Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

RANSOMWARE
 Stick/device pentru streaming 2022

instalare windows xp pe un calcul...

racordare curent container modular

Produs Jell-O - gelatina cu arome...
 Imprumut garantat de actiuni pe I...

Ac cu probleme dupa reabilitare b...

Scade antigelul din vas dupa fiec...

Ficat ortotopic
 Act notarial

Scadere RPM la semafor

Dureri ingrozitoare la genunchi

The Terminal List (2022 - ...)
 

Info, Probleme centrale Protherm

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
1010 replies to this topic

#37
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
@mrusu, centrala pe care o ai este de generatie noua si nu poti primin raspuns decit de la cineva care face servis pe acest model de CT. Din pacate, pentru tine, nu cred ca vei gasi curind pe forum pe cineva care sa te lamureasca. Nu sunt oameni de servis pentru modelul respectiv care sa activeze momentan pe forum. Eu ma pricepeam cit de cit la modelele vechi de Protherm, dar pe astea noi nu le cunosc.
Ne putem da cu presupusul, da nu-i sigur ca vom rezolva problema fara sa fim la fata locului. Se pare ca este vorba de un defect ascuns, un defect care nu pote fi rezolvat normal. Este un defect de fabricatie, de constructie, si doar cei de la secpral te pot ajuta ... sau incurca mai tare.
Ai o singura varinta: sa ai toate actele ok si sa suni la secpral. Daca ai noroc, problema se va rezolva sau ameliora cumva.

Edited by florin71_skoda, 07 July 2011 - 20:56.


#38
mrusu

mrusu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 01.12.2009

View Postflorin71_skoda, on 7th July 2011, 21:55, said:

@mrusu, centrala pe care o ai este de generatie noua si nu poti primin raspuns decit de la cineva care face servis pe acest model de CT. Din pacate, pentru tine, nu cred ca vei gasi curind pe forum pe cineva care sa te lamureasca. Nu sunt oameni de servis pentru modelul respectiv care sa activeze momentan pe forum. Eu ma pricepeam cit de cit la modelele vechi de Protherm, dar pe astea noi nu le cunosc.
Ne putem da cu presupusul, da nu-i sigur ca vom rezolva problema fara sa fim la fata locului. Se pare ca este vorba de un defect ascuns, un defect care nu pote fi rezolvat normal. Este un defect de fabricatie, de constructie, si doar cei de la secpral te pot ajuta ... sau incurca mai tare.
Ai o singura varinta: sa ai toate actele ok si sa suni la secpral. Daca ai noroc, problema se va rezolva sau ameliora cumva.

Multumesc de raspuns! Spune-mi te rog cine sunt cei de la Sepcral? La un search pe google sepcral se ocupa de sisteme de securitate,echipamente de fitness si iluminare led.

#39
Seb

Seb

    Suveran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 22.05.2005
La mine e al 4-lea rezultat la cautarea pe Google dupa secpral (nu sepcral). Daca tot nu gasesti, incearca "Secpral pro".

#40
mrusu

mrusu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 01.12.2009

View PostSeb, on 8th July 2011, 18:42, said:

La mine e al 4-lea rezultat la cautarea pe Google dupa secpral (nu sepcral). Daca tot nu gasesti, incearca "Secpral pro".

Am gasit!Multumesc, era secpralpro. Dar acum nu inteleg cum ar putea ei sa ma ajute in problema mea?

#41
octavianlaz

octavianlaz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 15.04.2009

View Postmrusu, on 8th July 2011, 19:08, said:

Am gasit!Multumesc, era secpralpro. Dar acum nu inteleg cum ar putea ei sa ma ajute in problema mea?
trebuie sa te uiti cu atentie in certificatul de garantie. daca la importator (reprezentanta) este trecut secpral pro te adresezi lor prin telefon sau mail si le descrii ce problema ai, iar ei vor trebui sa trimita un reprezentant sa rezolve problema. mai nou am vazut pe certificate de garantie ca reprezentanta si vaillant.ro  . in acest caz te folosesti de datele de contact din certificatul de garantie si intri in legatura cu vaillant.ro  . citeste cu atentie ceea ce scrie in certificatul de garantie.

#42
myk3310

myk3310

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 11.07.2010
Vreau sa-mi bag si eu o centrala si calorifere, iar firma cu care am vb mi-a facut  o oferta buna cu o centrala PROTHERM LINX VAILLANT DE 24 KW.
Puteti sa-mi spuneti cei care mai aveti asa ceva sau ati auzit daca e buna o astfel de centrala ?? Mentionez ca am aproximativ 120 mp2, o bucatarie si 2 bai.

#43
mrusu

mrusu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 01.12.2009

View Postmyk3310, on 11th August 2011, 17:16, said:

Vreau sa-mi bag si eu o centrala si calorifere, iar firma cu care am vb mi-a facut  o oferta buna cu o centrala PROTHERM LINX VAILLANT DE 24 KW.
Puteti sa-mi spuneti cei care mai aveti asa ceva sau ati auzit daca e buna o astfel de centrala ?? Mentionez ca am aproximativ 120 mp2, o bucatarie si 2 bai.
Salut! Centrala de care intrebi este marca Protherm model Lynx iar marca Protherm face parte din grupul Vaillant. Eu am o centrala Protherm model Gepard de care acum sunt in sfarsit multumit.Pot sa spun ca centrala e mai "desteapta" decat service-ul. Pentru toti meseriasii care isi mai aduc aminte de problema mea le spun si cum sa rezolvat: EFECTUAT REGLAJ PUTERE! Tie nu pot decat sa iti spun ca eu incep sa fiu multumit de centrala mea Protherm, o am de vreo doua luni.

#44
cove_adrian

cove_adrian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 16.10.2005
Buna ziua.

Urmeaza sa ma mut intr-un apartament cu o suprafata utila de 45 m.p. Mentionez ca apartamentul este intr-un bloc nou construit, din caramida, cu izolatie exterioara de 10 cm.
M-ar interesa ce stiti despre centrale Protherm, cu tiraj fortat, de 24kW?
Detine cineva asemenea centrale? Sunt fiabile? Dupa garantie pot aparea probleme?

Va multumesc!

Edited by cove_adrian, 30 September 2011 - 16:38.


#45
lucikutza

lucikutza

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 23.06.2009
buna ziua.am si eu o CT protherm lynx 24kw de o luna si de cand a fost montata  a dat eroare F12 adica placa.dupa ce au schimbat placa a inceput problema:cand fol.ACM se incalzeau si caloriferele am chemat service-ul si au schimbat by-pass-ul .s-a rez problema dar a aparut alta si anume eu setez ACM pe 35 *C si CT imi da apa la 55*C si cand tie lumea mai draga ramai doar  cu apa rece am chemat iar service-ul si au spus ca e de vina debitul la apa rece ,asa ca am schimbat bateria la chiuveta si am inlocuit-o cu cea clasica cu rozeta,in speranta ca pot combina apa cum vreau eu.Bun deci dupa ce am "remediat"problema au aparut altele :apare pe ecran  00*c si Fr se reseteaza singura si revine la normal apoi dupa chinuri sub dus rce-oparit apare pe ecran F 03 chem iar baietii buni si iar imi schimba placa electronica sperand ca de data asta sa nu mai apara probleme,asa ca pleaca baiatul si ma apuc sa spal vasele si inchid -deschid robinetul de cateva ori apa devine tot mai clocotita acum pot steriliza biberoanele copilului fara sa mai fierb apa :lol: :lol:   ce mai pot face cu ea ,ma apuca groaza cand ma gandesc ca vine iarna si cu bebe mic sper sa nu imi faca probleme la AT.va multumesc si o zi buna tuturor

Edited by lucikutza, 02 October 2011 - 12:42.


#46
octavianlaz

octavianlaz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 15.04.2009
rugatii pe cei de la service sa intre in setarile de service ale centralei si sa verifice toti parametrii , inclusiv maximul si minimul de gaz, plus setarile de apa calda, inclusiv tipul de gaz etc  de asemenea sa verifice si eventual sa corecteze presiunea de gaz care intra in centrala in timpul utilizarii apei calde.   modul de operare pt aceste setari sant descrise in manualul pe care trebuie sa-l aveti si dv in limba romana.

Edited by scheleton, 02 October 2011 - 20:40.


#47
jtt777

jtt777

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 15.01.2009
si eu vreau sa cumpar un protherm lynx 24, dar dupa cate probleme citesc pe aici.... hmm

#48
mrusu

mrusu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 01.12.2009

View Postlucikutza, on 2nd October 2011, 13:39, said:

buna ziua.am si eu o CT protherm lynx 24kw de o luna si de cand a fost montata  a dat eroare F12 adica placa.dupa ce au schimbat placa a inceput problema:cand fol.ACM se incalzeau si caloriferele am chemat service-ul si au schimbat by-pass-ul .s-a rez problema dar a aparut alta si anume eu setez ACM pe 35 *C si CT imi da apa la 55*C si cand tie lumea mai draga ramai doar  cu apa rece am chemat iar service-ul si au spus ca e de vina debitul la apa rece ,asa ca am schimbat bateria la chiuveta si am inlocuit-o cu cea clasica cu rozeta,in speranta ca pot combina apa cum vreau eu.Bun deci dupa ce am "remediat"problema au aparut altele :apare pe ecran  00*c si Fr se reseteaza singura si revine la normal apoi dupa chinuri sub dus rce-oparit apare pe ecran F 03 chem iar baietii buni si iar imi schimba placa electronica sperand ca de data asta sa nu mai apara probleme,asa ca pleaca baiatul si ma apuc sa spal vasele si inchid -deschid robinetul de cateva ori apa devine tot mai clocotita acum pot steriliza biberoanele copilului fara sa mai fierb apa :lol: :lol:   ce mai pot face cu ea ,ma apuca groaza cand ma gandesc ca vine iarna si cu bebe mic sper sa nu imi faca probleme la AT.va multumesc si o zi buna tuturor
Cu apa calda am avut si eu aceeasi problema si dupa ce mi-au schimbat aproape tot in centrala nu s-a rezolvat nimic,pt ca piesele erau bune. Rai sunt aia de la service care au papagal,dar meserie IOC! In fine problema s-a rezolvat prin efectuarea reglajului de putere al centralei.

#49
aaa1

aaa1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 03.07.2009
Am o centrala Protherm leopard care pare mai veche.Asa am preluat-o de cand am cumparat apartamentul. Cand porneste pe caldura sau apa calda, uneori se aude cam tare aprinderea gazului dinlauntrul ei si te cam sperie.Imi e teama ca daca ar mai interzia 0.5sec aprinderea ei atunci ar putea sa sara in aer.
Poate fi reglata de undeva aceasta aprindere sau e necesara schimbarea centralei?Prefer sa va intreb pe voi decat sa chem pe cineva doar ca sa imi spuna ca trebuie schimbata.
Gasesc undeva documentatie despre ea?
Multumesc anticipat.

#50
octavianlaz

octavianlaz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 15.04.2009

View Postaaa1, on 3rd November 2011, 21:15, said:

Am o centrala Protherm leopard care pare mai veche.Asa am preluat-o de cand am cumparat apartamentul. Cand porneste pe caldura sau apa calda, uneori se aude cam tare aprinderea gazului dinlauntrul ei si te cam sperie.Imi e teama ca daca ar mai interzia 0.5sec aprinderea ei atunci ar putea sa sara in aer.
Poate fi reglata de undeva aceasta aprindere sau e necesara schimbarea centralei?Prefer sa va intreb pe voi decat sa chem pe cineva doar ca sa imi spuna ca trebuie schimbata.
Gasesc undeva documentatie despre ea?
Multumesc anticipat.
daca e mai veche, cred ca asta este.

Attached Files



#51
aaa1

aaa1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 03.07.2009

View Postoctavianlaz, on 4th November 2011, 21:47, said:

daca e mai veche, cred ca asta este.



da asta este.multam mult.ma apuc de studiu la ea si apoi ma hotarasc la urmatorii pasi.sa fii iubit octaviane.

#52
csarac

csarac

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 07.04.2008
Buna,
am si eu o centrala Protherm Ray de 15 kw. Intrebarea este daca centrala asta poate sa aiba scapari de apa pe undeva si sa nu le vad. Mentionez ca sunt inginer de calculatoare de profesie si la instalatii nu ma pricep.
Problema e ca am cumparat o casa ce avea montata centrala asta ( a fost montata second hand din cate am inteles de la vechiul proprietar) si presiunea in instalati imi scade de la 15-1.4 bar la 0.8 bar in aproximativ 4 ore moment in care centrala intra in avarie si nu mai functioneaza. Vechiul proprietar rezolvase problema asta prin montarea pe teava de alimentare a instalatiei a unui automat de umplere si lasa robinetul de umplere tot timpul deschis. Nu cred ca asta ar fi solutia. Nu inteleg ce se intampla cu apa care se pierde din instalatie. Mentionez ca preisunea in vasul de expansiune a fost verificata (si corectata de catre un instalator) si de asemenea a fost verificat circuitul (tevile si caloriferele sa nu existe scurgeri- tevi de cupru si calorifere de tabla).
Nu mai inteleg nimic. Pe unde poate sa scape apa sau ce se intampla cu ea?
Rezistentele electrice sunt in contact direct cu apa care circula prin calorifere si cumva prin ceva proces electrochimic transforma apa in oxigen sau hidrogen sau ambele si astfel se pierde apa?
Multumesc mult pentru raspuns.

#53
octavianlaz

octavianlaz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 15.04.2009
ca sa delimitati clar de unde provine defectul, centrala sau instalatie trebuie sa faceti urmatoarea operatie: montati in locul unui aerisitor de la un calorifer un manometru- umpleti instalatia si centrala pana la 2 bari- izolati centrala din robinetii de tur si de retur- asteptati 24 ore sau cat considerati ca este necesar urmarind atat manometrul centralei cat si manometrul de pe instalatie si vedeti care scade.DAR va trebui centrala oprita si  din pacate acum vine frigul si nu stiu daca este momentul. am patit si eu o astfel de problema la un cazan mai vechi care era izolat cu vata minerala cu staniol deasupra. exista un por prin care pierdea dar datorita faptului ca  ,  cazanul se incalzea iar cantitatea de apa era mica, apa se evapora si vata minerala ramanea uscata. pana nu am dat jos izolatia nu am gasit porul.

Edited by scheleton, 09 November 2011 - 22:14.


#54
csarac

csarac

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 07.04.2008
Octavian,
am izolat caloriferele de centrala in cursul zilei de ieri si am bagat aer pana la 4 bari in instalatie. Dupa 9 ore nu scapase de loc. Am pornit  instalatia si peste noapte a scazut din nou sub 0.8 bar si centrala a intrat din nou in avarie. Nu se observa sa curga apa pe nicaieri pe langa centrala. Deja au fost 3 instalatori si baiatul de service Protherm. S-ar putea sa ai dreptate cu perforararea bazinului cilindric avand in vedere ca centrala e din 2003. Sper sa ai dreptate ca deja sunt disperat si nu mai stiu ce sa fac.
Interesant e ca intre termomanometrul instalat pe centrakla si cel instalat pe teava de tur exista diferente atat la presiune cat si la temperatura. Daca diferenta de temperatura ar putea fi explicata oarecum nu inteleg diferenta de presiune.
Orice idee aveti e binevenita,
Va multumesc,
Calin

Edited by csarac, 11 November 2011 - 18:59.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate