Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

JOCURI PE CALCULATOR PENTRU COPII

- - - - -
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#55
CICI&Co

CICI&Co

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,944
  • Înscris: 22.08.2007

View Postadds, on Apr 14 2009, 11:32, said:

Asta suna a strategie, ceea ce e cam complicat pt. un copil.
Oooook.
Prepelix?  :habarnam:

#56
amonra_71

amonra_71

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,792
  • Înscris: 31.03.2008
Cred că e Cezar. Acolo e cu sate, drumuri, pompieri, bibliotecă, ferme, temple. Dacă nu te ocupi de divertisment, teatre, coloseum, gladiatori și alte alea, oamenii se supără își iau bocceluța în spate și părăsesc satul. dacă nu aduci ofrande zeilor, ăștia îți trimit molime și alte necazuri și iar îți pleacă oamenii. De nu sunt pompieri destui, îți iau foc casele. Și iar îți pleacă oamenii. E chiar mișto jocul, dar e prea greu pentru 5-6 ani.

Edited by amonra_71, 14 April 2009 - 11:34.


#57
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
sau zeus, sau age of empire... dar mai e unul, asa um zice cici.

#58
tonks

tonks

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,824
  • Înscris: 15.08.2007

View PostCICI&Co, on Apr 14 2009, 10:51, said:

'abar n-am, dar nu e cu păpuși. Ai sate și oameni, pe care îi pui la muncă, îți aduc ofrande etc. E cul.  :bigwhitegrin:
black&white?

#59
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Zuma nu a spus nimeni?

#60
CICI&Co

CICI&Co

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,944
  • Înscris: 22.08.2007

View Postmaltese, on Apr 14 2009, 13:13, said:

Zuma nu a spus nimeni?
Chiaaaaaaaaaaaaar!  :w00t:

View Postamonra_71, on Apr 14 2009, 12:33, said:

Cred că e Cezar. Acolo e cu sate, drumuri, pompieri, bibliotecă, ferme, temple. Dacă nu te ocupi de divertisment, teatre, coloseum, gladiatori și alte alea, oamenii se supără își iau bocceluța în spate și părăsesc satul. dacă nu aduci ofrande zeilor, ăștia îți trimit molime și alte necazuri și iar îți pleacă oamenii. De nu sunt pompieri destui, îți iau foc casele. Și iar îți pleacă oamenii. E chiar mișto jocul, dar e prea greu pentru 5-6 ani.
Așa, așa, cum zici matale.

Eu îl recomandam celor mai mari.

#61
Gabbes

Gabbes

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 16.03.2009
Care jocuri?? ce copii?? parerea mea e ca un copil NU ar trebui sa se atinga de calculator pana la 12 ani... ca nu moare... ba chiar invers...

Edited by Gabbes, 14 April 2009 - 18:52.


#62
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
Agresiunea virtuala 282 mb
Online video
Un documentar despre influenta calculatorului asupra copilului.

Din ciclul "Scoala parintilor"


Pe dc++ sau torente există și varianta de 500 mb, căutați cu încredere. Sunt ferm convins că mulți știu de el, dar puțini îl bagă în seamă.

Quote

Calculatorul este un instrument bun, dar trebuie să se aibă grijă cum este folosit. Un copil este bine să folosească calculatorul nu mai mult de 40 de minute pe zi și în măsura în care este necesar pentru școală, profesie.
Din experiență pot să afirm, că e ceva total diferit să lucrezi o chestie neutră la servici sau caz particular, o dispută în spațiul virtual, pe forum  :rolleyes:
-------------------------------------
Neajutorati in fata lumii virtuale - Alexandra Borzoș

Agresiunea virtuală, documentar în oglindă: Noi am copilărit afară, te puteai ascunde în copac, sub copac era ariciul. Azorel era afară, mama ne cânta seara un cântec. Lumea era minunată. Până la era televiziunii era cale lungă?lungă.

Copiii noștri petrec în fața televizorului multe ore și nu sunt controlați la ce se uită. Ce se întâmplă apoi cu ei? Psihologii din Sankt Petesburg și-au pus această întrebare. Au făcut teste în zeci de școli, au pus întrebări simple: La ce emisiuni te uiți, care e eroul tău favorit. Răspunsurile nu au surprins: Planeta copacilor, Diavolul 2, Godzila, Rambo, Terminator și diferiți monștri. A urmat apoi niște teste simple: trebuia ca ei să deseneze pe o foaie de hârtie, folosind cât mai multe culori: Un băiat de clasa I a desenat un incendiu mare, iar în jurul lui limbi de foc ardeau totul: ?A ars casa mea?! Și în realitate a ars casa? ?Nu. Așa îmi imaginez?. Deasupra focului un animal încerca să-l stingă. Va fi bine până la urmă? Nuuu, va veni un val negru care va înghiți totul și nu va mai rămâne nimic.

Alt copil: Ce sunt litere acestea M D F pe care le-ai desenat? Sunt o armată de extratereștri care au venit să omoare toți pământenii. Sunt foarte puternici și ne vor birui; vom muri toți sunt sigur de asta.

În altă imagine binele era reprezentat de un iepuraș neajutorat care plângea, alături era răul puternic curajos și activ. De ce are cerul această culoare? Pentru că e înaintea furtunii. Dar iepurașul are scăpare? Poate îl ajută prietenii? Nu, nu are prieteni pentru că este singur și moare pentru că este bun. E rău să fii bun!

Un băiat din clasa a III-a a desenat niște măști în josul paginii: ?Este brigada celor duri, ei nu-și arată chipurile, ei urmează să supună întreaga lume?. De ce au măști negre? ?Ca să nu fie recunoscuți până când vor conduce întreaga lume. Eu sunt deja printre ei și nu mă veți recunoaște, în curând va afla toată lumea despre noi?.

Un alt desen - Un grup de băieți au găsit o victimă au legat-o ?băiatul cel mai dur din grup, cel mai înalt, vrea întâi să o gâdile apoi să o jupoaie?. Ce face celălalt băiat în roșu? Râde și îl încurajează.

Manifestările de cruzime?

?din rândul copiilor și tineretului de azi este cauza faptului că ei nu receptează cruzimea ca atare pentru că ei se delectează cu filme sângeroase și jocuri virtuale foarte crude. Când copilul repetă într-una am omorât, l-am omorât, au omorât, când el ucide virtual de atâtea ori este nevoit să-și amorțească inima?

Iată imaginea unui copil jucându-se pe calculator: ?Trebuie să omor 60 de oameni, am omorât vreo 15, au mai rămas 48, 46, 45?. Când îi elimin pe toți voi primi 1.000 de dolari. Pentru fiecare om omorât primesc 30 dolari, pentru unul simplu 20, pentru un polițist 300 de dolari??

Adulții sunt cei care îi împing pe copii la televizor, apoi ei se plâng că nu îi mai pot dezlipi de ecran. Nu e adevărat că micuții preferă televizorul, ei preferă întotdeauna comunicarea cu un adult iubit și autoritar.

Iată ce declară un psiholog din Petersburg: În ultima vreme vin la noi foarte mulți copii cu comportament deviat, nu sunt criminali încă, dar fug de acasă, vagabondează lucruri, iar vârsta lor este între 6 și 18 ani și mai mult.

Jocurile pe calculator sunt foarte crude, monstruoase și-l deprind pe copil de mic să se identifice cu personajele criminale. În creierul copilului încă nedezvoltat se creează impresia că aceste monstruozități din calculator sunt posibile și chiar reale. Ei trăiesc în două realități pe care ajung să le confunde. În psihiatre acestea se numesc sindromul dependenței de calculator care este de fapt o împătimire. Imaginați-vă un om care se află zile întregi, nopți întregi între două lumi, realități. Un creier nematurizat nu poate rezista multă vreme în două realități, apare o schismă, o dedublare pe care o numim schizofrenie.

Copiii își iau modelul comportamental din aceste jungle: televizorul sau jocurile de calculator?

Efectul televizorului asupra psihicului este de 100 de ori mai distrugător decât orice altceva. Cercetătorii clasifică această catastrofă drept un factor generator de informație de importanță strategică stimulată masiv de reclame. La întrebarea cu ce se ocupă personajul tău preferat un copil a spus că face reclamă la votcă ?băutura nealcoolică este neserioasă și nu mai trebuie fabricată?.

Un elev a desenat doi prieteni care se plimbă. De ce sunt în negru? ?Pentru că sunt foarte răi?. Unde se duc? ?Să fure și să omoare și sunt în negru că au sufletele negre?. Ce au pe cap? ?Niște scuturi în caz că se trage în ei?.

Mulți copii desenează moarte pe pământ incendiar, ceea ce înseamnă că nu au dorință de viață. Un băiat de 12 ani care a avut o tentativă de sinucidere a declarat că viața nu are niciun sens. Medicii spun că infectarea morală ia proporții de epidemie, iar izvorul se află în fiecare casă.

Ce trebuie să facem? Medicii încă nu știu. Este un fenomen nou. Un băiat de 7 ani mărturisește: Din televizor iese o mână neagră care mă trage înăuntru. Noaptea are coșmaruri.
Oamenii de știință au căutat explicația acestor fapte - la filmele de groază unde nu ați văzut decât o sclipire, dacă derulăm filmul cu încetinitorul, erau ascunse cadre îngrozitoare, acestea se întipăresc în subconștient. Iată de ce copiii visează coșmaruri. Suntem neajutorați în fața lumii virtuale.

În urmă cu ceva timp, despre același subiect, ziarul ?Cronica Română? a publicat rezultatele unui sondaj din care a reieșit realitatea cutremurătoare: Doar 21,2% dintre elevii din clasele II-IV care au participat la studiu au declarat că timpul petrecut în fața televizorului nu le influențează comportamentul, iar 11,4 la sută dintre elevii de clasele V-VIII, 10,2 nu au vrut să răspundă.

Tot în acest sondaj elevii au declarat că principala consecință pe care o are asupra lor utilizarea calculatorului și a televizorului este oboseala, urmată de plictiseală și de neatenție, la cei din clasele II-IV, de neatenție și de plictiseală la cei din clasele V-VIII și de neatenție și dependență la cei de la liceu și de la școlile de arte și meserii. Și părinții au fost de părere că principala consecință a utilizării excesive a televizorului și calculatorului este oboseala, urmată de neatenție și de dependență.

În medie, 52,1 la sută dintre elevi apreciază că petrec în fața televizorului și a calculatorului între două și patru ore pe zi, durată indicată și de cei mai mulți părinți. Sondajul a fost realizat în perioada 10-31 martie 2007, fiind aplicate 732 de chestionare pentru elevi și 720 de chestionare pentru părinți.

Sfaturile psihologilor: ?Copilul trebuie să crească printre oameni; numai societatea, familia poate să ajute la o dezvoltare normală. Antrenamentele în scopul crimei, chiar dacă noi le numim doar jocuri, deformează psihicul. Calculatorul este un instrument bun, dar trebuie să se aibă grijă cum este folosit. Un copil este bine să folosească calculatorul nu mai mult de 40 de minute pe zi și în măsura în care este necesar pentru școală, profesie. Nu trebuie ca lumea virtuală să înlocuiască realitatea, nu bătăliile virtuale, ci adevărata luptă sportivă modelează copilul.

Edited by Mirovaia_Scorb, 14 April 2009 - 19:35.


#63
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,834
  • Înscris: 26.11.2001

View PostMirovaia_Scorb, on Apr 14 2009, 20:34, said:

...

un urias copy paste si filmulete de unde?? de pe ortodoxmedia? :puke:

asa imi plac astia ramasi in trecut si pentru care schimbarea e naspa pentru ca traditionalul e mult mai bun

cati copii ziceai ca ai?

#64
flowrent

flowrent

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,170
  • Înscris: 09.07.2005
Sa stiti ca filmul ala Matrix nu e un SF , cu totii avem Matrixul nostru propriu intretinut de TV si Internet , ne creeaza o imagine falsa despre lume si despre noi
Orice psiholog poate explica cat de mult influenteaza copilaria viata noastra ulterioara. Cand avem o problema , o decizie de luat ..inconstient revenim la experientele din copilarie si ne ghidam dupa ele . Nu cred ca e potrivit ca un copil mic sa petreaca foarte mult timp in fata calculatorului . Acum e mic , cuminte ,asculta dar ce se va intampla cand nu va fi supravegheat ? Va retine ideea ca calculatorul /televizorul sunt lucruri bune si de incredere daca i le recomanda chiar parintii lui si va invata toate tampeniile de acolo fara macar sa realizeze ca sunt gresite .
Stiu ca e greu dar eu ca parinte as face tot posibilul sa-mi feresc copilul de aceste lucruri.  E inevitabil , dar as incerca sa-l influenteze cat de tarziu .

Invatarea se face treptat , cineva sa ma corecteze dar nu cred ca copilaria este apogeul acestui proces ...

#65
miha_pinkcat

miha_pinkcat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 27.11.2008
pana una alta eu am gasit urmatoarele variante:

PUPPY LUV-trebuie sa ai grija de un catel virtual.Ar fi bun,poate nu mai m-ar bate la cap sa-i iau un caine.
MAJESTIC CHESS-cred ca ar merge chiar daca are 5 ani
MICKEY GET READY FOR SCHOOL-pregatim "viitorul elev scolar" inca de acum
FINDING NEMO-indicat la varsta ei


Caesar-prea ciudat si cam neatractiv pentru varsta ei
settlers-seamana cu Diablo,nu pare prea indicat.


Nu stiu cum ar fi cele din seria 101 dalmatieni.Sunt prea multe variante,iar pe site-urile cu jocuri nu exista detalii care sa te atraga sa cumperi x sau y joc.

#66
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
alo, oameni buni, ce parte din "ce joc sa-i iau copilului" nu intelegeti? V-a cerut cineva parerea daca e bine sau nu sa lase copilul la calculator, cat timp si de la ce varsta? Mai usor cu teoria, hotararea e luata si fiecare isi educa progeniturile cum vrea. Urmatorul care se trezeste moralist si psiholog de net are warn pentru off-topic, ca nu va opreste nimeni sa deschideti topic special pentru dezbateri de genul asta.

#67
miha_pinkcat

miha_pinkcat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 27.11.2008

View Postmaltese, on Apr 14 2009, 13:13, said:

Zuma nu a spus nimeni?

Zuma o plictiseste.Aceleasi bile pe trasee diferite.Am o vaga impresie ca n-o amuza nici broasca aia cu ochii bulbucatzi din gura careia ies bilele.Cred ca e genul care vrea sa vada desene,chipuri,animale,ceva mai antrenant.

#68
newtask

newtask

    proud porsche driver b-)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,183
  • Înscris: 26.06.2008
101 Dalmațieni a fost și este un joc frumos, palpitant. Mai ales când vine hingherul. :lol:

M-am dus de curiozitate până în Auchan, și am cumpărat Mica Sirenă. Un joc clasic, cu găsitul diferențelor, planșe de colorat, dar sub o formă mai interesantă. ;)

#69
miha_pinkcat

miha_pinkcat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 27.11.2008

View Postnewtask, on Apr 15 2009, 08:26, said:

101 Dalmațieni a fost și este un joc frumos, palpitant. Mai ales când vine hingherul. :lol:

M-am dus de curiozitate până în Auchan, și am cumpărat Mica Sirenă. Un joc clasic, cu găsitul diferențelor, planșe de colorat, dar sub o formă mai interesantă. ;)


Mersi mult.Daca are ceva cu..gasitul diferentelor...ar fi bine.Dar sper sa nu fie DOAR  una-doua planse cu asa ceva ,ca in 5 minute sigur o sa ma intrebe "mami,pot sa gresesc acum?"La fraza asta deja stiu ca jocul i se pare prea anost si simplu. :w00t:

#70
Maresalul

Maresalul

    Gata cu joaca, la munca!!!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,346
  • Înscris: 18.09.2007

View PostCelest, on Apr 14 2009, 09:23, said:

daca ai un calculator recent, cumparat in ultimii, nu stiu, 2 ani, nu ai de ce sa-ti bati capul cu detalii din astea
Ultimii 7-8 chiar.

Jocurile Disney zbarnaiau pe un PII 233Mhz cu un Ati Rage Pro in coada. Oricare din onboardurile de pe piata ar trebui sa duca razand aceste jocuri.


On: poti incerca jocurile online de la Disney
http://disney.go.com...?content=205210

#71
miha_pinkcat

miha_pinkcat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 27.11.2008
:) Am un calculator nou sa zicem,facut din piese,(nu stiu cum se numesc genul asta de calculatoare cand cumperi piesele si le asamblezi tu,adica meseriasul).Are cam 5 luni vechime.PLaca video buna,memorie mare,are cam tot ce trebuie.Partea proasta e ca are si un proprietar care e complet paralel cu p.c.-urile(eu).
Dar omul cat traieste invata.
Bine macar ca stiu sa instalez un joc in pc! Chiar daca uneori maidau rateuri si le instalez gresit :OK:

#72
mimish

mimish

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 19.06.2008
Desi a trecut ceva timp de cand s-a postat, scriu numele catorva jocuri EDUCATIVE, in ideea ca vor mai fi parinti interesati. CD-urile ERC PRESS - cele cu Reksio (Matematica, Abecedarul, Reksio la scoala), gama Piticlick (se distribuie si prin gradinite), apoi Dubluclick (pentru scolarii mici), softurile EDU (pentru fiecare clasa in parte). Aparuse, la un moment dat, seria Cutezatorii, care stiu ca avea si CD cu jocuri. . Toate sunt educative, antrenante si accesibile parintilor, iar agresivitatea este inexistenta in continutul lor. Toti copiii carora le-am aratat au fost foarte incantati. La fel si parintii.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate