Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: May 10 2024 19:17, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
58
#8227
Posted 09 January 2017 - 15:28
mihaiC1,
” Este ” grele dle ... chiar nu înțeleg de ce trebuie să fii mereu contra ?!? Să o luăm ... băbește : 1. am băgat 750 g ( sau câte or fi că nu am stat să calculez ca alții ..) nu înțeleg care e faza cu cele 750 de g ?!?; am depășit ce zice cartea ? poate că explici unuia mai prostuț la ce te refereai ... la carte zice clar că la pâinea de 1000 g se pun chiar mai multe semințe decât ce am pus eu ... 2. MP este de 1500 g - NU de 1000 g 3. ” chiar nu înțelegi ” că am folosit exact aceeași rețetă, aceleași ingrediente ?!? și chiar și așa a crescut cum a crescut ?!? PS: PROMIT că este ultima dată când mai iau în considerare ceea ce scrii! Pentru că ai - cu toți colegii de forum - aceeași atitudine, pe care eu nu pot să o înțeleg ... De unde atâta ironie, persiflare ?!? Stimă! IMG_20170109_151321.jpg 246.27K 28 downloads Edited by quarelin, 09 January 2017 - 15:42. |
#8228
Posted 09 January 2017 - 15:47
A crescut asa fiindca a pus prea multa drojdie. Eu la 700g faina pun 2 lingurite de drojdie si creste f. bine(in retetarul masinii scrie ca ar trebui sa pun o lingurita si jumatate, . Daca as pune 2 lingurite jumate cred ca si painea mea ar da pe dinafara. Ai fi putut pune 2lingurite si jumatate de drojdie daca ai fi folosit faina integrala+faina de secara . Cand folosesti faina alba pui sub 2lingurite de drojdie.
Edited by Freddy12, 09 January 2017 - 15:52. |
#8229
Posted 09 January 2017 - 15:59
oameni buni ...
am folosit exact aceleași ingrediente exact aceeași rețetă NU am modificat nimic! deci cu aceeași rețetă, aceleași ingrediente nu creștea așa.. am postat mai în urmă niște poze care arată cam cât creștea pâinea...( post #8218) dacă aș fi schimbat ceva, undeva, ce rost ar mai fi avut să mă ... mir ? din cauza asta apare mirarea mea! stimă! Edited by quarelin, 09 January 2017 - 16:03. |
#8230
Posted 09 January 2017 - 16:03
Ce temperatura aveau ingredientele, dar in bucatarie cat de cald era? Vezi ca nu doar cantitatile conteaza. De exemplu mie imi creste painea mai mult daca in loc de apa simpla pun apa carbogazoasa.
|
#8231
Posted 09 January 2017 - 16:38
m-am gândit fel și chip ...
dar NU găsesc nimic diferit ... am folosit aceleași ingrediente ( aceeași făină din același sac de 5 kg de la 7 spice, aceeași apă de izvor, aceeași miere din același borcan, aceeași drojdie din aceeași pungă....) aceeași temperatură ( 20 C ) deci nimic dar absolut nimic schimbat ... dar ultimele 3 pâini m-au surprins prima fiind cea făcută pe 03.01 ( am pus poze ceva mai târziu - post #8218 ) care a crescut și ea de s-a lipit de geam - dar s- a lipit doar puțin, cam cât o fisă 50 bani .. apoi, a culminat cu ultima pâine ... dacă aș fi schimbat ceva mai ziceam ... asta este... nu mă deranjează cu nimic... doar că eram nelămurit ... stimă! Edited by quarelin, 09 January 2017 - 16:42. |
#8232
Posted 09 January 2017 - 20:10
Eu bănuiesc (nu am cum dovedi) că fabricantul adaugă în făină și niscaiva drojdie, care nu se observă la ochiul liber, dar în cuptor, se vede.
Am fost în Selgros și am luat drojdie. Pe raftul de alături era și acea făină . Dar avea un preț de vreo 4 ori mai mare decît Băneasa, care e o făină destul de bună, părerea mea. Poate la ultima pungă de făină, au scăpat mai multă maia și cu ce ai mai pus și tu... Fă pîinea mai micuță ! Voi vă plîngeți că se lipește de geam, iar eu am pus și 4 lg de drojdie și tot 3/4 din tavă a ieșit. Eu îs disperat că nu crește, tu ești disperat că dă pe afară ! Fiecare cu ce are ! Cît despre Mihai, așa e el. Dă-i pace că nu o scoți la capăt. Eu îl ignor demult. Altfel, m-aș certa cu el în fiecare zi pe aici. Așa, ... e pace și nimeni nu se supără. El scrie ce vrea, ptr că are dreptul, noi scriem ce vrem, ptr că dorim un schimb de opinii și cel mai important, ne sprijinim și ne ajutăm reciproc cu idei și sfaturi ! Și asta-mi place tare mult. Cum găseam eu drojdie, dacă nu eram membru aici ? La revedere prieteni ! |
#8233
Posted 11 January 2017 - 14:34
xk1daL, Freddy12,
mulțumesc! azi am făcut pâine ... și am setat gradul de rumenire cum ați zis voi ... iată diferența : IMG_20170111_142924.jpg 417.26K 34 downloads stimă! Edited by quarelin, 11 January 2017 - 14:35. |
#8234
Posted 12 January 2017 - 00:15
quarelin, on 11 ianuarie 2017 - 14:34, said:
xk1daL, Freddy12, mulțumesc! azi am făcut pâine ... și am setat gradul de rumenire cum ați zis voi ... iată diferența : IMG_20170111_142924.jpg stimă! |
#8235
Posted 12 January 2017 - 08:35
exact cum ai zis!
cea mai deschisă la culoare este făcută cu primul grad de rumenire ( cel de sus ) acum mănânc și eu coaja pâinii stimă! |
#8236
Posted 12 January 2017 - 13:06
Cresterea nu e influentata doar de drojdie. Daca ai pus mai mult lichid creste mai tare, daca e mai cald creste mai tare, daca cerni faina creste mai tare, dar nu cu mult. Eu defiecare data cern faina. Cantitatea de lichid trebuie sa fie de fiecare data aceeasi. Dacaadaug lapte scot din apa, daca adaug ulei scot din apa daca pun ou iar scad din apa. De fiecare data masor cantitatea totala de lichid.
La faina din comert am observat ca painea creste mai putin cu cat faina e mai veche, daca duci tu grau la moara se comporta fix invers. Deci faina din comert e cu smecherii, nu e naturala, are anumite adaosuri care probabil isi pierd propietatile in timp. Daca vrei sa se rumeneasca mai tare poti sa cresti putin cantitatea de zahar. Nu o sa se simta la gust dar ii da culoare. Edited by PoeOvidiu, 12 January 2017 - 13:07. |
|
#8238
Posted 14 January 2017 - 19:46
PoeOvidiu, on 12 ianuarie 2017 - 13:06, said: Cresterea nu e influentata doar de drojdie. Daca ai pus mai mult lichid creste mai tare, daca e mai cald creste mai tare, daca cerni faina creste mai tare, dar nu cu mult. Eu defiecare data cern faina. Cantitatea de lichid trebuie sa fie de fiecare data aceeasi. Dacaadaug lapte scot din apa, daca adaug ulei scot din apa daca pun ou iar scad din apa. De fiecare data masor cantitatea totala de lichid. Aluatul are rețeta sa. Un plus de apă sau maia poate duce la colapsarea pîini, atunci cînd începe coacerea ! Pe cînd un minus, pîinea va ieși ceva mai "bătută" ! Screenshot_2014-05-29-12-13-51~01.png 131.85K 34 downloads Poză adăugată de Bătrînelul acum 3 ani (cred). Eu am găsit problema la mașina mea (cred). Am astupast gaura de aerisire și uite ce a ieșit. În sfîrșit mi-a crescut cît tava. Acum nu știu din ce cauză nu are boltă. Posibil maiaua. Cînd am vrut să fac pîinea, ... am rămas fără drojdie. Eu credeam ca mai am de 2-3 pîini, dar n-a mai fost decît o lg. M-am dus în sat și am luat un cubuleț de drojdie. (Cea care am luat-o de la Selgros ... nu știu unde e. Am pierdut-o ! ). Și am adăugat încă 8 g. Deci pîinea avea 1 lg (3g, pudră) + 8 g proaspătă. Așa a ieșit ! 20170111_134852.jpg 82.21K 33 downloads 20170111_134934.jpg 51.74K 24 downloads 20170111_145056.jpg 49.79K 23 downloads 20170111_145129.jpg 54.07K 25 downloads 20170114_-picsay.jpg 88.87K 24 downloads |
#8239
Posted 14 January 2017 - 20:16
Faină !
Eu pun intotdeauna drojdia, lingurita si cârligul metalic în cana de platic si, dupå ce curăț cuva, pun cana in cuva... Asa nu le ratacesc niciodata... Le gasesc pe toate in MP... |
#8240
Posted 14 January 2017 - 22:08
Nu știu dacă ai să mă crezi, dar de o săptămână am trecut pe "avarie"!
Săptămâna trecută, am fost la oraș (cînd întrebam de maia), dar nu m-am putut întoarce în aceeași zi, ptr că nu rezolvase-m toate treburile. A doua zi "a venit iarna" și n-am mai putut pleca ! Am stat 3 zile la mama, iar duminică am plecat pe jos spre casă. Cînd am ajuns acasă ... totul înghețat ! Norocul meu e că aveam un bidon de 20 l plin cu apă. Aceea a fost apa mea, toată săptămâna. Am mai topit eu niște zăpadă, ptr spălat cartofii, fiert ouăle, dar totul folosit cu economie. Mănînc dintr-o farfurie, o cană, o furculiță, etc. Restul sînt înghețate în chiuvetă. Azi a fost mai cald. Sper să treacă gerul să pot da drumul la apă. 20170114_214411.jpg 90.27K 54 downloads Zi de iarnă |
#8241
Posted 16 January 2017 - 16:55
Acum, că am identificat de unde provenea defectul mașinii mele, am mai "defectat" un burete de vase și am obturat acea gaură. Aburul poate ieși dar frigul intră mai greu.
Mîine vreau să mai încerc un cozonac. Poate acesta va crește ! Poate ! 20170116_124644~01.jpg 54.06K 22 downloads 20161227_193942.jpg 58.14K 23 downloads 20170115_104427.jpg 52.28K 25 downloads 20170115_115755.jpg 144.22K 23 downloads IMG_20161219_110234.jpg 87.37K 22 downloads |
|
#8242
Posted 24 January 2017 - 12:50
Am încercat să fac ieri un cozonac.
Mi-a ieșit un mare biscuit! E foarte dulce și aromat! Am băgat 3 lg drojdie. Aceasta a fost rețea. uploadfromtaptalk1485254911363.jpg 48.36K 22 downloads uploadfromtaptalk1485254990725.jpg 67.7K 19 downloads uploadfromtaptalk1485254604386.jpg 87.42K 18 downloads uploadfromtaptalk1485254620098.jpg 110.17K 21 downloads uploadfromtaptalk1485254631851.jpg 77.54K 21 downloads uploadfromtaptalk1485254639921.jpg 107.45K 24 downloads uploadfromtaptalk1485254660922.jpg 92.74K 25 downloads |
#8243
Posted 24 January 2017 - 13:29
hai dle...
ne- ai ținut așa cu sufletul la gură ... salivam ... eu am zis mereu : gustul contează! forma, mai puțin ...; căci nu ține de foame! felicitări! la mai mare! |
#8244
Posted 24 January 2017 - 13:50
Prin incercari repetate, vei gasi varianta optima. Totusi, iti dau o reteta pe care nu am incercat-o si in care scrie ca la 650-700g faina trebuie sa pui 21g drojdie uscata. Deci cred ca 3lingurite de drojdie a fost insuficient si de aceea nu a crescut aluatul.
https://vickysrecipe...asina-de-paine/ |
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users