Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 

Ce impact va avea schimbarea puterii din Grecia asupra afacerilor OTE in Romania?

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Jean Gary Diablo

Jean Gary Diablo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 27.11.2005
Socialistii greci, cotati ca favoriti in alegerile de ieri, sunt la cutite cu actualul sef al grupului OTE si au promis in campanie ca daca trec din opozitie la putere vor renegocia termenii acordului cu Deutsche Telekom.





Pe langa competitia dura cu Orange, Vodafone sau RCS&RDS si calendarul tot mai incarcat al intalnirilor de "recunoastere" cu noii colegi din Deutsche Telekom, top-managementul companiilor locale Romtelecom, Cosmote si Germanos are de cateva luni in agenda, spre "observatie", o alta situatie care ar putea genera schimbari semnificative in derularea afacerilor din Romania: perspectiva unei schimbari de putere la Atena.

Monitorizarea cu mare atentie a situatiei din Grecia nu este o surpriza in conditiile in care socialistii greci (PASOK) condusi de George Papandreou, cotati ca favoriti pentru castigarea alegerilor, nu sunt in cele mai bune relatii cu Panagis Vourloumis, 72 de ani, actualul sef al OTE.

Vourloumis, care conduce cu o mana forte grupul, beneficiaza si de suportul nemtilor. Conform relatarilor din presa greaca Vourloumis este unul dintre oamenii care au jucat un rol cheie in perfectarea tranzactiei prin  care Deutsche Telekom a castigat controlul OTE.

Daca suportul lui Vourloumis pentru vanzarea OTE reprezinta un motiv serios pentru ca Deutsche Telekom sa il sustina, nu acelasi lucru se poate spune despre socialistii greci, care au amenintat in repetate randuri in campania electorala ca vor cere renegocierea termenilor prin care nemtii au ajuns sa detina 30% din compania elena.

"Nu vom cere anularea privatizarii, dar vom cauta sa obtinem conditii mai bune pentru statul grec din vanzarea OTE", a declarat George Papandreou, seful PASOK, in campania electorala, potrivit presei de la Atena. Miza cererilor PASOK: o cota mai mare in managementul companiilor din Grecia si din Balcani.



Posibile tensiuni in board-ul OTE

In plus, PASOK nu pare a agrea planul Deutsche Telekom de a concedia 2.000 de oameni de la OTE pentru a reduce costurile grupului cu aproximativ 120 mil. euro pe an.

Conform acordului incheiat intre statul grec si Deutsche Telekom, statul elen numeste presedintele OTE, iar nemtii numesc directorul executiv. In prezent Panagis Vourloumis ocupa ambele functii, avand suportul celor doi actionari majoritari.

O eventuala schimbare de putere la Atena ar putea duce la numirea de catre statul grec a unui nou presedinte al OTE, situatie ce poate genera tensiuni in board-ul companiei de telecomunicatii.

Primele doua pozitii din varful OTE reprezinta si polii de influenta in compania greaca, iar schimbarile de la acest nivel se propaga de regula pana la nivelul managementului din subsidiarele din Balcani ale companiei.

Managerii OTE detin de altfel si cheia care deschide calea unor eventuale schimbari de management la Bucuresti.

Vourloumis declara sec, in prima parte a acestui an, la o conferinta de presa organizata impreuna cu Deutsche Telekom in Germania, ca orice schimbare in Romania se face doar prin Atena. "Romtelecom, Cosmote si Germanos nu sunt subsidiare directe ale Deutsche Telekom", spunea el.



Calm la Bucuresti

Cat de importante sunt schimbarile de la varful OTE o arata istoria: schimbarea sefului Cosmote Group, spre exemplu, a determinat schimbarea directorilor executivi ai Cosmote de pe celelalte piete internationale, iar noii directori executivi au procedat ulterior la alte modificari de la esaloanele inferioare dupa preluarea puterii. Situatia din Grecia este privita cu o "ingrijorare calma" la companiile detinute de OTE in Romania, conform discutiilor neoficiale purtate de ZF cu persoane apropiate celor trei companii.

Astfel, potrivit surselor mentionate, top-managementul grec al celor trei companii urmareste cu o oarecare relaxare posibilele tensiuni de la varful OTE, in conditiile in care indicatorii de performanta ai operatorilor se incadreaza in planurile de business pe 2009, iar de la Deutsche Telekom, care detine managementul OTE, se asteapta decizii bazate pe performanta.

In plus, la Bucuresti managerii companiilor OTE estimeaza ca o posibila retragere a sprijinului statului elen pentru Panagis Vourloumis in functia de presedinte al OTE ar putea determina partea germana sa-l puna pe Vourloumis in functia de CEO.

Functia pe care o va detine Vourloumis in OTE este una cheie in conditiile in care el s-a implicat puternic in numirea top-managerilor de la companiile detinute in strainatate de operatorul elen. Cele mai importante prezente ale OTE in Balcani sunt in Romania si Bulgaria. Cu o experienta solida in afacerile si politica din Balcani, Vourloumis este un om cheie pentru planurile nemtilor.

Spre exemplu, cand Rene Obermann - seful gigantului Deutsche Telekom - a venit in Romania, Vourloumis este cel care l-a insotit la intalnirile cu presedintele si premierul de la Bucuresti, cu care el se mai intalnise deja.

Deutsche Telekom si OTE au in Romania afaceri anuale de peste 1,3 mld. euro si peste 13.000 de angajati.



Deutsche Telekom: Avem controlul managementului

Deutsche Telekom a respins ferm, in ultimele luni, eventualitatea unei renegocieri a contractului de privatizare a OTE, accentuand asupra faptului ca partea germana a platit mai mult decat valoarea actiunilor OTE pe bursa tocmai pentru a castiga controlul managementului.

"Deutsche Telekom isi onoreaza angajamentele si se asteapta ca toate partile sa procedeze la fel", a declarat Guido Kerkhoff, managerul Deutsche Telekom care raspunde de aceasta regiune, in cadrul unei conferinte organizate in septembrie la Atena. Am platit aproape 4 miliarde de euro pentru actiunile OTE astfel incat este improbabil sa primim o oferta mai buna care sa ne faca sa renuntam la actualul contract, a spus Kerkhoff ca raspuns la intentia PASOK de a renegocia vanzarea actiunilor OTE.

Efect de domino

Care au fost efectele schimbarii sefului Cosmote Group in subsidiarele din alte tari ale operatorului



  • Sept. 2007 - Pe fondul unor diferente de opinie cu Panagis Vourloumis (seful OTE), directorul general al grupului Cosmote, Evangelos Martigopoulos, isi anunta demisia
  • Ianuarie 2008 - Este schimbat CEO-ul Cosmote din fosta Republica Iugoslava Macedonia; Nikolaos Tsolas, seful Cosmote Romania, este inlocuit cu Stefanos Theocharopoulos
  • Martie 2008 - Este schimbat directorul de vanzari si relatii cu clientii al Cosmote Romania
  • Mai 2008 - Este schimbat directorul financiar al Cosmote Romania.
  • Iunie 2008 - Este schimbat CEO-ul Cosmote Bulgaria (Globul)


#2
d1ab0l33k

d1ab0l33k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 22.04.2009
Exact cum am spus intr-un alt thread, sper sa scapam cat mai curand de greci (sau cel putin o parte din ei)!
Pentru noi, orice schimbare s-ar face tot o sa fie bine, cat despre contractul celor de la DT... sa fim seriosi, vorbim despre DT, cine ar putea modifica un acord cu ei?!

#3
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Foarte bine, Socialistii astia sa mai mute din fondurile destinate dumpingului Cosmote din Romania spre pomeni catre cetatenii proprii.

Edited by don_dannielo, 05 October 2009 - 11:09.


#4
unchiujim

unchiujim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,294
  • Înscris: 01.04.2007

View Postdon_dannielo, on 5th October 2009, 12:08, said:

Foarte bine, Socialistii astia sa mai mute din fondurile destinate dumpingului Cosmote din Romania spre pomeni catre cetatenii proprii.
cine face dumping e piata de tc din Ro ? un mamut cu picioare de lut numit resede!nu mai incapeti de Cosmote cu toate mokaciunile de doi bani aruncate tot de voi in piata ????bleah.

#5
vodafonitza

vodafonitza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 27.09.2008
Dumping a facut Cosmote unchiule  :D
RDS au 4play sau 5play ,deci au de unde sa regleze teava.

#6
unchiujim

unchiujim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,294
  • Înscris: 01.04.2007

View Postvodafonitza, on 5th October 2009, 22:56, said:

Dumping a facut Cosmote unchiule :D
RDS au 4play sau 5play ,deci au de unde sa regleze teava.
au pe dracu! sunt inkkt pana peste cap da tot cu coada pe sus. dumping fac de vreo doi trei ani cei de larsd in speranta ca cineva o sa cumpere afacerea.se intampla si pe vremea Cosmorom.cunosc f bine piata de tc din Ro, asa cu stiu f bine ce si cum invarte.resedeu daca va reusi sa fie in curtea unei multinationale pana la urma o sa arate adevarata fata si intentii. asa ca scutiti-ma de comentarii pro rsd sau alt isp din Ro.toate se cheama pupincurisme.recunosc mai pacatuiesc si eu. :P

#7
vodafonitza

vodafonitza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 27.09.2008

View Postunchiujim, on 5th October 2009, 23:06, said:

au pe dracu! sunt inkkt pana peste cap da tot cu coada pe sus. dumping fac de vreo doi trei ani cei de larsd in speranta ca cineva o sa cumpere afacerea.se intampla si pe vremea Cosmorom.cunosc f bine piata de tc din Ro, asa cu stiu f bine ce si cum invarte.resedeu daca va reusi sa fie in curtea unei multinationale pana la urma o sa arate adevarata fata si intentii. asa ca scutiti-ma de comentarii pro rsd sau alt isp din Ro.toate se cheama pupincurisme.recunosc mai pacatuiesc si eu. :P
Jimmy-boy  nu ai cum sa cunosti piata in intregime din moment ce voi la rtc sunteti in alta lume ,cu viteza mica,vegetati sa iesiti la o pensie,ceva  :P

#8
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
pai rds nu mai e de vanzare iar in anul 2010 se estimeaza atingerea cifrei de afaceri de 1 miliard de dolari

#9
unchiujim

unchiujim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,294
  • Înscris: 01.04.2007

View Postvodafonitza, on 5th October 2009, 23:15, said:

Jimmy-boy nu ai cum sa cunosti piata in intregime din moment ce voi la rtc sunteti in alta lume ,cu viteza mica,vegetati sa iesiti la o pensie,ceva :P
nu-mi permit sa-ti raspund asa cum cred ca meriti! totusi e offtopic si mai suntem si in public . :P

View Postonlyone, on 5th October 2009, 23:16, said:

pai rds nu mai e de vanzare iar in anul 2010 se estimeaza atingerea cifrei de afaceri de 1 miliard de dolari
nu mai sunt INCA de vanzare,cat despre cifra de afaceri... profit se cheama si asta-i intereseaza pe aia care baga banii.maica TerezaTeszari cred ca a cam inceput sa dea din colt in colt.prietenii stiu de ce .

#10
vodafonitza

vodafonitza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 27.09.2008

View Postunchiujim, on 6th October 2009, 00:40, said:

nu-mi permit sa-ti raspund asa cum cred ca meriti! totusi e offtopic si mai suntem si in public . :P

nu mai sunt INCA de vanzare,cat despre cifra de afaceri... profit se cheama si asta-i intereseaza pe aia care baga banii.maica TerezaTeszari cred ca a cam inceput sa dea din colt in colt.prietenii stiu de ce .

In afara de firmele gen Vodafone,DT,Orange,Telefonica,etc..toate celelalte nu fac fata in piete si sunt de vinzare pentru un anumit pret
Sa luam exemplul OTE - daca era superafacere mai era de vinzare asa usor ???  Nu se roaga grecii de nemti sa-i inghita mai repede   :D  ???  ..si stii de ce ?..ca sa aiba si ei ce sa manince pe viitor ,so OTE sau RDS sau Zapp ..asta e destinul lor - sa fie luate de cineva puternic  :D

Socialistii care au cistigat alegerile acum in Grecia urmaresc acelasi slogan ieftin gen "noi nu ne vindem tara"  dar daca pute treaba o dai sa scapi de ea ,sa nu ajunga o povara :P

#11
d1ab0l33k

d1ab0l33k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 22.04.2009

View Postvodafonitza, on 6th October 2009, 01:21, said:

In afara de firmele gen Vodafone,DT,Orange,Telefonica,etc..toate celelalte nu fac fata in piete si sunt de vinzare pentru un anumit pret
Sa luam exemplul OTE - daca era superafacere mai era de vinzare asa usor ???  Nu se roaga grecii de nemti sa-i inghita mai repede   :D  ???  ..si stii de ce ?..ca sa aiba si ei ce sa manince pe viitor ,so OTE sau RDS sau Zapp ..asta e destinul lor - sa fie luate de cineva puternic  :D

Socialistii care au cistigat alegerile acum in Grecia urmaresc acelasi slogan ieftin gen "noi nu ne vindem tara"  dar daca pute treaba o dai sa scapi de ea ,sa nu ajunga o povara :P

Bai, cred ca tu gandesti cam mult! :D
Ce nu intelegi di "s-a oferit un pret mai mare decat cel cerut"?! ca s-au rugat cei de la OTE?!
Si Dialog sau Connex au fost mici si au fost intre timp cumparate de companii mari... piata se transforma, evolueaza!
Gandeste si tu un pic inainte sa postezi... nu strica! ;)

Edited by d1ab0l33k, 06 October 2009 - 10:21.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate