Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa
 Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?
 Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China
 Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED
 

Metrorex

- - - - -
  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#127
TADY85

TADY85

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 895
  • Înscris: 12.05.2005

 alexxxxx, on Feb 10 2009, 15:48, said:

Nu stiu de unde avantul asta al romanului de a pune rapid intrebarea: "bine, dar cat castiga aia?". Ceea ce ai spus tu cu unitatile e, sa ma scuzi, o gandire total comunista si nebazata economic pe nimic. Daca vrei sa demonstrezi ca aia din Viena traiesc mai bine ca noi, da, este evident, zic eu. In rest, garniturile noi de metrou costa in euro tot atat si la noi si la ei (la noi poate mai mult, ca-s ceva comisioane in plus :) ), curentul costa tot la fel, utilajele si piesele de schimb costa tot la fel, etc. Singurul domeniu unde costa mai putin la noi ca la ei este cel legat de salariul personalului de la metrou. In rest, identic.
Asa ca ar fi bine sa incetam sa cerem lucruri si servicii scumpe insa, cand e vorba de plata, sa zicem ca noi suntem saraci si n-avem. La banii pe care-i platim, primim servicii in concordanta. Vrem servicii ca afara, ar trebui sa ne pregatim sa si platim ca afara. N-am vazut ca o masina straina sa fie vanduta cu 15 000 de lei in loc de euro (in "unitati"), la noi, doar pentru ca noi suntem mai saraci. Nu, ea costa cat costa si in afara. Asa e logic, nu mai traim in comunism. Asa si la autostrazi, urlam peste tot ca vrem autostrazi, insa daca se vor face prin concesiune, ca mai peste tot (exceptie Germania si alte cateva tari) si pretul pentru folosire va fi, ca peste tot, 10 E/100 Km, vom urla ca noi suntem saraci si ca noi n-avem bani ca francezii sau italienii. Insa km de autostrada costa la fel si la noi si la ei (iarasi, poate mai scump la noi) si cineva trebuie sa plateasca pentru asta, nu mai e ca pe vremea lu nea Nicu, cand tot poporul roman astepta "sa-i dea statul". Vrem capitalism, trebuie sa ne supunem regulilor si trebuie sa fim dispusi sa platim cat face, daca cerem. Dar asta-i alta poveste.
Intrebarea care se pune: la servicii comparabile cu cele din orasele civilizate (Viena, Paris, etc), cati ar fi dispusi sa plateasca in consecinta (5-6 lei/calatorie)? Parerea mea e ca putini.
economic este bazata pe economia individuala a unei tari!
la asta se raporteaza cetateanul!
normal ca daca importam masini le luam la pretul celor de acolo!
In momentul asta chiar adaca s-ar plati pt autostrazi crezi ca vor ajunge toti banii respectivi in autostrada propriuzisa?
Nu crezi ca jumate cel putin ar ajunge in buzunarele unora?
Raspunsul este urmatorul: Daca Metrorex ar oferi serviciile de acolo si costurile ar creste ,tot mi-as face abonament lunar pt ca ar fi cel mai rapid si civilizat mod de transport din sud estul bucurestiului in nordul sau!
si probabil ca nu sunt singurul care ar face-o!

#128
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,696
  • Înscris: 13.06.2004
Partea proastă cu metroul este că a fost proiectat să preia un anume număr de călători, iar acel număr a fost depăşit de mult. Probabil Bucureştiul urma să aibă maxim 2.000.000 locuitori. În 2006 avea oficial 1.930.390 locuitori, acuma probabil are aproape 2.000.000 oficial, dar neoficial cred că are peste 2.200.000: studenţi, cei care stau temporar sau sunt rezidenţi aici... aşa că acele calcule care le-au făcut când au costruit metroul nu mai sunt valabile. Mă întreb cât de idioţi sau de indolenţi au fost să nu-şi dea seama că populaţia va creşte şi să proiecteze metroul pentru un oraş care va avea 2.500.000-3.000.000 locuitori.

#129
CLAXON

CLAXON

    din Republica Bananiera Romania

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 07.04.2006
citisem undeva declaratia unu angajat al metrorex-ului care spunea ca in 1989 Metroul transporta 1 000 000 de calatori zilnic iar acum numarul a scazut la 600 000.....deci pe cine sa credem?

#130
corneliu_89

corneliu_89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 09.11.2005
astazi incident la metrou in jurul orei 15:45; in tunelul dintre basarab si gara de nord a luat foc o instalatie; degajand mult fum. tin pe aceasta cale sa multumesc mecanicilor de pe bombardierul copenhaga ca nici macar in cele 5 minute cat a stationat trenul in tunel in zona cu pricina (dinspre basarab spre gara) nu au avut inspiratia sa opreasca ventilatia. rezultat? garnitura s-a umplut de fum si pe mine inca ma dor ochii, la 3 ore de atunci. sper din tot sufletul ca nu exista prin tunele materiale care prin ardere sa degaje gaze toxice (asa ar fi normal, dar posibilitatea de a exista nereguli exista) pentru ca daca ar fi fost asa, atunci era grav; pentru ca nu s-a stat putin in fumul acela. inca o data, felicitari!

#131
redalert

redalert

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 98
  • Înscris: 28.10.2009
ba ce ma enerveaza tampitii aia de la televizor/din ziare care spun "Noroc cu Ceausescu ca a facut metroul ca astia acuma fac nimic". Bai, metroul trebuia facut calumea nu asa, adica suspendat pe deasupra nu pe sub pamant (cum e in state)! .
Acum s-ar fi putut extinde mult mai usor, cu cheltuieli  mai mici, calatoria ar fi mai ieftina, ventilatia ar exista si ar fi naturala, n-ar fi fost muncitori morti acum 20 de ani.. si nu in ultimul rand ar putea circula si claustrofobii cu el (eu sunt unul dintre ei).

#132
Mainoumaistralucitor

Mainoumaistralucitor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 06.01.2010

 redalert, on 16th January 2010, 01:37, said:

Bai, metroul trebuia facut calumea nu asa, adica suspendat pe deasupra nu pe sub pamant (cum e in state)! .
ce sa-i faci, comunistii lu' Ceasca l-au suspendat pe sub pamant...

americanii, pentru ca sunt destepti,  l-au suspendat pe deasupra!

#133
redalert

redalert

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 98
  • Înscris: 28.10.2009

 Mainoumaistralucitor, on 16th January 2010, 10:13, said:

ce sa-i faci, comunistii lu' Ceasca l-au suspendat pe sub pamant...

americanii, pentru ca sunt destepti,  l-au suspendat pe deasupra!
da, am scris gresit. Si ce daca?
Important e sa se inteleaga ca am vrut sa spun.

#134
xndoe

xndoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 16.08.2003
Inspectorii ANPC solicită închiderea staţiei de metrou Piaţa Victoriei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a decis, joi, suspendarea temporară a activităţilor în staţia de metrou Piaţa Victoriei. Decizia vine după ce o tânără care şi-a prins piciorul între tren şi peron a sesizat Protecţia Consumatorilor. Inspectorii au mers în control şi au constatat că este pusă în pericol sănătatea şi siguranţa celor care folosesc în fiecare zi metroul. Directorul ANPC spune că decizia trebuie pusă în aplicare imediat după semnarea procesului verbal. Reprezentanţii Metrorex nu au făcut, deocamdată, nicio declaraţie.

Decizie surprinzătoare a Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor: inspectorii au cerut închiderea staţiei de metrou Piaţa Victoriei.
ANPC a decis, joi, o amendă de 20.000 de lei şi suspendarea temporară a activităţilor în zona Victoriei. Totul vine după ce o tânără şi-a prins piciorul între tren şi peron. Aşa cum ştim că sunt probleme în mai multe staţii după ce au fost cumpărate trenurile noi, iar acestea erau mai late decât peronul, atunci a fost tăiat acest peron. Această tânără a sesizat inspectorii ANPC, care au mers joi în control la Piaţa Victoriei şi au constatat că este pusă în pericol sănătatea şi siguranţa celor care folosesc în fiecare zi metroul. Inspectorii ANPC au dispus oprirea activităţii în acea zonă. Directorul ANPC spunea că decizia trebuie pusă în aplicare imediat după semnarea procesului verbal, a transmis corespondentul TVR Ionuţ Gheorghe pentru Telejurnal.
Inspectorii ANPC vor merge şi vor controla şi alte staţii, iar în cazul în care vor fi descoperite aceleaşi lucruri atunci metroul bucureşetean nu ar mai opri în aceste staţii, ci doar în acele staţii care sunt conforme din punct de vedere al siguranţei cetăţenilor.
Reprezentanţii Metrorex nu au făcut, deocamdată, nicio declaraţie referitor la această decizie luată de ANPC, a mai precizat Ionuţ Gheorghe.

Sursa: http://stiri.tvr.ro/...riei_70038.html

#135
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,138
  • Înscris: 30.04.2007
1- intrebare retorica, tinara se uita pe unde merge in momentul in care a dat in gropi?
2- continuind rationamentul anpc, sa se inchida si avioanele, pentru ca distanta de la usa la sol este si mai mare, autoscarile fiind o solutie de moment care mascheaza acest neajuns. sa extindem exercitiul mental si la vapoare?

3- parca si trenurile prezinta acest neajuns. JOS SI TRENURILE, JOS TRANSPORTUL IN COMUN!
vrem toti ferrari si lamborghini, moka de la guvern!

#136
xndoe

xndoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 16.08.2003

 r_murphy, on 28 ianuarie 2016 - 14:42, said:

1- intrebare retorica, tinara se uita pe unde merge in momentul in care a dat in gropi?
2- continuind rationamentul anpc, sa se inchida si avioanele, pentru ca distanta de la usa la sol este si mai mare, autoscarile fiind o solutie de moment care mascheaza acest neajuns. sa extindem exercitiul mental si la vapoare?

3- parca si trenurile prezinta acest neajuns. JOS SI TRENURILE, JOS TRANSPORTUL IN COMUN!
vrem toti ferrari si lamborghini, moka de la guvern!

Iti dai seama ca in final nu se va inchide nicio statie de metrou :)

#137
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,138
  • Înscris: 30.04.2007
vazui pe fesebuc zilele trecute un "afis" cu textul aproximativ urmator ;)
maricica a vrut sa dea buzna peste cei care vroiau sa coboare din metrou, dar dindu-si seama ca nu este o taranca proasta, i-a lasat mai intai sa coboare ..

nu cumva ar fi necesar un altul ..
maricica, cu ochii in smartfon, a vrut sa coboare din metrou, dar dindu-si seama ca nu este o pitzipoanca stupida, si-a luat ochii de la ecran si s-a uitat pe unde calca ...

?!?!?!?!?!?

#138
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Cum era de asteptat, largirea peroanelor pentru a incapea trenurile spaniole fara a scoate de tot trenurile vechi din circulatie, duce la accidente.

Edited by don_dannielo, 28 January 2016 - 16:56.


#139
alexbowwow

alexbowwow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 12.06.2010
are cineva o lista cu toate statiile de metrou care se vor moderniza si care sa cuprinda si perioadele de timp aferente?
ma interesa sa stiu cand se inchide dimitrie leonida si daca se va inchide simultan cu aparatorii patriei/berceni(nu de alta, dar ca sa stiu cu ce ma duc la munca...)

#140
PostacheNegrutzi

PostacheNegrutzi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 12.03.2019
Ăștia de la Metrorex nu mai au plată prin SMS?! Prefer sa plătesc 40-50 bani in plus prin SMS decât să stau sa cumpăr nu mai știu ce titlu de călătorie. De plată contactless cu cardul bancar/telefonul/brățara etc, a călătoriilor nici nu mai întreb...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/F29JlcPKUtA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by PostacheNegrutzi, 08 June 2019 - 13:08.


#141
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,437
  • Înscris: 05.07.2018
Vedeti ca nu functioneaza liftul de la Unirii 2. I-am atras atentia casierei, i-am zis sa puna un anunt, la care mi-a raspuns ca il rup calatorii. Tinand cont ca calatoresc aproape zilnic cu metroul, i-am zis ca voi face poza cand voi vedea anuntul. Eeee, comedie!

Edited by Puferiu_, 12 June 2019 - 06:59.


#142
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,567
  • Înscris: 09.09.2017
Cele mai aglomerate statii de metrou: https://m.adevarul.r...7f43/index.html

#143
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,437
  • Înscris: 05.07.2018
Mi se defecteaza periodic cartela la Unirii 2. A mai patit cineva?

#144
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,567
  • Înscris: 09.09.2017
https://www.profit.r...ncheta-19638388

Era beat mort... punem pariu ca va primi doar avertisment?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate