fierberea pe aragaz
Last Updated: Dec 06 2017 01:55, Started by
gabicen
, Jul 11 2009 00:30
·
0
#19
Posted 14 April 2017 - 05:49
#20
Posted 14 April 2017 - 08:58
Care vin din fabricile de mălai .
Eu de porumb ziceam,dar in fine,e off topic |
#21
Posted 14 April 2017 - 11:56
gabicen, on 11 iulie 2009 - 00:30, said:
Am o dillema despre....topic. Daca pun la fiert cartofi sau oua, pe aragaz, dupa ce incepe apa sa clocoteasca in oala, ca sa fiarba mai repede ce trebuie sa fac cu flacara de la aragaz: - sa o maresc ?; - sa o micsorez ?; - sa o las asa cum este ?; - alt raspuns... |
#22
Posted 14 April 2017 - 13:13
daca da focul tare nu face decat sa grabesca procesul de evaporare.
un capac pus mai ridica tem cu cateva grade. vrei repede trebuie sa maresti temp apei si asta o faci tinand apa sub presiune adica oala sub presiune. la oala sub presiune daca dai focul prea tare supapele alea nu mai pot evacua aburul suficient de repede si bubuie. ultima data cand am masurat oala avea vreo 110-120 grade Edited by arg, 14 April 2017 - 13:17. |
#23
Posted 14 April 2017 - 14:54
adrianmc1912, on 14 aprilie 2017 - 00:53, said:
Dc dracu ar fierbe cineva porumb uscat ? Nu e acelasi lcru fierberea la foc mic cu oparirea la foc maxim oricum . Cred ca dupa Paste fac o tura de porumb fiert sa dau la juniori. Edited by PoeOvidiu, 14 April 2017 - 14:55. |
#24
Posted 14 April 2017 - 23:41
#25
Posted 15 April 2017 - 06:41
Atata timp cat ai apa in oala temperatura nu va depasi 1oograde.
Caldura in exces este eliminata de apa prin fierbere. |
#26
Posted 22 April 2017 - 08:47
PoeOvidiu, on 14 aprilie 2017 - 14:54, said: Deci nu ai mancat niciodata porumb boabe fiert? Nu stii ce ai pierdut. Ne facea bunica iarna. Punea la foc mic dimineata si pe la 2-3 dupamasa era bun de mancat. Se pune in farfurie adanca , se toarna peste boabe putin din apa in care au fiert si se adauga o lingura de zahar. Se amesteca putin si se mananca. Cred ca dupa Paste fac o tura de porumb fiert sa dau la juniori. Am mâncat si fiert si copt in jar,dar de ala mai crud cu boabele inca moi. Vorbesti de boabe coapte,tari ? De ala nu... La presiune normala nu poti avea mai mult de 100 de grade. Totusi micsorand flacara,aportul de caldura,se poate ajunge la un echilibru la mai putin de 100 grade. Cum e mai bine sa pregătești alimentele,asta e chestie de bucatari. |
#27
Posted 25 May 2017 - 19:06
Deci merge fiert porumbul uscat ca nautul?
Lasat la imuiat juma de zi si pe urma fiert 2-3ore la foc mic.... |
#28
Posted 06 December 2017 - 00:08
Nu via mai chinuiti cu temperaturi!
Luati in calcul cantitatea de caldera primita de .....porumb |
|
#29
Posted 06 December 2017 - 00:12
#30
Posted 06 December 2017 - 00:21
Atentie!
Cantitatea de caldera primita, nu cantitatea de caldera cedata de sursa termica Nu si logica |
#31
Posted 06 December 2017 - 01:18
@Baxon
asta-i mai tare de cat mine... ma recunosc invins... |
#32
Posted 06 December 2017 - 01:55
Quote Daca pun la fiert cartofi sau oua, pe aragaz, dupa ce incepe apa sa clocoteasca in oala, ca sa fiarba mai repede ce trebuie sa fac.. Sa fierbi doar oua |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users