Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

HTC Desire

- - - - -
  • Please log in to reply
801 replies to this topic

#37
wayfarer

wayfarer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 06.01.2007
daca mai asteptam o saptamana imi luam si eu desire si nu galaxy spica!
dar asta mi-e norocul
eu folosesc mobilul mai mult pt internet decat pt vorbit, si mi-ar fi prins bine viteza de neintrecut a lui desire
acum nu mai pot decat sa vand spica cu 500 RON si sa mai adaug vreo 1300 ca sa iau desire, deci in total 1800
daca eram inspirat si mai asteptam o saptamana luam desire cu 1200 la acelasi abonament la care am luat spica: complet 800 cu 500 mb trafic wap
imi vine sa ma... :death:

Edited by wayfarer, 26 April 2010 - 21:42.


#38
draemi

draemi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 400
  • Înscris: 26.07.2005
Cei care aveti acest PDA, ce husa aveti la el? Vreau sa mi-l iau si eu zilele astea si as vrea sa iau si husa, nu suport zgarieturile.
Am vazut una AICI dar mi se pare uratiza. Alte recomandari?

#39
NumeDeCod

NumeDeCod

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,544
  • Înscris: 11.03.2005
Hop si eu cu ceva comentarii, in calitate de proaspat detinator de HTC Desire (6 zile). Pana acum tot ce a zis obscuru pot sa confirm 100%, si mai sunt multe detalii care ar merita pomenite.

Bateria: nu pot sa comentez deoarece nu am avut inca rabdare sa-l las in standby pe perioade foarte lungi de timp :) Suficient de zis ca noaptea a stat la incarcat si ziua si-a facut treaba (s-a mai incarcat evident si prin USB in timp ce l-am chinuit sa pun/iau de pe el chestii). Un calcul propriu in urma unei estimari de 4% battery usage in idle pe timp de 8 ore imi indica insa ca telefonul ar putea teoretic sa stea in standby 200 de ore. Cateva tweak-uri pe ici pe colo, disable la diverse chestii (sync, wifi) si cred ca ajunge la durata din specificatii de 340 de ore.

Ecran: Nota 10 pentru uz interior. Display AMOLED, tinut la luminozitate 50% e arhisuficient. Afara la soare stim cu totii ca nu o sa se vada mai nimic sub bataie directa. Asta e tehnologia, n-avem ce-i face. Stati la umbra :)

Android 2.1: Aici sunt multe de zis. Din cate am vazut exista conceptul de servicii (multitasking) iar aplicatiile au mai mult un rol generic de user-interface. Nu m-am documentat inca in detaliu, insa sunt 90% convins ca un task killer este inutil in conditiile date, deoarece aplicatiile sunt practic lasate in suspendare odata ce ai iesit din ele, nu consuma efectiv resurse (exceptie cele care isi pun icoana in bara de notificare, insa le vezi acolo "ongoing"). Serviciile in schimb le numeri pe degete si au un rol critic care poate deservi mai multor scopuri. De pilda serviciul de sincronizare te notifica automat cand ai primit un nou mail de pe un cont de exchange sau de pe GMail (fara sa fie nici macar nevoie sa fie pornita aplicatia de citit mailuri sau GMail-ul inclus). Tot aia se ocupa si de calendar, facebook, vreme, stocks, si altele.

Numai putin despre sincronizare: calendarul si contactele pot fi importate de pe contul de Google. Insa, agenda detecteaza automat legatura intre contactele deja importate si cele de pe, sa zicem, Facebook, si prezinta optiunea de "link" ce permite setarea automata a altor detalii in agenda sub respectivul nume (de pilda poza, data nasterii, etc).

Un cuvant despre backend. E un OS bazat pe Linux, prin urmare sunt multe procese care ruleaza efectiv sub layer-ul Android-ului. Ele pot fi vizualizate cu un task manager mai destept, cum e cel din ASTRO.

Soft-ul inclus din "fabrica": Basic stuff - messages, phone, people, Mail, weather, news, clientul de GMail, Google Maps, client YouTube, browser (cu Flash Lite), music player, photo/video player, etc.
GMail: ghici ce, citesti inbox-ul din posta ta Google. Simplu si la obiect.
Maps: depinde unde locuiesti. Iasi-ul are toate strazile incluse, si multe puncte de reper adaugate. Exista si optiunea de afisare a busolei pe harta ca sa vezi in ce directie te afli. De asemenea poti cauta o cladire (hotel, etc.) si iti indica vizual si textual traseul care sa il urmezi pana acolo. Cu GPS-ul activat precizia e cam de 8-10 metri, outdoors. Prin 3G.. intre 80 de metri si 2.7 km (kilometri).
Browser: multitouch, pinch to zoom. Nimic spectaculos, zoom-ul e ok... evident ca site-urile cu versiune mobile se vad mult mai eficient.
Music player: ID3 tags, cover art... nu m-am omorat. Presupun ca le si ruleaza ok. Poti selecta melodii dupa artist, gen, album, etc. Are si playlists.
Photos: aici e si playerul video. Pozele se incarca rapid, ai zoom, etc.
Partea de video e tricky. Pentru recording se creeaza fisiere .3gp encodate cu DivX4 la 640x480, 15 fps.
Insa, pentru playback e alta treaba. Puteti copia pe cardul SD fisiere mp4 codate mai elegant, cu x264 si audio AAC. Restul paragrafului se adreseaza cunoscatorilor. Experimentele mele m-au condus la faptul ca OS-ul suporta nativ fisiere encodate in H.264/AVC (deci x264 sau Windows Media Video) . Pentru x264 suporta profilul [email protected], cu 5 frame-uri de referinta si 3-7 B-frames, insa FARA a activa setarea de entropie CABAC. Fisierele video encodate cu CABAC nu sunt recunoscute. Am transcodat cateva clipuri video la rezolutie de 640x384 (15:9, AR-ul ecranului), si ruleaza lejer, si superb in acelasi timp, detaliile si culorile display-ului fac o diferenta majora fata de un clip cu rezolutia de 320x240). Daca ar fi suportat si CABAC era perfect, fiindca nu mai aveam nevoie sa fac transcodare, ci copiam direct bitstreamurile video din containere MKV in MP4 si gata :) Bineinteles toate astea nu inseamna ca putem sa ne uitam la filme intregi pe telefon, insa pentru videoclipuri e foarte ok. Procesorul are suport hardware pentru decodare pana la rezolutie 720p, insa limitarea rezolutiei ecranului il face inutil.

Se asteapta ca la urmatorul firmware sa fie adaugat suportul de filmare in 720p, encodate chipurile cu DivX 5. O sa vedem ce le-o iesi... eu am dubii, una e sa encodezi software, alta e sa decodezi hardware (cum e cazul aici).

Pentru partea de facut poze / filme: ele se pot updata imediat pe youtube / gmail / facebook direct din aplicatie. Idem pentru cand se selecteaza o bucata de pagina web din browser (twitter / facebook / translate...)

Android Market apps: unii zic ca ar fi inca destul de slabut. Sunt multe softuri fantoma, recunosc, insa sunt si multe foarte utile. Joculete cam de toate felurile. La aplicatii am luat pana acum cam asa, toate FREE:
- ASTRO file manager: file explorer si task manager (repet: kill-uirea aplicatiilor din layerul al treilea (cel de GUI apps) al Android-ului mi se pare frectie la picior de lemn).
- AK Notepad: notite (se poate seta si un reminder, sau se agata pe home screen)
- Barcode Scanner: scaneaza coduri de bare, insa mai important, scaneaza coduri 2D ZXing care pot sa contina URL-uri, mesaje, sau carti de vizita.
- Bluetooth file transfer
- Compass: afiseaza diferite tipuri de busole, viteza de miscare, nordul magnetic / geografic. Foloseste GPS-ul si busola.
- Data Counter widget: contorizeaza traficul pe wifi / 3G separat. Atentie: isi instaleaza propriul serviciu pentru asta (ceea ce e logic fiindca are nevoie sa ruleze mereu)
- Engadget: client Android optimizat pentru site-ul lor
- Google Goggles: pozezi o cladire / monument / logo / coperta / DVD si iti zice ce e procesand doar imaginea in sine - nu e o gluma, e pe bune, si merge ok
- Google SkyMap: iti zice ce e pe cer in directia proiectata dinspre spatele telefonului (foloseste doar busola, ora, si locatia, deci fara camera. are "ochi" invizibili)
- Google Translate
- Opera Mini 5 Beta: cica reduce traficul web. Nu il folosesc fiindca browser-ul default (WebKit 3.1) are multitouch, Opera nu are.
- Quickpedia: client optimizat de wikipedia
- Remote RDP Lite: client de remote desktop protocol, te conectezi la o masina Windows cu el.
- Wifi Analyzer: scaneaza dupa semnale wifi in zona

Update-urile la aplicatii merg automat, azi dimineata mi-a gasit 3 update-uri de capul lui. Chiar ma gandeam dinainte ca ar fi fost dificil sa fac update manual odata cu cresterea numarului de aplicatii instalate de pe market.

Alte detalii le-a zis lumea deja. Ideea e ca e un device cu un hardware si un sistem de operare ambele cu un potential imens, si nu degeaba tot mai multi producatori de soft se orienteaza rapid spre a suporta platforma Android.

Edited by NumeDeCod, 26 April 2010 - 22:52.


#40
Obscuru

Obscuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 09.05.2005

View PostNumeDeCod, on 26th April 2010, 23:48, said:

Ideea e ca e un device cu un hardware si un sistem de operare ambele cu un potential imens, si nu degeaba tot mai multi producatori de soft se orienteaza rapid spre a suporta platforma Android.
Si sa nu uitam: MAI ALES CA E OPEN SOURCE ;)
P.S. Bun review  :thumbup:

#41
Stifman

Stifman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 15.12.2009
Am si eu o intrebare pt tine NumeDeCod. Cat ocupa aplicatiile tale ce ai scos pana acuma? Aproximativ cate iti intra pe memoria telefonului?

Intreb astea deoarece am citit ca nu se pot instala aplicatii numa in memoria telefonului.  Mi se pare o prostie, acesta este singurul lucru care ma impiedica sa iau acest telefon. Nu as vrea sa ajung dupa N aplicatii care imi plac sa vreau a imi pun altul si sa sterg din cele existente deja ca sa pot instala celalalt.

Va rog lamuriti-ma cu privire la acest aspect. Se poate rezolva problema fara a pierde garantia?

#42
NumeDeCod

NumeDeCod

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,544
  • Înscris: 11.03.2005

View PostStifman, on 27th April 2010, 12:52, said:

Am si eu o intrebare pt tine NumeDeCod. Cat ocupa aplicatiile tale ce ai scos pana acuma? Aproximativ cate iti intra pe memoria telefonului?

Intreb astea deoarece am citit ca nu se pot instala aplicatii numa in memoria telefonului.  Mi se pare o prostie, acesta este singurul lucru care ma impiedica sa iau acest telefon. Nu as vrea sa ajung dupa N aplicatii care imi plac sa vreau a imi pun altul si sa sterg din cele existente deja ca sa pot instala celalalt.

Va rog lamuriti-ma cu privire la acest aspect. Se poate rezolva problema fara a pierde garantia?
La inceput aveam cam 130 de MB spatiu disponibil. Acum am 94 de MB, si am instalat in jur de 25 aplicatii si jocuri de pe market. Majoritatea aplicatiilor au doar cateva zeci sau sute de kB (sunt si unele de cativa MB), asa ca nu vad o problema din asta. Aplicatiile isi pot salva setarile si datele pe cardul de memorie, deci nu pot decat sa zic ca depinde ce aplicatii folosesti si cat de buni au fost programatorii lor :) Eu nu vad o problema din simplul fapt ca nu o sa folosesc probabil zeci/sute de aplicatii sau sa pastrez jocuri de cativa MB care nu mai merita sa le stochez. Sunt multe softuri utile care au 10-50 kB, deci...

Evident ca nu te impiedica nimeni sa pui un firmware custom (xda?) si sa instalezi aplicatii pe card. Insa nu vad rostul, inca, pentru asemenea stres. O aplicatie scrisa cu cap poate sa faca multe chestii misto si sa fie si foarte mica, crede-ma.

#43
Go.go.man

Go.go.man

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 29.12.2005
nu trebuie neaparat sa pui firmware custom pe el...trebuie doar un ROOT.

#44
wayfarer

wayfarer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 06.01.2007
sunt pe punctul de a cumpara un htc desire
cel mai mare dezavantaj mi se pare stamina bateriei
dar...
am vazut pe battery upgrade baterii de 2400 mah compatibile nexus one
daca merge pe nexus one, foarte probabil va merge si pe desire, nu e asa scumpa( 30 euro) si are o capacitate cu 1000 mah mai mare decat bateria din fabrica deci obligatoriu va tine mai mult
si problema bateriei ar fi rezolvata
ce credeti? e o solutie sau nu?

#45
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,478
  • Înscris: 14.04.2002
Husa de Iphone 3gs e perfecta. Am eu

#46
eroarex

eroarex

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,561
  • Înscris: 14.06.2007

View Postwayfarer, on 26th April 2010, 22:41, said:

daca mai asteptam o saptamana imi luam si eu desire si nu galaxy spica!
dar asta mi-e norocul
eu folosesc mobilul mai mult pt internet decat pt vorbit, si mi-ar fi prins bine viteza de neintrecut a lui desire
acum nu mai pot decat sa vand spica cu 500 RON si sa mai adaug vreo 1300 ca sa iau desire, deci in total 1800
daca eram inspirat si mai asteptam o saptamana luam desire cu 1200 la acelasi abonament la care am luat spica: complet 800 cu 500 mb trafic wap
imi vine sa ma... :death:
bine ca nu ai vazut galaxy s :D

#47
wayfarer

wayfarer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 06.01.2007
pt un utilizator de HTC Desire:  cat de rapid e browsingul pe net( wap sau mobile internet), pt ca am auzit numai cuvinte de lauda in privinta asta?
samsungul meu spica nu e chiar asa de iute pe cat ma asteptam, unele site-uri mai complexe se incarca foarte greu cu browserul preinstalat care nu are nici flash
inca nu m-am decis daca merita sa fac upgrade pt un plus de viteza, nu as folosi multe din functiile desire-ului, l-as folosi cel mai mult pt net&muzica, deci asta e principalul factor de decizie
in plus, din ce am auzit, bateria se "evapora" daca ai o sesiune mai intensa de navigare ceea ce e cam nasol
pareri ale posesorilor de desire?

#48
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,478
  • Înscris: 14.04.2002
fuge tare de tot net-ul, bate iphone sau hd2 de la o posta. Bateria ... destul de slaba, ma tine max o zi intreaga

#49
luk32

luk32

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 16.09.2008
acum se poate instala apps2sd, deci nu mai exista limitarea de a instala numai pe tel. orice ar fi, 130 mb erau insuficienti. numai google earth are 22 mb.

#50
luk32

luk32

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 16.09.2008
cred ca singurul lucru care ma deranjeaza la Desire este microUSB-ul. inteleg ca asta va fi standard, dar am casa plina de cabluri USB-miniUSB.

#51
admira1

admira1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 06.04.2010
ia un adaptor mini - micro usb si se rezolva problema.

#52
Vlad6

Vlad6

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 07.03.2005
doreste cineva sa vada niste poze facute de HTC Desire?

#53
morpheus78

morpheus78

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 10.06.2005
as avea si eu o intrebare...eu vin de pe uiq3 si ma deranjeaza faptul ca daca telefonul e inchis nu suna alarma dimineata. pe androidul de pe Desire e la fel???
multumesc!

#54
Vlad6

Vlad6

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 07.03.2005
data viitoare,inainte de a se descarca telu,ii pun o alarma sa vad daca suna dupa ce s-a descarcat.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate