Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315
 Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 

fierberea pe aragaz

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
crstn

crstn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 470
  • Înscris: 05.06.2005

View Postadrianmc1912, on 14 aprilie 2017 - 00:53, said:

Dc dracu ar fierbe cineva porumb uscat ?

Mamaliga din ce se face?
Ah , mi-am adus aminte: malaiul creste in pungile de la hypermarketuri.

#20
adrianmc1912

adrianmc1912

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 964
  • Înscris: 13.03.2017
Care vin din fabricile de mălai :).
Eu de porumb ziceam,dar in fine,e off topic

#21
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,482
  • Înscris: 10.08.2005

View Postgabicen, on 11 iulie 2009 - 00:30, said:

Am o dillema despre....topic.

Daca pun la fiert  cartofi sau oua, pe aragaz, dupa ce incepe apa sa clocoteasca in oala, ca sa fiarba mai repede ce trebuie sa fac cu flacara de la aragaz:

- sa o maresc ?;
- sa o micsorez ?;
- sa o las asa cum este ?;
- alt raspuns...
Depinde ce urmaresti, sa mentii temperatura apei sau sa gatesti repede?

#22
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,170
  • Înscris: 19.09.2005
daca da focul tare nu face decat sa grabesca procesul de evaporare.
un capac pus mai ridica tem cu cateva grade.
vrei repede trebuie sa maresti temp apei si asta o faci tinand apa sub presiune adica oala sub presiune.
la oala sub presiune daca dai focul prea tare supapele alea nu mai pot evacua aburul suficient de repede si bubuie.
ultima data cand am masurat oala avea vreo 110-120 grade

Edited by arg, 14 April 2017 - 13:17.


#23
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,571
  • Înscris: 07.12.2014

View Postadrianmc1912, on 14 aprilie 2017 - 00:53, said:

Dc dracu ar fierbe cineva porumb uscat ?
Nu e acelasi lcru fierberea la foc mic cu oparirea la foc maxim oricum .
  Deci nu ai mancat niciodata porumb boabe fiert?  Nu stii ce ai pierdut. Ne facea bunica iarna. Punea la foc mic dimineata si pe la 2-3 dupamasa era bun de mancat. Se pune in farfurie adanca , se toarna peste boabe putin din apa in care au fiert si se adauga o lingura de zahar. Se amesteca putin si se mananca.
  Cred ca dupa Paste fac o tura de porumb fiert sa dau la juniori.

Edited by PoeOvidiu, 14 April 2017 - 14:55.


#24
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,482
  • Înscris: 10.08.2005

View Postarg, on 14 aprilie 2017 - 13:13, said:

vrei repede trebuie sa maresti temp apei si asta o faci tinand apa sub presiune adica oala sub presiune.
sau sa elimini pierderile de caldura (aburi, peretii oalei)

#25
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,170
  • Înscris: 19.09.2005
Atata timp cat ai apa in oala temperatura nu va depasi 1oograde.
Caldura in exces este eliminata de apa prin fierbere.

#26
adrianmc1912

adrianmc1912

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 964
  • Înscris: 13.03.2017

View PostPoeOvidiu, on 14 aprilie 2017 - 14:54, said:


  Deci nu ai mancat niciodata porumb boabe fiert?  Nu stii ce ai pierdut. Ne facea bunica iarna. Punea la foc mic dimineata si pe la 2-3 dupamasa era bun de mancat. Se pune in farfurie adanca , se toarna peste boabe putin din apa in care au fiert si se adauga o lingura de zahar. Se amesteca putin si se mananca.
  Cred ca dupa Paste fac o tura de porumb fiert sa dau la juniori.

Am mâncat si fiert si copt in jar,dar de ala mai crud cu boabele inca moi.
Vorbesti de boabe coapte,tari ? De ala nu...
La presiune normala nu poti avea mai mult de 100 de grade. Totusi micsorand flacara,aportul de caldura,se poate ajunge la un echilibru la mai putin de 100 grade.
Cum e mai bine sa pregătești alimentele,asta e chestie de bucatari.

#27
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,170
  • Înscris: 19.09.2005
Deci merge fiert porumbul uscat ca nautul?
Lasat la imuiat juma de zi si pe urma fiert 2-3ore la foc mic....

#28
Anel

Anel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.03.2008
Nu via mai chinuiti cu temperaturi!
Luati in calcul cantitatea de caldera primita de .....porumb

#29
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

View PostAnel, on 06 decembrie 2017 - 00:08, said:

Nu via mai chinuiti cu temperaturi!
Luati in calcul cantitatea de caldera primita de .....porumb
Pe tine te cam chinuie gramatica ....

#30
Anel

Anel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.03.2008
Atentie!
Cantitatea de caldera primita, nu cantitatea de caldera cedata de sursa termica

Nu si logica

#31
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,170
  • Înscris: 19.09.2005
@Baxon
asta-i mai tare de cat mine... ma recunosc invins...

#32
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005

Quote

Daca pun la fiert  cartofi sau oua, pe aragaz, dupa ce incepe apa sa clocoteasca in oala, ca sa fiarba mai repede ce trebuie sa fac..

Sa fierbi doar oua :P

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate