Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Despre tarii și alte plăceri....distilate.
Last Updated: Apr 24 2024 22:44, Started by
t-T-t
, Jan 01 2010 01:49
·
19
#703
Posted 11 November 2022 - 13:33
Așa e, îi concurență și pe domeniul ăsta, însă la reduceri FineStore rămâne intre cele mai bune opțiuni.
Sau când ți-e lene să sapi |
#704
Posted 01 December 2022 - 23:58
S-a discutat de curand de rom. Revind cu doua impresii foarte bune despre doua romuri degustate saptamana trecuta.
Cel care mi-a placut mai mult a fost Havana Club Anejo de 7 ani. Pentru ca preconceptia mea era ca in general romurile sunt bune doar la cocktails, acest rom mi-a spulberat idea. Fara o complexitate sau un rafinament de whisky single malt, insa un gust basic lemnos foarte ok, dublat de note dulci vanilate. L-am baut sec fara probleme. Destul de bun si Plantation 5 ani. Mai de vara/plaja, o aroma mai putin intensa decat Havana. Dulceag, usor de baut sec sau poate cu un cub de gheata si o tigara de foi. Bune ambele, recomand. |
#705
Posted 04 December 2022 - 14:26
#706
Posted 05 December 2022 - 12:05
nniki, on 01 decembrie 2022 - 23:58, said:
Cel care mi-a placut mai mult a fost Havana Club Anejo de 7 ani. Pentru ca preconceptia mea era ca in general romurile sunt bune doar la cocktails Poi no, dacă nu te-au preocupat romurile, cam asta e percepția În fapt, cele basic da, cam pentru asta sunt. Quote
Fara o complexitate sau un rafinament de whisky single malt Ciudată e foar încadrarea la preț, pentru că uneori ne influențează și asta, deși sînt romuri mai scumpe care nu se apropie de Havana 7. |
#707
Posted 05 December 2022 - 22:53
Revenind la Whiskey, că-i mai de sezon, am încercat Redemption.
(Asta pentru că nu am găsit Jack Daniel's Rye, care îmi place în mode deosebit) Chiar foarte reușit, la 46%, aromat, poate un pic prea ”parfumat”, oricum de excepție. 175 lei e însă cam mult, dar cu reducerile de Black Friday a ajuns pe la 100, deci ca de căpătat [ https://assets.finestore.ro/image/654x615/produse/catalog/poze_produse_FS/rye/RE158-654x615.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#708
Posted 06 December 2022 - 14:15
Incearca si Rittenhouse rye, s-ar putea sa iti placa, inclusiv pretul.
|
#710
Posted 06 December 2022 - 23:56
#711
Posted 07 December 2022 - 00:13
Morosanul, on 05 decembrie 2022 - 12:05, said:
De fapt cam are, e chiar peste multe single-malt-uri, dar din nou, asta realizezi după ce te mai adîncești în romuri. In general cand am vrut ceva mai dulce/aromat m-am indreptat catre bourbon. Iar partea de peat/smoked(care imi place) romurile n-o acopera. Poate fi vorba doar de gust, care si el, corect, trebuie verificat si educat. |
#712
Posted 07 December 2022 - 08:38
nniki, on 07 decembrie 2022 - 00:13, said:
partea de peat/smoked(care imi place) romurile n-o acopera. E invechit initial in butoaie de stejar american, dupa care e transferat in butoaie ce au continut single malt afumat de la distileria GlenAllachie, inainte de a fi imbuteliat https://www.whisky-m...ted-7-ani-0-7l/ |
|
#713
Posted 07 December 2022 - 11:07
De ăsta nu știam.
Poi pe partea afumată ar fi romurile Black. Bine, e un altfel de afumat, dar un fel care se potrivește cu romul |
#714
Posted 07 December 2022 - 12:47
nniki, on 07 decembrie 2022 - 00:13, said:
O sa tin cont de sfat, o sa ma scufund din cand in cand in cate un pahar de rom. Poate o sa incerc ceva mai scump, caci cele low-medium nu m-au incantat, cu exceptia celor doua amintite. Dacă treci de la whiskey, e nevoie de timp ca să te împrietenești cu romurile. Eu le-am considerat doar o curiozitate până am fost prin Caraibe, la ele acasă În plus, aș zice că nu e cel mai potrivit sezon. Prin Mai aș zice să încerci, cel devreme, că le trebuie căldură. Eu de la Halloween trec pe wiskey, până pe la Paște. Edited by Morosanul, 07 December 2022 - 12:48. |
#715
Posted 08 December 2022 - 00:06
icrobert, on 07 decembrie 2022 - 08:38, said:
Poti sa incepi cu asta. E invechit initial in butoaie de stejar american, dupa care e transferat in butoaie ce au continut single malt afumat de la distileria GlenAllachie, inainte de a fi imbuteliat https://www.whisky-m...ted-7-ani-0-7l/ Cand spuneam ca romurile nu acopera partea de smoked ma bazam pe o discutie cu un cubanez, cred acum vreo 15 ani, in Vama Veche. Eu laudam whisky-ul, el, firesc, romul. Mi-a spus atunci ca nici o alta ingestie de aroma nu se potriveste cu distilatul de melasa/trestie de zahar. El era chiar impotriva multiplelor arome adaugate, gen vanilla, scortisoara, etc. Era partizanul romului dirty(zicea el), cat mai pur, Morosanul, on 07 decembrie 2022 - 12:47, said:
Acum înțeleg contextul. Deci, aș zice că e bine că ți-au plăcut și alea Dacă treci de la whiskey, e nevoie de timp ca să te împrietenești cu romurile. Eu le-am considerat doar o curiozitate până am fost prin Caraibe, la ele acasă În plus, aș zice că nu e cel mai potrivit sezon. Prin Mai aș zice să încerci, cel devreme, că le trebuie căldură. E timp si de rom. Acum sunt la whisky si tutun rulat(rar si bun). Spre pensie e loc sa-si fac loc si pipa si pana atunci si romul. Edited by nniki, 08 December 2022 - 00:07. |
#717
Posted 11 December 2022 - 22:01
|
#718
Posted 21 December 2022 - 13:41
Toate postarile colegilor ma bucura! Dar nu am pretentii de reciprocitate sau unanimitate.
"Gusturile nu se discuta" este o definitie care tradusa inseamna ca nu poti condamna pe cineva pentru ca-i place menta si nu musetelul. Sau invers. Nu ca nu poti discuta pe tema respectiva! Daca si pentru asta trebuie subtitrare, e grav! Netratabil zic eu. Poate doar prin reincarnari succesive. Am vrut sa elimin linia asta dar nu ma pot tinea. In schimb este clar ca este recomandabil sa-ti educi inclusiv gusturile... Chiar daca ulterior vei prefera menta. Eu d'asta citesc acest topic. Dar, tot o frec... Si fiindca inca sunt la alfabetizare, am baut o Zarea. Un vinars ieftin (79 lei) obtinut din "distilat de vin invechit in butoaie de stejar minimum 5 ani". Nici macar "dupa metoda din Cognac"! Si initial mi s-a parut ca-i Rom (bautura ). Probabil deoarece ca dupa ce l-am deschis, am turnat primele 100-200 ml peste un borcan cu stafide (deschis initial) in care deja pusesem esenta de Rom si niste Gin. Ce usor se pacalesc "gusturile". La profani. Morosene! Imi place tot ce postezi! Esti unul dintre cei pe care pot sa-i nominalizez ca "guru". Cred ca ai o "gura de aur"! Linia asta nu e sexista! Nu e un afront! Unii chiar sunt dotati, au talent "dobandit nativ prin nastere" cum spunea Gyuri Pascu si sunt si educati. Ce am scris este ceea ce s-ar pute spune ca te recunosc, I see you, si ca dau un mare LIKE pentru contributia ta pe acest topic! Sper doar sa nu iti fac rau prin postarea mea... |
#720
Posted 23 December 2022 - 12:05
Anul ăsta sunt mai pregătit de sărbători, că la pe la noi poți avea orice finețe de băutură că zic oamenii - No hai să bem on pahar de horicncă și-apoi o gustăm !
Am avut ceva horincă de anul trecut și am învechit-o gradat: una e crudă, una galbenă, cum se face de obicei, și una extra-aged să zic, mai lemnoasă. Acum să vedem ce aleg colidătorii Sărbători cu bine și cu sănătate ! Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users