Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amintiri despre satelit si retran...

Care este cel mai bun mod de a pr...

Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea
 Telefon de budget pentru filme 10...

Recomandare serviciu / firma recu...

La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?
 La multi ani @Constantin si Elena...

La mulți ani @Ion_Bumbu!

Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis
 Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...

Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire
 

A murit PC-ul! Si noi habar n-aveam.

- - - - -
  • Please log in to reply
298 replies to this topic

#1
dutzulica

dutzulica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 20.12.2007
Eu practic gamingul pe pc doar de 10 ani. Si platforma principala nu este consola, cine crede asta n-are informatii - sunt inca mult mai multe jocuri create inca exclusiv pt pc decat pt console, restul dezvoltate pt toate 3 platformele deodata si cateva intai pe platforma ca exclusive apoi scoase si pe pc. Cine crede altfel se inseala amarnic. Exista generatii de console si atat... cea prezenta e deja depasita tehnic si moral si surpriza: nici msoft nici sony nu au de gand sa le inlocuiasca in urmatorii ani. Fubar are mare dreptate in ceea ce zice si mai ganditi-va la urmatoarele: ambii fabricanti de console vand produsul lor la un pret sub costu de fabricatie deci ei pierd bani la fiecare vanzare, sperand sa-i recupereze prin vanzarea de jocuri. Sony nu o duce deloc bine nici la capitolul asta... xbox incepe sa-i fure toate titlurile exclusive. Un calculator bun/mediu costa vreo 1800ron, o consola tot 1500-1800ron. Ce ofera consola in plus? 2-3 jocuri exclusive? Contra a n jocuri exclusive la pc? Contra la n functii pe care le poate indeplini un pc? Cate console se vand pe an? Cate pc-uri cu specificatii de gaming se vand in aceeasi perioada? Reveniti cu picioarele pe pamant... consolele vor trebui sa includa din ce in ce mai multe functii ca sa-si justifice prezenta in casele oamenilor cu grija zilei de maine... poti intr-un mod foarte limitat sa surfezi netul, dar daca vor mai include editare de text, de fisiere foto si mai stiu eu ce aplicatii deja vor semana prea mult cu un pc... da unul din epoca trecuta lol. Consolele sunt sisteme dedicate si la o adica, sunt trei giganti care nu vor lasa pc-ul sa pice sub o anumita limita: intel, nvidia si amd-ati. Ar mai fi msoft care desi face ceva bani de pe urma xbox, majoritatea veniturilor sunt si vor fi de pe urma pc-ului - adica au interesul sa-l mentina ca platforma multifunctionala - work, multimedia, gaming.
The PC is dead! Long live the PC!

Edited by dutzulica, 17 January 2009 - 16:23.


#2
dragos93

dragos93

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 663
  • Înscris: 06.02.2008
mai ai dreptate.....eu unul nu mi-a lua o consola pt jocuri.....cate poti face cu un pc si cate poti face cu o consola...pt PC e baza ;)

#3
Tom_Cat

Tom_Cat

    Aproape acolo

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,159
  • Înscris: 01.01.2007
Din pacate gamingul pe PC a murit, nu PC-ul in sine care se reinventeaza.Analiza ta si a lui Fuber, din pacate, se face strict raportandu-se la voi doi.In primul rand ca vanzarile pe console nu se compara cu cele pe PC si asta in general la hit-uri pe ambele platforme(Call of Duty4, 300.000 de jocuri vandute in primele 2 saptamani pe PC, versus 3 milioane pe console!).Platforma pentru dezvoltarea este consola, PC-ul se multumeste cu portari, eventual cate o exclusivitate buna pe an.
Consolele nu sunt nici pe departe depasite tehnic, atat XBOX 360 cat si PS3 inglobeaza tehnologii care nu se regasesc pe PC.Da, este adevarat, un PC High-End ofera mai multa putere, insa la ce pret?
Consolele reprezinta prezentul si viitorul, sunt platforme dedicate, performante ce ofera HD Gaming.Personal prefer Fifa 09 pe XBOX, care nu se compara la nimi cu aceea de pe PC, prefer GTAIV care are un feeling de exceptie pe consola, nu se compara cu ce este pe PC, Simulatoarele auto sunt de exceptie pe console si sunt exclusivitati(GT5, PGR4, Burnout Paradisse, etc), pana si shootere mi se pare mai distractive, insa sunt mai greu de jucat si un mouse si tastarura ofera control mai bun(oricum se poate si la consola daca nu esti in stare sa te joci).
Accentul la o consola se pune pe FUN, distractie si feeling.Cand vin de la servici nu am chef tot de PC, nu mai am rabdare sa caut nu stiu ce programere si sa modific tot felul de parametrii, tot ce vreau este sa ma tolanesc, sa bag DVD-ul in consola si sa ma joc.Daca asta inseamna ca sunt idiot, cum ziceau unii, le multumesc.Banuiesc care restul de 12 ore in care dezvolt anumite proiecte nu mai sunt idiot, dar cand vreau confort sunt :).Problema lor, oricum nu o sa incerc sa ii arat unui acneeic ca nu are dreptate, vanzarile si faptul ca pe PC sunt aproape numai portari reprezinta o realitate.

Microsoft este pe profit si inca unul mare cu XBOX 360, au vandut cu mult mai multe console decat se asteptau, in fiecare an au avut cresteri cu 124% in vanzari, pe masura ce sistemul a devenit tot mai accesibil.

Business XBOX 360 Report

Pe scurt, XBOX360 are vanzari record, chiar si in condintii de criza globala.S-a ajuns la 28 milioane de console vandute si o comunite live constanta de 24 milioane de jucatori.
Dezvoltarea proiectului continua, XBOX inca mai are de aratat.

Pe de alta parte, singura companie care a preferat sa vanda consola in pierdere a fost Sony, pentru ca la momentul actual o face in profit.

Vad ca multi va doriti sa dispara consolele si chiar va hazardati sa le igropati, insa ele v-au ingropat PC-urile.Problema la noi(caci in afara toata lumea are console si nu PC-uri de gaming) este ca TOTI va jucati jocurile PIRATATE.Normal ca voi nu vederi niciun avantaj al consolei cand nu dai bani pe jocuri si softuri.Normal nu este asa, si decat sa dau anual banii pe upgraduri la PC, prefer sa imi cumpar jocurile originale pentru consola.Asadar, un joc pe XBOX costa undeva la 2 milioane, chiar mai ieftin daca il comand de pe net, si imi cumpar cam 6-7 jocuri pe an, rezulta o suma de 12-14 milioane pe an.Insa le joc originale, le joc pe net, am updateuri si DLC, etc.

Comportamentul celor cu PC, de a pirata tot ce se poate, chiar si ce nu este nevoie a dus la caderea PC-ului, asadar sa va purtati crucea.

#4
dutzulica

dutzulica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 20.12.2007
Vii cu informatii incorecte: sony inca nu trecuse pe profit cu PS3 acum mai putin de o luna si lucrurile nu s-au schimbat asa repede. Si problema e ca tot nu se vinde cat ar trebui, deci in mod normal ar trebui sa mai taie din pret daca nu vor sa piarda in mod definitiv in fata lu microsoft. Iar in live am citit acum vreo 10 zile ca ar fi vreo 17 milioane dar ma rog n-are importanta, in doar WOW sunt peste 10 milioane. Si nu mai generaliza cu pirateria ca eu imi iau mai multe jocuri originale pe an decat ai zis tu ca-ti iei pt console.
Si tu oi fi lucrand in domeniu dar nu pricepi o chestie, un calculator mediu este peste o consola, desi au pret asemanator. Calculator high end inseamna ceva pe la nivelul core I7 cu GTX 280 care... nici nu se afla in aceeasi galaxie cu o consola. Si nu uita, ca pe masura ce apar componente noi pt PC celelalte se ieftinesc. Intre marii producatori de piese este o competitie activa si benefica pt piata, in timp ce pt console de vreeo 3 ani placa video e aceeasi, procesorul tot ala, spatiu pe hard... cat aveam eu acum 5 (CINCI) ani pe pc etc. Si sa stii ca microsoft de exemplu nici nu se gandeste la urmatoarea sa consola gen xbox.
Mai ziceai ceva de HD gaming... eu nu i-as spune HD, dar in fine tu cu parerea ta. Noi nu ne hazardam sa ingropam nimic, nici consola nici pc dar tu vad ca o faci. Si cum adica afara toata lumea are consola? Stii cate console PS3+xbox s-au vandut in total? Stii cate persoane care joaca jocuri exista in afara granitelor Romaniei? Sa nu mai spui asta ca rade lumea de tine... sau poate ai mai exagerat si tu din teribilism ;) . Si cam ce exclusivitati au consolele? Gears of war 2, Fable 2? In rest nu mai stiu altele deci probabil n-au nici cea mai mica importanta.
In fine, ce lumea nu intelege e ca piraterie ridicata nu inseamna neaparat bani pierduti de companiile de jocuri. Adica in cazul in care nu ar mai avea acces la jocuri piratate, doar o persoana din 10 ar da bani pe un joc. Nu mai stuiu exact proportia dar are mica oricum. Deci 10 copii piratate nu inseamna nici pe departe 10 copii originale nevandute. Multi nu si-au dat seama inca dar cei din industrie stiu foarte bine.
http://www.megagames...ystation3.shtml
http://www.megagames...tnextxbox.shtml

Mai zici ca pc-ul se multumeste numai cu portari - fals, are destule exclusivitati, iar majoritatea jocurilor pt toate platformele sunt dezvoltate concomitent pt fiecare in parte. Ca exista un GTA4 - caz in care s-a luat ban sa iasa intai pe consola si altele (Fable 2 carecumva pe teava pt pc?) asta e altceva.
Acum sa zicem ca de maine nici unul din actualii producatori de jocuri nu mai face nimic pt pc. Pai pc-ul e totusi o platforma. Si e una foarte performanta, care avanseaza din punct de vedere al hardware-ului pe zi ce trece, pe cand la console... ziceau ca generatia asta va dura cel mai mult :rolleyes: , deci stagnare completa. Pai vor fi destui care nu vor ignora o astfel de piata de desfacere si daca nu ma creaza nici un studio pt pc, sa fii sigur ca se vor crea unele noi care vor fii mai mult decat bucuroase sa umple vidul. Dar nu se va ajunge in situatia asta.
Concluzia este ca designerii au ajuns deja la limitele a ceea ce pot duce consolele cu hardware-ul de acum 3-4 ani. Sunt jocuri pe pc care merg fara probleme pe un calculator de 15-16 milioane care nu ar putea merge pe console. Exemplu ar fi GTA4 care imi mergea fara probleme pe un calculator sub medie (in prezent) luat acum un an, acum pretul la piese fiind sub 15 mil. Bineanteles, detalii grafice medii si rezolutie 1024x768, dar tot se vedea mai bine ca pe console.
Consolele mai au un minus, refuza sa adapteze mausul, macar pt unele jocuri - se agata de controlerele lor eddicate, fiecare cu al lui si asta inseamna ca nu poti juca un shooter real (fara sa beneficiezi de autotarget ca e ca si cum ai pune pe autopilot), o strategie nici atat etc. Dar ma rog, vom trai si vom vedea.
Ce as mai propune e sa se faca un vot cumva, sa vedem totusi in primul rand ce crede lumea ca se va intampla si poate ce ar dori sa se intample, sa detina consola intaietatea sau calculatorul - deci nu numai desktopul, includ si laptopurile aici. Numai ca nu cred ca mai e posibil acum probabil trebuia la crearea topicului. :P  asta e.

#5
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,898
  • Înscris: 06.10.2003
Vechimea unui PC sta nu in varsta componentelor, ci in jocurile care pot fi rulate pe el. In momentul in care un joc din 2007 imi sacadeaza pe un calculator luat in 2005, inseamna ca trebuie upgradat (daca e posibil) sau inlocuit ( 2000-2500RON configuratie de gameing ). So, la fiecare 2 ani ar trebui sa-mi schimb calc. ca sa ma pot juca ultimele titluri aparute, chiar daca, restul aplicatiilor ruleaza ok pe el ( inclusiv partea de programare).
Consolele au fost gandite pentru game-ing, puterea lor grafica fiind mult mai mare decat orice placa video de pe piata. De-asta cu 20 de PS3 spargi algoritmul de criptare MD5, dar cu 20 de calc. nu poti.
Titlurile exclusiviste pt. PC sau una din console incep sa dispara, pentru ca piata o cere. Un exemplu ar fi Gothic 4 si The Witcher.

So, in conditiile in care am deja 2 calc. acasa, cu care ma dau pe net, ascult muzica, programez & stuff, dar care incep sa nu mai faca fata la jocurile noi => imi iau o consola, pentru ca nu trebuie s-o schimb tot la 2 ani. Qed.

#6
Tom_Cat

Tom_Cat

    Aproape acolo

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,159
  • Înscris: 01.01.2007
Deacord cu Shiva.

Dutzulica, nu am spus ca un high-end este mai tare ca o consola, pentru ca este, insa nu este mai FUN! E foarte important.Cat despre treaba cu GTA4, eu am ca desktop un AMD X2 6000+, 2GB DDR2 HyperX Cl4 si 8800GTS-TDH 640Mb.Ei bine pe configuratia asta GTA4 merge groaznic de prost, iar calitatea grafica este mult! sub cea oferita de XBOX 360.Si am facut comparatie pe acelasi monitor, pentru ca pe TV-LCD e clar mai imersiv pe consola.

Calculatorul de mai sus il consider mediu si da, pot juca majoritatea titlurilor pe medium-high, aceasi calitate, chiar mai buna cu jocurile de pe XBOX 360.Intrebarea se pune, totusi de ce nu o fac?! De ce prefer sa ma joc acelasi joc pe XBOX decat pe PC? Pentru ca e mai fun! Controlul este foarte bun, force-feedback, iar in afara de asta ii dau drumul si atat.Cand vreu sa ma joc, chiar asa imi doresc, nu vreau sa pornesc un sistem de operare intreg pentru ca eu vreau sa ma joc Bioshock de exemplu.Apropo, diferente intre versiunea PC si cea de XBOX sunt NESEMNIFICATIVE! da, ele exista, insa cand ma joc, trebuie sa fiu de-a drepul obsedat sa le pun pe pause si sa le compar cu lupa.

Eu cand vorbesc de HighDefinition cred ca stiu mai bine decat tine ce inseamna si la ce se refera, asa ca nu are rost sa discutam pe subiectul acesta.XBOX 360 cat si PS3 sunt HD, datorita rezolutie la care lucreaza, in speta 720p.PS3 are suport si pentru 1080p nativ, pe cand XBOX face upscaling.Orice sistem peste 480p este HD, chit ca este Media Player, iesire video pentru aparat foto, fier de calcat cu iesire HDMI, etc.

Personal calatoresc mult in afara, am foarte multi prieteni in afara si am fost in multe case.Nu pasionat de gaming fara consola.PC-ul este pentru entuziasti si geek's care trebuie sa aiba mega-ultra placa video, chiar daca nu exista diferente notabile.La varsta mea mi-a trecut terebilismul, este o realitate, chiar daca unii nu vor sa o accepte.

Exclusivitati(importante) pentru mine(si distractia mea personala :) ) : FIFA next-gen, PGR4, GT5, MGS4, Gears of War, Bad Company si multe altele, pe langa fluiditate si usurinta in exploatare.

La parte cu 1024 si detaliile in GTA4 ai fost amuzant, cred ca nu ia vazut cum arata pe consle(eventual ai vazut si tu un PS2).

Pirateria inseamna bani pierdiuti, pentru ca tu te distrezi pe munca altora.Daca nu platesti, nu te distrezi, asadar logica ta cam pica.

Hardware-ul pentru PC nu este exploatat la maxim niciodata pentru ca nu exista interes, iar ca fapt divers in consola sta un procesor 3-core(sau 7-core) pe 128 biti.Pe cand in PC?
La parte cu HDD ma faci sa rad, cand ai o consola si jocuri originale, nu iti trebuie spatiu asa mult pe HDD pentru ca nu le download-ezi de pe Torrente.

Generatia asta nu v-a dura cel mai mult, pentru ca daca te interesezi putin o sa observi urmatorul lucru:

1.Proiect terminat PS2, intat pe piata in 2000, vandut pana la sfarsitul lui 2006-inceputul lui 2007.
2.Lansare PS3, 2007, capacitate hardware deosebita, lansare PS4 2014.

La XBOX sta altfel problema, XBOX1 a fost mai mult o demonstratie tehnica, pe cand XBOX 360 este un produs cu hardware foarte bun.

Lansare inceputul lui 2006, urmatorul XBOX prin 2011-2012.

PC-ul ca instrument de gaming este perimat, nu pentru ca nu are destula putere, ci pentru ca pentru pretul platit ofera mult mai putin.

Tu imi compari un PC de 16 milioane cu o consola de 7 milioane si imi spui ca are aceleasi performante? Pe langa faptul ca, consola este mai potenta si ofera gameplay de calitate.

Singurul lucru pentru care imi tin PC-ul sunt strategiile, deoarece imi plac foarte mult, iar consola nu este gandita pentru asa ceva.

#7
dutzulica

dutzulica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 20.12.2007
Ce consola e 700 lei? Verifica cat e un ps3 te rog, iar la xbox cat dai pe restul accesoriilor necesare tot acolo ajungi.
@shiva
Ai dreptate. Asta e un plus pt consola dintr-un anumit punct de vedere. Dar lucrurile stau asa de la bun inceput. Adica de cand a inceput sa conteze afacerea asta ca industrie... de mai mult de 10-15 ani? Crezi ca acest "avantaj" al consolelor le va ajuta mai mult decat pana acum? Daca ne gandim, PS2 a coexistat de destul timp cu pc-ul (si PS1 inaintea lui) fara sa se agite nimeni, iar acum ca s-a bagat microsoft cu xbox moare calculatorul ca platforma de gaming?
Eu ma gandesc ca atunci cand dau 2000 pe un nou sistem nu iau doar platforma de gaming, pt ca ai fi surprins cate programe cer resurse din ce in ce mai multe... eu de exemplu folosesc cateva programe de grafica 3d in care incarc modele extrem de detaliate pt a renderiza wallpaper-uri pt mine si care pe un pc mai vechi de 2 ani s-ar sacada in draci. Si chiar si vista daca ai 2 gb sau mai putin, conteaza in unele aplicatii sau jocuri cand le ruleaza. Normal, unii upgradeaza doar pt jocuri, altii pt mai multe.
Ce pot sa spun fara greseala: calculatorul isi are locul in fiecare casa din tara si din afara pt munca, scoala, comunicatii, etc si daca tot e acolo, multi vor continua sa-l foloseasca si pt gaming.
Cand designerii fac un joc, nu conteaza ca procesorul ala tri-core e bun la MD5, ei sunt oarecum limitati de memoria video care va fi putina, memoria de sistem la fel, bineanteles in comparatie cu un pc mediu. Ma gandesc ca vor aparea jocuri in care vor fi simulati sute si mii de soldati si vehicule de tot felul intr-un joc in viitor, fiecare cu ai-ul lui, animatiile lui de procesat, iar pt toate astea un 4gb ddram3 sau mai stiu eu ce memorii vor inventa vor fi perfecti. Pe consola vor fi evident limite, cum a fost la GTA - au zis ca pe pc poti seta sa fie mai multe masini si oameni. Deci cred ca e evident, consola a ajuns la un prag... poate vor mai trage de ea un pic, dar nu mult.
Cred ca e aiurea sa spui ca a murit pc-ul pt gaming, e o afirmatie teribilista. Si daca e pe asa, si intre console se da o lupta, iar PS3 pare sa piarda pt ca lumea se cam indreapta catre varianta mai ieftina. Unii canta deja prohodul ps3-ului si sunt mai multi decat cei anti xbox. Cu inca un lucru sunt de acord cu shiva: nu prea vor mai fi titluri exclusiviste, deoarece adevarul e ca "it's bad for business" - adica daca tot dezvolti un joc, e mai bine sa-l faci pt toate consolele decat sa-l tii doar pt una. Exceptiile sunt cele in care companiile producatoare primesc bani de la microsoft sau sony sa le faca pt ele... Halo 3, Killzone. Dar adevaru e ca nici acesti giganti nu-si pot permite sa dea bani tuturor studiourilor, ci iau fac si ei valva din cand in cand cum a fost cu GTA4.
Deci vor coexista in continuare pc-ul si consola destul timp, mai degraba sa iasa un castigator dintre console. Si faza e ca daca una din cosole chiar pierde si producatorul nu mai scoate versiunea noua la schimbarea de generatii... nu se mai intoarce.
@Tom-Cat - vazut postul dupa
Deci ai o problema daca iti merge cum iti merge pe ala. Mediu ce am avut eu pana am facut schimb: AMD 5200+, 2GB ddram2, 8600 512ddram2. Mergea cu 25+ la ce detalii am spus inainte. Dar GTA nu e tocmai benchmark-ul ideal, deci nu inseamna ca sistemul tau era rau deloc. Te amuzi degeaba, detalii am vazut cum e pe consola, daca tie nu-ti merge asta e.
Logica mea nu pica, nici nu e a mea, au exprimat-o multi redactori in articole si chiar designeri de jocuri. Si nici n-ai reusi macar sa o combati cu argumente. Adevarul e ca un joc piratat nu este egal cu un joc nevandut pricepi? Este o certitudine si nu o poti schimba.
Mai zici de generatia asta de console ca nu dureaza mult... 2014? Pai 5 ani? In 5 ani vin biocalculatoarele :lol: . Acum exagerez si eu da prinzi ideea.

Edited by dutzulica, 19 January 2009 - 13:27.


#8
Tom_Cat

Tom_Cat

    Aproape acolo

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,159
  • Înscris: 01.01.2007
XBOX Arcade costa 700RON si pot sa ma joc orice titlu de XBOX pe al.Ce alte accesorii vrei?Ai consola, ai controlerul si cablu sa te conectezi.Daca vrei alte lucruri normal ca se platesc, ca si la PC, asadar nu ai dreptate.
Consolele conteaza acum in industrie pentru ca acum vand cu un ordin de marime peste cifere in PC-gaming.PS2 a exista cu PC-ul, insa tehnologia folosita in PS2 nu a tinut pasul cu dezvoltarea rapida a harduluiu.Perioada 2000-2005 este vazuta ca un GoldenAge in dezoltarea sistemelor hardware(nu numai PC, el este o parte mica din industria hard).

Cand tu dai 2000 RON pe o platforma mediocra de gaming ma gandesc ca esti un pic masochist.O platforma de genul acela nu va rezista prea mult pentru ca, asa cum ai spus tu o sa apara hard nou in maxim  6 luni.

Aici vorbim strict de Gaming! Fara alte povesti nemuritoare, asta este o replica care nu ma intereseaza in context, deci chiar nu ma intereseaza ce faci tu cu PC-ul, asa cum nu te intereseaza ce fac eu cu al meu(sau cu un workstation serios).

Unii nu upgradeaza pentru jocuri insa 99% acesta este motivul, hai sa fim seriosi cunc fenomenul, fac parte din el.A, ca ii zic consoartei ca am dat 20 de milioane pe o placa video "ca sa mearga mai bine proiectarea" nici eu nu ma cred(cu toate ca ea merge, insa cu foarte putin).

Pentru aplicatii in Vista chiar nu coteaz daca ai 2GB sau 4Gb, conteaza doar in jocuri.Vista nu este o platforma de dezvoltare, este o platforma home-user.Esti pasionat de ceva, foloseste ceva cat de cat dedicat, dar nu imi spui mie ca tu defapt faci modele 3d complicate(ha ha), pentru wallpaper(exclusiv pentru tine!) si pentru asta ai nevoie de nu stiu ce configuratie.GET REAL! Il folosesti la jocuri si vrei configuratie tare ca sa te joci jocurile mancatoare de resurse iar pentru tine este mai important numarul de framuri ! Been there, done that, am facut si eu asta acum ceva vreme, cand 64Mb Ram era echivalentul la 12GB DDR acum.Si da, am dat 3 salarii pe placuta aceea, bineinteles pentru un Joc :D.

Calculatorul, asa cum il ai tu si eu sub birou e mort in papusoi, viitorul este notebook-ul pentru Office,net si ce mai vrei tu, care se leaga wireless la un TV HD, iar pentru gaming este consola dedicata.

Doar cu scop informativ, producatorii sunt pe profit si exista deja 3 companii noi care doresc sa intre pe piata de console.

Am si eu o intrebare ca tot ii dai cu memoria din consola si bla bla bla.TU ai habar de cum functioneaza o consola si cum functioneaza un PC? Ai habar care sunt criteriile de performanta intr-o magistrala de date?! Ai lucrat/proiectat/avut tangenta cu un sistem dedicat? Eu zic ca nu, altfel nu veneai sa imi faci comparatii intre doua lucruri care nu legatura prea mare.

Ca un exemplu, iti dau stie spatiu de 1GB video, si eu imi fac un procesor video care are cache on die de 100Mb.Pe langa faptul ca al meu o sa coste cat toata producia de placi cu 1GB video, o sa fie si de multe, fooooarte multe ori mai rapida.De ce? Secretul sta in arhitectura!.

Edited by Tom_Cat, 19 January 2009 - 13:25.


#9
bronxxx

bronxxx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 02.10.2007
haaaaaaa haaaaaaaaa haaaaaaaaa haaaaaaaa haaaaaaaa atat am de zis......jucati ma pe console....rupeti joystickurile alea in doua :)) am ps2 in casa si sta degeaba....a ba nu se mai joaca uneori fratiorul meu de 6 ani cand e ocupat pc-ul...insa nici lui nu-i prea place....cele mai tari jocuri sunt doar pe PC....incepand de la vechiul Half life..urmeaza CS...mai nou crysis dead space timeshift call of duty etc etc etc...and so on and so on...doamne cat de nasoale pot fi jocurile pe PS2 ...in afara de simulatoarele de fotbal si cele cu masini restul sunt praffffffffffff....peace and love

#10
Maresalul

Maresalul

    Gata cu joaca, la munca!!!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,346
  • Înscris: 18.09.2007
Mai, dar de arta compromisului ati auzit?

Pe un PC  poti scrie mailuri, poti accesa internetul (si posta pe SP  :peacefingers: ), imi pot edita pozele, pot crea rapoarte etc etc etc etc ... dar ... SI POT JUCA!!!.

Poate ca nu la detaliile oferite de o consola dar TE POTI JUCA.

#11
Tom_Cat

Tom_Cat

    Aproape acolo

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,159
  • Înscris: 01.01.2007

View Postbronxxx, on Jan 19 2009, 13:34, said:

haaaaaaa haaaaaaaaa haaaaaaaaa haaaaaaaa haaaaaaaa atat am de zis......jucati ma pe console....rupeti joystickurile alea in doua :)) am ps2 in casa si sta degeaba....a ba nu se mai joaca uneori fratiorul meu de 6 ani cand e ocupat pc-ul...insa nici lui nu-i prea place....cele mai tari jocuri sunt doar pe PC....incepand de la vechiul Half life..urmeaza CS...mai nou crysis dead space timeshift call of duty etc etc etc...and so on and so on...doamne cat de nasoale pot fi jocurile pe PS2 ...in afara de simulatoarele de fotbal si cele cu masini restul sunt praffffffffffff....peace and love

Nici nu ma asteptam la mai mult de cat "ha ha ha". Ma bucur ca ai PS2 in casa, o consola excelenta pentru vremea ei.Fratiorul tau de 6 ani se distreaza mai bine.

Vechiul Half-Life a aparut in 1998, nu cred ca este cazul sa comentez mai mult.Counter-Strike este un joc cu un anumit public, nu cred ca este cazul sa discutam prea mult de "profunzimea" lui. Half-Life 2 este si pe console.

Timeshift, Dead Space din pacate pentru exeplificarea ta, sunt portate de pe console pe PC si nu invers.Call of Duty 2,3(care este exclusiv console),4 si 5 le gasesti foarte bine pe console, unde pe langa faptul ca s-au vandut mult mai bine, ofera si mai mult DLC.

Nu cred ca esti tocmai in masura sa vorbesti despre lucruri care sunt praf, cred ca trebuie un punct de vedere si de la cei care nu sunt.

Peace and Love(?!).

--------------------------------------------

Ce legatura are compromisul cu jucatul? Aici vorbim de GAMING, nu de mailu-ri si alte chestii de genul acesta.PC-ul, are cu totul alta utilizare decat JOCUL, iar scopul lui nu este nici pe departe acesta.Normal, NU o sa dispara PC-ul, ci doar GAMING-ul pe PC o sa se atrofieze de tot.Este o diferenta foarte mare si sper sa se intelega pana la urma ca nu vorbim de sisteme in general, ci de faptul ca o consola DEDICATA este viitorul industriei de GAMING.

Edited by Tom_Cat, 19 January 2009 - 13:43.


#12
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,898
  • Înscris: 06.10.2003

View PostMaresalul, on Jan 19 2009, 13:37, said:

Mai, dar de arta compromisului ati auzit?

Pe un PC  poti scrie mailuri, poti accesa internetul (si posta pe SP  :peacefingers: ), imi pot edita pozele, pot crea rapoarte etc etc etc etc ... dar ... SI POT JUCA!!!.

Poate ca nu la detaliile oferite de o consola dar TE POTI JUCA.

Pei stii un compromis mai bun decat ala de a nu-mi arunca computadorul din 2005 la gunoi, ci a-mi lua un PS3? :naughty:

#13
dutzulica

dutzulica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 20.12.2007
Omule! Cand bagi si doar 3-4 modele de peste 300mii poligoane intr-o scena in 3dmax cu un calculator ceva mai vechi ti se sacadeaza in draci si aranjezi scena incet de tot. Si sunt destule modele pe net de calitate CGI pt oricine doreste. Si nu conteaza daca te intereseaza pe tine la ce-si folosesc altii calculatorul, conteaza ca multi il folosesc si la altcceva in afara de jocuri. Tu vrei sa separi jocurile de restul functiilor unui pc, dar conteaza ce doresc cei mai multi. Pot sa vand a ei cate jocuri de console vor, insa pc-urile de gaming vandute sunt mult mai multe decat consolele. Nu pricepi, treaba ta. Si cu 2000 nu iei o platforma mediocra, iei ceva mai bun, cel putin in momentul de fata. Si asta in cazul in care leul s-a devalorizat.
De acord, in momentul in care au aparut consolele au avut hardware mai bun ca orice pc-uri pt un timp pt a tine mai mult, dar nu indeajuns. Au pus ei ddram3, arhitectura superioara dar pur si simplu nu a putut tine prea mult.
Si cum tehnologia PS2 nu a tinut pasul cu tehnologia PC, nici cea din actualele console nu o face. Daca deja pe pc se pot face jocuri mai evoluate. Si asta in prezent, pana in 2014... sa nucrezi ca sta in loc. Dar mai vedem.
Aporo poro:
http://www.megagames...olein2008.shtml
Si inca se vinde.
Deci si cu calculatorul de ieri poti juca o multime de jocuri (mult prea multe chiar) si chiar daca nu cu super grafica si shadere ultra dar gameplay sau storyline solid. Ca la ps2. Si cu ala din 2005... nu-l arunci, il dai sorei, fratelui, jucati ceva in retea in aceeasi casa daca e cat de cat mai nou poate il vinzi, il donezi unei scoli sau vreunui program din asta pt distribuirea calculatoarelor la tara ca n-or avea nevoie de cine stie ce ultra.

Edited by dutzulica, 19 January 2009 - 13:52.


#14
Tom_Cat

Tom_Cat

    Aproape acolo

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,159
  • Înscris: 01.01.2007
Dutulica, imi pare rau, insa PC-urile de Gaming se vand mult mai prost decat consolele....Cine isi cumpara un PC pentru Gaming?! In afara de cineva care doreste sa pirateze la greu, pentru ca pe console este mult mai greoi fenomenul.

Oricum, un avantaj foarte mare pentru industria PC este Steam si distributia electronica, lucru care din Decembrie 2008 a inceptat.Acum exista aceasi posibilitate si pe console, asadar avantajul acesta a fost diminuat.

Personal nu ma intereseaza prea mult, cel mai bine o sa vedem evolutia pietei la nivel Global.  ^_^

#15
AnoXys

AnoXys

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 08.08.2006
Nu sunt un fan al consolelor si cred ca ii multumesc Blizzard-ului pentru asta .......
PC-ul are o arie mult mai extinsa de uz pe cand consola, doar pentru jocuri...
Nu pot sa neg, dar am fost surprins de Nintendo si de gameplay-ul inovator cu accesoriile lui dar deja trebuie grup pentru "real fun".

#16
Galacticul

Galacticul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,153
  • Înscris: 14.05.2007
Oricum un FPS se savureaza la maxim doar pe PC. Oricat de Next Gen ar fi grafica pe PS3, XBOX, nu ma vad in situatia de a juca Cod4, Crysis etc. pe ele. Si nu doar FPS-uri.

PC rullz  :peacefingers: .

#17
Mr_Woppit

Mr_Woppit

    the last of them..

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 17,834
  • Înscris: 26.11.2001

View Postshiva, on Jan 19 2009, 12:08, said:

Consolele au fost gandite pentru game-ing, puterea lor grafica fiind mult mai mare decat orice placa video de pe piata. De-asta cu 20 de PS3 spargi algoritmul de criptare MD5, dar cu 20 de calc. nu poti.
http://news.websitegear.com/view/98259
http://www.nordichar.../news,8606.html
http://www.net-secur...rld.php?id=6616

Tom, n-am timp si energie sa-ti contrazic afirmatiile cel putin optimiste despre console mai ales ca vad ca esti un fan dedicat, insa sunt convins ca o va face Fubar in detaliu, mai ales ca are la baza niste ani, strict in industria de gaming.

Oricum, faptul ca afirmi cu atata larghete ca vanzarile pe colsole sunt cu un ordin de masura mai mari decat cele pe pc in conditiile in care numarul de pc-uri este mult, mult mai mare decat cel al consolelor existente pe piata, nu face decat sa demonstreze ca vezi doar ceea ce vrei, ignorand o realitate ce spune altceva.

Si te rog, nu-mi da exemplu dintr-un joc cu vanzari proaste si apoi sa-l generalizezi ca si cum asa ar fi situatia.

#18
Tom_Cat

Tom_Cat

    Aproape acolo

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,159
  • Înscris: 01.01.2007
Numarul de PC-uri este si normal sa fie mult mai mare, dar aici vorbim de gaming....nu ca dispare PC-ul.Hai sa fim seriosi si eu am 2 notebook-uri si 2 Desktopuri, ceea ce inseamna ca raportul de la mine din gospodarie este de 4:1 in favoarea PC, DAR cand e vorba strict de GAMING, caci acesta este subiectul, observ ca nu am decat 2 posibilitati, un Desktop pe care ma pot juca si consola.Faptul ca prefer consola, iar ca mine mai sunt o gramada, este un lucru deloc de neglijat.

Nu neg experienta lui Fuber, insa ma bazez pe experienta mea, care poate sunt jucator mai "batran" decat el.

Oricum nu conteaza asta, conteaza piata si trendul producatorilor, chiar acum pe PC am numai portari de pe consola sau jocuri multi-platforma.Atunci la ce sa bag bani in procesorare, placi de baza si memorii, cand joc acelasi joc cu acelasi engine, dar cu o shema de control de te doare capul si plin de glitch-uri? Singurul avantaj al PC-ului este ca la 10 jocuri download-ate ai scos banii pe unitatea centrala, daca piratezi.

Eu nu piratez si veau sa beneficiez la maxim de un produs si sa ii incurajez sa scoata produse de calitate.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate