a dona in animat. Asta a provocat ca  lojele,cluburile locale a lor sa fiu secrete . Masonii sunt constructori nu destructori dar ignorantii care rezolva toate ce nu inteleg cu teoria conspiratiei si cu mania persecutii au ajuns la "concluzia" ca masonii vor sa stapaneasca lumea si inca ,ca ei sunt evrei.
Ma scuz de lungul off topic dar m-am simtit dator sa explic  lui doctorwho ca lumea este mult mai simpla si frumoasa decat crede el.

#9
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Mai mai , daca e asa de bine in Israel , de ce nu va strangeti toti acolo ?

#10
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,965
  • Înscris: 27.05.2010
Ok ne-ai descris mitul. Acum zici ceva si despre realitate?

#11
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009

Quote

Ma scuz de lungul off topic dar m-am simtit dator sa explic lui doctorwho ca lumea este mult mai simpla si frumoasa decat crede el.
si io va rog sa scuzati scurtul off-topic,dar ma simt dator sa explic ca eram ironic(vad ca unii nu si-au dat seama)
cum spunea si lucifer,daca iti place asa mult israelul,deci nu te muti acolo?

#12
razvan_89

razvan_89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 15.06.2007

View Postperpetumobile, on 18th September 2010, 17:36, said:

Eu am vazut nu de mult un documentar a lui BBC despre ce sa intamplat pe vaporul Marmara care a vrut sa sparga embargoul israelian a Fasiei Gaza si dupa el am inteles ca musulmanii sunt teroristi, combinatori si conving pe toti ignorantii ca au dreptate pe cand israelienii sunt cei civilizatii. Asa a reesit din acel documentar.
Daca un documentar a lui BBC te-a convins cine "are dreptate" dintre Israel si palestinieni,asta nu este decat datorita ca inca  dinainte esti "convins " ca  israelienii nu au dreptate ca ei sunt cum sunt si fac pe multi sa crape de invidie.

in legatura cu scandalul de pe vapor si toata situatia aia, am mai scris pe forum ca Turcii aia au cautat-o cu lumanarea. armata israeliana a avut tot dreptul sa se apere, nu se pune problema.
dar din nou, dpdv istoric nu poti revendica un pamant pe care nu a trait poporul tau timp de 2000 de ani, am vazut interviuri cu multi istorici care sa aiba pareri asemanatoare, si istorici Evrei.

#13
Selam

Selam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,804
  • Înscris: 04.02.2007

View Postrazvan_89, on 19th September 2010, 01:54, said:

in legatura cu scandalul de pe vapor si toata situatia aia, am mai scris pe forum ca Turcii aia au cautat-o cu lumanarea. armata israeliana a avut tot dreptul sa se apere, nu se pune problema.
dar din nou, dpdv istoric nu poti revendica un pamant pe care nu a trait poporul tau timp de 2000 de ani, am vazut interviuri cu multi istorici care sa aiba pareri asemanatoare, si istorici Evrei.
Citeste articolul asta, vorbeste un profesor de drept international de la Stanford:

http://www.worldbull...il.php?id=60418

View Postkyrre, on 18th September 2010, 19:57, said:

Ok ne-ai descris mitul. Acum zici ceva si despre realitate?
Cel mai tare post pe ziua de azi :)

P.S. Ma asteptam la o astfel de replica, doar nu o sa stea evreii cu mana in san, dupa criza de imagine cu Mavi Marmara si raiduri si conflictele cu Liban-ul...
Trebuie sa-si repare imaginea, nu ? Vad ca nu a prins inca la nimeni.
Mai incercati.  :deadtongue:

#14
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Parca mai este un topic pe tema asta , mai bine le unesc .

#15
Billy

Billy

    Cautator ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,256
  • Înscris: 26.06.2005

View Postperpetumobile, on 18th September 2010, 11:59, said:

Din publicatia  ministerului de diplomatie publica. Foarte interesant si instructiv. Tradus din engleza.


Israel în lume: Realitatea vs Mit

În conformitate cu Rezoluția 242, Israelul ar trebui să se întoarcă la 67 frontierelor și de a permite refugiaților să se întoarcă
False.Rezoluția prevede retragerea de pe teritoriile fără a defini frontierele ca liniile din 4 iunie 1967. Consiliul de Securitate ONU a decis ca, din moment ce nu a existat nici o referire în rezoluția unei retrageri complete , orice viitor acord de pace ar necesita că Israelul se retrage din "teritorii "și nu" toate teritoriile " cucerite în timpul războiului. Prin urmare , statul Israel, pe care le consideră destul de buna pentru desfășurarea de negocieri pentru a atinge frontierele sigure, a recunoscut că nu risc de securitate ale Israelului ( de bază a Israelului a fost la doar 9 mile largă în 1967). Rezoluția 242 , de asemenea, se referă la o soluție echitabilă pentru refugiat problema fără a aborda domeniul de aplicare a soluției în detaliu. Israelul nu se vedea rezoluția ca ancorarea dreptul de întoarcere , în timp ce partea arabă susține că rezoluția garanții reveni complet.
Vrei sa stii mai multe despre Rezoluția 242 ? Click aici
FALSE. Rezolutia prevede, la punctul 1. (i)  urmatoarele (citat din rezolutie): "Withdrawal of Israel armed forces from territories ocupied in the recent conflict." [Resolution 242 (1967) of 22 November 1967]

Si nu, nu vrem sa stim mai multe despre Rezolutia 242 intr-o interpretare vadit eronata.

#16
perpetumobile

perpetumobile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 20.09.2009

View Postlucifer76, on 18th September 2010, 16:37, said:

Mai mai , daca e asa de bine in Israel , de ce nu va strangeti toti acolo ?
Ne strangem-ne strangem incontinu. Uneori mai incet,uneori mai repede dar capitolul Romania este inchis deacuma ca evrei nu mai aveti si daca mai sunt cam 6000 ei sunt in  parte din familii amestecate cu crestini si singuri au ales sa ramana in Romania cu toate ca au dreptul sa fiu primiti in Israel.
Asa ca nu prea vad cu ce evreii aceia va supara.

#17
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,060
  • Înscris: 31.07.2007

View Postperpetumobile, on 19th September 2010, 11:25, said:

Asa ca nu prea vad cu ce evreii aceia va supara.

Cine a zis ca ne supara?

#18
perpetumobile

perpetumobile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 20.09.2009

View Postdoctorwho, on 18th September 2010, 19:13, said:

si io va rog sa scuzati scurtul off-topic,dar ma simt dator sa explic ca eram ironic(vad ca unii nu si-au dat seama)
cum spunea si lucifer,daca iti place asa mult israelul,deci nu te muti acolo?

Pai m-am "mutat" acolo inainte cu 60 de ani si fara sa ma falesc, daca este asa o tara reusita este si din cauza mea,(bineinteles nu numai a mea).
Vad si eu ca nu ti-ai dat seama de asta. Dar fara suparare si jignire,eu nu am nimica impotriva Romaniei si ii urez din toata inima sa ajunga in curand sa fie un stat ca Israelul si chiar mai bun. Daca am deschis topicul ista am facut asta numai ca sa informez cetatenii romani ca multe ce "stiu " despre Israel  au aflat de la oameni rai ignoranti si prosti.

View Postrazvan_89, on 19th September 2010, 00:54, said:

in legatura cu scandalul de pe vapor si toata situatia aia, am mai scris pe forum ca Turcii aia au cautat-o cu lumanarea. armata israeliana a avut tot dreptul sa se apere, nu se pune problema.
dar din nou, dpdv istoric nu poti revendica un pamant pe care nu a trait poporul tau timp de 2000 de ani, am vazut interviuri cu multi istorici care sa aiba pareri asemanatoare, si istorici Evrei.

Statul Israel a fost infintat de catre ONU IN 1947 pe un teritoriu care nu a apartinut nimanuia de  cam 1000 de ani. Nu a existat inainte o tara araba sau palestiniana asa ca pamantul nu a fost luat de la nimeni si daca ai problema cu infintarea Israelului,dute plange-te  la ONU.
Ultima data cand pe  pamantul  acesta a existat un stat in trecut, a fost un stat al evreilor.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate