Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
distilerie
Last Updated: Feb 12 2013 21:48, Started by
spetz
, Aug 06 2009 10:08
·
0
#37
Posted 10 August 2009 - 21:08
Aici asa este, importam parca prea repede, insa arata bina lambicul ala, pe langa ciurcibotele noastre.
Poate se poate reusi constructia unui cazan performant, profesional chiar. |
#38
Posted 10 August 2009 - 21:55
spetz, on 6th August 2009, 11:09, said: ..ma gandesc sa i-mi deschid o mica distilerie cu un cazan de 100 l intr-un sat in care se cultiva foarte multe fructe (mere, pere si mai ales prune) ... Ma indoiesc sa n-aveti pe acolo asa ceva, mai ales ca pomenisi de-o zona 'fructuoasa', deci asteapta-te si la concurenti. |
#39
Posted 11 August 2009 - 08:47
daca te-ai plimbat cu dacia si cu o "joarsa" de bmw probabil ca ai sesizat o diferenta...la fel de bine te poti plimba si cu caruta
aici nu e vorba de mandrie nationala ci de un import de tehnologie care costa bani pana la urma... pe de alta parte e vorba de a produce un produs in conditii de calitate controlata si igiena. Daca s-ar produce o instalatie deasta si la noi fii sigur ca as lua-o din tara. Dupa cum spuneam ma gandesc la distileria asta ca la o afacere conexa. Eu am cumparat acolo o cladire pe care vreau sa o transform in pensiune iar cazanul va functiona pentru consumul pensiunii si va fi totodata un punct de atractie pentru turisti care poate vor fi interesati sa participe la distilare sau sa se convinga de bautura pe care o consuma si de ce nu poate pleaca fiecare acasa cu cativa litrii de tuica...ma gandesc la o imbuteliere adecvata si nu sa vand tuica cu 150 lei pe marginea strazii. pun si o poza a instalatiei pe care vreau sa o cumpar in comparatie.prima poza era doar un exemplu Attached Files |
#40
Posted 11 August 2009 - 09:02
Mda, incep sa inteleg de ce costa 12.000 de euro, si incet incet parca nu prea mai este asa mult...
|
#41
Posted 11 August 2009 - 14:21
tavktm, on 10th August 2009, 22:08, said: Aici asa este, importam parca prea repede, insa arata bina lambicul ala, pe langa ciurcibotele noastre. Poate se poate reusi constructia unui cazan performant, profesional chiar. Eu chiar sustin foarte mult metodele si caile traditionale, (am sa revin cu asta pe alt topic) dar trebuie sa avem o privire obiectiva chiar si atunci cand le sustinem, si atunci vom avea mai mult succes. Puteti face un test simplu, luati un trunchi de lemn de v-un metru si jumatate lungime si cu o secure ciopliti-i patru fete, pentru a obtine o bârna. Apoi incercati aceeasi operatiune cu un gater sau fierastrau circular (țîrculă) si vedeti diferenta. De forma, de calitate, dar si de timp ! Daca aveti si o masina de indreptat (abrict) rezultatul va fi si mai bun. Asta e avantajul tehnologiei, si pentru asta nu trebuie condamnat țăranul ca lasa metodele traditionale si adopta tehnologia atit de iute. Daca taranii ar avea posibilitatea sa-si cumpere asa o distilerie, credeti ca nu s-ar raspandi ? Dar e scumpa, 12 000 E e mult, omul se descurca cu ce are, dar cand isi vor permite, isi vor lua, asa cum isi iau țîrculă sau abrict. Nu zic ca metodele traditionale vor dipare, pentru exemplul meu stiu ce inseamna o bîrnă cioplita din bardă de un meserias, imi place sa vad pe ea cum a taiat barda, are un efect rustic deosebit, da' cati astfel de mesteri gasesti ? Si daca iti faci o casa, timpul necesar, prin urmare si costul unei asfel lucrari e pe masura. |
#42
Posted 11 August 2009 - 14:42
i-mi place mult ce a scris morosanu si are foarte multa dreptate dar asta e cu satul romanesc...
in satul de care va vorbeam s-a tras de curand apa curenta si canalizare si spre surprinderea mea pe o lungime de vreo 2 km s-au bransat doar vreo 4 case. surprinderea insa mi-a trecut cand am inteles ca oamenii nu s-au bransat din lipsa de bani si apa si canalizarea genereaza costuri lunare pe care nu pot sa le plateasca desi e vorba de sume mici. eu cred ca de aici trebuie pornita o discutie. progresul se face cu bani iar banii trebuie castigati care sunt modalitatile de castig la tara??? si aici ma gandesc la o familie de oameni sanatosi cu putere de munca cu un pic de pamant dar fara bani asa cum sunt 80% din familiile de la tara. |
#43
Posted 11 August 2009 - 15:03
spetz, on 11th August 2009, 15:42, said: eu cred ca de aici trebuie pornita o discutie. progresul se face cu bani iar banii trebuie castigati Poate o sa ziceti ca progres inseamna lucruri artificiale, care afecteaza natura si altereaza modul de viata patriarhal. Dar daca va uitati la un sat din Alpi sa zicem si la unul de la noi de la munte, unde veti vedea natura in stare mai buna ? Iar modul de viata va dati seama ca nu e oricum chiar asa de patriarhal Pana la urma tocmai progresul ne va ajuta sa tinem riurile mai curate, padurile netaiate, sa avem locuri mai frumoase si mai puse la punct, sa pastram traditiile si ne vor ajuta sa avem si o oarecare prosperitate. Acum nu cred ca mai exista alta cale, pentru ca a ne intoarce inapoi sa traim ca stamosii e poetic, dar nu stiu cati ar fi dispusi sa incerce in realitate |
#44
Posted 11 August 2009 - 21:20
Vezi ca ai zis ca faci una si apoi o intorci la 180 de grade:
spetz, on 6th August 2009, 15:13, said: As vrea sa deschid distileria asta si fiecare taran sa vina si sa-si faca tuica acolo iar din cantitatea obtinuta sa-mi dea si mie ceva. spetz, on 11th August 2009, 09:47, said: Dupa cum spuneam ma gandesc la distileria asta ca la o afacere conexa. Eu am cumparat acolo o cladire pe care vreau sa o transform in pensiune iar cazanul va functiona pentru consumul pensiunii si va fi totodata un punct de atractie pentru turisti care poate vor fi interesati sa participe la distilare Daca iti trebuie echipament de productie, e bun si un cazan DIY, daca vrei sa profiti de turistii snobi care se inchina la tehnologie ca indianul la vaca, ia din asta cu multe beculete. spetz, on 11th August 2009, 09:47, said: daca te-ai plimbat cu dacia si cu o "joarsa" de bmw probabil ca ai sesizat o diferenta...la fel de bine te poti plimba si cu caruta Da, am sesizat. De aia mi-am luat caruta Honda Accord. Face sens, nu? |
#45
Posted 09 October 2009 - 14:36
Cazan pentru pălincie la unguri:
[ http://www.palinka-bolt.hu/images/ofen1_gr.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#46
Posted 20 October 2009 - 10:57
Sper ca nu va ganditi ca sint ungur , de fapt nu inteleg nimic ce scrie pe site, dar aici arata procesul de producere a palincii, mi s-a parut foarte explicit. Daca gasiti pe cineva sa va spuna si ce scrie e interesant.
Aici de vad si alte particularitati pe care le au cazanele alea sofisticate. http://www.nol.hu/ar...m/archiv-473137 mergeti mai jos si click pe imaginea(flash-ul) de sub poza cu paharul de horincă. |
|
#47
Posted 20 October 2009 - 11:27
Nu stiu ungureste dar pare destul de explicit...oricum acolo e o chestie industriala cu mai multe etape de distilare.
Eu am vizitat cateva distilerii in germania toate de dimensiuni mai mici ( dreptul de distilare se mosteneste acolo de generatii si e foarte atent fiscalizat...practic e imposibil sa te apuci acum sa-ti tragi un cazan acolo) Ca diferente fata de metodele de la noi am observat ca se controleaza nivelul de zahar si PH-ul cominei si se adauga o drojdie speciala iar procesul de fermentatie se face la o temperatura controlata timp de doar cateva zile pana la 2 saptamani. As mai adauga ca butoaiele sunt inchise ermetic si au doar o supapa pentru eliminarea CO2 mi s-a spus ca asta ar fi pentru a nu aparea mucegaiuri si drojdii nedorite care ar influenta gustul final. Fructele sunt atent selectionate inainte de a fi zdrobite si puse la maceratie. |
#48
Posted 22 October 2009 - 14:19
Uite ca ai punctat cateva lucruri importante:
1. Fructele puse la fermentat sint selectionate Nu se pun cele putrede, cu viermi, mucegaite, murdare, etc. Ba inca se si spala inainte sa ajunga in butoaiele de fermentare. 2. Fermentarea e anaeroba aproape ca la vin. Nu se lasa in spatiu deschis. La noi se acopera cada cu un capac, dar mai mult pentru protectie. Acum se pare ca ei si adauga precis fermenții doriți, nu lasă la mîna naturii (sau a surprizei ) procesul - aici nu stiu ce sa zic, poate au dreptate. De asemenea procesul e verificat si pe parcurs. 3. Procesul de distilare si separare e foarte precis Distilarea se bazeaza pe diferenta intre punctul de fierbere al apei si a alcoolului. Dar rezulta multi compusi inafara acestora care au punctul de fierbere sub, între sau deasupra acestora. Pe langa asta prin fierbere, vaporii de alcool antreneaza si alti compusi. Ce dorim noi este sa obtinem un amestec de - alcool etilic, apa si arome - aromele am inteles ca sint uleiuri volatile. Pentru a scapa de celelalte subsatnte trebuie sa stim precis cand sa incepem si cand sa oprim colectarea țuicii - cred ca aia arata aparatele alea de masura - si la asta ajuta si "hornul" acela cu gauri prin care urca vaporii. Parerea mea e ca merita un cazan de calitate - dar cu siguranta ai nevoie (pentru inceput cel putin) si de o persoana priceputa. Alea unguresti încep de la 40 000 Euro bucata, cred ca au si capacitate mai mare, asa ca al tau e la un pret decent Edited by Morosanul, 22 October 2009 - 14:22. |
#49
Posted 26 April 2010 - 21:30
ma bag si eu in discutie...
preturile incep de la 40000 euro in sus... ceva performant, cu deflegmator, senzori, densimetre, display unde se afiseaza date in timp util, etc... sare de 60000 euro... si atentie!!! nu sunt destinate exploatarii intensive... doar sa-ti satisfaci un moft... e cam piperat, insa sunt destui care detin "bijuterii" doar ca fita... siti voi... vine cineva in vizita... hai sa bem un paharel din productia proprie... ce??? nu crezi? ia vino incoace sa-ti arat... e, ce zici? de retinut este ca intr-adevar cu o asemenea tehnologie se obtine o bautura de calitate... insa investitia este imposibil de amortizat... |
#50
Posted 12 February 2013 - 21:48
Salut,
Un prieten de-al meu are materie prima si doreste sa deschida o distilerie, ce ar trebui sa stie, imi puteti da niste informatii? E nevoie de un curs de calificare pentru inceperea unei astfel de afaceri? Ce acte sunt necesare pentru infiintare? Accizele presupun ca sunt astea: http://www.mfinante....ODUCTIA INTERNA Ce fel de cazane trebuie folosite pentru a iesi ceva foarte bun si de ce alte instrumente, senzori, contoare e nevoie pentru obtinerea autorizatiei? Pentru invechiat ce fel de butoate trebuie folosite, de dud, de stejar, etc Ceva informatii am mai gasit si aici dar nu stiu daca sunt inca valabile: http://legestart.ro/...-(MTQzNjE-).htm Edited by vj_Heaven, 12 February 2013 - 21:49. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users