Masina paine
#8263
Posted 05 February 2017 - 16:39
Mircea_jr, multumesc mult pentru poze. Am pozat si eu cuva, cea impartita in doua, cu care lucrez acum.
Pare a fi ce trebuie.... Cand ai putin timp, poate masori laturile dreptunghiului (la interior, pentru ca am impresia ca partea din interior se cupleaza peste piesa de baza din masina) in care sunt axele. Masoara si distanta dintre axe, dar pe centrul axului. Mutumesc! Attached Files |
#8264
Posted 05 February 2017 - 18:08
#8265
Posted 05 February 2017 - 19:27
uite aici rețeta de chec - de la tefal :
IMG_20170205_192250.jpg 268.6K 28 downloads dacă nu se vede, am să o scanez, numai să- mi zici. |
#8266
Posted 06 February 2017 - 13:52
radudd, on 05 februarie 2017 - 16:39, said:
Mircea_jr, multumesc mult pentru poze. Am pozat si eu cuva, cea impartita in doua, cu care lucrez acum. Pare a fi ce trebuie.... Cand ai putin timp, poate masori laturile dreptunghiului (la interior, pentru ca am impresia ca partea din interior se cupleaza peste piesa de baza din masina) in care sunt axele. Masoara si distanta dintre axe, dar pe centrul axului. Mutumesc! Salut! Da, sasiul de pe fundul cuvei se cupleaza la interior cu piesa corespondenta de pe masina. Vezi pozele atasate. Poate ca e o iluzie optica din poza ta, dar mi-e teama ca nu cumva "adancimea" piesei sinterizate de fixare (cea care e 28mm la mine), sa fie mai mare la tine. Grija sa nu cumva sa fie probleme la cuplarea dintre "fluturasii" de pe capetele axelor si rotile dintate de pe fundul masinii, care le antreneaza. In rest, ochiometric pare sa semene destul de mult... EDIT: uitasem - pentru numele lui D-zeu, voi cum mama Soarelui reusiti sa pastrati exterioarele cuvelor asa de curate? Io, inainte de-a o poza pe-a mea, am frecat un sfert de ora la ea ca s-o aduc intr-o stare satisfacatoare cat sa nu-mi fie rusine... Attached FilesEdited by Mircea_jr, 06 February 2017 - 13:56. |
#8267
Posted 06 February 2017 - 13:55
Am inteles si multumesc mult pentru efort!
Cum am putin timp incep sa masor L.E. - nu este ceea ce pare bine, cuva asta impartita in doua nu are decat vreo 2 ani de utilizare, poate mai putin, insa este ingalbenita pe margini, asa ca nu e cazul sa spui ca o pastrez ca si cand ar fi noua. Am incercat din rasputeri cu prima, cea care s-a "dus", insa am renuntat cand am vazut ca pe masura ce trecea timpul se tot ingalbenea metalul. Cred ca din pricina condensului care se creaza la dospire se intampla asta si metalul (aluminiu cred) este atacat. Edited by radudd, 06 February 2017 - 14:02. |
#8268
Posted 06 February 2017 - 15:09
Masurat si in dunga. Toate cotele sunt identice, cu o singura exceptie, despre care sper ca nu am inteles eu de unde, pana unde, trebuie masurat.
Atasez poze cu doua masuratori ale inaltimii axului cu fluturasi, una care are cei 21 mm aprox. fix de la baza cuvei, si una care are mai putin de 21 mm, dar am pus ruleta pe acel "podium" premergator suportului in care sta axul. Care o fi masuratoarea buna? In rest, cum ziceam, toate cotele sunt la mm. Am pus si poze cu cat de "curata" este cuva mea la exterior , asta ca sa nu avem discutii ulterioare Multumesc inca o data Mircea_jr pentru ajutor! Attached FilesEdited by radudd, 06 February 2017 - 15:11. |
#8269
Posted 06 February 2017 - 16:05
Corect, Radule, a fost o imprecizie de-a mea: daca masor de la acel "podium" am aprox. 20mm, nu 21. Am masurat de la "traversa" care se vede in prim-plan in poza mea, dar sageata nu am desenat-o dupa cum masurasem. In conditiile astea, poti s-o cumperi linistit Ma bucur ca am fost de folos, succes la achizitie!
|
#8270
Posted 06 February 2017 - 16:10
Parca as astepta sa o cumperi pentru tine, sper ca nu gresesc cand zic asta, dar asa am inteles ca ai vrea.
Daca ceea ce primesti este identic cu ce ai acum, sigur dau comanda pentru una, mai ales ca vine si cu palete. Doamne, farmacie am facut aici.... Probabil ca exista o toleranta acceptabila, pentru ca ma uitam la acele degajari laterale, pe latura mica a suportului de conectare, cel putin la mine nu sunt perfect paralele laturile de niciun fel. Probabil cand sa facut decuparea, stanta, sau cum s-o numi, nu avea laturile perfect paralele. L.E. - si uite asa mai punem de-o suta la cheltuiala (cu tot cu livrare) - sper ca o aduc in puf astia de la GLS.... Attached FilesEdited by radudd, 06 February 2017 - 16:22. |
#8271
Posted 06 February 2017 - 20:55
Am vrut sa zic si eu, dar am uitat - intr-adevar, mai mult ca sigur, toleranta pe adancime la cuplarea rozetelor de angrenare cu fluturasii de pe axe e mai mare de un milimetru.
In ce ma priveste, daca tot au fost asa de amabili oamenii, eu voi trimite masina in service (sper sa am vreme maine-poimaine s-o spal un pic, s-o ambalez, sa printez eticheta primita pe mail etc). Daca, din cine stie ce motive, dupa ce o primim inapoi tot nu va fi OK, analizez si ideea de-a lua alta cuva... asa ca, daca ai comandat-o, te rog revino cu feedback despre cum a ajuns si cum se comporta... |
#8272
Posted 06 February 2017 - 21:16
|
#8273
Posted 08 February 2017 - 15:41
Am urmat sfatuk lui Mc Jon si am acoperit cu un prosop subtire grila MP.
Rezultaul a fost ca paine a crescut mai mult. Mentionez ca nu respect retetarul MP, folose tarate, faina integrala sau macinata in casa cu rasnita din fonta. MP este o scula fff ieftina si fara pretentii. Attached FilesEdited by vasilemet, 08 February 2017 - 15:42. |
#8274
Posted 09 February 2017 - 20:32
@vasilemet: Arata bine painea doar ca e cam blonduta .Si eu folosesc prosop de bucatarie pe MP!
De cand cu faina luata de la moara toate painile facute la MP imi ies bine ! Ca sa nu mai creasca asa tare am mai marit procentul de faina integrala. Am executat o painica din 160 gr faina integrala si 260 gr faina 550. Total faina 420 gr ca in reteta MP pt o paine de 700gr, apa 270 gr in loc de 290 gr cat zice reteta.Am mai pus aproape o lingura rasa de faina pt ca si asa mi s-a parut aluatul cam moale.Programul ales a fost cel pt paine integrala iar la final painea a avut 670 gr si arata cam asa: Attached FilesEdited by rodica_c, 09 February 2017 - 20:40. |
#8275
Posted 10 February 2017 - 10:18
probabil că @vasilemet folosește cel mai mic grad de rumenire...
eu nu pun niciodată prosop peste MP..., deoarece cred că acele fante sunt special făcute pentru a asigura o degajare controlată a căldurii din MP... și chiar de nu folosesc un prosop tot îmi crește super pâinea...( și crește pâinica... slavă Domnului! ) fiecare face ce vrea/ cum vrea ... stimă! Edited by quarelin, 10 February 2017 - 10:21. |
#8276
Posted 10 February 2017 - 11:44
Ai și tu un dreptatea ta, dar dacă te uiți la cu băgare de seamă "faptele grăiesc" .
Am avut o MP ca a Rodicăi. Pîinea creștea la fel. (Bine, am avut probleme în primele 3-4 luni pînă am descoperit rețea, apoi n-au mai fost probleme.) Apoi am avut Orion-ul care a fost o mașină foarte bună. (la partea mecanică au fost probleme!) Apoi am luat această Star Light. In primele 2-3 luni mă plângeam că pîinea nu creste. Am băgat într-o zi 4 lg drojdie și tot trei sferturi din tavă a crescut. După a 3-a malaxare scoteam paletele și atunci am observat că erau locuri unde coca era caldă (frigea) și locuri unde era rece (gheață). Atunci mi-am dat seama că pe acel orificiu coboară "prea mult" aer rece. După ce am pus o barieră între aerul rece și aerul cald, pîinea mea a început să crească normal. (Adica pîinea cu 2 lg drojdie, este mai înaltă cu vreo 3-4 cm decât cea făcută cu 4 lg de drojdie! Absurd, dar adevărat ca! Bine, ce face Rodica... este de-a dreptul minunat ! Felicitări ! De aceea "prosopu" are rostul său. Uneori nu e nevoie, atunci când masina este bună. Dar pentru a suplini o carență (un defect), atunci este indispensabil. Ce a uitat să precizeze Nea Vasile (deși i-am atras atenția), "prosopul" să fie doar o bucată de pinză pe exterior. Prosopul nu trebuie împăturit în 4 și pus peste capac. Atunci aburii chiar nu mai au pe unde se evapora și va ieși o pîine care se va lipi de dinți. Spor la pîinici ! Edited by mcjohn, 10 February 2017 - 11:46. |
#8277
Posted 10 February 2017 - 16:01
Mda, multumesc, nu stiu pt ce sunt acele felicitari , ca doar v-am aratat o paine, fac si eu ce faceti si voi... .Vreau sa va spun despre acel prosop... .Eu nu acopar fantele de aer de pe capac, dar va mai ziceam in niste posturi anterioare ca dupa ce a vizitat mirificul service Depanero, MP a mea s-a intors cu capacul ce nu se mai asaza chiar bine la locul lui. Inainte de asta era ok . De aceea folosesc un prosop care acopera doar geamul de vizitare si care cade liber pe margine ( fante de aer sunt si pe laterale).Chiar am grija sa nu acopar fantele de pe capac insa mai scutesc din caldura care se pierde la imbinare si pe langa geamul de vizitare.
|
|
#8278
Posted 10 February 2017 - 18:03
mcjohn,
așa cum expui problema ... ai perfectă dreptate! eu nu am știut că se poate întâmpla așa ceva la MP! auzi chestie ... să fie așa diferență de temperatură la cocă... ( ca o paranteză - ăsta nu este defect de fabricație ?; adică nu ar trebui făcut retur sau dusă la garanție ?; la fel ca la dna rodica ...; auzi ... să duci un lucru la reparat și să- l iei acasă cu alt defect ! la mașina mea nu se întâmplă așa... deci cred că este o mașină bună! apropo de asta ... am văzut ofertă acum la același tip de mașină la doar 425 lei ! ( prin noiembrie i- am cumpărat maică- mii aceeași MP la 670 lei - avea reducere de 100 lei; dar acum e super ok prețul ...) eu zic că cine are de luat, acum e momentul! stimă! Edited by quarelin, 10 February 2017 - 18:18. |
#8279
Posted 10 February 2017 - 19:24
Am scris ca detin o MP ieftina, am atasat foto.
Gradul de rumenire a fost setat la MAX, Este totusi o realizare ca prin acoperirea partiala a fantelor, s-a dublat volumul final al paini. Sunt adeptul realizarii painii prin framantare manuala si folosirea cuptorului, MP am cumparat-o la sugestia sotiei, care era nemultumita ca faceam mizerie si curatam "barbateste" locul de munca. Totusi mai "gresec" cateodata si fac manual toate operatiile (ptr ca-mi place) si ca este altceva o paine facuta cu mainile. Pentru cei ce nu au timp MP este tocmai buna. Edited by vasilemet, 10 February 2017 - 19:25. |
#8280
Posted 13 February 2017 - 16:42
Pentru cei interesati, Altex are in promotie masina de copt paine TEFAL "Bread of the world" PF611838 la pretul de 539,94 RON: http://altex.ro/masi...ame-1600w-negru
Din cate am inteles din comentariile de la eMAG pretul de Black Friday pentru ea era 550 RON. Cand am vrut eu sa o cumpar costa 600 RON (tot in promotie), nu mi-a convenit pretul si am optat pentru o masina Gorenje BM1200BK care are tot 2 malaxoare, angrenajele le are tot din metal (nu din plastic cum sunt la unele masini ieftine), in schimb este de numai 800W vs 1600W si are o singura rezistenta vs doua rezistente, motiv pentru care masina mea scoate painea necoapta pe deasupra (daca nu o las si pe durata acelei ore de "mentinere la cald"). In cazul meu, nu prea avea rost si nici cu banii nu stau prea bine, dar am mai facut un efort financiar si am cumparat-o. Inca nu am supus-o unui test. Sper sa faca paine la nivelul caracteristicilor tehnice si al marcii, deoarece pentru a mea deja am gasit client, chit ca am recuperat doar jumatate din pretul ei, masina fiind folosita doar de cateva ori in doua luni. (Nu o consider, totusi, o pierdere reala, fiind vorba de o persoana cunoscuta cu care sunt in relatii bune). Odata cu noua masina am primit "bonus" tavile pentru baghete, grisine etc., cutit pentru crestat painea si mai multe... programe (pe care nu stiu daca le voi utiliza vreodata). Edited by _-_, 13 February 2017 - 16:45. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users