Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita achizitionat DFSK Fengon 5...

Pret actual invelitoare

Probleme baterie Samsung A54

Schema statie auto Renegade REN 1...
 Magazine IT de incredere

Parere SKODA Octavia 3 2.0TDI 150CP

Achizitie telefon 1000-1200lei

Unde gasesc o lampa buna pe gaz?
 Consulta specialiștii... Und...

Fostul director al Frontex: Comis...

Construire anexa lipita de casa

Ce folositi pentru urina mirosito...
 Socializare in prezenta copiilor

Cont Samsung A32

Hotarare definitiva a instantei, ...

Laptop office 2500 lei
 

Ampermetru pe port serial?

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,114
  • Înscris: 05.12.2002
Vreau sa fac un 'device' si un programel care sa-mi indice consumul calculatorului. Cea mai simpla varianta cred ca ar fi un ampermetru conectat la portul serial care sa-mi indice curentul consumat. Are cineva o schema? pe net n-am gasit NIMIC.

#2
Alinux

Alinux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 21.05.2003
Avand in vedere ca ampermetrul este un instrument care se conecteaza in serie cu un consumator si faptul ca iti indica curentul absorbit de consumator de la sursa, nu stiu cum ai putea sa faci un asemenea montaj, deoarece ar trebui sa fie inseriat cu calculatorul. Poate ca partea de ampermetru nu ar fi asa de grea de realizat, insa ti-ar trebui si un convertor Analog/Digital care sa fie conectat la PC. Apoi ai avea nevoie de soft care sa interpreteze semnalul digital...  :ermm:
Mi se pare cam complicat... si oricum, ca sa afli consumul maxim fie pui un ampermetru de curent alternativ in serie cu alimentarea calculatorului si rulezi mai multe procese care sa utilizeze la maxim resursele calculatorului, fie te uiti aici: http://www.jscustomp...m/power_supply/

Edited by Alinux, 10 February 2005 - 11:31.


#3
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,114
  • Înscris: 05.12.2002

Alinux, on Feb 10 2005, 11:30, said:

Avand in vedere ca ampermetrul este un instrument care se conecteaza in serie cu un consumator si faptul ca iti indica curentul absorbit de consumator de la sursa, nu stiu cum ai putea sa faci un asemenea montaj, deoarece ar trebui sa fie inseriat cu calculatorul.
Exact.

Alinux, on Feb 10 2005, 11:30, said:

Poate ca partea de ampermetru nu ar fi asa de grea de realizat, insa ti-ar trebui si un convertor Analog/Digital care sa fie conectat la PC. Apoi ai avea nevoie de soft care sa interpreteze semnalul digital...  :ermm:
Mi se pare cam complicat... si oricum, ca sa afli consumul maxim fie pui un ampermetru de curent alternativ in serie cu alimentarea calculatorului si rulezi mai multe procese care sa utilizeze la maxim resursele calculatorului, fie te uiti aici:
Softul il fac eu... problema e de hardware.

#4
Alinux

Alinux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 21.05.2003

Alice, on Feb 10 2005, 23:20, said:

Exact.
Softul il fac eu... problema e de hardware.

<{POST_SNAPBACK}>


Hardware nu stiu daca o sa gasesti, vei avea nevoie pe langa convertorul A/D si de un microcontroller, iar daca le ai cu programarea microcontrollerelor (ca eu nu), nu ar fi foarte greu

#5
Black_Soul

Black_Soul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 06.02.2005
Nu stiu daca vrei sa masori curentul absorbit sau puterea activa consumata (cea pe care o platim si care este masurata de contoar).Am impresia ca sunt doua lucruri diferite, daca ma insel... scuze! :huh:

#6
TES

TES

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 16.01.2005

Black_Soul, on Feb 11 2005, 16:29, said:

Nu stiu daca vrei sa masori curentul absorbit sau puterea activa consumata (cea pe care o platim si care este masurata de contoar).Am impresia ca sunt doua lucruri diferite, daca ma insel... scuze! :huh:

<{POST_SNAPBACK}>


Da da dar daca luam in considerare ca teniunea nu schima foarte mult (220-230) atunci e destul ca sa masuram doar curentul.
(daca consideram ca nici curentul nu va schimba mult atunci se simplifica si mai mult, nu terbuie decit sa masuram o singura data si trebuie un soft care masoara cat timp a fost pornit calculatorul  :D  )
Lasand gluma, eu cred ca se poate rezolva simplu cu un 7017 + 3 CD4021, si citesti datele prin seriala in mod sincron. (4021 este un convertor paralel serial sincron).
Normal un uC cu ADC si cu serial asincron este mult mai elegant in zilele noastre.

#7
Black_Soul

Black_Soul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 06.02.2005
Cred ca cel mai bine ar sa-ti cumperi o placa de achizitie date.Nu este o solutie ieftina dar domeniul de utilizare este foarte larg. <_<

#8
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,114
  • Înscris: 05.12.2002
vreau ceva mic & ieftin :)
o sa mai studiez cand o sa am mai mult timp... speram sa gasesc o schema gata facuta.

#9
psanyika

psanyika

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 97
  • Înscris: 28.03.2005
Pt masurarea curentului se poate folosi un AO (amplificator operational) care sa masoara caderea de tensiune pe o rezistenta de valoare mica(0.05 - 1 Ohm) si putere cam de puterea absorbita de consumator :). Eu aveam de gand sa fac  un asemenea proiect si va dau si voua ideea poate va ajuta la ceva. Nu am facut nici o schema inca dar va scriu asa in mare. Ideea sa folsesti o rezistenta cred ca este buna la puteri mici dar la puteri mai mari de ordinul KW-ilor e mai greu :)
Asa ca ma gandeam sa folosesc un trafo cu cateva spire in primar (2 -3 ) si sectiunea calculata sa suporte curentul absorbit de conumator(i).Secundarul sa aibe mai multe spire.(Modul in care lucreaza reductoarele de curent la ampermetrele de curent mare 800 A - 1KA)Tensiunea din secundar sa fie redresata si filtrata cu o constanta nu mai mare de 20 - 25 ms (la 50 Hz).Tensiunea data de acest "reductor" redresat si facut tensiune  continua sa modifice frecventa la un oscilator comandat in tensiune ,oscilatorul sa comande un numarator si, cam atat.(In loc de convertorul tensiune frecventa se poate folosi si un microcontroller cu convertor analog digital)

Orice comentariu sau idee este binevenita

#10
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
pic16F877 am impresia ca are convertor A/D

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate