![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Nov 11 2023 20:04, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
53

#37
Posted 18 November 2007 - 11:58

1.lapte 400 ml
faina de secara 650 g (in carte scrie 750, dupa mai multe painici am invatzat care e mersu treburilor si am scazut cantitatea la 650) unt 30 g sare 1 linguritza rasa zahar juma de linguritza drojdie uscata de la dr otker 2 pliculetze de 7 g (mai pun uneori, susan sau mac cat vreau eu) le pun in ordinea care ti-am dat-o mai sus, si la program 5 (cel rapid de 1 ora jumate). painea de secara si faina integrala nu creste ca cea normala, deci o sa fie la jumatatea recipientului ca si inaltime. 2. 440ml apa 2 1/2lingura unt 2 1/2lingurita sare 2 1/2lingura lapte praf 2 1/2lingura zahar 3/4cup tarate de grau 525gr faina 1 1/4 lingurita drojdie uscata pROgram: BAZA Grad de rumenire:MEDIU 3.PAINE DE SECARA apa:1 1/8cani unt(margarina):2 1/2linguri faina alba:2 1/2cesti faina secara:1 cana 4.PAINE CU CARTOFI 300ml apa sau lapte 2 linguri margarina 1 ou 90gr cartofi fierti si zdrobiti 1 lingurita sare 1 lingura zahar 540gr faina 1 pachetel drojtie uscata Preparare program: NORMAL 5.PAINE CU CEAPA 250ml apa 1 lingura unt sau margarina 1 lingurita sare 2 linguri zahar 1 ceapa mare taiata cubulete 540gr faina 3/4 pachetel drojdie uscata Mod de preparare program: NORMAL Se poate ca ceapa sa o calesti in putin ulei, apoi se pune la racit si zvantat pe un servet si se adauga mai departe ingredientelor. 6. PAINEA TARANULUI 750gr faina 4 liguritze zahar 2 linguritze sare 1-1/2 linguritze drojdie uscata 500ml apa Program: DARK PAINE CI NUCI SI STAFIDE Apa : 1 1/8 cani Unt(margarina) : 2 linguri Faina alba : 3 cani Lapte praf : 1 1/2 lingurite Zahar : 2lingurite Sare : 1 1/2lingurite Scortisoara : 1 1/2 lingurite Drojdie : 2 1/2lingurite Stafide : 1/2 cana Nuci : 1/2 cana Adaugati stafidele la primul set de semnale sonore. Programul la STANDARD sau FRENCH PAINE CU IERBURI Apa : 1 1/8 cani Ulei de masline : 1 1/2 cani Faina alba : 3 cani Lapte praf : 2 linguri Zahar : 2 linguri Sare : 1 1/2 lingurite Tarhon : 1 1/2 lingurite Basilic : 1 1/2 lingurite Oregano : 1 1/2 lingurite Drojdie : 2 1/2 lingurite Program la pozitia STANDARD Aceste retete sunt pentru o masina de facut paine cu capacitatea cuvei de 750- 900 gr. Pentru o masina de capacitate de pana la 1000 gr. Urmatoarele retete ; PAINE CU FULGI DIN TARATE SI OVAZ Drojdie uscata : 1 lingurita Faina alba tip 550 : 360gr. Fulgi din tarate de ovaz :110 gr. Zahar: 1 1/2 lingurite Sare: 1/2 lngurita Unt(margarina): 2 lingurite Lapte : 390 gr. Program : VOLLKORN BRAUNUNG :P(WITTEL) PAINE CU TARATE Drojdie uscata: 1 lingurita Faina alba tip 550 : 450 gr. Tarate de grau : 1/2 cup. Zahar : 2 lingurite Lapte praf : 2 lingurite Sare Unt(margarina) : 2 lingurite Apa : 380 ml. program paine alba normala ingredientele se adauga in ordinea in care le am scris 300 ml apa 4 linguri ulei masline presat la rece 1 lingurita mica zahar (cea a aparatului de paine) 2,5 lingurite mici sare 800 g faina ungureasca 1 pachet drojdie uscata dr oetker COZONAC - program paine cu fructe ingredientele se adauga in ordinea in care le am scris 200ml lapte 2 oua intregi 2 galbenusuri 1 lg cacao jumate lingurita sare 100 g unt topit 4 linguri zahar, lingura de supa 1 sticluta vanilie dr oetker 600 g faina ungureasca 1 pachet drojdie uscata dr oetker la semnalul sonor al masinii de paine se adauga daca vrei nuci sau rahat insa numai 120 g!!! evident cacao pui daca vrei Retetele nu sunt testate de mine, sunt luate de pe alt forum de gospodine Daca mai vreti mai caut prin arhiva. Credit: Freia, miria, nella, Ad72. Edited by bobocul, 18 November 2007 - 12:00. |
#38
Posted 07 December 2007 - 08:18

Am de un an ALASKA din Metro. Buna, tare. Fac paine din faina integrala + faina alba normala. Creste mai putin dar are un gust minunat. Ingrediente: 400 ml lapte, 50 g unt, 350g+350g faina, seminte floarea soarelui 50g, susan 2 linguri (sau seminte de in pentru consum), 1 lingurita sare, 1 si 1/2 lingurita zahar, 10 g (4 lingurite) drojdie uscata. Avantaje: painea este naturala (exceptie faina alba, unt), este satioasa - mananc numai 1 felie la masa. Cateodata folosesc grau integral macinat la rasnita electrica in loc de faina integrala - are un gust de te invie. Se mai pot pune in diferite cantitati: faina de secara, faina de orez, faina Vita dar amestecata cu Grania ca sa creasca. Masina de paine poate fi programata sa te trezeasca dimineata cu paine proaspata. Dezavantaje: consum curent (cam 800 de watti pentru o paine) si costul ingredientelor. Dar castigi sanatate. Recomand numai masinile de facut paine cu 2 palete pentru amestecare. Pot face paini de pana la 1,25 Kg. Vreau sa-mi cumpar si eu zilele acestea o astfel de masina, Alaska, este oferta in Metro, tipul BM 2600. Seamana cu ce ai tu? Am inteles ca sunt bune, am si prajitor de paine aceeasi marca si nu am avut probleme. Spune-mi te rog daca are si carte de retete, daca ai facut sau se poate face cozonac cu ea, cum este forma painii (patrata, dreptunghiulara), ce capacitate are, ce crezi ca ma mai poate ajuta. Multumesc anticipat, astept cu nerabdare, azi sau maine vreau sa ma duc sa o si iau :P |
#39
Posted 11 December 2007 - 14:05

Dupa ce am asteptat opinii ale posesorilor de masini de facut paine Alaska, am achizitionat si eu de cateva zile modelul BM2000 de care sunt foarte incantata, pana acum. Am facut 2 tipuri de paine, alba si integrala, urmand sa mai incerc si alte retete, inclusiv cozonac. As vrea sa stiu daca ati incercati sa folositi si drojdie proaspata, nu doar granulata, care sunt riscurile? Se intampla ceva cu masina sau risc doar sa nu creasca painea?
|
#40
Posted 12 December 2007 - 16:47

la ce ar trebui sa ma uit cand cumpar o masina pt paine?
timp de coacere, reglare "grad de rumenire", posibilitate de regla cantitatea faina, de a face mai multe tipuri de coca? care functii sunt cele mai necesare in utilizarea de zi cu zi, ca sa stiu ce sa caut; am vazut un Clatronic BBA 2605 la 175 RON; dar acum nu imi dau seama daca ar mai fi necesare alte optiuni in afara de ce le pe care le are; multumesc |
#41
Posted 15 December 2007 - 02:32

Dupa ce am asteptat opinii ale posesorilor de masini de facut paine Alaska, am achizitionat si eu de cateva zile modelul BM2000 de care sunt foarte incantata, pana acum. Am facut 2 tipuri de paine, alba si integrala, urmand sa mai incerc si alte retete, inclusiv cozonac. As vrea sa stiu daca ati incercati sa folositi si drojdie proaspata, nu doar granulata, care sunt riscurile? Se intampla ceva cu masina sau risc doar sa nu creasca painea? Edited by golanski, 15 December 2007 - 02:33. |
#42
Posted 15 December 2007 - 10:57

Nu 2-3 ore, a exagerat. Dar se întărește mult mai repede decît aia cumpărată, habar n-am de ce.
De obicei bag jumate în congelator, și cînd se termină cealaltă o scot și o las cîteva ore să se decongeleze. |
#43
Posted 15 December 2007 - 20:27

Nu 2-3 ore, a exagerat. Dar se întărește mult mai repede decît aia cumpărată, habar n-am de ce. De obicei bag jumate în congelator, și cînd se termină cealaltă o scot și o las cîteva ore să se decongeleze. Painea mea ramane moale si pufoasa zile intregi. Chiar am facut proba cu cateva resturi din ultima vreme si am lasat cate o felie in pungi sepaate sa vad ce se intampla. dupa doua saptamani, inca era comestibila si nu prinsese mucegai ca franzelele din comertul mai mult sau mai putin socialist de astazi. |
#44
Posted 16 December 2007 - 19:15

Radu are dreptate.Nu e asa "sensibila"ca stifturile din comert.Si in plus e si foarte satioasa:te saturi cu o(hai doua)felie.Am si eu o masina cu care fac(in ultimul timp tot mai des)paine,asa ca o sa pun cateva poze,ca sa va dati seama si de marimea ei (in comparatie cu o punga de faina).Poza nr.3 prezinta sectiunea A-A(pt.inginerii care vor sa faca paine!).Mai pun si 2 poze cu "autoarea".
Tuturor celor care aveti,sau va veti cumpara masina,va doresc"pofta buna"! Attached Files |
#45
Posted 31 December 2007 - 22:59

Salut forumul. Am cumparat acum 2 luni o masina de facut paine Moulinex de care sunt foarte multumit. Practic nu am mai cumparat paine de atunci. Dar am tot cautat tot felul de incrediente speciale (faina intermediara, seminte etc) si nu am gasit la nici un supermarket. Deschid acest topic pentru cei care sunt ca mine si vor sa invete de la cei cu mai multa experienta in domeniu. Deci va rog doamnelor si domnilor, sa ne dati cateva sfaturi. Radu, ce masina ai? Am cumparat recent pentru socrii un Moulinex OW200030 dar nu rumeneste. Painea ramane alba deasupra, totalmente inestetica. Foarte gustoasa, pufoasa, pacat ca nu are crusta ... :( am incercat toate variantele de crusta, am incercat si cu extra timp de coacere... in zadar singura varianta e sa luam aluatul sa-l coacem in cuptor Moro, observ ca painea ta chiar are coloare :) nu e pictata, nu? Ce aparat ai si de unde este achizitionat? Edited by oncilica, 31 December 2007 - 23:04. |
#46
Posted 31 December 2007 - 23:10

mestecaniti aluatu' la masina si apoi la cuptor cu iel de vrei o paine zdravana. masinu' ala face caramizi, nu paine...
|
|
#47
Posted 01 January 2008 - 10:22

Radu, ce masina ai? Am cumparat recent pentru socrii un Moulinex OW200030 dar nu rumeneste. Pai ce sa fie...un Moulinex tot OW200030 bla bla si rumeneste dar numai pe programul 3 de rumenire In rest, asa este, iese ca painea frantuzeasca mai albicioasa. Eu Folosesc programul 1 si 3 cel mai des. Dar am facut si paine taraneasca si intermediara. Am facut si cozonac (nu prea sunt multumit la cantitatea de 1000gr) cu 750gr iese bine. Iese rumena dar fara coaja "batuta" De obicei o programez de cu seara si dimineata ma trezesc in miros de paine calda. Asa ca la pranz este numai buna. De multe ori ramane in masina si o mai tine calda inca 1h Ca aspect...asa este, arata ca o caramida paralelipipedica. Daca o pun in cuptor pot sa fac ce forma doresc, dar "lenea-i mare doamna" Iportant este ca ma simt mai bine de cand folosec masina. Chiar asa...daca un novice ca mine in materie de brutarie patiserie face cu un "gunoi" de masinuta paine asa buna, de ce nu or fi toate asa in comertul de toate zilele, ca doar au tehnologie ? Edited by RADU_, 01 January 2008 - 10:31. |
#48
Posted 01 January 2008 - 15:04

Moro, observ ca painea ta chiar are coloare :) nu e pictata, nu? Ce aparat ai si de unde este achizitionat? Edited by moro, 01 January 2008 - 15:05. |
#49
Posted 03 January 2008 - 01:16

tocmai am cumparat si eu un aparat de facut paine moulinex si am facut prima paine cu el. sunt incantat de rezultat. pun poze sa vedeti si voi. la cele cu painea taiata se observa ca n-am avut rabdare sa o las sa se raceasca cum trebuie inainte de a o taia. :)
Attached Files |
#50
Posted 03 January 2008 - 15:41

tocmai am cumparat si eu un aparat de facut paine moulinex si am facut prima paine cu el. sunt incantat de rezultat. pun poze sa vedeti si voi. la cele cu painea taiata se observa ca n-am avut rabdare sa o las sa se raceasca cum trebuie inainte de a o taia. :) Pofta buna! |
#51
Posted 03 January 2008 - 18:47

tocmai am cumparat si eu un aparat de facut paine moulinex si am facut prima paine cu el. sunt incantat de rezultat. pun poze sa vedeti si voi. la cele cu painea taiata se observa ca n-am avut rabdare sa o las sa se raceasca cum trebuie inainte de a o taia. :) ce aparat ti-ai luat si cum de ti-a iesit asa colorata? ( am si eu un fix cu culorile astea ;) ) Dar pentru mine mancarea trebuie sa fie si estetica cand o pun pe masa |
|
#53
Posted 03 January 2008 - 21:37

Super !
nu l-am vazut in magazine dar o sa-l caut. Mersi mult si pofta mare B) |
#54
Posted 04 January 2008 - 10:09

e luat de la selgros. dar e scumputz fiindca are un finisaj cu inox. cred ca modelele de moulinex care fac paine de pana la 1,5kg sunt la fel de bune si mai ieftine. in plus daca ai o familie mare ai avantajul ca poti sa faci painea mai mare.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users