Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...

Recomandare serviciu / firma recu...
 La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...

La mulți ani @Ion_Bumbu!
 Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
12009 răspunsuri în acest subiect

#4069
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.575
  • Înscris: 31.12.2006
@cristi-m
Ori ai scris gresit, ori nu-mi dau seama cum bagi pompa submersibila printr-o teava de 40 mm.
Daca teava aia chiar e de 40 mm, verifica ce debit ai. Nu stiu cum e situatia in zona, dar m-as intreba si daca e buna de baut apa de la 6m adancime intr-o zona urbana.
Pompa care porneste la orice deschidere a robinetului o sa moara foarte repede. De asemenea o sa ai niste socuri in instalatie de o sa-ti sara din pereti.
Vezi ca exista regulator de presiune daca vrei neaparat presiune constanta.
Nu uita ca daca vrei apa ca la bloc sa pui si coloane ca la bloc, adica cel putin 1''.
Foloseste sistemul normal, cu vas de expansiune - de volum mai mare (sau mai multe).

#4070
Skeletu

Skeletu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 73
  • Înscris: 17.01.2008
Am o pompa Omnigena SKM150 în garanție care a funcționat doar 2 luni. Am dus - o la service și am stat lângă cel care a demontat-o, concluzia a fost ca a cedat presetupa și a intrat apă la motor.

Mi s-a spus după alte câteva zile ca nu mai poate fi reparată și ca nu mi-o pot schimba pe garanție fiindcă, vezi Doamne, are urme de uzură pe paletele turbinei de la nisipul din apă. Oferta lor, sa-mi vândă una noua cu 350 lei (prețul întreg fiind 620).

Acum întreb și eu ca un nepriceput, are vreo legătură calitatea apei cu faptul ca a cedat presetupa în 2 luni?
Cum sa procedez mai departe?


#4071
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.575
  • Înscris: 31.12.2006
Da, e posibil. Nisipul e foarte abraziv.
Mai departe iti iei chinezaria echivalenta de 230 ron din targ, care tine cel putin 1 an in conditii f nasoale :D

#4072
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 14.095
  • Înscris: 17.03.2005
E abraziv nisipul, corect, dar miroase...teoretic presetupa nu ar trebui sa aiba treaba cu nisipul ala in asa hal...apoi, daca tot e vina ta si doar a ta la ce iti mai fac superoferte? I-a gasit mila, ma lesi?
Sa nu mai spun ca oricum oferta e lipsita de sens...pai daca s-a stricat in x luni la ce sa cumpar acelasi rahat ca sa se duca dupa acelasi interval? De vrem ce apa e cauza si nu calitatea pompei, o alta pompa se va comporta fix la fel deci de ce.as vrea eu sa cumpar inca una la fel? Doar pt ca e mai ieftina si au fost ei draguti?
  E prosteala faza asta, la jumate din bani iei chinezarie si rine si mai mult, sigur...
Eu as face niste presiuni cu opc-ul, nu mi se pare ok, dc e ca ei nu ai nimic de pierdut, oricum nu vrei sa ai o relatie.buna cu ei pt ca nu vrei marfa lor, nwpotrivita pt putul tau sau proasta ea in sine pentru cat costa...
Presetupele cedeaza dar asta a cedat mult prea repede iar amabilitatea lor fara sens.


#4073
Skeletu

Skeletu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 73
  • Înscris: 17.01.2008
Mulțumesc pentru răspunsuri. Am avut o pompă identică ce a funcționat fix 1 an, în aceleași condiții, aceeași apă, deci mi-e greu să cred că după 2 luni nisipul e de vină.

Pompa în discuție era pompa de rezervă, o cumpărasem de pe Internet de la firma respectivă. Voi face o sesizare în scris la OPC, cu speranța că acolo va fi cineva cât de cât priceput care să înțeleagă situația.

#4074
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 14.095
  • Înscris: 17.03.2005
Pai bun, si ca rezerva ai luat aceeasi pompa? Ia gandeste-te,ce sens are?
Daca pompa 1 e buna, nu ai nevoie de alta decat dupa multi ani...5-7-10...daca se buleste repede si e nevoie de rezerva, de ce acelaai model? Tot proasta iei?
Rezerva e deregula alt model, alt brand, de regula si ieftina...sa fie acolo in caz de urgenta pana iei alta buna si mai scumpa, eventual...
Treburile astea eu nu le inteleg...

#4075
cristi-m

cristi-m

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 430
  • Înscris: 08.11.2010

View Postparintele, on 21 august 2014 - 13:18, said:

sa folosesti pompa fara vas de expansiune/acumulare, adica sistem hidrofor, este o "prostie"..se poate cu un presostat, cand deschizi consumator iti pleaca si pompa...
Trebuie insa sa tii cont de numarul de porniri pe ora, care in genere sunt 20-25 sau pe acolo, nu sunt multe pompe care sa fie fericite ca pleaca de 50 de ori pe ora...
Vei avea insa presiune "constanta".... vrei oare musai presiunea sta constanta, ai avut hidrofor pana acum si il consideri prost rau la capitolul presiune?
Pai de solutia asta (fara vax exp) ma indoiam si eu, asa cum spuneam.

View Postparintele, on 21 august 2014 - 13:18, said:

CU vas de expansiune o sa ai presiune variabila.... de la 3 la 1.5 bari... e o variatie, poti avea variatii mai mici, reglezi presostatul, dar DOAR daca o sa constati ca presiunile de lucru nu iti sunt pe plac.
CA sa vorbim practic, sunt atatia oameni care au hidrofoare si nu au probleme cu presiunea sau variatiile ei, nu au discomfort, incat tu ai de fapt o falsa problema si esti pe cale sa recurgi la o solutie aiurea, aia fara vas,  din cauza unor PRESUPUNERI...cum o fi, ce o fi, etc...
Pui un hidrofor si asta e.
E posibil sa fie o falsa problema, nu zic nu. Doar ca am fost in diverse case, si am vazut de multe ori ca apa avea debit mic. Nu stiu acele cazuri ce instalatie aveau, insa fug de o situatie similara. De-asta am spus ca doresc sa fie "ca la bloc" (stau la et 1)

View Postparintele, on 21 august 2014 - 13:18, said:

In rest, ar trebui sa stii ca presiunea aia de fapt nu e atat de importanta pe cat crezi, ar trebui sa vorbesti mai degraba de "debit"...e legat de presiune dar nu numai...pe tine te intereseaza de fapt cata apa iti vine pe teava pe unitatea de timp...acelasi debit il poti obtine cu teava subtire si presiune foarte mare sau teava groasa si presiune mai mica... (vorbesc strict despre temerile tale)
Chestia cu presiunea - ai dreptate - prin abuz de limbaj am folosit "presiune" in loc de "debit", e imprecis, dar nu gresit.
Presiunea dinamica a apei e direct proportionala cu patratul vitezei de curgere a apei. Debitul volumic fiind <suprafata> x <viteza de curgere>, este o relatie de directa proportionalitate intre debit si presiune. In ecuatia lui Bernoulli mai intervine si presiunea hidrostatica a apei in coloana, asta fiind factorul care pune unele probleme (pe langa pierderile de presine la cotuei etc) - de-asta avem diferente de viteza de curgere intre etaje, care se translateaza intr-o diferenta de debit volumic.
Daca imi fixez ca si referinta de comfort debitul de la etaj, voi avea (probabil) un debit prea mare la parter, nu? Daca montez un regulator de debit (sau presiune) la parter, as putea sa le aduc sa fie egale?

View Postparintele, on 21 august 2014 - 13:18, said:

iti spun ce am patit eu...am folosit teava prea subtire si din cauza asta, la aceleasi presiuni de lucru uzuale ale hidroforului, 1.5-3, "nu imi place" cum merge comparatic cu o alta instalatie facuta pe teava mai groasa...e strict o chestie de diametre...
Practic, fiind la fel de "pretentios" ca si tine, iti spun ca in plaja asta de presiuni standard, daca folosesti teava de 3/4 nu vei avea niciun fel de neplacere.
Cred ca grosimea tevii ar trebui calculata pt o anumita instalatie data. Ma cam indoiesc ca instalatorul o sa-mi calzuleze grosimea tevii. Teava 3/4 ar trebui sa aiba diam interior ~19 mm, nu? Apa o s-o trag prin PPR.

View Postparintele, on 21 august 2014 - 13:18, said:

Referitor la pompe...
De acord cu ce zici. Calculele nu s-au facut pt a determina pompa care se potriveste. Sunt cu un stadiu mai in fata, la determinarea solutiei de principiu pt apa.
Poate aici ma mai poti ajuta, spunandu-mi care dintre variantele 3 si 4 (3 e submersibila cu vas exp, 4 e cu un rezervor tampon + hidrofor compact) m-ar satisface. Luand ca si criterii: performanta, fiabilitate, cost.

View Postkolfleading, on 21 august 2014 - 13:35, said:

Presiune constanta, fara vas hidrofor, se poate asigura cu o pompa cu turatie variabila, cu convertizor de frecventa. Convertizorul modifica turatia pompei astfel incat sa tina presiunea constanta, aproximativ indiferent de consum (pana la un anumit debit maxim).
De exemplu, familia de submersibile Grundfos SQE. Dar costa intre 1000 EUR ... 2000 EUR o solutie pentru casa.
Sau Wilo EMHIL, prima la 1000 EUR: http://www.pumpensco...eme/Wilo-EMHIL/
Vad ca de la Wilo se gaseste si convertizorul separat (Wilo ElectronicControl), pe la vreo 500 EUR.
Le-am vazut, principial mi se par f. bune, insa nu as vrea sa ma coste pompa chiar atat, ca pana la urma poate se strica din cauza apei sau mai stiu eu ce, si arunc pe geam 1000 euro. Realizarea lor e si complexa, iar complexitatea unui sistem (daca nu e orientata inspre a-i creste fiabilitatea, ci spre crsterea performantelor) dauneaza, ii creste riscul de defectiuni.

View Post_bcristian_, on 21 august 2014 - 13:41, said:

@cristi-m
Ori ai scris gresit, ori nu-mi dau seama cum bagi pompa submersibila printr-o teava de 40 mm.
Daca teava aia chiar e de 40 mm, verifica ce debit ai. Nu stiu cum e situatia in zona, dar m-as intreba si daca e buna de baut apa de la 6m adancime intr-o zona urbana.
De scris gresit, n-am scris. Insa poate s-a inteles asa. Putul acual are (cred!) 40 mm teava. Ma gandeam daca gasesc submersibile cu diametrul asta, sau doar pe 110mm?
Acest put a fost facut pt a-mi servi la constructia in rosu, a fost ieftin. Voi face altul pt alimentarea cu apa a casei. Aici am 2 variante: 1) put pe diam 110, ma costa mult daca vreau adancime mai mare, sau 2) put pe diam 40 mm - este o metoda asa-zis "canadiana" cu foraj de adancime, dar pe 40 mm. Vine cu un pret decent, de cateva ori mai mic decat pe 110.
Aa, si nu-mi pun problema ca apa sa fie potabila. Vreau doar sa dau de o apa cat mai putin calcaroasa si cu cat mai putin fier.

View Post_bcristian_, on 21 august 2014 - 13:41, said:

Pompa care porneste la orice deschidere a robinetului o sa moara foarte repede. De asemenea o sa ai niste socuri in instalatie de o sa-ti sara din pereti.
Vezi ca exista regulator de presiune daca vrei neaparat presiune constanta.
Da, asta stiu ca pornirile dese omoara pompa, fie ea si GF.
O sa mai caut despre acest regulator de presiune, inca nu mi-e 100% clar cum functioneaza.

View Post_bcristian_, on 21 august 2014 - 13:41, said:

Nu uita ca daca vrei apa ca la bloc sa pui si coloane ca la bloc, adica cel putin 1''.
Foloseste sistemul normal, cu vas de expansiune - de volum mai mare (sau mai multe).
Na, acuma crestem la 1" :) Sa vad ce costuri am...

Multumesc pt raspunsuri. Poate mai primesc ;)

#4076
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 18.070
  • Înscris: 02.01.2008
Cristi_m, daca tu ai intradevar o teava de 40mm batuta in pamint si asta este tot putul tau, inseamna ca singura varianta este sa-ti montezi un hidrofor. Fie unul gata facut, fie cumperi pompa separata si vas de expansiune separat si ce mai trebuie si-ti confectionezi un hidrofor dedicat nevoilor tale. Pompa sumersibila este exclus ca nu exista pompe submersibile cu diametrul de doar 4cm. Adevarul este ca nici hidrofor nu-i sigur ca poti monta, pentru ca sorbul de 1" nu prea intra in teava de 40mm.

O varianta ar fi sa faci filet la teava aia de 40mm si sa montezi pe ea un teu si in partea de sus sa montezi un robinet si o pompa manula, pe care sa o folosesti la amorsarea tevi, iar in burta teului sa pui un robinet si o clapeta de sens si dupaia un hidrofor. Daca in timp se mai intimpla sa se dezamorseze hidroforul, nu ai de ales si va trebui sa dai la pompa manuala ca sa-ti amorsezi teva aia de 40mm.

#4077
ThePuiu

ThePuiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.742
  • Înscris: 11.11.2003
Salut, azi m-a palit o problema ... cind m-am apropiat de canalul hidroforului l-am auzit mergind desi nu era nici un consumator. (este folosit strict pt irigarea gazonului). Cind am rificat capacul canalului, a iesit un aer cald si sunetul facut era ca si cind nu era amorsat ... Acum, l-am lasat sa se raceasca si o sa incerc sa-l amorsez din nou sa vad ce se intimpla...a secat putzul sau .... Trebuie sa mentionez un comportament ciudat pe care l-am remarcat de ceva vreme, dar nu l-am luat in considerare din lipsa de timp: din 10 in 10 minute, pornea si mergea cam 5-10 secunde ca si cum ar fi pierdut apa pe undeva, dar nu erau pierderi... Am inteles ca ar trebui sa aiba o supapa de sens la intrare si nu stiu daca e posibil sa scape coloana de apa cu tot cu apa din bazin fapt care duce la scaderea presiunii si automat la repornirea lui (sper ca nu am zis o prostie, dar chiar nu ma pricep). Ce ziceti, stiti ce ar putea avea? Omu meu ce se ocupa de el e plecat in concediu si sta vreo 2 sapt...nu pot sta fara irigatie atita!
Multumesc!


LE:
am dat jos filtrul de apa de pe intrarea in hidrofor si nu avea deloc nisip in el dar avea o chestier ca un strat f subtire de rugina intis pe tot interiorul filtrului si care s-a curatat usor cu apa. Asa ceva nu am mai vazut de cind am hidrofor... L-am montat inapoi si l-am amorsat si acum merge iarasi... paranormal pe lume nu alta!

Editat de ThePuiu, 22 august 2014 - 18:54.


#4078
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 18.070
  • Înscris: 02.01.2008

View PostThePuiu, on 22 august 2014 - 18:28, said:

LE:
am dat jos filtrul de apa de pe intrarea in hidrofor si nu avea deloc nisip in el ....
Deaia sunt eu impotriva filtrelor montate in fata hidroforului si prefer sa le pun dupa. Daca romani ar curata periodic filtrele, ar fi alta poveste. Dar asa, mai bine sa se strice hidroforul de la nisip decit de la un filtru necuratat la timp.

#4079
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.575
  • Înscris: 31.12.2006
@cristi-m
diferenta de pret intre coloane de 1/2'' si 1'' e cat, 2-300 ron (vorbind de ppr)? Si asta daca ai ditamai casa. Nu cumpara teava scumpa (PN20-25), cea mai ieftina (PN6) e deja mai mult decat suficienta, ca nu ai bloc de 40m inaltime.
Teava batuta in pamant e ok ca solutie provizorie, dar nu as plati mai mult de cateva sticle de bere pe manopera la asa ceva si in nici un caz nu fa "foraj" de adancime asa.
Nu stiu preturile acolo, dar pe aici gasesti sapatura manuala (deci maxim 20-30m adancime) la 30 ron/m (manopera) la put de 150-180, sau 60-80 ron/m pentru tuburi de cimend de 250-300 (inclusiv tuburile).
La teava actuala singura posibilitate e sa-I filetezi capatul - probail e facuta din teava de 1 1/4'' sau 1 1/2'', depinde daca ai masurat interior sau exterior.

#4080
cristi-m

cristi-m

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 430
  • Înscris: 08.11.2010

View Postflorin71_skoda, on 22 august 2014 - 18:22, said:

Cristi_m, daca tu ai intradevar o teava de 40mm batuta in pamint si asta este tot putul tau, inseamna ca singura varianta este sa-ti montezi un hidrofor. Fie unul gata facut, fie cumperi pompa separata si vas de expansiune separat si ce mai trebuie si-ti confectionezi un hidrofor dedicat nevoilor tale. Pompa sumersibila este exclus ca nu exista pompe submersibile cu diametrul de doar 4cm. Adevarul este ca nici hidrofor nu-i sigur ca poti monta, pentru ca sorbul de 1" nu prea intra in teava de 40mm.

O varianta ar fi sa faci filet la teava aia de 40mm si sa montezi pe ea un teu si in partea de sus sa montezi un robinet si o pompa manula, pe care sa o folosesti la amorsarea tevi, iar in burta teului sa pui un robinet si o clapeta de sens si dupaia un hidrofor. Daca in timp se mai intimpla sa se dezamorseze hidroforul, nu ai de ales si va trebui sa dai la pompa manuala ca sa-ti amorsezi teva aia de 40mm.
In prezent am o teava de 40 la put. Dar acel put intentionez sa-l folosesc doar pt udat gradina in viitor. Vreau sa forez alt put, si inteleg ca singura varianta sa am pompa submersibila este ca putul sa fie pe diam 110.
Scriam ca am flat ca exista o echipa in zona care foreaza puturi pe diam mic (cred ca 40 mm), dar mai la adancime - unde sa zicem ca as gasi apa mai curata (nu de baut, dar nu dura si fara fier mult). Ei bine, la acei oameni cu un put de 40 mm si adancime 60 m sa presupunem, ce fel de instalatie au? Ca de mers le merge, dar n-am putut sa aflu inca detaliile instalatiei.
Poate ca nu e cu pompa submersibila, dar atunci cum trag apa de la o asa adancime?

View Post_bcristian_, on 22 august 2014 - 20:20, said:

@cristi-m
diferenta de pret intre coloane de 1/2'' si 1'' e cat, 2-300 ron (vorbind de ppr)? Si asta daca ai ditamai casa. Nu cumpara teava scumpa (PN20-25), cea mai ieftina (PN6) e deja mai mult decat suficienta, ca nu ai bloc de 40m inaltime.
Teava batuta in pamant e ok ca solutie provizorie, dar nu as plati mai mult de cateva sticle de bere pe manopera la asa ceva si in nici un caz nu fa "foraj" de adancime asa.
Nu stiu preturile acolo, dar pe aici gasesti sapatura manuala (deci maxim 20-30m adancime) la 30 ron/m (manopera) la put de 150-180, sau 60-80 ron/m pentru tuburi de cimend de 250-300 (inclusiv tuburile).
La teava actuala singura posibilitate e sa-I filetezi capatul - probail e facuta din teava de 1 1/4'' sau 1 1/2'', depinde daca ai masurat interior sau exterior.
Diferenta de 2-300 ron n-ar fi o avere, daca as sti ca cel putin tevile nu vor avea un efect negativ asupra instalatiei, fata de cele 1/2". Desi nu cred ca instalatorul meu se gandeste la asa teava subtire... ce teava-i aia de 12 mm diam interior ?!
Referitor la preturile la foraje, la voi in zona inseamna ca e pomana curata. Deci nu ti-as sapa cu 30 ron/m nici torturat ! :)
Al meu put, cu teava de 40 mm, sapat la 6-7 m adancime, cu tot cu materialele lor, a fost 400 RON.
Se face foraj mecanizat. De obicei, pt adancimi mai mari (unde si sculele se schimba), pretul e cam 100 si ceva de RON/m. Nu mai retin daca e inclus acel "margaritar", site si alte chestii ce se pun la sorb.

#4081
spik1

spik1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.634
  • Înscris: 12.08.2012

View PostThePuiu, on 22 august 2014 - 18:28, said:

Salut, azi m-a palit o problema ... cind m-am apropiat de canalul hidroforului l-am auzit mergind desi nu era nici un consumator. (este folosit strict pt irigarea gazonului). Cind am rificat capacul canalului, a iesit un aer cald si sunetul facut era ca si cind nu era amorsat ... Acum, l-am lasat sa se raceasca si o sa incerc sa-l amorsez din nou sa vad ce se intimpla...a secat putzul sau .... Trebuie sa mentionez un comportament ciudat pe care l-am remarcat de ceva vreme, dar nu l-am luat in considerare din lipsa de timp: din 10 in 10 minute, pornea si mergea cam 5-10 secunde ca si cum ar fi pierdut apa pe undeva, dar nu erau pierderi... Am inteles ca ar trebui sa aiba o supapa de sens la intrare si nu stiu daca e posibil sa scape coloana de apa cu tot cu apa din bazin fapt care duce la scaderea presiunii si automat la repornirea lui (sper ca nu am zis o prostie, dar chiar nu ma pricep). Ce ziceti, stiti ce ar putea avea? Omu meu ce se ocupa de el e plecat in concediu si sta vreo 2 sapt...nu pot sta fara irigatie atita!
Multumesc!


LE:
am dat jos filtrul de apa de pe intrarea in hidrofor si nu avea deloc nisip in el dar avea o chestier ca un strat f subtire de rugina intis pe tot interiorul filtrului si care s-a curatat usor cu apa. Asa ceva nu am mai vazut de cind am hidrofor... L-am montat inapoi si l-am amorsat si acum merge iarasi... paranormal pe lume nu alta!

Ai pierdere de presiune, ori apa , ori s-a gaurit butelia si pierzi aerul dintre ea si "besica" din cauciuc.

#4082
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 14.095
  • Înscris: 17.03.2005
Fa-ti un put, cum se face,  osta cam 150 ron/ml cu teava neagra, de put, cu filtru.de.fabrica, cu margaritar samd...
P'orma vezi cum scoti apa aia.
Tuburi de ciment facut de.tigani in fundul curtii sau tevi batute in pamant sunt glume...unele pot.merge o vreme dar sunt glume...

#4083
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 18.070
  • Înscris: 02.01.2008
Cristi, hai sa rupem pisica in doua. De ce ne mai aburesti cu putul actual daca nu-l vei folosi ?

- Daca ai put de maxim 6-8 metri adincime poti monta hidrofor. (hidrofor cu o teava bagata in put de PEHD 32mm si sorb de 1") (hidrofor de cumparat sau unul facut din bucati ca sa fie pe placul tau) (teava batuta in pamint trebuie sa suporte teava de PEHD de 32 si sorbul de 1")
- Daca putul este mai adinc de 8 metri, o sa fi obligat sa-ti montezi sumersibila si trebuie sa ai put mult mai mare ca si diametru. (ca sa intre submersibila) (Alti o sa-ti spuna 9 metri. Eu zic sa te limitezi la 8 metri)
- Metoda explicata de mine(un pic mai sus)  pentru teava batuta in pamint de 40mm merge pina la maxim 8 metri (producatori zic 9 metri si eu zic 8 ca sa am rezerva)


---------
Ce put ai si ce put vrei sa faci ?

In functie de adincimea putului se decide daca va fi sumersibila sau hidrofor.
Este simplu:
- Pina la 8 metri adincime pot fi ambele
- Peste 8 metri adincime poate fi doar submersibila.

#4084
cristi-m

cristi-m

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 430
  • Înscris: 08.11.2010
@ florin71_skoda
Eu nu va aburesc cu pututl asta, ce naiba Posted Image De la bun inceput am spus ca ma indoiesc ca ar fi bun putul existent.
Putul existent:
- forat pe la 6-7 m
- teava subtire, cred 40 mm
- nu stiu cum sa verific daca are debitul necesar alimentarii unei case. Ca si idee, am pus pe el o pompa cu presostat cu care udam betoanele. N-a ramas niciodata fara apa, iar debit mie mi se parea ca avea. Pompa e una cu debitul de vreo 4 mc/h (probabil socotit la adancime 0)
- inca n-am dus apa la analize, sa vad cat calcar si fier are. Ar fi trebuit s-o duc anul trecut cat s-a folosit intensiv putul. De anul trecut si pana acum, doar ocazional, si probabil ca apa e mai proasta acum.

Daca ultimele 2 conditii nu se respecta, voi fora altul, iar cel existent ramane pt gradina.
E foarte posibil sa trebuiasca altul, asa ma gandesc acum. Unul forat cu mai multa grija, de unii meseriasi, care sa stie sa caute apa buna (NU de baut, ci fara calcar si fier). Asta de acum cred ca are mult fier.

Deci pt viitorul put, am de ales:
- foraj pe diametru mare. Insa nu stiu adancimea, posibil sa fie peste 8 m
- foraj pe dimensiune mica (40 mm). In cazul asta, nu pot folosi submersibila, iar daca are adancimea mai mare ca 8 m, nu pot folosi nimic din cate inteleg. Deci ma uit la el Posted Image (sau scot apa manual)

Cum sa scriu mai clar? Ce informatii lipsesc?
La mine, cam totul se poate defini, nu e nimic batut in cuie. E o casa ridicata la rosu si atat. Vreau sa aleg solutia cea mai buna, dpdv al performantelor, fiabilitatii, costului.

Editat de cristi-m, 22 august 2014 - 23:49.


#4085
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 18.070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postcristi-m, on 22 august 2014 - 23:46, said:

@ florin71_skoda
Eu nu va aburesc cu pututl asta, ce naiba Posted Image De la bun inceput am spus ca ma indoiesc ca ar fi bun putul existent...
Ba da, ne aburesti ca in putul existent bagi submersibila si scoti avioane si rachete nucleare.

Pedeapsa: Citesti ultimele 40 de pagini din acest topic.

View Postcristi-m, on 22 august 2014 - 23:46, said:

Cum sa scriu mai clar? Ce informatii lipsesc?
Pedeapsa: Citesti ultimele 40 de pagini din acest topic.

Sa vezi tu ce clare vor fi toate problemele dupaia. (vorba vine ca-s clare. Dar macar vom povesti altceva. Mintea te duce. Asa ca-s ferm convins ca "abureala" din ultimele 40 pagini te va duce pe un drum mult mai bum)

---------
Suntem la pagina 227. Scade tu 40 pagini din 227 pagini.

#4086
cristi-m

cristi-m

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 430
  • Înscris: 08.11.2010

View Postflorin71_skoda, on 23 august 2014 - 00:20, said:

Pedeapsa: Citesti ultimele 40 de pagini din acest topic.

Aveam un feeling nasol ca se ajunge aici :)
Te-ai plictisit...

P.S. sa stii ca le-am cam citit, poate mai in graba, dar de-acolo am scema aia de la varianta 4 (cu rezervor buffer)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 3

2 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

nellu86, iladi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate