Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Insula EVIA

- - - - -
  • Please log in to reply
643 replies to this topic

#631
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008
Multumesc,ai dreptate cu observatia ta, chiar imi esti de ajutor... asa inteleg si eu din ce variante gasesc.
Si la sfarsit de august e moartea ajungi pe intuneric in Skiros.

Inchei si repet: vacanta frumoasa!

#632
Vulpoiul-Jhon

Vulpoiul-Jhon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 01.03.2016
Ieri am fost in insulele Lichadonisia. 8€ turul insulelor cu ghidare in limba greaca, el știa ce vorbea, noi doar ce vedeam prin fereastra din punte, pești și submarine germane, cred. Nici o foca din cele 5 "disponibile" nu a ieșit la iveală. Pe plaja insulei plin de greci, nici un șezlong liber. Apoi am mers in Loutra Edipsos. Aici plin de pensionari bulgari și români. La băltoace apă fiartă, fiartă. Am realizat ce bine e in Pefki, liniște și distanțare socială pe plajă, ici colo câte o nudistă. Azi temperatura apei 24,8°C, in Pefki e cu un grad mai rece ca peste tot pe insulă din cauza curentului de mal.

#633
crursu

crursu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,253
  • Înscris: 05.12.2010
Dupa 2 saptamani petrecute in Evia  adaug cateva lucruri din acest concediu. Cu toate ca initial de  Evia, aveam alte locuri pentru alegera concediului in Grecia,ultimele concedii au fost in Sardinia si Croatia, locuri frumoase doar foarte aglomerate cu turisti, am ales simplu si foarte rapid Evia, doream ceva fara multi turisti si locuri salbatice, alegerea nu pot sa zic  decat ca a fos,t WOW!
Cunosc destul de bine Grecia, am multe luni petrecute in vacantele petrecute atat pe continent cat si in insule, dar atat adaug, am fost mai mult decat surprins in sensul bun de ce ofera Evia, din punctul meu de vedere se da o lupta grea pentru locul 1 cu Kefalonia si la mare distanta de Creta, Sporade, etc.
Am ales doar parte de sud a insulei, de la Kymi in jos, locuri, plaje salbatice sau amenajate superbe cum rar am mai vazut,  turisti foarte putini, am fost chiar si singuri sau cu alte 4-10 persoane pe plaja.
Am intilnit cei mai ospetalieri oameni care pot exista, dornici sa te ajute cu orice, chiar daca limba a fost o grea problema, daca pe plaje tavernele sau beach barurile aveau si meniu in limba engleza in localitati doar in limba greaca si nici nu vorbeau limba engleza, mai mult in cateva taverne, din cateva sate nici macar meniu nu avea, dar nu au existat probleme sa comandam sau sa ne simtim pacaliti la pret.
Preturi rezonabile, berea la teverna nu mai mult de 3 euro, fructele de mare spre 10 euro portia, salata greceasca la 6 euro, toate porti foarte mari, de cele mai multe ori nu puteam termina din farfurie, gyros-ul la 2.5-2,8 euro.
Pe plajele amenajate sezlongurile erau gratuite( nu stiu daca o sa fie in continuare la fel) eu intodeauna am facut consumatie, dar am vazut si greci care nu consumau nimic si nu au trimis pe nimeni la plimbare.
Se poate plati cam oriunde cu cardul, chiar si la beach baruri uitate de lume, doar un singur loc am intilnit sa nu pot plati cu cardul, la piata majoritatea aveau pos-uri, un lucru bun plata  cu cardui peste tot, sper sa fie in toata Grecia la fel.
Turisti cam 95% greci, cateva grupuri de italieni, francezi, americani, doar 4 masini am vazut cu nr de Romania.
Recomand cateva plaje: Petali beach, cu toate ca ultimi 3 km se fac pe drum pietruit, este ok, locul meu favorit din Evia, Cheromylos beach, Giannitsi beach, alte plaje superbe sunt destule, singura dezamagire a fost Chiliadou unde a fost super aglomerat si plina de bolovani plaja.
Atentie mare la vant trebuie avuta, sunt obisnuit cu meltemi dar am prins cateva zile de vant cu 40-50 km/h, traiasca windfinder.com, te ajuta sa poti gasi directia vantului si implicit ce plaja(golf) sa alegi sa ai o zi perfecta.
De acord ca Evia nu este pentru oricine dar daca iubesti plajele cu pietre, locuri uimitoare si salbatice, puteti alege cu incredere Evia, ca are ce oferii.

Attached Files



#634
aaron111

aaron111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 14.12.2007
Sunt in Evia in aceasta perioada, in partea de sud (Karistos). Ce imi place aici este faptul ca turistii straini sunt aproape absenti. In 3 zile am vazut 1 masina din Italia si una din Polonia. Practic, iti petreci timpul numai intre greci si asta nu e un lucru tocmai rau, ba dimpotriva.
Fata de Marmari, Karistos este mult mai mare si mai agitat. In plus, plajele locale din Karistos mi s-au parut mai bune, iar in apropiere se gaseste poate cea mai buna plaja din sudul Eviei - Agia Paraskevi. Fata de Attica, aici temperatura este, in aceasta perioada, cu 4-6 grade mai redusa, ceea ce creeaza un plus de confort.
Redescopar acum acea liniste pe care ti-o insula asta, mai ales aici, in sud. M-ar bucura sa nu o polueze masele de romani, sarbi, macedoneni etc care isi cara de acasa conservele, rosiile si berea in portbagaj, precum si muzica cu sonoritati balcano-orientale nu doar in boxele asurzitoare, ci si in suflet.

Edited by aaron111, 29 July 2022 - 19:54.


#635
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 23.01.2010
Sunt curioasa, aaron111, când ați fost voi era vant la Agia Paraskevi? Când am fost era ff vantos (pe alte plaje, nu, în ziua respectiva). Practic, îti intra nisip în ochi, dar este superba plaja. Oare o fi fost o întâmplare sau este mai predispusa vântului, fiind zona cu o deschidere mai mare?
Frumoasa alegere!

Edited by honney_bunny, 30 July 2022 - 10:53.


#636
aaron111

aaron111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 14.12.2007
Astazi e o zi cu vant moderat in sudul Eviei, iar eu ma aflu chiar in acest moment pe plaja Agia Paraskevi si nu e niciun pic de vant. Probabil conteaza directia din care bate vantul pentru a putea ridica nisipul aici, in golfuletul acesta.

Edited by aaron111, 31 July 2022 - 14:21.


#637
aaron111

aaron111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 14.12.2007
Continuam aventura printre greci pentru inca 2 zile, incepand de azi, in Agioi Apostoloi. Si aici, la fel ca in sudul Eviei, se constata o lipsa acuta de straini. Marea e in continuare ca un lac, fara valuri, iar plaja ocupata cca 70%. Nici urma de vant, zgomote, tipete, urlete si alte manifestari proletare. Cel putin in cele cateva ore de cand am ajuns asa au stat lucrurile.

Edited by aaron111, 01 August 2022 - 16:58.


#638
bela

bela

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 28.04.2006
Care ar fi riscul de vant puternic la sfarsit de Iulie sau sfarsit de August(inca nu este nimic stabilit).
Din ce am inteles, riscul este doar pe partea de est, corect?

#639
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 23.01.2010
Noi în iulie am fost și am prins vânt puternic la o singura plaja din sud, în rest nu îmi amintesc sa ne fi deranjat vantul undeva, am stat o săptămână în nord (NE) și o săptămână în vest, la Agio Apostoli de unde am făcut diverse incursiuni, inclusiv în sud intr-o zi.

Edited by honney_bunny, 28 February 2023 - 18:21.


#640
aaron111

aaron111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 14.12.2007

 bela, on 28 februarie 2023 - 14:50, said:

Care ar fi riscul de vant puternic la sfarsit de Iulie sau sfarsit de August(inca nu este nimic stabilit).
Din ce am inteles, riscul este doar pe partea de est, corect?

Riscul exista (in special pe coasta de est) si e greu de cuantificat, dar intotdeauna se vor gasi plaje cu mai putin vant. Noua ne-a placut mult partea de sud, unde timp de 5 zile vantul nu si-a facut de cap (a batut uneori, dar moderat) si unde plajele sunt ok. Nici Agioi Apostoloi nu prea are probleme cu vantul, insa surprize pot fi in zona Korasida-Kymi sau mai spre nord-est (Vasilikon, Elinika).

Edited by aaron111, 28 February 2023 - 22:27.


#641
bela

bela

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 28.04.2006
Am rezervat pentru sf. de August in partea de est, in Agkali.
Recunosc ca m-a convins foarte mult cazarea(am free  cancelation) si abia acum incerc sa iau in calcul si celelalte aspecte:
- deoarece n-as vrea sa merg mai mult de 1 ora pe sens/zi pentru plaje(iau in calcul sa merg la 2 plaje zilnic), voi avea in zona suficiente plaje macar interesante daca nu spectaculoase pentru un sejur de 8 nopti?
- ar fi o idee sa impart cazarea cu partea de sud pentru a avea acces la plaje deosebite? Daca da, in ce zona este de preferat sa ma cazez? Mentionez ca dispun de o masina berlina, clasa medie si din ce inteleg accesul la anumite plaje din zona sudica nu este deloc facil.

Multumesc!

#642
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 23.01.2010
Zona este frumoasa, plaja Agia Anna si mai ales din zona Agkali ajungi pe jos in 10 minute la un golf mic (un paradis), se numeste Sarakiniko - aici: https://www.google.c...6s/g/11c7pb840s
In nord, mi-a mai placut plaja Elinika. Mai ai cascadele, musai de vazut. Plus, Lichadonisia, de asemenea de vazut.
- dupa parerea mea, nu ai in partea nordica 2 plaje diferite/spectaculoase de vazut/zi, in 6 zile pline = 12 plaje (la care sa ajungi in max 1h, cum ai zis), dar ai ce vedea.
Este posibil sa fiu subiectiva, pentru ca am stat primele zile in nord, apoi am mers in zona Agii apostoli, unde ne-a placut mult mai mult.
Am descris mai pe larg in postarea #569, in 2020.

Edited by honney_bunny, 05 April 2023 - 20:35.


#643
mparvu

mparvu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 27.01.2013
Hello,

sunt in proces de documentare pentru o vacata mai lunga , unde oscilez in Peloponez ( am mai fost vreo 3 sapt acum 2-3 ani si ma gandeam sa mai dau o fuga doar in zona  spre Idra ) si Evia , unde nu am fost. Pentru ca vreau sa stau mai mult, o sa fiu nevoit sa mai si lucrez de acolo, unde o sa am nevoie de internet. Pentru cei care ati fost in Evia, cum a fost net-ul ? atat wi-fi cat si mobile . Legat de cazare, ma gandeam doua sapt in Nord si doua in Sud. E ok ? Ati mers pe booking sau direct la ei ? Tinand cont ca au fost incendii puternice acum 2 ani, vedeti vreo problema acuma, in ideea daca sunt distruse peisajele , sate, etc ?

#644
honney_bunny

honney_bunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 23.01.2010
Legat de impartire, as alege mai multe zile in est/ sud si mai putine in nord.
Spre exemplu, daca as sta o luna, as alege o saptamana in nord, 2 sapt in zona estica-centrala si 1 in sud (sau 10 zile in nord si 20 in sud, daca vrei sa alegi doua baze de cazare). Sa ai in vedere ca sunt distante foarte mari.
Legat de wi-fi, nu stiu ce sa iti raspund, dar poti sa verifici foarte bine recenziile cazarilor alese, cu filtru pentru wi-fi/internet, atat pe booking, cat si pe tripadvisor.
Noi de obicei luam cazarile pe booking (cel putin in ultima vreme, dupa pandemie, alegem pensiuni cu anulare gratuita), acum cativa ani verificam pe booking si apoi discutam cu proprietarul, nu am avut niciodata probleme.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate