Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 27 2024 17:37, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#6427
Posted 03 December 2014 - 14:36
Ala rosenkrantz a fost pentru sotul meu. L-a mancat in doua transe, in aceeasi zi.
Eu mai am o felie din celalalt. Arata ca in poza. Cine a zis ca tin secreta reteta? Fac cozonac dupa reteta personala, creata de mine, asa cum imi place. Doar ca este mult de scris, in raport cu aceia care vor sa faca aceasta reteta. Reteta este explicata pas cu pas pe un forum culinar. Nu stiu daca am voie sa scriu pagina de acolo. Acum, mi-e dificil sa scriu asa de mult de pe telefon, promit ca o fac atunci cand ajung la un PC. Attached Files |
#6428
Posted 03 December 2014 - 14:59
dorinacirstea, on 03 decembrie 2014 - 14:36, said:
...Nu stiu daca am voie sa scriu pagina de acolo... Fă un paste, pune şi sursa să nu se supere. Oricum, ar trebui să se simtă măguliţi dacă vor şi cei de pe SP reţeta Aştept cu nerăbdare să ajungi la calculator, am pus deja bănuitele ingrediente la temperatura camerei. |
#6429
Posted 03 December 2014 - 15:40
http://www.culinar.r...ozonac-cu-nuca/
Repet, aceasta este reteta mea, creata de mine si postata pe un forum culinar. Dorina69 este userul sub care activez acolo. Te sfatuiesc sa citesti cu atentie cele 5 pagini, contin informatii interesante. Reteta este pentru cozonacul obisnuit. Rosenkrantz implica alta tehnica si mai putin zahar in aluat. Desi, pentru sotul meu am folosit acelasi aluat ca la unul obisnuit, dar lui asa ii place, mai dulce. La cozonacul postat pe acest forum, cel de zilele trecute, nu am folosit lapte, ci apa cu smantana. Am impartit aluatul umplut si rulat in opt rulouri, pe care le-am asezat cu umplutura in jos si sus. Am folosit faina Grania cozonac si altceva tip 000, in proportii egale. Nu las ingredientele la temperatura camerei, dar tu nu te lua dupa mine. Daca mai ai nelamuriri dupa ce citesti cele 5 pagini, nu ezita sa ma intrebi. Da-mi si PM, ca voi fi instiintata. Sunt curioasa daca te apuci de facut reteta, multe persoane renunta cand citesc ingredientele. Doresc sa dau un sfat tuturor celor care vor sa faca un cozonac reusit: nu va incumetati, daca nu stiti cum trebuie sa arate un aluat ideal de paine. Daca nu reusiti sa va dati seama ca trebuie adaugata putina faina sau, din contra, eliminata, cand framantati pentru cozonac, acest lucru inseamna esec garantat. Daca la paine, micile diferente de faina sunt preluate foarte bine de catre aluat la copt, la cozonac nu se intampla asa. |
#6430
Posted 04 December 2014 - 03:00
Salutare tuturor!Impresionant topicul,am citit si eu ceva pagini si aproape ca am prins si eu microbul .Asa ca am o intrebare deoarece la butonul search nu am primit rezultate.Vreau sa ma apuc de facut paine si intreb de o masina.A luat tata acum vreo 2 ani o masina de paine ,ii spune Gaolin bread maker 901.Nu a folosit o niciodata,nici nu cred ca a scos o din ambalaj.Din ce imi dau seama e o masina care era pe canalul teleshoping.Stie cineva ceva despre aceasta,e ok sau nu are rost sa ma incurc cu ea.Citind pe aici am vazut ca nu se prea incadreaza la exigentele unei masini bune:putere mica de numai 700w parca,o singura paleta ,paine pana intr un kilogram,cuva inalta in loc de lata.
Deci stie cineva ceva,isi face treaba sau sa o las la locul ei si sa imi cumpar altceva? Multumesc! Edited by traiandiseana, 04 December 2014 - 03:01. |
#6431
Posted 04 December 2014 - 13:56
Ia-o si incearc-o. Daca dupa mai mult de 10 paini, tot nu-ti iese iti cumperi alta. Eu raman fan masini Moulinex cu 2 palete dupa ce am incercat Alaska si Gorenje.
|
#6432
Posted 04 December 2014 - 15:31
traiandiseana, on 04 decembrie 2014 - 03:00, said: mica de numai 700w parca,o singura paleta ,paine pana intr un kilogram,cuva inalta in loc de latată. Deoarece nu am primit nici un răspuns, mai întreb încă o dată: Nu a făcut nimeni pîine cu făină 480 ? |
#6433
Posted 04 December 2014 - 20:30
Faina 480 e de patiserie, pentru facut foi de placinta.
|
#6434
Posted 05 December 2014 - 00:08
O mica problema, de data asta pentru cei care au tangenta cu (sau macar nu se tem de) fenomenul DIY
Am gasit timp si am desfacut masina de paine recent decedata (Selecline XBM538 ieftina, luata de mult din Auchan, pentru cei ce n-au citit precedentele 2 pagini). Spre surprinderea mea, pare reparabila. Axele ce vin sub cuva si "cupleaza" pe axele cuvei ca sa roteasca paletele, trec printr-un fel de "sasiu" intermediar al masinii, sa-i zic asa, prin niste bucse metalice care s-au ovalizat de uzura, motiv pentru care doua curele dintate de antrenare, aflate dedesubtul acelui sasiu, au sarit de pe pinioanele lor si s-au "barbierit" urat de tot. Nu sunt rupte, dar sunt inutilizabile. Aici intervine problema: am sanse sa gasesc undeva astfel de curele dintate? La prima vedere pe net, cred ca am sanse minime sau inexistente sa gasesc cautand dupa modelul masinii. Stiti voi vreun furnizor "destept" din domeniu? Le pot fotografia, le pot masura in detaliu - lungime, latime, grosime, pas etc. Cu bucsele cred ca ma descurc, am unde sa mi le presez / depresez / strunjesc altele noi, contra o bere-doua Disclaimer: posibil ca unii sa radeti ca ma apuc sa repar o masina care acum 3-4 ani a costat 2 milioane - dar daca (prin absurd) gasesc curele cu 20-30 de lei si o fac sa mai mearga inca un an-doi, de ce nu? A durat juma' de ora s-o desfac, inca jumate s-o asamblez daca va fi cazul... decat alte cateva milioane pe una noua, mie-mi convine. Mersi anticipat! |
#6435
Posted 05 December 2014 - 06:57
Uite aici http://www.ebay.com....=item2592eb1b1c
sau http://www.ibuyla.co...ct/35488944655/ Întreabă şi la https://www.facebook...234582093399245 Sau vezi de scrie vreun cod pe curea, oricum astea sunt potrivite la mai multe modele/echipamente. Dacă tot e vorba de şurubărit maşini, am avut ocazia să desfac o Moulinex, model [ http://img20.olx.ro/images_mercadorro/38094223_1_644x461_masina-de-facut-paine-moulinex-bucuresti.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Am fost surprins să constat două lucruri: - în primul rând nu are niciun fel de termoizolaţie a cuvei, mă aşteptam să găsesc ceva vată prin pereţii interiori, astfel s-ar fi păstrat mai bine căldura interioară, deci consum de energie mai mic, coacere mai bună, radiere de căldură în exterior mai mică (carcasa frige în timpul coacerii). - în al doilea rând, are două termo-siguranţe, şi la firul de fază şi la cel de null al alimentării de curent. O măsură de precauţie oarecum redundantă, după părerea mea. În cazul meu, se arsese o siguranţă d-asta termică (170°C). Edited by retele, 05 December 2014 - 06:58. |
#6436
Posted 05 December 2014 - 08:05
retele, on 05 decembrie 2014 - 06:57, said:
- în primul rând nu are niciun fel de termoizolație a cuvei, mă așteptam să găsesc ceva vată prin pereții interiori, astfel s-ar fi păstrat mai bine căldura interioară, deci consum de energie mai mic Are un preț, de preț ! Cine-și permite să dea atîția bani pe ea, își permite să plătească și curentul ! Păi ... cum altfel ! Hai că mi-ai dat o idee. Să văd, a mea are sau îi bag eu un strat ? |
|
#6437
Posted 05 December 2014 - 14:22
retele, on 05 decembrie 2014 - 06:57, said:
Uite aici http://www.ebay.com....=item2592eb1b1c sau http://www.ibuyla.co...ct/35488944655/ Întreabă şi la https://www.facebook...234582093399245 Sau vezi de scrie vreun cod pe curea, oricum astea sunt potrivite la mai multe modele/echipamente. Dacă tot e vorba de şurubărit maşini, am avut ocazia să desfac o Moulinex, model [ http://img20.olx.ro/images_mercadorro/38094223_1_644x461_masina-de-facut-paine-moulinex-bucuresti.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Am fost surprins să constat două lucruri: - în primul rând nu are niciun fel de termoizolaţie a cuvei, mă aşteptam să găsesc ceva vată prin pereţii interiori, astfel s-ar fi păstrat mai bine căldura interioară, deci consum de energie mai mic, coacere mai bună, radiere de căldură în exterior mai mică (carcasa frige în timpul coacerii). - în al doilea rând, are două termo-siguranţe, şi la firul de fază şi la cel de null al alimentării de curent. O măsură de precauţie oarecum redundantă, după părerea mea. În cazul meu, se arsese o siguranţă d-asta termică (170°C). Bune cautarile! Dar mai sigur nu gaseti codul pe o curea arsa, presupune sa dezmembrezi MP inca cat merge .. adica in garantie! Ramane sa deduci ce lungime , latime si nr. de dinti/ mm are cureaua arsa! -Deobicei scrie daca sunt "protejate/ IZOLATE termic"... si nu vad rezolvare.. -Poti renunta la una mai ales daca sunt in serie. Normal sa protejezi f. bine impotriva focului cand nu ai izolatie termica buna! Edited by mihaiC1, 05 December 2014 - 14:26. |
#6438
Posted 05 December 2014 - 22:02
Freddy12, on 04 decembrie 2014 - 20:30, said:
Faina 480 e de patiserie, pentru facut foi de placinta. Eu fac de vreun an de zile painea cu faina tip 480. Este mai alba si iese mai pufoasa decat 650. Mentionez ca ma raportez la doua sortimente ale aceluiasi producator - mopan suceava. Ca si idee, cea 650 e 7,5 lei/5kg, iar cea 480 e 9,2 lei / 5kg. |
#6439
Posted 06 December 2014 - 19:20
Termoizolatie nu exista nici in a mea; adevarul e ca m-ar fi mirat sa gasesc dichisuri de astea, la cat a costat. Iar la partea electronica, recunosc ca am urmarit doar pozitia firelor si mufelor, plus grija sa nu rup ceva... in rest n-am dat atentie, stiind de dinainte ca ma uit dupa o problema exclusiv mecanica.
Mersi de link-uri! Din pacate nu am gasit nimic scris pe curele (desi nu sunt "arse" complet, doar incalzite in zonele unde au patinat). Pe pinioanele angrenate de ele exista intr-adevar niste inscriptii, dar nimic relevant. Ramane sa le masor, sa numar atent dintii si sa vad ce si cum gasesc dupa criteriul asta. Daca nu merge si nu merge... asta este, macar voi avea constiinta impacata ca am incercat Oricum, va tin la curent. |
#6440
Posted 06 December 2014 - 22:13
Batranelul, on 05 decembrie 2014 - 22:02, said: Eu fac de vreun an de zile painea cu faina tip 480. Este mai alba si iese mai pufoasa decat 650. Mentionez ca ma raportez la doua sortimente ale aceluiasi producator - mopan suceava. Ca si idee, cea 650 e 7,5 lei/5kg, iar cea 480 e 9,2 lei / 5kg. Luna trecută am luat de la Carrefour 650 cu 1,25 kg. (Și am luat 20 kg). Luna acesta 650 era 1,69, iar 480 era 1,29. Am luat 4 și 6 . Mi-am zis că dacă nu merge o combin și gata. Azi am făcut prima pîine . A ieșit puțin mai îndesată ! Uite și cîteva poze. Asta e pîinea de azi ! uploadfromtaptalk1417895828368.jpg 52.23K 16 downloads uploadfromtaptalk1417895835822.jpg 82.49K 17 downloads uploadfromtaptalk1417895844679.jpg 43.66K 19 downloads uploadfromtaptalk1417895852833.jpg 47K 21 downloads uploadfromtaptalk1417895860104.jpg 52.86K 20 downloads Și încă doua mai vechi uploadfromtaptalk1417895734431.jpg 56.04K 19 downloads uploadfromtaptalk1417895780165.jpg 86.6K 19 downloads uploadfromtaptalk1417895789600.jpg 49.39K 18 downloads uploadfromtaptalk1417895798275.jpg 56.84K 18 downloads uploadfromtaptalk1417895806283.jpg 91K 17 downloads uploadfromtaptalk1417895818751.jpg 85.11K 17 downloads |
#6441
Posted 06 December 2014 - 22:54
Intre timp s-a mai răcit și am mai făcut 2 poze.
uploadfromtaptalk1417899229102.jpg 46.85K 29 downloads uploadfromtaptalk1417899238112.jpg 82.83K 27 downloads |
|
#6442
Posted 07 December 2014 - 11:03
#6443
Posted 07 December 2014 - 11:48
Nu vor fi temperaturi mai mari daca izolezi termic pentru ca are termostat.
Prin izolatie termica se reduce doar consumul de curent. |
#6444
Posted 08 December 2014 - 03:56
ecou, on 07 decembrie 2014 - 11:03, said:
Eu as lasa-o asa. Risti ca temoeraturile sa fie mai mari decat cele luate in calcul de programul masinii si sa iasa alte porcarii La mine in bucătărie sint 7 'C acum. Săptămâna viitoare 2 și cine știe , luna ce vine -2. Dacă încape o căptușeală chiar îi pun. Uite aici stau eu ! La revedere ! Edited by mcjohn, 08 December 2014 - 03:57. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users