Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Vreau sa-mi deschid un business de livrat mancare la domiciliu

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

Poll: Ce tip de mancare preferati sa comandati acasa sau la birou ? (95 member(s) have cast votes)

Ce mancare va place mai mult ?

  1. Pizza/paste/salate (50 votes [42.37%])

    Percentage of vote: 42.37%

  2. Mancare traditionala: ciorbe, gratare, tocanite, mititei, etc. (43 votes [36.44%])

    Percentage of vote: 36.44%

  3. Alte tipuri de mancare: chinezeasca, greceasca, libaneza, etc. (25 votes [21.19%])

    Percentage of vote: 21.19%

Vote Guests cannot vote

#1
bashtardo

bashtardo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 08.10.2006
Dragi mei co - forumisti,

dat fiind faptul ca de ceva ani lucrez intr-o multinationala si aproape zilnic comand mancare la birou ptr. a-mi satisface poftele am constatat o serie de neajunsuri a prestatorilor de astfel de servicii din orasul Sibiu. Avand si oarecare inclinatii spre acest domeniu, m-am decis sa imi urmez visul si sa-mi deschid o afacere in acest domeniu. Deoarece am deja spatiul in proprietate, si nu sunt necesare decat achizitonarea echipamentelor si pornirea afacerii, am dorit sa consult cat mai multa lume ptr. a decide ce directie sa urmez in legatura cu continutul meniurilor. Am ajuns astfel pe Softpedia si am creeat un poll unde se poate alege intre mai multe tipuri de mancaruri, raspunsurile voastre vor fi folosite ptr. ca eu sa imi pot forma o opinie, sa stiu ce tip de mancare ar avea o audienta mai mare... Va rog deasemenea sa nu va sfiiti sa imi transmiteti orice fel de sugestii, sau experiente proprii, fie ele pozitive sau negative. E important de stiut cu ce e mai indicat sa incep deoarece ca la orice inceput, finantele sunt punctul cheie, nu imi permit sa achizitionez utilaje care sa-mi permita prepararea si de pizze, si de ciorbe, si de ce stiu eu ce. :). Trebuie sa ma decid intr-o singura directie ptr. moment, urmand sa extind ulterior portofoliul.

Va multumesc anticipat, astept cu mare interes comentariile voastre.

Iosif

Edited by bashtardo, 04 January 2010 - 12:40.


#2
tablagiu_xxx

tablagiu_xxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,346
  • Înscris: 15.06.2009
lucruri foarte  importante:

1. mancarea sa fie buna
2. la 3 luni schimba meniurile, oricat de buna ar fi mancarea oamenii se satura de aceleasi 20 feluri (eventual dupa 6-9 luni poti sa le repeti dar e f important sa schimbi din 3 in 3 luni).
3. livreaza la timp, daca o data intarzii, lumea, care de cele mai multe ori e fitoasa, va incepa sa comande si in alta parte.
4. portiile sa fie maari.

Sfat:

ca sa tii clientii fideli fa-le cadouri fara sa stie dinainte: de ex cand duci mancarea da-le un mar de ex din partea casei, sau o mandarina (nu trebuie in fiecare zi).
sunt niste lucruri simple si f ieftine dar care fac foarte mult pt fidelizare


SUCCES !

#3
reovel

reovel

    Doesn't she look darling?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 17.01.2009
Ce buget ai alocat afacerii?
Trebuie neaparat sa ai unul stabilit.

#4
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Vezi ca este o afacere foarte greu de stapanit! Daca iti pastrezi locul de munca si vrei sa tii si afacerea tare ma tem ca nu ai sa reusesti! Si atentie la costuri!!! Iti trebuie capital alocat si pentru ,,experimentele'' din primele luni!

#5
bashtardo

bashtardo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 08.10.2006
Bugetul alocat este de circa 10k Euro, spatiul este proprietate personala, masina la fel. Acesti bani vor fi deci folositi strict ptr. achizitie de utilaje si promovare.

Ideea e urmatoarea, suntem doi asociati, in faza initiala, eu voi fi bucatarul / pizzerul iar colegul se va ocupa ptr. inceput de livrari. Acum definitivam brand-ul: logo, grafica ambalajelor, website, etc. In acest sens am gasit niste tineri foarte talentati care sunt dispusi sa faca aproximativ pe gratis aceste lucruri. Ulterior, daca treaba merge, vom mai angaja oameni, dar ptr. inceput vom fi doar eu si asociatul meu :)

#6
reovel

reovel

    Doesn't she look darling?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 17.01.2009
2 oameni la 50(minim)? hmm...
gandeste-te ca tu/asociatul veti pierde zilnic timp pt ca veti raspunde la telefon(comenzi etc). Ai nevoie de o a 3-a persoana care sa se ocupe cu primitiul comenzilor, notatul adreselor pe foaie astfel:
-ea raspunde la telefon(ai nevoie de unul fix si unul mobil)
-iti da comenzile
-tu-i dai caserolele/cutiile pline cu hrana
-ea noteaza unde merge fiecare caserola
-soferul le preia
Cam asta e treaba. O puteti face in 2?
PS:Nu uita ca trebuie sa tii deschis pana seara tarziu. Pe multi ii apuca pofta de pizza la 21-22.(si tu vrei profit, nu?)

Edited by reovel, 04 January 2010 - 12:58.


#7
stuiberv

stuiberv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,808
  • Înscris: 10.08.2006
Cateva sfaturi: pastreaza calitatea - adica, daca prima data duci marfa de calitate foarte buna, sa duci de fiecare data marfa la aceeasi calitate - timp de mai multi ani.
In firma in care lucrez s-au incercat multe firme de catering, dar majoritatea dupa aproximativ 3 luni dadeau cu bata in balta - adica, ori aduceau mancare proasta, ori micsorau vizibil portiile.
Asa ca au incetat comenzile catre ele.
Cand altele au scumpit portiile dar au pastrat calitatea si cantitatea au avut in continuare comenzi.

Tot destul de important este si timpul - daca promiti ca ajungi cu mancarea intr-un interval orar incearca sa il respecti.

Despre meniu, din cate vad pe aici (si nu doar aici, si in alte firme), daca ai in oferta ciorbe, felul 2 plus desert vei avea multe comenzi. De exemplu sunt persoane care comanda doar ciorba, altele doar felul 2, altele meniul complet.
Ei, daca ai doar pizza, sunt cativa care se aduna la o pizza, dar pe ceilalti din firma nu ii prinzi. Cei care se combina la o pizza vor comanda mancare "normala" daca nu ai pizza mai usor decat vor comanda pizza unii care vor mancare "normala".

#8
pupu_depadure

pupu_depadure

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 20.02.2007
nu te arunca sa cumperi multe utilaje, foarte complicate si specializate, sunt scumpe si daca trebuie sa schimbi meniul scapi greu de ele.

pt pizza cauta-i pe "miss pizza & amor gelato" daca nu dai de ei iti trimit un tel pe pm, astia iti dau cuptoare electrice gratis atat timp cat cumperi de la ei materia prima, mai au si inghetata.

cu ciorbele e mai greu, daca nu esti bucatar de meserie ramai pe supe la plic/instant, ambalate la pahar mare.

ai grija la ambalare, oricat de buna e o salata de sfecla rosie, intr-o casoleta, la transport, poate face ravagii.

mergi pe meniuri standardizate gen: piept pui gratar+cartaofi prajiti/piure+salata varza/castraveti/gogosari+sos usturoi/ketchup la un pret fix si la care schimbi doar "carnea" gen pulpe dezosate, carnati oltenesti, snitel, chiftele cu susan, ficatei
  
alegeti cu grija furnizorii: sa vina la timp, sa ai pretul cel mai bun si sa fie corecti (sa nu te fure la kg/buc) daca nu schimba-i fara remuscari, nu cumpara cu toptanul, mai bine vine la tine de 2 ori pe saptamana (cel putin) decat sa stai cu materie prima prin frigidere/congelatoare

foloseste cat mai multa materie prima proaspata in loc de congelata, aka carne refrigerata, carnati proaspeti, legume din piata de gros sau depozite mari

pregateste-te sa muncesti si pt spagari, te vor calca toate controalele posibile si imposibile si niciodata nu vei avea sapca

utilajele pot fi si 2hand pana te rodezi si intelegi de ce ai nevoie si mai ales care e "productia" altfel daca intai iti iei un feliator de legume profi si descoperi ca folosesti mai mult piure decat cartofi prajiti sau ca in loc de varza vinzi mai multi gogosari, ramai cu el pe cap si cu banii dati

atentie la amanunte gen termometru si grafic de temperatura la frigidere si aparat pt insecte

repet, nu te arunca din prima la multe utilaje profi, gen frigidere mari cu carcasa de inox sau rotisoare mari, sau chiuvete cu pedale pana nu ai o oarece experienta a rulajului de comenzi si a meniului

obligatoriu, totusi, iti trebuie o chiuveta pt spalat carnea cu senzor, chiuveta ce treb sa fie intr-o camera separata, respectiv camera de carne, alta decat camera si depozitul de legume, care si astea trb sa fie separate (depozitul de legume separat de locul unde se prelucreaza legumele) macar printr-un paravan

cred ca iti mai trebuie inca o persoana, in total ar trebui sa fiti minimum 3, curierul poate fi angajat si cu 1/2 norma numai pt perioada pranzului cand vei avea cele mai multe comenzi (un student la zi este ideal)

#9
TLGsoft

TLGsoft

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,553
  • Înscris: 25.03.2006
Parerea mea este ca in alegerea meniurilor pentru birouri trebuie sa tii cont de trei aspecte:

1. Mancarea sa nu aiba miros puternic, multe firme nu au spatiu dedicat si nu vor arome grele in birouri.
2. Mancarea sa poata fi consumata estetic fara sau cu minimum de tacamuri (o scobitoare, maxim o furculita), sa poata fi servita estetic in reprize (m-am saturat momentan sau am o treaba urgenta, sa impachetez la loc pentru consum ulterior)
3. Fara fluctuatii in pret, calitate, cantitate, punctualitate.

Succes

#10
kevinro

kevinro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 753
  • Înscris: 31.03.2004

 bashtardo, on 4th January 2010, 13:52, said:

Acum definitivam brand-ul: logo, grafica ambalajelor, website, etc. In acest sens am gasit niste tineri foarte talentati care sunt dispusi sa faca aproximativ pe gratis aceste lucruri.

Hai sa-ti vand si eu un pont din industrie: daca "baietii" astia lucreaza "aproximativ pe gratis", s-ar putea sa nu fie asa de talentati pe cat crezi ii tu, care probabil vei fi fiind bun la facut clatite si pizza, dar nu si la evaluat un pachet de identitate vizuala. Drept pentru care vei incepe businessul cu stangul, adica vei avea un brand prost conceput, o identitate capatata "aproximativ pe gratis" si niste materiale publicitare asisderea. Ca urmare, vei da cu oistea in gard mai repede decat crezi. Pe de alta parte e adevarat ca si bugetul tau e micut, nu prea ai ce face decat sa lucrezi cu asemenea "baieti talentati" care lucreaza "aproximativ pe gratis". Ramane sa speri ca vei trage un loz castigator.

#11
Dedelu

Dedelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.01.2006
Salut,

Indraznesc sa iti dau niste sfaturi legate mai ales datorita faptului ca stau si eu in Sibiu, si la noi la birou s-a consumat mult timp mancare comandata.

Parerea mea este ca la inceput pentru a te face cunoscut, fa-ti pliante cu meniul si preturile si du-le pe la firme. Cea mai mare vanzare cred ca ai avea-o la firmele din cele 2 zone industriale (Est - cea de langa Compa, si Vest - cea de langa aeroport).

De asemenea poti incerca pe Calea Dumbravii. Si acolo sunt o gramada de firme la care ai putea sa le duci pliante.

Ca si meniu, ar trebui sa ai meniu complet :ciorba sau supa + felul 2 ( eventual si un desert mic, o prajitura sau un fruct). Acesta nu ar trebui sa depaseasca 10 lei.

Daca nu te pricepi la ciorbe sau supa, ar trebui sa cauti pe cineva care se pricepe (nimic nu se compara cu ciorba facuta la cazan de un cunoscator). Cred ca poti gasi pe cineva care a lucrat la o cantina si sa se priceapa.Iti spun din proprie experienta: am comandat mult timp de la un restaurant doar pentru ca ciorbele erau extraordinare.

Incearca sa folosesti cat mai putin posibil (atat timp cat este si profitabil) fulgii pentru felul 2 (de ex. cei pentru pireu).

Fa-ti cativa clienti care sa iti comande zilnic, nu incerca sa iei mai multi clienti decat sa poti face fata.

Cunosc o firma care a mers la o scoala, a vorbit cu invatatorii , care le-au spus parintilor, si comanda pentru copii (portii mici), ciorba+felul 2 la 7 lei daca nu ma insel. Poti incerca si varianta asta.

Legat de mancare, este important sa pastrezi calitatea, cantitatea,pretul si mai ales sa fie calde cand ajung la "fomiști".

Cand incepi afacerea trimite-mi si mie pe PM un pliant poate reusesc sa iti fac si eu vanzare :).

Mult succes!

 

#12
silviu_n

silviu_n

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 11.12.2008

 bashtardo, on 4th January 2010, 12:30, said:

Dragi mei co - forumisti,
[...] m-am decis sa imi urmez visul si sa-mi deschid o afacere in acest domeniu...
Iosif
Felicitări și mult succes! Nu de puține ori m-a încercat și pe mine ideea ta, pornind de la aceeași constatare, că majoritatea firmelor de catering sunt neserioase și nu reușeau să mențină calitatea pe timp îndelungat.

Îmi place ce a scris Dedelu mai sus, aș mai completa cu următoarea idee: poți, pentru început, să propui un singur meniu - noi am mâncat așa la firmă timp de vreun an, de la un bistro - vinerea ne aducea meniul pentru săptămâna următoare ca să știm ce vom mânca. Tot vinerea plăteam pentru săptămâna care s-a încheiat.

Neapărat trebuie să ai ciorbă, mâncarea trebuie să-ți placă ție mai întâi iar prețul nu-i musai să fie până în 10 lei (noi mâncăm și la 12-13 lei), mai inportant mi se pare să fie diversificat ori asta nu se poate decât dacă ai un număr foarte mare de clienți. Până ajungi acoloi ar fi soluția cu un singur meniu pe zi. Nu uita să bagi și pește (o saramură, macrou prăjit...).

Succes, să ne scri ce-ai făcut.

#13
cristiqn

cristiqn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 04.02.2009
Post mai plin de bun simt nu cred ca am citit in viata mea.

Dedelu

#14
Dedelu

Dedelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 09.01.2006
In primul rand multumesc de aprecieri , sper sa il ajute pe initiator.

@silviu_n: cand vorbeam de meniu diversificat exact la ceea ce ai zis tu ma refeream, un meniu zilnic unic si diferit de la zi la zi. Cred ca ar trebui totusi sa nu faca in aceiasi zi a saptamanii acelasi meniu. Dupa cateva saptamani cred ca se va satura lumea sa manance in fiecare luni mazare (e doar un exemplu).

Despre meniu: noi primeam pe mail in fiecare luni dimineata meniul pentru toata saptamana. Pentru birouri cred ca este mult mai eficient modalitatea asta de a primi meniul decat sa il duci tiparit de fiecare data.

Legat de pret: cam asta e preul care se practica in Sibiu, inclusiv la restaurantele care ofera "Meniul zilei" , pretul este undeva cam pana la 12 lei, dar poate nu mai sunt eu chiar la curent cu preturile (nu am mai comandat de vreo 2-3 luni).

Am uitat sa iti specific cel mai important lucru in prima mea postare: neaparat clientii tai sa poata plati cu bonuri de masa. 

Astept si eu un raspuns din partea initiatorului sa vedem daca a reusit ceva cu afacerea.Ar fi interesant daca si-ar face inclusiv un jurnal , bineinteles atat cat ii permite timpul. Ceva de genul are TLGTLC despre crama care si-a deschis-o si e destul de interesant de urmarit.

#15
voliere

voliere

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 13.10.2005
Eu m-am gandit chiar sa iau mancare de undeva dar pentru 2-3 zile, pentru acasa.
As face-o daca sursa ar fi decenta si as avea scris negru pe alb ingredientele mancarurilor de acolo si mai ales procedurile de livrare, ptr ca sa evit ca mancarea de ieri sa-mi ajunga pe masa azi. Eu as tine-o si as manca din ea 2-3 zile, dar la mine in frigider.
E "multe chestii", ideea e frumoasa, cam mic bugetul dar e bun si asa. Sediul bucatariei tale trebuie sa fie vizitabil, inoxidabil pe acolo, geamuri mari, surse regionale de legume, proceduri de gatit, expus, servit si pastrare la rece CLARE facute publice... inspira incredere.

#16
the_winner

the_winner

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 29.10.2007
Totul suna bine pe hartie.Cu siguranta in conditii normale ai avea un succes enorm.
Dar la vremurile actuale mai bine iti pastrezi serviciul pana se aseaza lucrurile.
Oamenii sunt mult mai calculati acum si au alte prioritati.Pe vremuri organizam petreceri la firma unde cheltuiam
si 10 000 euro odata.Nu mai zic de mancare la birou. In ultimele 6 luni nu cred ca am  incasat in total atatia bani.
Asa ca mai ai putina rabdare.Omu vine acum cu pachet de acasa.

#17
toteudinnou

toteudinnou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,112
  • Înscris: 06.03.2010
Ai inaintat? Sau tot la stadiul de proiect?

#18
cristianspace

cristianspace

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 08.09.2011
Ce parere aveti despre un portal dedicat livrarilor la domiciliu ? Am citit ca in curand se va deschide la noi un site unde poti vedea on-line meniurile restaurantelor din orice oras, dupa orice bucatarie, dupa sortimente, etc. Eu cred ca ar fi de mare ajutor pentru cei care comandam mancare la domiciliu, nu va mai trebui sa sunam sau sa le tot explicam telefonic ce comanda dorim... pur si simplu se va putea plasa comanda on-line prin site-ul ala... au ceva pagina pe facebook Halire.ro si va fi gratuit.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate