Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

Bere

  • Please log in to reply
2728 replies to this topic

#1783
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
Cele mai bune beri băute au fost israeliene și libaneze.

#1784
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,278
  • Înscris: 13.03.2015

View Postionutzitaly, on 27 aprilie 2017 - 12:11, said:

E o tendinta internationala, in multe tari a inceput sa prinda cote din piata berea artizanala nepasteurizata...

Așa era berea dinainte de '89 din România. Mai prindeai și cu gust de ulei, ținând cont că sticlele se refoloseau.

Ținând cont și de regimurile alimentare care seamănă cu alimentația rațională din acea perioadă, mai că îmi vine să cred că am fost înaintea tendințelor... Tot ce nu suportam atunci devine modă, inclusiv circulația alternativă a vehiculelor în weekend...

#1785
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
Sa nu uitam de soia!

#1786
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,716
  • Înscris: 21.06.2016

View PostBogdansv1, on 30 aprilie 2017 - 08:27, said:

Așa era berea dinainte de '89 din România. Mai prindeai și cu gust de ulei, ținând cont că sticlele se refoloseau.

Ținând cont și de regimurile alimentare care seamănă cu alimentația rațională din acea perioadă, mai că îmi vine să cred că am fost înaintea tendințelor... Tot ce nu suportam atunci devine modă, inclusiv circulația alternativă a vehiculelor în weekend...

Uneori mincarea si bautura dupa metodele vechi sint mult mai gustoase. Se mai trezeste lumea, chiar daca de obicei o da in hipsterisme fara sens.

#1787
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,085
  • Înscris: 04.03.2014

View Postvrajitoruldinoz, on 01 mai 2017 - 20:46, said:



Uneori mincarea si bautura dupa metodele vechi sint mult mai gustoase. Se mai trezeste lumea, chiar daca de obicei o da in hipsterisme fara sens.

Daca dai de niste bere craft buna te trezesti instant, berea comerciala in afara de cateva marci premium nu iti mai place:)

#1788
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,716
  • Înscris: 21.06.2016
Eu nu-s asa categoric, mie im place berea de la cea facuta de berarii mici unde bei acolo, dar sint si multe beri imbuteliate din fabrici mici si medii care imi plac.
Nu inteleg insa cummerge treaba asta in Italia, de cite ori ma duc in tarile calde gen Italia, Spania, Mexic, chiar Romania vara, singura bere pe care o pot bea la caldura aia e un lager light si rece. Berea buna, craft sau mini/micro, e grea, e si tare de multe ori, merge la temperaturi sub 20-25C.
Nu degeaba capitalele berii sint Belgia, California, Colorado...

Edited by vrajitoruldinoz, 01 May 2017 - 22:38.


#1789
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,085
  • Înscris: 04.03.2014
Depinde. Clar ca intr-o dupa masa de vara, caldura si pauza dupa multa plimbare merge o bere rece usoara si eventual nu una ci doua trei:).
Dar sa nu facem greseala de a considera ca berea craft sunt doar bombele puternice de hamei. Un wit, o pilaner bohemiana, un ale de tip kolsch/alt etc. merg al drac de bine pe caldura si sunt multi producatori craft care le realizeaza bine.  
Ce-i drept nu sunt chiar usor de gasit in tarile pe care le-ai insirat mai sus, mai ales ca turist.

p.s. Astazi am tras cu un prieten 2 Pilsner Urquell nepasteurizate. Un bar de langa mine aduce un tank odata pe saptamana de la fabrica din Cehia.  E la ani lumina de versiunea standard la halba, deci nu, nu numai craftul e bun:)

Edited by ionutzitaly, 01 May 2017 - 23:36.


#1790
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007
Azuga made in Germany :D

Attached Files



#1791
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,085
  • Înscris: 04.03.2014
Un distribuitor inteligent, a inteles ca e loc de beri mai premium, cu branduri bune alese pentru market, a creat asa zisul beer firm si le face la comanda in Germania. Mai exista una asa pe piata Romaneasca,  ii zice Nenea Iancu. Stie face business tipul respectiv (banuiesc ca e tot ala) sau poate vreun coleg care i-a copiat idea.

Se simte ca e o o bere mai "premium"   sau doar marketing?

#1792
ianos76

ianos76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,646
  • Înscris: 01.09.2011
Mie mi-a placut Azuga. Si la pret e premium... parca la vreo 7 lei a fost in Carrefour

#1793
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,085
  • Înscris: 04.03.2014
La 7 lei la raft in Romania probabil sta in gama bavarezelor sau aproape de ele ca si pret.

#1794
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
Nici Azuga si nici Nenea Iancu nu-si merita pretul de la raft. Deci nu stiu daca l-as numi pe distribuitor inteligent.

#1795
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,085
  • Înscris: 04.03.2014

View PostMizu, on 23 mai 2017 - 16:44, said:

Nici Azuga si nici Nenea Iancu nu-si merita pretul de la raft. Deci nu stiu daca l-as numi pe distribuitor inteligent.

Daca-i merge treaba e inteligent, la asta ma refeream.

#1796
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007
E buna Azuga. In Kaufland e in jur de 5 lei o sticla. Isi merita pretul. Daca un Becks de duzina e 3lei+, Azuga e superioara la gust.


#1797
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,784
  • Înscris: 02.06.2006
Noile Silva sînt o adevărată revelație. După ce s-au tîmpit și au scos Silva cu mălai și Silva la pet, nici n-am mai vrut să aud de ei. Dar săptămînile trecute am dat de Silva la sticlă de 330, în 3 variante: pale ale, dark lager și blonde lager. Merită încercate, mie mi-au plăcut. Chiar foarte mult.

#1798
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
Beau Silva neagra de ani de zile si e calitatea constanta.

Dar ce nu inteleg sunt preturile acestor beri. Eu beau des nefiltrata, iar Oettinger sau Valentines sunt la pret de Silva blonda, uneori mai ieftine. Intre Oettinger la 3 lei si Silva Pale Ale la 4 lei nu stau pe ganduri ce sa aleg.

Eu cred ca umfla artificial preturile ca sa se stabileasca ca brand premium.

[ https://i.imgur.com/Bshpcem.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1799
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,784
  • Înscris: 02.06.2006
Nefiltrata e una și pale ale e alta. Despre diferența fenomenală de un leu dintre ele nu știu ce să zic...

#1800
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,716
  • Înscris: 21.06.2016
Am baut si eu de curind Nenea Iancu (de doua feluri) si Silva.
Imi place ca spre deosebire de anii precedenti apare oarecare diversitate pe piata romaneasca. Nenea Iancu mi s-a parut ok, silva nu prea mi-a placut pale ale aia, slabuta, dar oricum ceva diferit. Nici nu prea merge pe caldurile recente.
Eu incep sa ma dezic de berea cu hamei excesiv, a inceput sa ma plictiseasca si imi face rau fizic (nu e o ameteala placuta de la bere, mereu am dureri de cap si nu e dispozitia vesela). Cred ca ramin exclusiv pe vin si altele.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate