Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 

Florenta & Bologna

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
756 replies to this topic

#703
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Salutare, am rezolvat și am luat bilete de tren, le am prins la un preț ok pentru cel rapid(29€ dus pentru 2 persoane)
Revin cu o rugăminte dacă știe cineva.
Legat de obiectivele turistice din Florența.

Am citit ca exista un bilet combined in care intra Pitti Palace, Uffizi Galeries și Boboli Gardens și ieși ceva mai bine Per total.
Vreo idee de unde se poate achiziționa online și sa fie și cel corect sa nu îl iau degeaba? Multumesc.

#704
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Răspund tot eu, se poate lua de la fata locului de la Ufizzi și costa 18€/pers pentru cele 3 obiective.

#705
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View PostTz3posu, on 13 februarie 2019 - 23:04, said:

... costa 18€/pers pentru cele 3 obiective.

Foarte ciudat ! În 2010 numai Pitti a costat 22 de euro (toate muzeele plus grădina).
Nu stau să caut acuma, dar intuitiv cred că e ceva în neregulă. Probabil nu intră toate intrările din Palatul Pitti, sau ... nu ştiu.
Apropo, biletul cât timp e valabil ? Întreb, fiindcă vizita complexului Pitti îţi mănâncă o zi întreagă numai el.

Poate pui link-ul unde ai citit despre biletul combinat.
Ştiu, s-au schimbat destule din 2010 până în prezent, dar cât să se schimbe preţurile ? În mod normal cresc cu timpul, nu scad.


Sănătate şi felicitări pentru alegerea Florenţei ca destinaţie următoare !

Edited by OvidiuNS, 14 February 2019 - 20:33.


#706
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,548
  • Înscris: 14.04.2008
https://www.uffizi.i...combined-ticket

#707
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Darius a intuit bine, de pe site ul muzeului. Ma încadrez la perioada de iarna când prețul este de doar 18€ pentru cele 3 obiective și este valabil pentru 3 zile.
Începând cu 1 Martie același bilet costa 38€.

Attached Files


Edited by Tz3posu, 14 February 2019 - 21:58.


#708
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Aha, am înţeles cum vine treaba, 38 de euro e un preţ normal (34 + 4 prenotarea).


Sănătate şi mulţumiri ambilor !

#709
Cosmo13

Cosmo13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 15.08.2016
Buna ziua,

Imi puteti spune va rog cum se ajunge de la aeroport (Peretola) in centrul Florentei?

Multumesc

#710
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostCosmo13, on 15 martie 2019 - 14:02, said:

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog cum se ajunge de la aeroport (Peretola) in centrul Florentei?

Multumesc


Site-ul aeroportului ce spune?
https://www.aeroport...rt/tramway.html

AI doua variante: bus si tramvai t2.

#711
horatiu81

horatiu81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 29.07.2009
Salutare!
O sa fac o scurta prezentare a calatoriei la Florenta, in intervalul 1 - 5 mai.
Ziua 1: Am plecat miercuri dimineata cu o cursa directa BlueAir. De la aeroportul Peretola am luat tramvaiul T2 pana la gara centrala.
De la "Biglietteria" de langa "Santa Maria Novella" am cumparat Firenze Card+ (adica Firenze Card (85 euro) + un tichet (de 7 euro) care asigura calatorii nelimitate cu mijloacele de transport in comun timp de 72 ore).
Apoi am fost si am facut rezervari pentru urmatoarele vizite: Galeriile Uffizi (miercuri la 16,30), Galeria Accademia (joi la 10,30) si Cupola di Brunelleschi (vineri la 13,30).
Dupa aceea am mers la hotel (la sud de "Porta Romana") unde am lasat geamantanul pana la ora 14, cand era "check-in"-ul pentru camera.
Ne-am reintors (am calatorit impreuna cu sotia) pe jos pana in centrul istoric, trecand raul Arno pe "Ponte Vecchio".
Trebuie sa spun ca am fost destul de surprins de numarul foarte mare de turisti, in zonele de interes (pietele din centrul istoric sau acest pod) aglomeratia incetinind vizibil deplasarea.
Dupa aceasta "evaluare a traseului" si identificarea principalelor obiective pe care intentionam sa le vizitam in cele 72 ore de valabilitate a cardului, ne-am intors la hotel pentru a ne caza.
Hotelul ("Villa Betania") este situat intr-o zona linistita, avand o curte si o gradina in care florile sau pomii infloriti asigurau un confort vizual deosebit.
Dupa-amiaza am vizitat Galeriile Uffizi; asa cum s-a mai spus, atractiile principale: Botticelli - "Primavera" sau "Nasterea lui Venus", sau lucrarile lui Giotto, Caravaggio, Leonardo da Vinci sau Michelangelo incanta privirea si bucura sufletul.
Ziua a 2-a (joi 2 mai): Am inceput programul de vizite cu Galleria dell'Accademia; in afara de foarte multe sculpturi (dintre care se detaseaza, evident, "David" al lui Michelangelo) am vizitat si o expozitie de icoane ruse si bizantine. De asemenea exista si o expozitie foarte interesanta care prezinta instrumente muzicale - din antichitate pana in secolul XIX.
Deja, parcurgand si aceste sali, am realizat cat de numeroase exponate sunt concentrate intr-un spatiu redus-optimizat - in raport cu care, de exemplu, Rijksmuseum si Muzeul Van Gogh (din Amsterdam) sau Muzeul Orsay din Paris, par "sarace" in exponate.
Apoi am vizitat ansamblul de la Palazzo Pitti - Galeria Palatina, Tezaurul marilor duci, Muzeul modei si al costumelor + Giardino di Boboli si Muzeul Portelanului.
Ne-am intors la hotel, pentru un ragaz scurt, dupa care am mers la restaurantul "Buca Niccolini" unde am savurat renumitul "Bistecca alla Fiorentina".
Dupa aceea am mers la Palazzo Strozzi (joia are program pana la ora 23!) unde am vizitat expozitia "Verrocchio, maestrul lui Leonardo". Aici am putut vedea, printre altele, "Madonna cu pruncul si doi ingeri" (Verrocchio) "Madonna cu pruncul" (singura sculptura intacta, atribuita lui Leonardo da Vinci, lucrare adusa de la "Victoria and Albert Museum" din Londra), "David vittorioso" (Verrocchio); evident erau si alte lucrari semnate Leonardo da Vinci, Botticelli, Ghirlandaio, Perugino etc.
Ziua a 3-a(vineri 3 mai): Am inceput cu "Museo Nazionale del Bargello"; si aici, pe langa capodopere ale lui Donatello, sunt expuse picturi si sculpturi ale lui Michelangelo, Verrocchio, Cellini sau Giambologna. De asemenea, muzeul gazduieste o parte din opere de arta (statuete din bronz, ceramica, bijuterii, medalii, arme antice, sculpturi din fildes etc, din colectiile familiei Medici sau provenind din donatii.
Apoi am mers la "Museo dell'Opera del Duomo" care gazduieste celebra "Pieta del Duomo" a lui Michelangelo; si aici exista un numar impresionant de opere de arta, dintr-o tematica foarte diversa si acoperind cateva secole de creatie.
Dupa aceea, deoarece mai era cca. 1, 5 ore pana la intrarea in "Cupola", am stat la coada (destul de mare, deoarece intrarea e libera) pentru a intra in Catedrala "Santa Maria del Fiore" (nu eram foarte sigur daca o sa o vad pe dinauntru in timpul urcarii in dom). Dupa ce am intrat, am vizitat si muzeul din "zona subterana" a Catedralei, unde se pastrau fragmente din constructia primului asezamant, precum si ornamente si mozaicuri deosebite din acele vremuri.
Urcarea in "Cupola di Brunelleschi" nu a fost atat de extenuanta pe cat imi inchipuiam (totusi, urma catorva ore bune de vizita care erau "consumatoare de energie"). Din pacate, incepuse ploaia, asa ca de la cel mai ridicat nivel (de pe culoarul circular) fotografiile, care infatisau privelistea deosebita asupra Florentei, n-au avut conditii foarte bune.
Dupa ce am coborat, ne-am odihnit in timpul unui pranz intarziat (tot la "Buca Nicollini" - deoarece era "in zona").
Apoi am mers la "Basilica di Santa Croce"; aici am vazut doua dintre picturile "Ultima cena": cea mai veche, opera lui T. Gaddi (pictata in anul 1350) si cea mai "recenta": pictura lui Vassari (1546) reconstituita incredibil, deoarece in urma inundatiilor catastrofale din noiembrie 1966 fusese (alaturi de alte mii de picturi) practic distrusa de revarsarea raului Arno. Aici mai pot fi vazute capodopere ale lui Giotto, Donatello, Cimabue; tot aici se afla mormintele unor personalitati precum Michelangelo, Galileo Galilei, G. Rossini, Machiavelli.
Ziua a 4-a (sambata 4 mai): Deoarece intervalul de valabilitate al Firenze card se apropia de sfarsit, am mai vizitat Basilica "Santa Maria Novella" si Basilica "Ognisanti" unde in "Cenacolo del Ghirlandaio" am admirat "Ultima cena", lucrarea din 1480 care se considera ca l-a inspirat pe Leonardo da Vinci in realizarea capodoperei sale (1495 - 1498).
Dupa ora 10,30 am plecat (cu trenul) la Pisa, unde am vizitat (pe dinafara) celebrul turn inclinat si complexul bisericesc alaturat.
In ansamblu, desi in a doua parte a intervalului ne-a cam "incurcat" ploaia, iar aglomeratia existenta m-a facut sa nu regret ca am folosit Firenze card, consider ca am avut parte de o mini-vacanta deosebita (chiar daca reintoarcerea acasa s-a produs cu o intarziere notabila a aeronavei).

#712
horatiu81

horatiu81

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 29.07.2009
Desi corect ar fi sa atasez si cateva fotografii din Florenta, am (tot) ezitat, deoarece in toate cazurile am folosit doar telefonul mobil (pentru foto); de aici si calitatea, nu deosebita!
Totusi, pentru a exemplifica unele dintre momentele frumoase imortalizate in timpul vizitei, atasez o (minima) selectie.

Attached Files



#713
rzvdin

rzvdin

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 21.06.2016
urmeaza sa plec in Florenta pe 1 Aprilie, este safe, cum este treaba cu virusul acolo? Daca stie cineva sa ma poate ajuta. multumesc

#714
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009
Urmărește asta
http://www.salute.go...irus&menu=vuoto

Momentan doar 11 cazuri

#715
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postrzvdin, on 29 februarie 2020 - 12:17, said:

urmeaza sa plec in Florenta pe 1 Aprilie, este safe, cum este treaba cu virusul acolo? Daca stie cineva sa ma poate ajuta. multumesc

Nimeni nu poate sa stie cum va fi situatia acolo peste o luna...

#716
alx0

alx0

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 591
  • Înscris: 01.10.2003
Ar putea cineva sa ne recomande câteva obiective/activități pe care sa le facem în ~1zi și jumătate în Florența? Nu întreb din comoditate, pot căuta și eu lucruri de văzut în Florența dar mi-ar trebui o recomandare de la cineva care poate sa ne spună care sunt creme de la creme. Mulțumesc anticipat.

#717
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Ar trebui să specifici cam ce ai dori să vezi, şi abia apoi să facem recomandări. Nu de alta, dar e posibil să ţi se recomande ceva ce nu e chiar pe placul tău, şi atunci ar fi păcat.
În principiu eu pot să-ţi recomand postarea mea din 15 iulie 2010 de la pagina 6 a topicului şi vezi acolo ce îţi doreşti să vezi. Sunt şi câteva poze în paginile următoare (de la Opificio delle Pietre Dure, de la Palazzo Pitti, şi parcă am pus şi de la Museo Litologico - Mineralogico.


Sănătate şi toate cele bune !

#718
d0d00

d0d00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,195
  • Înscris: 06.05.2015
Salut,la sfârșitul lunii merg 5 zile în Italia,ajung în Milano,unde stau o zi și restul în Bologna și Florența,în pisa doar sa vad turnul,nu știu cum sa împart pe zile,as alege 2 în F și una în Bologna, în ziua 5 trebuie sa revin în Milano unde am zbor înapoi la ora 21,am ce sa fac o zi în Bologna?
Sau cum as putea împărți aceasta perioada?


#719
Costel2014

Costel2014

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,227
  • Înscris: 02.09.2014

View Postd0d00, on 08 mai 2022 - 18:13, said:

Salut,la sfârșitul lunii merg 5 zile în Italia,ajung în Milano,unde stau o zi și restul în Bologna și Florența,în pisa doar sa vad turnul,nu știu cum sa împart pe zile,as alege 2 în F și una în Bologna, în ziua 5 trebuie sa revin în Milano unde am zbor înapoi la ora 21,am ce sa fac o zi în Bologna?
Sau cum as putea împărți aceasta perioada?
Da, ai ce sa vezi in Bologna, daca iti plac istoria si arta: https://tuktuk.ro/20...ce-din-bologna/

P.S. Vezi ca pentru turn in Pisa trebuie sa faci rezevare cu minim o zi inainte. Daca nu esti prezent la turn la ziua si ora stabilita pe bilet, pierzi rezervarea.

#720
Costel2014

Costel2014

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,227
  • Înscris: 02.09.2014
Am uitat sa precizez::rezervare iti trebuie pentru turn doar daca vrei sa urci in el. Doar ca sa faci poze, fara sa urci, poti sa mergi oricand.

Edited by Costel2014, 09 May 2022 - 08:20.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate