Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...

Reparatie acoperis din sindrila b...
 Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...

Black Friday Pro pentru echipamen...
 Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.

Permis suspendat 3 luni
 Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne

Rambursare anticipata credit nevo...
 

Creare fisier text

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006
Buna ziua.
Am nevoie de cateva sfaturi pentru urmatorul proiect:
-am un microcontroller conectat la PC prin RS232 si care trimite catre acesta anumite cuvinte pe care le vad in Hyperterminal. Am creat un program in VB6 in care vad aceste cuvinte, insa as vrea sa le salvez intr-ul fisier TXT si nu prea ma prind cum se face.
Daca se poate putin ajutor...
Va multumesc

#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,110
  • Înscris: 24.02.2007
open nume_fisier for output as #1
print #1, "blabla"
close #1


#3
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006

View Postdani.user, on 25th January 2010, 14:14, said:

open nume_fisier for output as #1
print #1, "blabla"
close #1
Multumesc de raspuns , insa la mine datele vin periodic.
Cum as putea sa fac sa se scrie automat in acest fisier txt creat?
Multumesc.

#4
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006
Daca datele vin periodic si vrei sa le stochezi pe toate poti apela exemplu de mai jos sau leaga o  baza de date.

http://forum.softped...howtopic=630635

sper sa fi inteles bine ce vrei sa faci,daca nu scrie ce vrei sa faci mai pe larg

Edited by Sorin Nedelcu, 25 January 2010 - 15:06.


#5
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006

View PostSorin Nedelcu, on 25th January 2010, 15:04, said:

Daca datele vin periodic si vrei sa le stochezi pe toate poti apela exemplu de mai jos sau leaga o  baza de date.

http://forum.softped...howtopic=630635

sper sa fi inteles bine ce vrei sa faci,daca nu scrie ce vrei sa faci mai pe larg

Mai pe larg este vorba de un sistem de monitorizare a unor intrari.
Cand o intrare este actionata, PIC-ul transmite un mesaj catre PC. As vrea ca aceste mesaje sa fie stocate automat intr-ul fisier TXT - cred ca e mai simplu. Si as vrea un exemplu de asemenea cod scris in VB6. De fapt, doar partea de creare a fisierului si de cum sa scriu in el. Stiu cum sa adaug MSComm.
Multumesc.

#6
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006

View PostMihai Popa, on 25th January 2010, 15:27, said:

Mai pe larg este vorba de un sistem de monitorizare a unor intrari.
Cand o intrare este actionata, PIC-ul transmite un mesaj catre PC. As vrea ca aceste mesaje sa fie stocate automat intr-ul fisier TXT - cred ca e mai simplu. Si as vrea un exemplu de asemenea cod scris in VB6. De fapt, doar partea de creare a fisierului si de cum sa scriu in el. Stiu cum sa adaug MSComm.
Multumesc.

cel mai usor ar fii sa pui un timer care sa verifice 'cuvintele'  si sa le scrie el cand se deschide usa sau se inchide
(dau cu presupusul) Sa zicem ca ai cuvintele "open" si "close"
trecele intr-o variabila la nivel global si lasa timerul la intervalul dorit cand sa verifice banuiesc ca la 1/2 secunda e suficient si pune in el functia scrisa de mine cu eventual  cu data si ora.
Nu e deloc greu,tu termina tot ce tine de partea de transmisie si apoi da-mi PM.

#7
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006

View PostSorin Nedelcu, on 25th January 2010, 15:48, said:

cel mai usor ar fii sa pui un timer care sa verifice 'cuvintele'  si sa le scrie el cand se deschide usa sau se inchide
(dau cu presupusul) Sa zicem ca ai cuvintele "open" si "close"
trecele intr-o variabila la nivel global si lasa timerul la intervalul dorit cand sa verifice banuiesc ca la 1/2 secunda e suficient si pune in el functia scrisa de mine cu eventual  cu data si ora.
Nu e deloc greu,tu termina tot ce tine de partea de transmisie si apoi da-mi PM.
Salut
Am reusit sa creez un fisie txt asa cum ai spus, insa nu stiu cum sa scriu in el pe mai multe randuri. Acum scriu informatiile primite de la PIC insa toate in acelasi loc in fisier. Am incercat cu \n si "\n" insa nu trece pe randul urmator.
Multumesc.

#8
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,110
  • Înscris: 24.02.2007
Foloseste append daca vrei sa il deschizi de mai multe ori si sa adaugi chestii la finalul lui

#9
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006

View PostMihai Popa, on 26th January 2010, 21:48, said:

Salut
Am reusit sa creez un fisie txt asa cum ai spus, insa nu stiu cum sa scriu in el pe mai multe randuri. Acum scriu informatiile primite de la PIC insa toate in acelasi loc in fisier. Am incercat cu \n si "\n" insa nu trece pe randul urmator.
Multumesc.

pune vbcrlf  &  sirultau sau acelasi drac chr(10) & chr(13) & sirultau


Quote

Foloseste append daca vrei sa il deschizi de mai multe ori si sa adaugi chestii la finalul lui

foloseste deja append pentru ca altfel cu output fisierul se va rescrie.

Edited by Sorin Nedelcu, 26 January 2010 - 23:14.


#10
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006

View PostSorin Nedelcu, on 26th January 2010, 23:06, said:

pune vbcrlf  &  sirultau sau acelasi drac chr(10) & chr(13) & sirultau




foloseste deja append pentru ca altfel cu output fisierul se va rescrie.
Buna seara.
Am reusit sa scriu pe mai multe randuri in fisierul TXT. Va multumesc mult.
Acum am o alta problema. Tot ce primesc pe serial afisez intr-un TextBox. E ok, numai ca am facuturmatoarea asociere: Daca pe serial imi vine cuvantul "z1" sa in TextBox sa se afiseze "Usa 1 deschisa!"; asta am facut cu mai multe intrari. Problema mea este ca se afiseaza suprapus, adica de la PIC imi vin pe rand, la intervale neregulate aceste cuvinte si ar trebui sa se afiseze in TextBox-ul meu una sub alta, insa acestea se suprascriu.
Poate nu ar trebui sa folosesc TextBox pentru afisare. Dar nu imi dau seama ce.

#11
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,110
  • Înscris: 24.02.2007
Arata codul pentru afisare

#12
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006

View Postdani.user, on 27th January 2010, 19:46, said:

Arata codul pentru afisare

If Text2.Text = "z1" Then Text1.Text = "Usa 1 deschisa!" & "  " & Date & "  " & Time & vbCr
If Text2.Text = "z2" Then Text1.Text = "Usa 2 deschisa!" & "  " & Date & "  " & Time & vbCr

Mesajele se suprascriu in Text1.Text

#13
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,110
  • Înscris: 24.02.2007
E si normal, nu ai spus niciunde sa pastreze valoarea anterioara
Pune:
If Text2.Text = "z1" Then Text1.Text = Text1.Text & "Usa 1 deschisa! " & Date & " " & Time & vbCrlf
If Text2.Text = "z2" Then Text1.Text = Text1.Text & "Usa 2 deschisa! " & Date & " " & Time & vbCrlf


#14
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006

View Postdani.user, on 27th January 2010, 19:55, said:

E si normal, nu ai spus niciunde sa pastreze valoarea anterioara
Pune:
If Text2.Text = "z1" Then Text1.Text = Text1.Text & "Usa 1 deschisa! " & Date & " " & Time & vbCrlf
If Text2.Text = "z2" Then Text1.Text = Text1.Text & "Usa 2 deschisa! " & Date & " " & Time & vbCrlf
MNultumesc mult. A functionat. Dar acum informatiile sunt afisate una dupa alta.
As vrea una sub alta.
Multumesc

#15
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006
Am rezolvat problema. Am inlocuit TextBox cu RichTextBox.

#16
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,110
  • Înscris: 24.02.2007
Mergea si cu textbox dar trebuia activat multiline sau cum se cheama proprietatea

#17
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006

View Postdani.user, on 28th January 2010, 01:15, said:

Mergea si cu textbox dar trebuia activat multiline sau cum se cheama proprietatea

Salut. Am incercat cu TextBox si cu proprietatea Multiline activata, insa tot nu trecea pe linia urmatoare decat daca se umplea campul, linia.
Multumesc

#18
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006

View PostMihai Popa, on 28th January 2010, 16:23, said:

Salut. Am incercat cu TextBox si cu proprietatea Multiline activata, insa tot nu trecea pe linia urmatoare decat daca se umplea campul, linia.
Multumesc

E normal pentru ca prop. multiline activeaza trecerea la noua linie numai daca sirul din interior ajunge sa fie mai mare decat lungimea data a textboxului.Once again... vbcrlf te poate ajuta in cazul ala.

Poti pune simplu un listbox si rezolvai situatia fara sa te complici sau mai profi' un grid opensource..uitate la imagine de la vbaccelerator.com

Attached Files


Edited by Sorin Nedelcu, 28 January 2010 - 20:59.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate