Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2
 Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...
 Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...
 Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...

videoproiector vs oricare display

Produse comandate din china (wish...
 

Creare fisier text

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006
Va salut.
As vrea ca in aplicatia mea, in locul fisierului .TXT sa pun o baza de date Access cu un singur tabel, din care sa pot genera mai tarziu un raport. Problema mea este ca nu stiu cum pot sa creez o baza de date Acces in vb6.
Am cautat pe net, insa am gasit doat franturi, nu un cod complet.
Va rog sa ma ajutati, daca puteti, in aceasta problema de a creea o DB access in VB6.
Va multumesc anticipat.

#20
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006
in meniul Add-Ins -> VisData

Exista in meniul File -> New si gata faci baza de date.

#21
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006
Salut.
Multumesc mult. A functionat.
Am o intrebare: incerc sa fac un raport din baza de date creata. Am VB6 instalat pe un sistem cu win2000 si pe win XP. Pe XP merge bine. Pe 2000 insa, dupa ce deschid Report Designer din VB6, se deschide Crystal Report Pro. Dupa ce dau File,new si aleg baza de date, Crystal Pro se inchide brusc si nu se intampla nimic. Versiunea de Crystal Report este 4.6.1.0. Este normal ?
Va multumesc.

#22
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006
Nu prea e normal.Dezinstaleaza CR.

#23
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006
Buna ziua.
Aveti idee cum pot sa deschid un proiect in alt proiect?
La concret: am un proiect in care primesc date de pe serial si le afisez pe ecran dar le scriu si intr-o baza de date access. Acum am facut un raport, insa , deoarece nu stiu de ce nu merge din proiectul curent, am facut un alt proiect care functioneaza. Ma intereseaza ca in proiectul principal, cel in care primesc datele, sa am un buton care sa apeleze cel de-al doilea proiect, care sa imi genereze raportul creat in CrystalReport.
Va multumesc.

#24
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006

View PostMihai Popa, on 7th February 2010, 20:25, said:

Buna ziua.
Aveti idee cum pot sa deschid un proiect in alt proiect?
La concret: am un proiect in care primesc date de pe serial si le afisez pe ecran dar le scriu si intr-o baza de date access. Acum am facut un raport, insa , deoarece nu stiu de ce nu merge din proiectul curent, am facut un alt proiect care functioneaza. Ma intereseaza ca in proiectul principal, cel in care primesc datele, sa am un buton care sa apeleze cel de-al doilea proiect, care sa imi genereze raportul creat in CrystalReport.
Va multumesc.

Nu inteleg de ce nu adaugi form-ul din al doilea proiect la primul(banuiesc ca este form) si modulele adiacente acestuia.
Oricum daca tu vrei asa In meniul File ai un submeniu Add Project.Sper sa fi inteles ca vrei sa faci un grup de proiecte.
Desi mie mi se pare ca te complici singur,oricum bafta.

Attached Files



#25
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006
Buna ziua. Multumesc de raspuns.
Este adevarat ca ma complic, insa daca adaug fprul de la proiectul care imi genereaza raportul si incerc sa il lansez din proiectul principal, imi da eroarea din atasament. Ru;lata separat insa, functioneaza corect. De aceea as vrea ori sa aflu care este sursa erorii sau cum pot face reperinta la un proiect din cadrul altui proiect.
Multumesc.

Attached Files



#26
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006

View PostMihai Popa, on 8th February 2010, 10:50, said:

Buna ziua. Multumesc de raspuns.
Este adevarat ca ma complic, insa daca adaug fprul de la proiectul care imi genereaza raportul si incerc sa il lansez din proiectul principal, imi da eroarea din atasament. Ru;lata separat insa, functioneaza corect. De aceea as vrea ori sa aflu care este sursa erorii sau cum pot face reperinta la un proiect din cadrul altui proiect.
Multumesc.



App.Path intoarce intotdeauna fara "\"

Function GetAppPath() As String
  GetAppPath = App.Path & "\"
End Function

incearca acum

Later Edit:
        curios ca la mine  nu da eroarea
       incearca sa scoti right$ cu Right si sterge option explicit daca vrei sa pastrezi functia ta
       evita Iif si foloseste IF then Else end if

Attached Files

  • Attached File  11.JPG   127.13K   10 downloads

Edited by Sorin Nedelcu, 08 February 2010 - 14:06.


#27
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006
Salut.
Acum functioneaza. Multumesc mult de ajutor.

#28
Mihai Popa

Mihai Popa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 12.02.2006
Va salut.
Am reusit sa fac aplicatia, insa am cateva mici probleme si nelamuriri:
- am lucrat aplicatia intr-ul folder pe un stick; daca copiez acel folder pe hard, nu mai pot deschide proiectul, deoarece VB6 imi spune ca nu gaseste calea ...si nu inteleg de ce face asta.
- in aplicatia mea folosesc o baza de date. Am descarcat un program de creat installere, insa dupa ce imi creaza aplicatia de instalat, la rulare imi spune ca nu poate accesa baza mea de date (face asta daca scot stick-ul din usb de pe calculatorul pe care incerc sa instalez aplicatia). Cu alte cuvinte, nu stiu cum pot face astfel incat daca iau aplicatia cu tot cu DB si o pornesc pe un alt calculator, sa functioneze corect.
Va multumesc pentru orice sugestie sau ajutor.

#29
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006

View PostMihai Popa, on 17th February 2010, 16:49, said:

Va salut.
Am reusit sa fac aplicatia, insa am cateva mici probleme si nelamuriri:
- am lucrat aplicatia intr-ul folder pe un stick; daca copiez acel folder pe hard, nu mai pot deschide proiectul, deoarece VB6 imi spune ca nu gaseste calea ...si nu inteleg de ce face asta.
- in aplicatia mea folosesc o baza de date. Am descarcat un program de creat installere, insa dupa ce imi creaza aplicatia de instalat, la rulare imi spune ca nu poate accesa baza mea de date (face asta daca scot stick-ul din usb de pe calculatorul pe care incerc sa instalez aplicatia). Cu alte cuvinte, nu stiu cum pot face astfel incat daca iau aplicatia cu tot cu DB si o pornesc pe un alt calculator, sa functioneze corect.
Va multumesc pentru orice sugestie sau ajutor.

1. Fa un back-up
2. Muta  tot folderul pe calc in directorul in care vrei sa lucrezi
3. Deschide fisierul cu extensia .vbp in Notepad si verifica linie cu linie unde ai cale fixa catre stick

La baza de date cum ai legato de proiect din cod sau printr-un control?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate