Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Opera Store Tv

Întamplare supermarket

Scutire impozit

Este posibil?
 Cardul de sanatate expira

Psd-istul curajos

sezlong

Instalarea unui Radio MP3 separat...
 O ambulanța a ramas blocata in no...

*La mulți ani @Nimcid25*

Recomandare telefon

Misfire pe cilindrii
 Zgomot motor/ Golf 5 1.4 TSI

Componenta aparat sudura

Ce parere aveti despre passat 200...

Cu bebe de 7 luni in vacanta la g...
 

Foraje Fantani, Puturi

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
3516 replies to this topic

#1657
martyt13

martyt13

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 20.02.2005
Buna ziua.
Nu posed cunostintele necesare acestui domeniu si nici termenii tehnici. Am urmatoarea problema: am cumparat un teren in jud. Calarasi si pe teren se afla un put cu adancimea de 15-18m, adancime la care sunt forate si puturile vecinilor. Putul nu a fost folosit decat ocazional pe parcursul a 4-5 ani. Sambata am vrut sa scot apa din put si am observat urmatoarele: in prima galeata scoasa apa a fost limpede, fara depuneri, incepand de la a doua galeata apa a fost tulbure, albicioasa, sau galbuie. In cea de a 8 galeata nivelul apei era la jumatate. Daca am lasat sa treaca 30 minute am scos iar cateva galeti pline cu apa galbuie. Am ajuns astfel la aproximativ 20 de galeti scoase. Ce am de facut pentru a avea apa limpede, nu pentru baut ci doar pentru a uda gradina? Oare e nevoie de o curatare a putului sau trebuie sapat altul nou? Se poate fora prin putul existent pentru a ajunge la o adancime mai mare si apoi se poate baga tub valrom? Oare cat ar putea costa o astfel de operatiune?
Multumesc pentru ajutor.

#1658
grifonul_alb

grifonul_alb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 715
  • Înscris: 27.07.2007
Pentru moshu28

"   DAR ce vreti sa spuneti cu compresorul ?
compresorul cum formeaza putul banuiesc ca cel mult desfunda gaurile "

Cam asa ceva face compresorul (uneori si cu niste tevi/furtune adiacente) - desfunda gaurile si, in acelasi timp, formeaza in jurul "filtrului" (zona de teava batuta cu gaurele in ea) un mic "bazin de acumulare" a apei, zona in care ar trebuie sa se afle mai mult pietris margaritar si cat mai putin posibil nisip.
Daca nu a folosit compresorul atunci nu s-au desfundat toate gaurile de nisipul din jurul tevii si nici nu s-a format acel bazin de apa. Cunostinta ta nu poate sa traga apa (cu pompa manuala sau cu orice) pana nu foloseste compresorul pentru cel putin 15 ore de functionare (nu neaparat functionare continua ca se poate strica compresorul). Eu cred ca acesta este pasul urmator care trebuie facut de cunostinta ta.

Edited by grifonul_alb, 07 August 2012 - 19:59.


#1659
moshu28

moshu28

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 08.03.2009

View Postgrifonul_alb, on 7th August 2012, 20:58, said:

Pentru moshu28

"   DAR ce vreti sa spuneti cu compresorul ?
compresorul cum formeaza putul banuiesc ca cel mult desfunda gaurile "

Cam asa ceva face compresorul (uneori si cu niste tevi/furtune adiacente) - desfunda gaurile si, in acelasi timp, formeaza in jurul "filtrului" (zona de teava batuta cu gaurele in ea) un mic "bazin de acumulare" a apei, zona in care ar trebuie sa se afle mai mult pietris margaritar si cat mai putin posibil nisip.
Daca nu a folosit compresorul atunci nu s-au desfundat toate gaurile de nisipul din jurul tevii si nici nu s-a format acel bazin de apa. Cunostinta ta nu poate sa traga apa (cu pompa manuala sau cu orice) pana nu foloseste compresorul pentru cel putin 15 ore de functionare (nu neaparat functionare continua ca se poate strica compresorul). Eu cred ca acesta este pasul urmator care trebuie facut de cunostinta ta.


Multumesc pt raspuns

Dar ceea ce ma intereseaza cel mai mult este daca el poate sa scoata apa de la adancimea de 12 metri cu o pompa de mana sau electrica ,,INTREB ASTA PT CA majoritatea pompelor au o inaltime de tragere de 8-9 metri iar cele de adancime mai mare folosesc 2 tevi ..sa nu uitam ca teava lui este de doar 1.5 toli .Imi puteti confirma ca o pompa de mana sau una electrica ar trage apa de la 12 metri  pe o teava de 1.5 toli , Ar fi ok daca ar fi o posibilitate ..
el o sa incerce treaba cu compresorul dar ar vrea sa stie daca dupa aceea exista vreo pompa sa traga de la adancimea de 12 metri  doar pe o teava de  1,5 toli

MULTUMESC ,,O ZI BUNA ,,

#1660
grifonul_alb

grifonul_alb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 715
  • Înscris: 27.07.2007
"exista vreo pompa sa traga de la adancimea de 12 metri  doar pe o teava de  1,5 toli" ?

Pompa electrica (fara ejector - a doua teava) care sa traga la mai mult de 9 m NU EXISTA (eu unu nu am intalnit pana acum, daca gasiti/stiti - spuneti ca vreau si eu una, dar accesibila la pret).

Pompa manuala poate trage de la adincimi mai mari de 7 m daca are pistonul mai lung, deci si cursa manetei mai lunga. Binenteles daca adacimea este mai mare de 15 m va trage putina apa, dar va scoate ceva apa. Deci depinde putin si de cum este construita pompa manuala.
Dupa ceva timp ar putea construi/betona un bazin/camin de vreo 3-5 m adancime in care sa monteze pistonul pompei si sus ramane o "pompa oarba". In felul acesta va ajuta pompa manuala sa scoata mai multa apa.

Pentru "a ajuta" o pompa electrica sa traga/scoata apa este necesar, la fel ca si pompa manuala, sa fie montata in bazin, astfel incat de la luciul apei pana la nivelul pompei electrice sa fie mai putin de 5 m. Va spun asta deoarece chiar ieri si astazi (08 august 2012) m-am "chinuit" cu electropompa de la parintii mei sa o fac sa functioneze si pana la urma mi-am dar seama ca, din cauza secetei, a scazut nivelul apei si acesta este mai jos cu 6,5 m fata de motor cand el este oprit si 8 m cand este pornit dar nu mai reuseste sa scoata apa.

#1661
rusman

rusman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,070
  • Înscris: 03.05.2009
Cu pompa manuala eu nu am reusit sa scot nici de la 9,5m. Am aruncat banii degeaba pe un obiect de decor in gradina. Trebuie sa faca un camin adanc de 3m sa se incadreze la limita cu o pompa de suprafata. Totusi eu retin ca am vazut o pompa cu o singura teava care trage apa de la 15 sau 18 m. Opresc maine la un magazin sa vad daca exista, a existat sau mi-am spalat creierii cu bere.

#1662
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

View Postgrifonul_alb, on 8th August 2012, 20:33, said:

Pompa electrica (fara ejector - a doua teava) care sa traga la mai mult de 9 m NU EXISTA
adancimea maxima pur teoretica de la care poate aspira o pompa este de 10 m; practic, datorita pierderilor, se ating doar intre 7-9 m.

#1663
madvet

madvet

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 10.02.2002
Buna seara ,

Am si eu o nedumerire!Am forat cu o echipa ..la 94 m , teren argilos (argila gri ),au spus ca dupa cum intra capul de forat ,au trecut prin straturi de nisip ....deci strat acvifer.Au tubat , au pus margaritar si au dat drumul la mamut .Totusi de 24 ore mamutul scoate apa de culoare gri inchis. Ce e de facut ? Unde s  a gresit ? Multumesc !

#1664
madvet

madvet

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 10.02.2002
Au denisipat cu mamutul la 50 m , pt ca au spus ca nu pot mai jos sa coboare (90m are putul). A mers mamutul 2 ore ...volumul de apa scazand vertiginos.
Au abandonat actiunea .Apoi au inceput sa bage apa in foraj pe o teava cu diametru mai mic .A iesit apa tulbure ,apoi ceva mai limpede .Au bagat o pompa la 40 .50m si au tras apa ...A venit tulbure ....si din nou ceva mai limpede .....volumul scazand.Au mai intrat pana la 70 m in put ...si tot asa .
Am oprit pompa peste noapte , ......dimineata am repornit o .A scos 1 l  apa limpede apoi tot tulbure cu volume descrescatoare ...timp de 30 min .
Am oprit pompa ca nu mai avea ce pompa .Au spus putzarii ca nu e destul de tare pompa .Ok , am luat o pompa jolly 4skm 150 .....care trege de la 100m.
Au sunat ca nivelul apei este undeva la 55m si pompa asta nu e destul de buna .REcomandau una care trage de la 250m.
II suspectez de ascunderea adevarului ...ca nu sunt in stratul acvifer .
Rog pareri , ajutor .............

Poate am fost neclar  ..dar is f suparat pe situatie .

#1665
VODAFONUL

VODAFONUL

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 24.01.2006
Foarte probabil margaritarul nu a ajuns jos in dreptul filtrelor. Sa oprit undeva pe traseu. La foraje acest lucru este obligatoriu sa fie masurat . Mai precis introducerea lui se face controlat si se masoaraca permanent nivelul lui intre PVC si gaura forata , pana se ajunge cu el la 3..5 m deasupra primului filtru. Apoi se face desnisiparea, si in timpul ei se masoara nivelul margaritarului , si abia apoi cimentarea si izolarea straturilor.
    Sa arunci in foraj 1 mc de pietris si 2 saci de ciment nu inseamna ca pietrisul a ajuns unde si cat trebuie, ca inelul de ciment se face la adancimea corespunzatoare pentru a izola acviferele intre ele.
    Se poate de asemenea sa nu fi folosit deloc sau incorect centrorii , si o portiune din filtre e in contact cu acviferul.

   Sunt curios cati executanti/beneficiari au masurat efectiv nivelul margaritarului pt a fi siguri ca e la locul dorit, in cantitatea dorita si ca cimentarea se face in pozitia corecta. Estimez un raspun : 0 = zero.

    Din pacate toate astea sunt sub pamant / lucrari ascunse si multi beneficiari sunt siguri ca au un foraj corect executat , pentru ca executantii au bagat pietris filtrant si au facut cimentare, nestiind ca poate pietrisul sa optrit pe la 15 m , unde sa oprit si cimentul, desigur , si ei au un foraj la 100 m cu cimentare la 15 m.

   Retineti - volumul de margaritar se calculeaza pentru a imbraca tota inaltimea filtrelor - dar introducerea lui se face controlat, prin masurare permanenta.

#1666
rodanny

rodanny

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,561
  • Înscris: 13.01.2004
Va salut,
Pun si eu o intrebare....
Daca se foreaza un put...la 40 metri sa zicem....la a 2panza freatica.....
Prima fiind la aprosimativ 18-20 m......
Daca puteutl e izolat corect....si  s-au folosit centrori...imi poate spune cineva....daca e corect sa se ridice nivelul "oglinzii apei", la nivelul primei panze freatice?
Asta nu inseamna ca nu e corect izolat stratul 1 de stratul 2 ?
In mod normal nu ar trebui ca nivelul oglinzii apei sa fie cel mult la 1-2 metri deasupra stratului nr 2 de apa?
Cu stima,
Dan A

#1667
VODAFONUL

VODAFONUL

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 24.01.2006
Acviferele din Romania au , in marea lor majoritate, caracter ascensional. Aceasta inseamna ca apa se afla sub o anumita presiune in el, ceea ce duce la "urcarea " apei intr-un foraj , fata de pozitia filtrelor/ acviferul deschis in foraj.
     Nu exista o regula, cum ca acviferele de mai mare adancime sa aiba o presiune mai mica sau mai mare decat cele de mica adancime, important e ca in 99,99% din cazuri aceasta presiune e diferita .
    In concluzie, important e ca nivelul static al forajului d-voastra sa fie diferit (chiar si cu cativa centimetri) fata de nivelul static intr-un foraj din apropiere in acviferul superior.
    O alta verificare, mai corecta, se poate face in timpul executie, cand se pompeaza apa cu aer lift / compresorul, dupa cimentare si izolare straturi se monitorizeaza nivelul apei in exteriorul tubulaturii. Acest nivel nu trebuie sa se schimbe cand se incepe pomparea. E dovada cea mai clara ca nu exista comunicare intre exteriorul si interiorul tubulaturii.

   Bafta

#1668
rodanny

rodanny

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,561
  • Înscris: 13.01.2004
Vasalut,

DEci...imi cer scuze...dar ....n uintelg..
Inseamna ca nivelul poate creste pana la nievelul panzei freatice superioare?
In zona nu sunt alte puturi facute....cu izolare de straturi....
Se pot da cumva pasii care treubie urmati pt ziolarea corecta?
O sinteza...stiu ca daca voi sapa pe sutele de discutii in urma e posibil sa pot sintetiza.....dar asa cum s-a mai zis intr-un post anterior...sunt si multe balarii pe dicutie si e greu de urmarit....
Se poate resintetiza daca nu e prea mare deranjul....cum trebuie teorertic facuta izolarea straturilor superiora?
De asemenea nu am inteles ce ati vrut sa ziceti:
"O alta verificare, mai corecta, se poate face in timpul executie, cand se pompeaza apa cu aer lift / compresorul, dupa cimentare si izolare straturi se monitorizeaza nivelul apei in exteriorul tubulaturii. Acest nivel nu trebuie sa se schimbe cand se incepe pomparea. E dovada cea mai clara ca nu exista comunicare intre exteriorul si interiorul tubulaturii."

Unde sa verific? Teoretic dupa ce se termina de sapat, se baga tubul de pvc cu centrori pe el...corect?
Dupa asta nu se scot tevile de metal ce au protejat foraju? Dupa care se baga pietrisul....pana peste stratul acvifer cel ami de jos + cati metri ?
Dupa se cimenteaza....si se continua cu pietris ? si iar se cimenteaza peste urmatorul strat acvifer..si tot asa pana sus de tot?
Sau este altfel procedura?
Cu stima,
danny

#1669
VODAFONUL

VODAFONUL

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 24.01.2006
Sper ca ai asistat la tubare si operatiile de dupa la cel putin 1 foraj.
Asadar - se introduc tuburile PVC (cu piesa de fund, centrori , filtre).
- se introduce pietris margaritar. Se masoara nivelul lui in exteriorul tubulaturii PVC in asa fel incat sa fie cu 2...5 m mai sus decat inceputul filtrelor.
- In acest moment acviferele comunica intre ele. Se porneste aer lift / compresorul 10-20 min cu scopul de a se rearanja margaritarul. Nivelul lui va scadea. Se masoara nivelul margaritarului din nou si se mai completeaza daca e nevoie.
- vei observa ca in timp ce merge compresorul si nivelul apei/noroiului scade in foraj, va scadea si nivelul aceluias noroi si pe exteriorul tubulaturii PVC. Dovada clara ca exista comunicatie intre exterior si interior.
- se fac cele 3 inele de izolare cu peleti bentonitici, lapte de ciment si din nou peleti bentonitici. Se asteapta min 2...3 ore, dar noi in general cu asta terminam ziua si lasam asa pana dimineata urmatoare.
- NU se completeaza inca cu sort in exterior. Se porneste mamutul /aer lift pt desnisipare. De acesta data nivelul apei pe exteriorul tubulaturiii NU trebuie sa mai scada. E dovada ca nu mai exista comunicare intre exterior si interior. Dupa desnisipare se mai sta 1..2 ore si se masoara nivelul static al apei in foraj si pe exterior. Ele trebuie sa fie diferite !!!  Diferite , inseamna ca unul sa fie mai jos si altul mai sus, nu conteaza care mai jos is care mai sus, doar sa fie diferite !!
- Se pornesc submersibile pt punere productie si masuratori parametri foraj, si se umple exteriorul PVC cu sort normal pana la suprafata.


Daca nici acum nu ai inteles , contacteaza-ma pe privat.

Neexecutarea completa, corecta si la timp a acestor operatii duc la compromiterea intregii lucrari / forajului. Din pacate sunt lucrari ascunse in pamant si nu se mai pot repara.

Un foraj de alimentare de apa NU e o simpla gaura in pamant

#1670
rodanny

rodanny

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,561
  • Înscris: 13.01.2004
multumesc de raspuns....
Si cred ca ai mai luminat o gramada de oameni....
Cu stima,
danny

#1671
rodanny

rodanny

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,561
  • Înscris: 13.01.2004
Revin aici cu intreabari...cred ca nu ai apucat sa citesti pm....
Intreabri diferite de cele de pe PM. Eventual pot posta aici si pe acelea.
Izolarea straturilor...cu peleti bentonitici....inseamna introducere de bentonita grnaule? Ce tip de bentonita ar trebui.....
LAptele de ciment...contrine si bentonita? Gasisme pe un site......urmaotarea reteta...... Ciment 40kg, 8% bentonita, 20% nisip cuartos, 20 litri de apa.....
Aceasta reteta e doar pentru lapte? Mai treubie introdus bentonita?
Cum se poate introduce laptele si bentonita, a.i. sa nu se "dilueze" in apa de pe langa teava de pvc ?
Nisipul cuartos.....cum ar treubi ales? De exemplu daca faantele de la teava de vlarom au 0,5mm ...nisipul ar trebui sa fie de 0,8 - 1,6 pentru o filtrare cat mai buna?
Dar cu nisipul pe care il retine pietrisul cuartos....cum se poate scoate in timp....nu se infunda stratul de filtrare din spatele filtrului de teava?
O teava de 3m cu filtre de 0,5 pentru 140 diametru are 2,4 mc/ml/h - asta inseamna 7,2mc/h pentru o teava .....
Daca se pun 2 tevi....si sa zicem e mai mare decat stratul acvifer.....este vreo problema?
Sub filtru ce lungime ar trebui sa fie minim? MAi in uram pe forum din cate imi aduc aminte ai zis ca pompa trebuei sa fie fie deasupra filtrelor fie dedesubtul acestora, dar important e sa nu fie in dreptul lor....exista o distanta recomandata minima?
Multumiri,
danny

#1672
VODAFONUL

VODAFONUL

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 24.01.2006
Cred ca mergem prea departe / in detaliu pentru un topic creat pentru utilizatorii de foraje, dar in sfarsit, mai bine prea multe detalii, dacat prea putine .
Eu/noi introducem asa la un foraj de pana in 150 m tubat cu 125 mm ( la altele mai mari ca adancime si / sau  diametru trebuiesc marite cantitatile):
- dupa verificare nivel pietris margaritatar cuartos, turnam gravitational 1/2 sac peleti bentonitici , lasam 30 min
- turnam lcontinuu lapte de ciment cat mai gros/pasta, e bine cu 4...8% bentonita, noi nu folosim pietris . Important e ca toata cantitatea sa se toarne continuu si nu in reprize. Chiar daca e spalat un pic ceva tot ajunge jos datorita diferentei de densitati .
- dupa alte 30 min turnam si cealalata 1/2 sac de peleti bentonitici
- dupa alte 30 min mai turnam 2.3 roabe de margaritar sa impinga/taseze ce am bagat noi acolo si pauza pana dimineata.

Am introdus si lapte de ciment prin tremie pipe, adica o teava bagata pe langa PVC in exterior , dar asta cand se cere in proiecte, cu cimentare de zeci de metri pana la suprafatata , cand comanzi lapte de ciment cu cifa...

Nisip cuartos, de fapt pietris cuartos se alge f-ctie de granulatia stratului acvifer -
Pt fante de 0,5 recomand pietris 1-3 , pt fante de 0,7..1 mmm recomand pietris 2-4
In exteriorul pietrisuluimargaritar se va forma un filtru natural cu nisip/pietris din strat. Acesta sa se infunde ? Pai cum sa se intample asa ceva ? Pai de ce nu se infunda stratul atunci, ca si pe acolo curge apa .....e o intrebare copilareasca.....
Nu inteleg calculul cu "are 2,4 mc/h" ....teava nu are debit, debit are doar acviferul ...poti sa pui orice teava de orice diametru si filtre oricate bucati, daca acviferul are 2,4 mc/h atat va avea si orice foraj in respectivul acvifer....
Eu recomand sa se puna cel putin 1..2 metri filtre sub si deasupra acviferului - si pt o curgere mai lina / laminara, si pt siguranta ( daca tubarea nu ajunge fix la adancimea sapata, si ramane 1 m afara, si pentru anumite erori de calcul din timpul saparii ( nu se ia in calcul timpul necesar ajungerii detritusului la suprafata , etc).
Pompele sa NU fie in dreptul filtrelor - singura recomandare.

Bafta

Mai bine putina apa si buna , decat multa si proasta !

#1673
rodanny

rodanny

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,561
  • Înscris: 13.01.2004
Salut..super faine raspunsuri..de fapt noi sintetizam in intrebarile puse de mien si raspunsurile tale ce ar interesa banuiesc pe multi cand vor sa urmareasca corectitudinea celor care fac un put....si sa nu fie pacaliti....
Legat de "2,4mc/h" - e vorba de apa ce poate trece prin sita filtrului pe o lungime de 1m.....e data din tabelele de pe siteul VLAROM.....
Acum intrebare....daca zona are nisip destul de fin recomanzi sa se foloseasca filtru de 0,5 cu nisip 1-3 sau 0,7 cu nisip 2-4 ?

Zici ca daca se toarna peleti bentonitici se duc si se aseaza uniform peste nisip? Se toarna de jur imprejur....banueisc...dar oare nu se distribuie aiurea pana ajung, prin apa, peste pietris? Cum am putea avae controlul lor?
Apropos...acesti peleti bentonitici...se gasesc ca atare ? Cum arata...ca niste bilute de argila?
La fel laptele de ciment..ce certitudine avmea ca ajunge de jur imprejur...uniform...tinand cont ca trebuie sa treaca prin apa?

Noi ca niste neaveniti....daca urmarim porcesul de foraj...daca e uscat de exemplu, cum ne dam seama daca s-a ajuns la un strat de apa?
De asemenea.....tot ca neavneit ce sunt....si porbabil sunt mutli ca mine....duap ce se trece de primul strat de apa.....apa nu patrunde pe langa tubul de metal....de protectie ....in groapa unde se afla sapa de sapat? Cum stim cand v-a ajunge la a doua panza freatica? Si asa mai departe?
Multumesc,
Cu stima si adevarata recunstinta....
Danny

Edited by rodanny, 21 August 2012 - 18:29.


#1674
VODAFONUL

VODAFONUL

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 24.01.2006
Am inteles acum - e vorba de suprafata activa a filtrelor, asta depinde si de latimea fantei , etc. Filtrele au 5 m , deci 12 mc/h - cred ca e suficient pentru aproape orice aplicatie.
Pai sigur ca la nisipuri fine - fantte 0,5 si pietris 1-3 , iar la nisipuri grosiere/ pietrisuri varianta mai mare.
Nu se pot introduce peletii altfel. Ei au nevoie de un timp de circa 30 min pt a se umfla si a se caoagula.
Siguranta ca se distribuie de jur imprejur o ai datorita cantitatii si la peleti si la laptele  de ciment.

Nu aveti cum sa va dati seama ca si clienti cand si unde sa intalnit un acvifer. Atata timp cat in gaura de foraj e bentonita / noroi apa nu patrunde in foraj din nici un acvifer. Este treaba sondorilor sa observe multe detalii, sa ia probe la sita la gura putului, etc. si sa-si dea seama la ce adancime au intalnit acvifere. In caz de dubii, se comanda masuratori geofizice. Ca si client poti doar sa urmartesti tubarea / pozitia felul filtrelor , etc si operatiile de dupa tubare care conteaza cel mai mult si pt cere nu exista o reteta/regula generala.

Ceea ce e important e ca lucrurile sa fie verificate, masurate, controlate, nu doar aruncate acolo, spuse pe gura si apa limpede pompata din foraj. In felul asta nu aveti nici o garantie ca nu aveti un foraj la 150 m adancime si pompati apap de la 30m.

Bafta.

Edited by VODAFONUL, 22 August 2012 - 08:51.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate