Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare serviciu / firma recu...

La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...
 La mulți ani @Ion_Bumbu!

Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...
 Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...

Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...
 Curtea Penala Internationala soli...

Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Ce abonamente aveți?
 

Art. 184. - Vatamarea corporala din culpa,aliniat 3

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
15 răspunsuri în acest subiect

#1
gogu_sclipici

gogu_sclipici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 26
  • Înscris: 26.09.2009
shalom
as vrea sa stiu dc am incadrat corect urmatorul aspect : se da bebelusul X , aflat in evidenta medicului pediatru Y.

Program de control : luna 6 , luna 9 , luna 12.
Se duce bebele la control in luna 6 , nimic deosebit sau problematic.
Se duce bebele la control in luna 9 ( aproape 10 ) , medicul pediatru lipseste , se uita fugitiv o asistenta , fara a-l dezbraca , palpa , controla efectiv , doar ochiometric. Nu se semnaleaza nici o problema.
Se duce bebele la control in luna 12 , medicul pediatru lipseste din nou , se uita asistenta , face vaccin si constata un rahitism al membrelor la copil. Se recomanda gluconat de calciu „pentru ca ar fi pacat de copil” , citat din gandirea asistentei. Buncii copilului declara ca au constat curbura picioarelor  inainte inca de controlul de la 9 luni
Parintii se panicheaza , duc copilul la alt pediatru , acesta fara a fi informat in prealabil de situatie da diagnostic de rahitism toracic si al membrelor , prescrie tratament intensiv pentru 6 luni in speranta ca pana in aprilie se va remedia ( controlul a avut loc in noiembrie , la inceput).. Parinti decid sa mute copilul la acest medic , medicul pediatru Y refuza sa dea actele de evidenta a copilului pe motiv ca in orasul de domiciliu al copilului nu se afla nici un medic pediatru si ca nu se poate schimba medicul pediatru pana la varsta de 4 ani.

In aceasta situatie , tinand cont de lipsa medicului pediatru la controlul de 9 luni ( cand rahitismul se afla in stadiu incipient , dar detectabil ) si de superficialitatea controlului medical , de faptul ca medicul pediatru a lipsit de asemeni la controlul medical de la 12 luni as dori sa stiu daca e buna incadrarea juridica deoarece vreau sa fac plangere penala in contra medicului precum si reclamatie la colegiul medicilor.

Multumesc si astept opinia dumneavoastra.

Editat de gogu_sclipici, 01 decembrie 2009 - 13:31.


#2
gogu_sclipici

gogu_sclipici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 26
  • Înscris: 26.09.2009
hai baieti mai cu talent. sau la de astea nu va pricepeti? :naughty:

#3
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.036
  • Înscris: 21.05.2004
Fapta medicului (mai degraba atitudinea lui, respectiv inactiunea, pentru ca nu a facut efectiv nimic) poate fi considerata cel mult malpraxis, dar si malpraxis-ul este foarte discutabil, pentru ca medicul nu a examinat efectiv copilul decat la 6 luni, cand boala nu era prezenta, asa ca nu i se poate reprosa nimic. Asistenta ar putea fi acuzata de malpraxis, insa si aici exista dificultati, pentru ca nu poate nimeni sa stabileasca, in mod cert, daca la 9 luni copilul prezenta simptomele bolii, iar o declaratie vaga din partea bunicilor, fara pregatire medicala, nu are valoare.

Suferinta/boala copilului nu a fost produsa de medic, ea s-a dezvoltat de la sine, deci nu poate fi vorba despre vatamare corporala.

Pe langa asta, tu ca parinte esti de asemenea responsabil de sanatatea copilului, iar faptul ca ai acceptat un control superficial de doua ori, realizat de catre o asistenta, te caracterizeaza ca fiind un parinte neglijent.

Medicul n-are nici o vina pentru faptul ca in ziua in care ai decis tu sa te prezinti la control era plecat si nici nu are grija copilului tau, asa incat un parinte grijuliu si responsabil mergea in alta zi/stabilea o alta intalnire cu medicul.

Din punctul meu de vedere, singura vina a medicului este ca i-a permis asistentei sa-i indeplineasca indatoririle, asta daca intradevar i-a permis, un alt aspect ce este aproape imposibil de dovedit.

Sfatul meu este sa-ti pastrezi banii pe care i-ai cheltui cu un eventual proces si sa ii folosesti in beneficiul copilului. Sper sa nu fie vreo boala ireversibila.

#4
Header

Header

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.505
  • Înscris: 13.09.2009
In cazul tau Protectia Copilului ar trebui sa fie sesizata de catre medicul de familie/asistenta/asistent imediat, de ce nu s-a facut oare ?
  Daca Medicul de familie a lipsit fara motive de interes de serviciu ar putea fi acuzat/a de neindeplinirea atributiunilor de servici, dar alte persoane mai in masura hotarasc asta.
  NU,nu poate fi acuzat/a de malpraxis medicul de familie sub nici-o forma in cazul tau deoarece nu acesta/a a provocat problemele copilului si nici din vina lui,ei.

   Vina as putea crede ca iti apartine tie ori sotiei tale, daca esti tatal acelui minor, atunci cand copilasului i se face baie vizual se putea observa plus ca parintele, tutore trebuie sa aibe macar bunul simt sa verifice adesea starea micutului/micutei corporal aflata in ingrijire, astfel se poate depista in timp real, alergii de piele, umflaturi, intepaturi, posibile insecte care pot fi atasate de pielea micutului etc.

   Este regretabila povestea cu atit mai mult cu cat este vorba de un copil, repet, protectia copilului trebuia sesizata de medicul de familie care facea o ancheta la fata locului pentru a vedea cauzele, incercarea de remediere a acestor probleme precum si supravegherea din partea lor a micutului pe un termen stabilit ori nu.
  
   Micile probleme probleme in cazul unor micuti se pot dovedi fatale daca nu sunt remediate imediat ce sunt descoperite.
   De asemenea se poate merge cu micutul si la alt medic pentru consultatie, chiar daca legea prevede tratament si consultatie gratis pina la 18 ani,chiar si contra cost la un cabinet medical particular, era vorba de un copil, pacat.

Editat de Header, 01 decembrie 2009 - 22:05.


#5
gogu_sclipici

gogu_sclipici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 26
  • Înscris: 26.09.2009
bun ,. ca sa nu mor prost:
deci eu ca parinte , fara  pregatire medicala pot fi acuzat de proasta ingrijire a copilului , maria sa medicul care fusese anuntat telefonic de fiecare data ca va veni la control copilul dar lipseste e insa  sfant ca soarele pe cer si nu are nicio vina.
misto logica , raman prost de atata intelepciune.


Este regretabila povestea cu atit mai mult cu cat este vorba de un copil, repet, protectia copilului trebuia sesizata de medicul de familie care facea o ancheta la fata locului pentru a vedea cauzele, incercarea de remediere a acestor probleme precum si supravegherea din partea lor a micutului pe un termen stabilit ori nu.

In cazul tau Protectia Copilului ar trebui sa fie sesizata de catre medicul de familie/asistenta/asistent imediat, de ce nu s-a facut oare ?
iti dai seama ca nu stii ce vorbesti , nu?
uimeste-am pentru ce trebuie sesizata protectia copilului, ca sa nu mor prost. pediatrul ala ia bani de pe urma copilului meu , dar nu isi face treaba , e corect. . eu ca parinte insa sa intru in cacat , nu?
misto logica , ai copii?

NU,nu poate fi acuzat/a de malpraxis medicul de familie sub nici-o forma in cazul tau deoarece nu acesta/a a provocat problemele copilului si nici din vina lui,ei.
era sa lesin de emotie. deci medicul ( care , repet , ia bani de pe urma copilului meu ) nu este prezent la 2 controale consecutive in cadrul carora se instaleaza o boala , parintele e vinovat si sfantul si dumnezeiescul medic nu e de vina.
sigur nu ai copii?

era sa uit domnule HEADER. e vorba de medic pediatru , nu de familie . pe listele acestui medic este copilul inscris.
dobitoaca e platita sa fie prezenta cand este copilul anuntat si programat la vizita( de ea cu mana ei)
pune-ti problema( si nu mai gandi la modul naiv ) ca  95% dintre parinti nu au pregatire medicala si ca ceea ce este evident pentru un medic pediatru ( si care pentru un neurolog s-ar putea sa fie cacat pe bat) mai mult ca sgur nu va fi luat in considerare sau depistat de un parinte. daca ne luam dupa rationamentul tau , ar insemna ca toata prostimea sa fie in stare sa isi puna singura diagnostice.
mai mult , medicul respecitv refuza sa imi elibereze actele copilului deoarece vreau sa il inscriu la alt pediatru si dobitoaca pierde la bani. este si acesta un act de inalta tinuta medicala? sau i-ai trage si tu doua scatoalce peste bot , daca ai fi parinte si ai fi in locul meu?


bun , eu ma duc maine la medic sa ma iau de gat cu el ( pentru ca refuza sa imi dea actele copilului) .si citez  cerinta topicului
In aceasta situatie , tinand cont de lipsa medicului pediatru la controlul de 9 luni ( cand rahitismul se afla in stadiu incipient , dar detectabil ) si de superficialitatea controlului medical , de faptul ca medicul pediatru a lipsit de asemeni la controlul medical de la 12 luni as dori sa stiu daca e buna incadrarea juridica deoarece vreau sa fac plangere penala in contra medicului precum si reclamatie la colegiul medicilor. va rog sa va abtineti de la alte aberatii de genul celor de mai sus. daca nu le aveti cu penalul , drum bun , poate va retin de la aria fun.

Editat de gogu_sclipici, 01 decembrie 2009 - 23:47.


#6
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.036
  • Înscris: 21.05.2004
Gogule (sugestiv nickname ti-ai ales), pentru oameni ca tine s-au inventat teparii, fie ca sunt ei medici sau, in situatia de fata, avocati.

Deja ti s-au oferit doua raspunsuri pertinente, care in lumea reala te costau macar un 50 de lei (cel putin in cazul meu, nu stiu despre Header), le ignori si o tii tot pe a ta.

Tu, practic, in momentul asta vrei sa auzi/primesti un raspuns care sa te multumeasca, respectiv ca ai putea sa-i faci medicului plangere penala. Tot ce mai trebuie este sa gasesti si avocatul potrivit, care sa-ti ceara o caruta de bani si sa-ti spuna ca o sa faca si o dreaga, pentru ca mai tarziu sa te lase cu cohii in soare.

Am sa-ti mai raspund inca odata, ca sa-ti fie clar (o fac de dragul copilului, sa nu arunci bani ce pot fi alocati in folosul lui pe fereastra), nu ai nici un temei legal, in baza caruia sa depui plangere penala, fie pentru infractiunea invocata de tine, fie pentru alta pe care eventual o vei gasi/inventa.

Singurul lucru pe care i-l poti reprosa medicului este neseriozitatea (lipsa de la intalnirile programate), atat, nu este medicul vinovat pentru ca s-a imbolnavit copilul , iar faptul ca esti inscris pe listele sale nu-l face raspunzator de copilul tau din punct de vedere juridic (poate moral, dar asta nu are nici o importanta in cazul de fata), dupa cum nici faptul ca primeste o suma din partea statului nu-l face raspunzator pentru bolile copilului tau.

Faptul ca in decurs de 6 luni te-ai prezentat la medic de doua ori si ai acceptat parerea neavizata a unei asistente, fara a reveni pentru consultul specialistului, desi chiar tu ai descris superficialitatea controalelor, este inacceptabil, din orice punct de vedere. Asta denota din partea ta neglijenta, delasare si pasivitate in supravegherea/ingrijirea copilului, din acest motiv fiind absolut justificata anuntarea protectiei copilului. Daca bunicii sau altcineva a observat ca este ceva in neregula, ce naiba ati mai asteptat pana la controlul de 12 luni, credeati ca trece de la sine? Era atat de greu sa-ti misti fundul pana la medic a treia sau a patra oara, pana cand il gaseai, in decurs de 6 luni? Sau te-a lovit orgoliul si ai zis ca-i dai medicului o lectie?

Sincer, eu daca as lucra la protectia copilului si as afla despre o astfel de situatie, as supraveghea cu mare atentie familia ta si modul in care este ingrijit copilul. Pe ideea asta, vezi sa nu te trezesti cu altele pe cap, daca depui plangere penala, adica sa nu sesizeze parchetul protectia copilului.

Cat despre faptul ca nu vrea sa-ti elibereze nu stiu ce documente si alte prostii medicul, exista la tot pasul cabinete particulare, clinici etc., ce te opreste sa te duci acolo pentru un consult, ori ce te-a oprit sa faci asta de prima data cand medicul a fost neserios? Nu cred ca e vorba despre o avere din punct de vedere al costurilor.

Totusi eu nu inteleg cum ai putut sa astepti 6 luni fara un consult de specialitate, mai ales ca semnele bolii erau evidente, din ceea ce spui.

Lasa-l naibii pe medicul neserios, scoate niste bani din buzunar si trateaza copilul, ca asta e cel mai important, nu sa-ti oblojesti tu orgoliul ranit.

Editat de morpheusdj, 02 decembrie 2009 - 00:44.


#7
Versus76

Versus76

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 846
  • Înscris: 23.05.2008

Vizualizare mesajgogu_sclipici, pe 1st December 2009, 23:30, a scris:

In aceasta situatie , tinand cont de lipsa medicului pediatru la controlul de 9 luni ( cand rahitismul se afla in stadiu incipient , dar detectabil ) si de superficialitatea controlului medical , de faptul ca medicul pediatru a lipsit de asemeni la controlul medical de la 12 luni as dori sa stiu daca e buna incadrarea juridica deoarece vreau sa fac plangere penala in contra medicului precum si reclamatie la colegiul medicilor. va rog sa va abtineti de la alte aberatii de genul celor de mai sus. daca nu le aveti cu penalul , drum bun , poate va retin de la aria fun.

Nu. Oricum ai încadra-o, medicul va invoca o urgență la data programării controlului, chiar dacă acesta a fost anunțat chiar și cu 10 minute înainte (cu toate că în speța de față nu este cazul). Este medic și se știe că astfel de situații au prioritatea în fața unui control de rutină. Despre responsabilizarea medicului pediatru pentru starea de sănătate  a copilului s-a discutat. Nu poate fi vorba nici de malpraxis.
Off topic. Bănuiesc că este vorba de controlul general dinaintea vaccinului periodic. Ok. Rapelul se face 3, 6, 9, 12 luni, dar nimeni nu spune că ziua e bătută în cuie. Luna are 30/31 de zile. Dacă starea copilului nu permite, vaccinul se amână până când acesta este apt pentru inoculare, adică starea generală este cel puțin bună: nonfebril, fără erupții pe piele, vărsături, diaree etc. În cazul tău, dacă nu găseai medicul în ziua programării controlului, puteai reveni în oricare alta ulterioară.
Cazurile de creștere și dezvoltare defectuoasă sau orice problemă care alarmează părintele, trebuie semnalate medicului, mai ales dacă vizitele la acesta erau cam rare. Până la deformarea osoasă a picioarelor bănuiesc că au mai fost și alte aspecte simptomatice, pe care doar un părinte le putea observa: întârzieri în creșterea statutară,  în creșterea dinților, lipsa poftei de mâncare, apatie, paloare, transpirație nocturnă; cufundarea toracelui este deja sechelă a rahitismului. Prevenirea rahitismului începe din prima zi de naștere și asta o știi sigur, de la neonatolog sau pediatru. Poate a existat o deficiență transmisă de la mamă, care s-a accentuat apoi, odată cu venirea pe lume.
Din câte știu se poate trata rahitismul în faze incipiente. Ca părinte m-aș dedica în special acestui lucru, lăsând deoparte găsirea vinovaților și investiția  pentru dovedirea acestora. Mai ales dacă nu există.

p.s. Pentru refuzul de a aproba transferul copilului la alt pediatru și returnarea fișei medicale, poți face plângere la casa de asigurări sau colegiul medicilor. Primii chiar un telverde pentru astfel de sesizări.

Editat de Versus76, 02 decembrie 2009 - 01:39.


#8
gogu_sclipici

gogu_sclipici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 26
  • Înscris: 26.09.2009
Morpheus:
Copilul a fost dus la controlul de 9 luni (daca retine eu bine , control de rutina) si  la cel de 12 luni ( pentru vaccinare).
La cel de 9 luni nu ni s-a comunicat nimic , la cel de 12 luni a aparut problema. Pentru informarea ta , a doua zi a fost dus la alt medic care ne-a prescris tratamentul pentru o durata de 6 luni. Tratamentul se urmeaza de 1 luna , mai sunt 5. Nu inteleg unde e perioada aia de 6 luni in care nu as fi facut nimic. Temeiul legal l-am indicat eu , asteptam confirmarea de incadrare . Sper ca intelegi ca nimeni nu a asteptat nici un 6 luni nimic si nici nu m-a lovit orgoliul , pe mine ma intereseaza sa feresc alti parinti , la fel de neexperimentati ca mine , de aceeasi situatie. Eu ca om care nu are pregatire de specialitate nu am de unde sa stiu ce presupune un control de rutina , ma astept ca medicul sa stie ce are de facut si sa isi faca treaba cu seriozitate. Ceea ce nu e cazul aici.

?Cat despre faptul ca nu vrea sa-ti elibereze nu stiu ce documente si alte prostii medicul, exista la tot pasul cabinete particulare, clinici etc., ce te opreste sa te duci acolo pentru un consult, ori ce te-a oprit sa faci asta de prima data cand medicul a fost neserios? Nu cred ca e vorba despre o avere din punct de vedere al costurilor.?. VAD CA NU INTELEGI CA VREAU SA IMI  MUT copilul la un doctor pe care eu il consider mai competent si ca acest medic imi pune bete in roate? Inteleg ca poate esti doctor si iti aperi breasla , dar las-o mai moale. Iar in ceea ce priveste protectia copilului , am sa intreb un prieten care lucreaza la Protectia copilului , sa vad daca e chiar asa cum zici tu , pentru curiozitatea mea.

Versus : |?Cazurile de creștere și dezvoltare defectuoasă sau orice problemă care alarmează părintele, trebuie semnalate medicului, mai ales dacă vizitele la acesta erau cam rare. Până la deformarea osoasă a picioarelor bănuiesc că au mai fost și alte aspecte simptomatice, pe care doar un părinte le putea observa: întârzieri în creșterea statutară, în creșterea dinților, lipsa poftei de mâncare, apatie, paloare, transpirație nocturnă; cufundarea toracelui este deja sechelă a rahitismului.? Nu a  fost cazul. Copilul are 8 dinti , 85 cm ( la 1 an si o luna ) , 12.5 kilograme. Ma tem ca e hipenergic ,mananca tot ce prinde , a luat Vigandol de la nastere pana acuma 2 picaturi pe zi , ma tem ca are o problema de asimilare . Regimul alimentar este normal pentru varsta lui ( pana la 6 luni a fost alimentat exclusiv de la san, dupa 6 s-a facut diversificarea alimentatiei). Din afirmatiile doctorului la care vreau sa ma duc , la controlul de 9 luni se putea identifica problema , aflata in stadiu incipient. La 12 luni era evidenta o problema , dar repet pentru toti cei care au ochelari de cal : 95% din parinti nu au experienta medicala. Problema a devenit evidenta cand copilul a inceput sa mearga ( ceea ce s-a intamplat la 1 an ) si s-a vazut ca are picioarele usor curbe. Dar ma rog , cei care vor sa scoata medicul din culpa nu au decat sa abereze pe tema, ii invit sa faca intai un copil si sa fie in situatia mea si sa-i vad apoi cat de cocosi se mai dau. ma rog , fiecare cu pasarelele lui.

p.s. Pentru refuzul de a aproba transferul copilului la alt pediatru și returnarea fișei medicale, poți face plângere la casa de asigurări sau colegiul medicilor. Primii chiar un telverde pentru astfel de sesizări. ? asta e o informatie de care aveam nevoie pentru a putea actiona. Pentru ca nu ma intereseaza in mod deosebit sa ma leg la cap cu un proces dar vreau sa pun presiune pe doctor sa imi elibereze fisa deoarece refuza in mod explicit sa mi-o dea si vreau sa plec de la acest doctor.

Editat de gogu_sclipici, 02 decembrie 2009 - 09:24.


#9
Header

Header

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.505
  • Înscris: 13.09.2009

Vizualizare mesajgogu_sclipici, pe 1st December 2009, 23:30, a scris:

bun ,. ca sa nu mor prost:
deci eu ca parinte , fara  pregatire medicala pot fi acuzat de proasta ingrijire a copilului ,
..........................................................
Mai omule, nu era necesar sa-mi iei postul sa-l fragmentezi si sa-l faci praf.
Acuzatia de malpraxis este una extrem de grava, nu poti face plingere impotriva unui medic unde in cazul tau nu-i vad justificarea, baga de seama ca si medicul iti poate face plingere pentru denunt calomnios daca faci plingere si se dovedeste nedovedita.
  
  Stiind ca esti parinte, tutore cu atita tehnologie, internet, intrebai parintii etc.
  M-ai dat gata, puteai merge cu micutul la un alt medic pentru consultatie, nu te multumeste raspunsul pentru ca nu este in favoarea ta.
  Hai sa acuzam toti medicii din romania de iresponsabilitatea unor parinti, Doamne iarta-ma, am crescut copii cat tine de mari si deci as putea sa vorbesc din experienta vietii.
  
   Informatiile de pe forum sunt informative poftim, pentru o taxa de circa 50 ron o consultatie cu un avocat consider ca te informeaza mai corect poftim, de asemenea tine cont ca exista riscul pe care nimeni si nimic nu-l asuma ca avocatul iti poate cere suma de cheltuieli judecata, reprezentare si inainteaza procesul, pierzi nu pierzi acesta a mai facut un proces din care s-a ales cu niste bani.
   Cum ti-a zis pun coleg, cu banii ai putea face ceva mai util pentru micut si data viitoare fii mai responsabil si daca medicul de familie nu este de gasit apeleaza la un alt medic.

  In cazul de fata nu un drept al tau a fost incalcat, nu tu ai fost prejudiciat etc ci copilul si ai putea face o plingere pentru inceput la Colegiul medicilor care sunt mai in masura sa judece concret faptele relatate si sa ia masurile care se impun.

#10
gogu_sclipici

gogu_sclipici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 26
  • Înscris: 26.09.2009

Vizualizare mesajHeader, pe 2nd December 2009, 09:25, a scris:

Mai omule, nu era necesar sa-mi iei postul sa-l fragmentezi si sa-l faci praf.
Acuzatia de malpraxis este una extrem de grava, nu poti face plingere impotriva unui medic unde in cazul tau nu-i vad justificarea, baga de seama ca si medicul iti poate face plingere pentru denunt calomnios daca faci plingere si se dovedeste nedovedita.
  
  Stiind ca esti parinte, tutore cu atita tehnologie, internet, intrebai parintii etc.
  M-ai dat gata, puteai merge cu micutul la un alt medic pentru consultatie, nu te multumeste raspunsul pentru ca nu este in favoarea ta.
  Hai sa acuzam toti medicii din romania de iresponsabilitatea unor parinti, Doamne iarta-ma, am crescut copii cat tine de mari si deci as putea sa vorbesc din experienta vietii.
  
   Informatiile de pe forum sunt informative poftim, pentru o taxa de circa 50 ron o consultatie cu un avocat consider ca te informeaza mai corect poftim, de asemenea tine cont ca exista riscul pe care nimeni si nimic nu-l asuma ca avocatul iti poate cere suma de cheltuieli judecata, reprezentare si inainteaza procesul, pierzi nu pierzi acesta a mai facut un proces din care s-a ales cu niste bani.
   Cum ti-a zis pun coleg, cu banii ai putea face ceva mai util pentru micut si data viitoare fii mai responsabil si daca medicul de familie nu este de gasit apeleaza la un alt medic.

  In cazul de fata nu un drept al tau a fost incalcat, nu tu ai fost prejudiciat etc ci copilul si ai putea face o plingere pentru inceput la Colegiul medicilor care sunt mai in masura sa judece concret faptele relatate si sa ia masurile care se impun.
header , ce fac eu cu banii mei ma priveste. In momentul in care am aflat ca aia mica are o problema m-am prezentat a doua zi la alt doctor. la acel doctor vreau sa imi mut copilul si actualul doctor refuza sa imi elibere fisa( este un lucru etic , banuiesc). banuiesc ca am sa incep cu colegiul medicilor in cazul asta

#11
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.036
  • Înscris: 21.05.2004
Gogule, ai scris chiar tu (nu ma fa sa te citez) ca la 9 luni controlul a fost superficial si nu a fost efectuat de catre medic ci de catre o asistenta, aspect observat de tine dar ignorat pe moment (nu stiu de ce). Nu-ti trebuie nici o pregatire ca sa-ti dai seama de faptul ca parerea unei asistente este irelevanta (daca era relevanta, avea si asistenta vreun cabinet medical si nu mai era asistenta), iar in cazul de fata, unde vorbim despre un copil si nu despre o durere de cap, era necesara parerea unui medic specialist.

Faptul ca tu te-ai multumit cu parerea asistentei nu este scuzabil si te face si pe tine vinovat, in primul rand, de situatia copilului. Si daca trebuia sa te duci la spital de 5 ori ca sa gasesti pana la urma medicul in cazua, tot nu ai vreo scuza.

Cele 6 luni de care vorbesc eu sunt cele scurse intre primul control, la 6 luni, si ce de-al 3-lea control, la 12 luni. Din cate stiu eu, 6 cu 6 fac 12, deci copilul tau nu a fost consultat de un medic specialist timp de 6 luni, perioada in care s-a instalat/dezvoltat boala. Este discutabil daca ai fi fost tu in masura sa observi boala, insa din ce afirmi aici, existau unele simptome pe care ar fi trebui sa le observi si care sa te determine sa te prezinti de urgenta la medic.

In situatia de fata, urgenta este tratarea micutului, iar un tratament de 6 luni nu inseamna ca tratezi tu copilul acasa la 6 luni, iar apoi te duci la medic sa vezi evolutia, 6 luni la un copil de 1 an inseamna enorm, asa ca logic si normal ar fi sa mergi la consult in fiecare luna. Data fiind situatia, iarasi mi se par irelevante niste formalitati cretine, important este sa fie consultat copilul de un medic specialist competent, iar pentru asta nu este nevoie sa-ti elibereze primul medic nu stiu ce acte, pur si simplu te duci cu bebelusul si-i platesti medicului consultatia, atat.

Eu in locul tau as cere si o a treia parere, numai ca stau linistit, eventual as merge la un consult intr-un centru medical important (inteleg ca locuiesti intr-un oras mai mic), dintr-un oras mare.

Abia dupa ce ai rezolvat aceasta chestiune urgenta, poti sa-ti pui problema mutarii copilului in evidentele altui medic, problema care sigur are o rezolvare, cel mai indicat fiind sa te interesezi tot tu la casa de asigurari, unde vei fi probabil indrumat in directia corecta, respectiv informat de procedura pe care trebuie sa o urmezi.

Nu sunt medc si chiar am unele retineri in ceea ce-i priveste pe acestia, dar asta nu inseamna ca toti medicii sunt la fel. Fiecare situatie trebuie analizata conform particularitatilor ei, iar parerea mea obiectiva este ca, in situatia de fata, asa cum ti-am mai spus, medicului nu i se poate reprosa decat neseriozitatea (si asta doar la modul pur teoretic, nu ai tu de unde sa stii de ce nu a fost prezent medicul la consultatiile stabilite, poate ca avea o urgenta, ori poate ca era plecat la masa), insa de la neseriozitate la malpraxis sau fapte cu caracter penal este cale lunga.

Ca sa inchei, parerea mea de avocat (ce-i drept, cu putina experienta, dar in cazul de fata nu este necesara) este ca din punct de vedere juridic medicul nu are nici o culpa, deci o plangere penala este inutila si-ti poate aduce chiar tie neplaceri. In ceea ce priveste o eventuala culpa medicala, parerea mea neavizata este ca nici aceasta nu exista, insa din experienta proprie iti pot spune ca plangerile adresate colegiului medicilor sunt rareori solutionate favorabil pentru pacienti, iar asta in cazuri mult mai grave/neclare decat al tau, asa ca si o eventuala plangere la colegiul medicilor iti va fi probabil respinsa. Mai mult, daca depui o astfel de plangere, este posibil ca si alti medici sa afle despre ea si sa te ocoleasca.

P.S. Din cate stiu eu colegiul medicilor nu analizeaza plangeri de natura administrativa (adica referitoare la formalitati, birocratie etc.) ci casa de asigurari. Este posibil totusi sa ma insel, trebuie sa te interesezi. Cu un telefon cred ca lamuresti misterul destul de repede.

Editat de morpheusdj, 02 decembrie 2009 - 10:29.


#12
andreiutz

andreiutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 62
  • Înscris: 18.01.2006

Vizualizare mesajHeader, pe 1st December 2009, 22:03, a scris:

In cazul tau Protectia Copilului ar trebui sa fie sesizata de catre medicul de familie/asistenta/asistent imediat, de ce nu s-a facut oare ?
  Daca Medicul de familie a lipsit fara motive de interes de serviciu ar putea fi acuzat/a de neindeplinirea atributiunilor de servici, dar alte persoane mai in masura hotarasc asta.
  NU,nu poate fi acuzat/a de malpraxis medicul de familie sub nici-o forma in cazul tau deoarece nu acesta/a a provocat problemele copilului si nici din vina lui,ei.

   Vina as putea crede ca iti apartine tie ori sotiei tale, daca esti tatal acelui minor, atunci cand copilasului i se face baie vizual se putea observa plus ca parintele, tutore trebuie sa aibe macar bunul simt sa verifice adesea starea micutului/micutei corporal aflata in ingrijire, astfel se poate depista in timp real, alergii de piele, umflaturi, intepaturi, posibile insecte care pot fi atasate de pielea micutului etc.

   Este regretabila povestea cu atit mai mult cu cat este vorba de un copil, repet, protectia copilului trebuia sesizata de medicul de familie care facea o ancheta la fata locului pentru a vedea cauzele, incercarea de remediere a acestor probleme precum si supravegherea din partea lor a micutului pe un termen stabilit ori nu.
  
   Micile probleme probleme in cazul unor micuti se pot dovedi fatale daca nu sunt remediate imediat ce sunt descoperite.
   De asemenea se poate merge cu micutul si la alt medic pentru consultatie, chiar daca legea prevede tratament si consultatie gratis pina la 18 ani,chiar si contra cost la un cabinet medical particular, era vorba de un copil, pacat.


CE SA FACA PROTECTIA COPILULUI??
nu are competenta in asemenea cazuri, decat sa sesizeze si ea la randul ei parchetul sau organele de politie
din relatare nu rezulta ca exista motive din care sa reiasa ca viata, sanatatea sau dezvoltarea copilului a fost pusa in primejdie de catre parinti sau organele medicale
nu o mai dati in balarii si cititi legea 272/2004

#13
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.813
  • Înscris: 26.11.2006
Mare e gradina Domnului, dar problema este ca multi escaladeaza gardul ei!
Decat sa te apuci sa gasesti o eventuala culpa medicala a unui medic, mai repede te poti inscrie in campionatul national de lupta cu morile de vant!
Culmea este ca tot citesc fel de fel de opinii, care mai de care mai ...."avizate"!
Sincer, cred ca exista mai putin de 3% sanse sa se obtina macar o culpabilizare a vreunui medic sau asitent!....

#14
gogu_sclipici

gogu_sclipici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 26
  • Înscris: 26.09.2009

Vizualizare mesajcopjob2000, pe 2nd December 2009, 16:35, a scris:

Mare e gradina Domnului, dar problema este ca multi escaladeaza gardul ei!
Decat sa te apuci sa gasesti o eventuala culpa medicala a unui medic, mai repede te poti inscrie in campionatul national de lupta cu morile de vant!
Culmea este ca tot citesc fel de fel de opinii, care mai de care mai ...."avizate"!
Sincer, cred ca exista mai putin de 3% sanse sa se obtina macar o culpabilizare a vreunui medic sau asitent!....
problema rezolvata. pacat ca nu am avut cu ce sa fac o poza marei Dnei doctorite care fuma cu nesat in cabinetul in care se afla un bebe. ala ce vina mai are , tovarasi?
a incercat dobitoaca sa imi citeze din clasici , dar in final mi-am obtinut fisa medicala a copilului din care citez
a) " 10 dinti la varsta de 10 luni"  - copilul are 13 luni si tot 8 dinti cum avea si la 10 luni ; poate ar fi cazu sa fac o poza cu botu copilului si fisa alaturi ;
b ) "control la 1 an si 2 saptamani cu abdomen plat si stare generala normala ; poate ar fi cazul sa cer opinia scrisa a altor specialisti
c) :"prescris calciu picaturi din doua in luni " incepand cu varsta de 4 luni  ; poate ar fi cazu sa crape nesimtita pentru ca la 6 luni am intrebat-o personal daca sa=i dau calciu si a zis ca nu are sens si ca daca ii dau  nu stiu ce dracu pateste fosa craniana. prima reteta de calciu mi-a dat-o la un an , cand a constatat vitica de asistenta ca are rahitism .
asa ca domnilor care mai sus va exprimati deplina intelegere a acestei boaite , ce mai ziceti?
ca de data am si dovezi clare ca idioata de doctorita isi face meseria in bataie de joc?

Editat de gogu_sclipici, 02 decembrie 2009 - 18:24.


#15
morpheusdj

morpheusdj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.036
  • Înscris: 21.05.2004
N-ai inteles nimic din tot ce s-a discutat aici.

Nimeni n-a incercat sa justifice atitudinea medicului ori sa-i ia apararea, dupa cum nimeni n-a afirmat ca ar fi un medic excelent.

Ai cerut o opinie de natura juridica, ai primit-o. Nu-ti covine rapsunsul primit, ti-am si spus de la inceput ca tu cauti un anumit raspuns, nu vrei o opinie, deci nu ai sa accepti o parere contrara ideilor tale.

Am spus-o si o repet, nesimtirea medicului nu echivaleaza cu o culpa a acestuia, cel putin nu din punct de vedere juridic. Imi mentin parerea, chiar si cu noile date pe care le prezinti din fisa medicala.

De asemenea, situatia in ceea ce priveste raspunderea ta ca parinte nu se schimba cu nimic. Din pacate, traim in Romania, unde institutiile care ar trebui sa se ocupe de protectia copilului ,,au probleme mult mai mari de rezolvat,,.

Oricum, acea ,,conversatie,, postata mai sus este mai mult decat elocventa in ceea ce te priveste. Mi-e mila ca un copil are un asemenea specimen ca tata.

Tot de dragul copilului, ,,bizonul,, o sa-ti dea un ultim sfat. Pentru alte sfaturi n-ai decat sa te duci sa platesti, probabil ca ai sa-ti gasesti un avocat pe masura (e o zicala in engleza, asa caine, asa stapan, eu cred ca se potriveste si la avocati si clientii lor), care o sa te rada de bani si o sa te lase cu ochii in soare.

Du-te la spital si cauta un medic legist, care sa-ti examineze copilul si sa constate ca nu are 10 ci opt dinti, ca nu are abdomenul plat, precum si ca sufera de rahitism.

#16
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.813
  • Înscris: 26.11.2006
Gogule, tu ce vrei sa ti se raspunda?
Toata lumea sa fie de acord cu tine, sa iti planga de mila, sa injure pe toti medicii din Romania si, in mod special pe cei pediatri?
Daca esti mai linistit asa, atunci mergi la Baroul local de avocati, unde cu siguranta se va gasi vreunul care sa-ti faca capu' calendar cum ca imediat iti va obtine nu stiu citi bani despagubiri morale......



Parerea mea proprie si personala, este sa o lasi asa cum a cazut, iar cu banii pe care i-ai baga in curu' avocatului, ai cauta un medic competent care iti va prescrie un tratament corespunzator bolii copilului!
Tu...faci ce vrei!  :mellow:

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate