Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12955 replies to this topic

#37
bobocul

bobocul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,392
  • Înscris: 16.09.2003
1.lapte 400 ml
faina de secara 650 g (in carte scrie 750, dupa mai multe painici am invatzat care e mersu treburilor si am scazut cantitatea la 650)
unt 30 g
sare 1 linguritza rasa
zahar juma de linguritza
drojdie uscata de la dr otker 2 pliculetze de 7 g
(mai pun uneori, susan sau mac cat vreau eu)
le pun in ordinea care ti-am dat-o mai sus, si la program 5 (cel rapid de 1 ora jumate).
painea de secara si faina integrala nu creste ca cea normala, deci o sa fie la jumatatea recipientului ca si inaltime.

2. 440ml apa
2 1/2lingura unt
2 1/2lingurita sare
2 1/2lingura lapte praf
2 1/2lingura zahar
3/4cup tarate de grau
525gr faina
1 1/4 lingurita drojdie uscata
pROgram: BAZA
Grad de rumenire:MEDIU

3.PAINE DE SECARA
apa:1 1/8cani
unt(margarina):2 1/2linguri
faina alba:2 1/2cesti
faina secara:1 cana

4.PAINE CU CARTOFI
300ml apa sau lapte
2 linguri margarina
1 ou
90gr cartofi fierti si zdrobiti
1 lingurita sare
1 lingura zahar
540gr faina
1 pachetel drojtie uscata
Preparare program: NORMAL

5.PAINE CU CEAPA
250ml apa
1 lingura unt sau margarina
1 lingurita sare
2 linguri zahar
1 ceapa mare taiata cubulete
540gr faina
3/4 pachetel drojdie uscata
Mod de preparare program: NORMAL
Se poate ca ceapa sa o calesti in putin ulei, apoi se pune la racit si zvantat pe un servet si se adauga mai departe ingredientelor.

6. PAINEA TARANULUI
750gr faina
4 liguritze zahar
2 linguritze sare
1-1/2 linguritze drojdie uscata
500ml apa
Program: DARK

PAINE CI NUCI SI STAFIDE
Apa : 1 1/8 cani
Unt(margarina) : 2 linguri
Faina alba : 3 cani
Lapte praf : 1 1/2 lingurite
Zahar : 2lingurite
Sare : 1 1/2lingurite
Scortisoara : 1 1/2 lingurite
Drojdie : 2 1/2lingurite
Stafide : 1/2 cana
Nuci : 1/2 cana
Adaugati stafidele la primul set de semnale sonore.
Programul la STANDARD sau FRENCH


PAINE CU IERBURI
Apa : 1 1/8 cani
Ulei de masline : 1 1/2 cani
Faina alba : 3 cani
Lapte praf : 2 linguri
Zahar : 2 linguri
Sare : 1 1/2 lingurite
Tarhon : 1 1/2 lingurite
Basilic : 1 1/2 lingurite
Oregano : 1 1/2 lingurite
Drojdie : 2 1/2 lingurite
Program la pozitia STANDARD
Aceste retete sunt pentru o masina de facut paine cu capacitatea
cuvei de 750- 900 gr.

Pentru o masina de capacitate de pana la 1000 gr. Urmatoarele retete ;

PAINE CU FULGI DIN TARATE SI OVAZ
Drojdie uscata : 1 lingurita
Faina alba tip 550 : 360gr.
Fulgi din tarate de ovaz :110 gr.
Zahar: 1 1/2 lingurite
Sare: 1/2 lngurita
Unt(margarina): 2 lingurite
Lapte : 390 gr.
Program : VOLLKORN
BRAUNUNG :P(WITTEL)

PAINE CU TARATE
Drojdie uscata: 1 lingurita
Faina alba tip 550 : 450 gr.
Tarate de grau : 1/2 cup.
Zahar : 2 lingurite
Lapte praf : 2 lingurite
Sare
Unt(margarina) : 2 lingurite
Apa : 380 ml.

program paine alba normala
ingredientele se adauga in ordinea in care le am scris
300 ml apa
4 linguri ulei masline presat la rece
1 lingurita mica zahar (cea a aparatului de paine)
2,5 lingurite mici sare
800 g faina ungureasca
1 pachet drojdie uscata dr oetker


COZONAC - program paine cu fructe
ingredientele se adauga in ordinea in care le am scris

200ml lapte
2 oua intregi
2 galbenusuri
1 lg cacao
jumate lingurita sare
100 g unt topit
4 linguri zahar, lingura de supa
1 sticluta vanilie dr oetker
600 g faina ungureasca
1 pachet drojdie uscata dr oetker
la semnalul sonor al masinii de paine se adauga daca vrei nuci sau rahat insa numai 120 g!!!
evident cacao pui daca vrei

Retetele nu sunt testate de mine, sunt luate de pe alt forum de gospodine
Daca mai vreti mai caut prin arhiva.
Credit: Freia, miria, nella, Ad72.

Edited by bobocul, 18 November 2007 - 12:00.


#38
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,515
  • Înscris: 14.03.2006

View Postgvincentiu, on Nov 15 2007, 20:39, said:

Am de un an ALASKA din Metro. Buna, tare. Fac paine din faina integrala + faina alba normala. Creste mai putin dar are un gust minunat. Ingrediente: 400 ml lapte, 50 g unt, 350g+350g faina, seminte floarea soarelui 50g, susan 2 linguri (sau seminte de in pentru consum), 1 lingurita sare, 1 si 1/2 lingurita zahar, 10 g (4 lingurite) drojdie uscata.
Avantaje: painea este naturala (exceptie faina alba, unt), este satioasa - mananc numai 1 felie la masa. Cateodata folosesc grau integral macinat la rasnita electrica in loc de faina integrala - are un gust de te invie. Se mai pot pune in diferite cantitati: faina de secara, faina de orez, faina Vita dar amestecata cu Grania ca sa creasca. Masina de paine poate fi programata sa te trezeasca dimineata cu paine proaspata.
Dezavantaje: consum curent (cam 800 de watti pentru o paine) si costul ingredientelor. Dar castigi sanatate.

Recomand numai masinile de facut paine cu 2 palete pentru amestecare. Pot face paini de pana la 1,25 Kg.





Vreau sa-mi cumpar si eu zilele acestea o astfel de masina, Alaska, este oferta in Metro, tipul BM 2600. Seamana cu ce ai tu? Am inteles ca sunt bune, am si prajitor de paine aceeasi marca si nu am avut probleme. Spune-mi te rog daca are si carte de retete, daca ai facut sau se poate face cozonac cu ea, cum este forma painii (patrata, dreptunghiulara), ce capacitate are, ce crezi ca ma mai poate ajuta. Multumesc anticipat, astept cu nerabdare, azi sau maine vreau sa ma duc sa o si iau :P

#39
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,515
  • Înscris: 14.03.2006
Dupa ce am asteptat opinii ale posesorilor de masini de facut paine Alaska, am achizitionat si eu de cateva zile modelul BM2000 de care sunt foarte incantata, pana acum. Am facut 2 tipuri de paine, alba si integrala, urmand sa mai incerc si alte retete, inclusiv cozonac. As vrea sa stiu daca ati incercati sa folositi si drojdie proaspata, nu doar granulata, care sunt riscurile? Se intampla ceva cu masina sau risc doar sa nu creasca painea?

#40
data

data

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,114
  • Înscris: 11.06.2004
la ce ar trebui sa ma uit cand cumpar o masina pt paine?

timp de coacere, reglare "grad de rumenire", posibilitate de regla cantitatea faina, de a face mai multe tipuri de coca?

care functii sunt cele mai necesare in utilizarea de zi cu zi, ca sa stiu ce sa caut; am vazut un Clatronic BBA 2605 la 175 RON; dar acum nu imi dau seama daca ar mai fi necesare alte optiuni in afara de ce le pe care le are;

multumesc

#41
golanski

golanski

    Dresez bizoni

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,322
  • Înscris: 23.11.2006

View Postkerkyra, on Dec 11 2007, 14:05, said:

Dupa ce am asteptat opinii ale posesorilor de masini de facut paine Alaska, am achizitionat si eu de cateva zile modelul BM2000 de care sunt foarte incantata, pana acum. Am facut 2 tipuri de paine, alba si integrala, urmand sa mai incerc si alte retete, inclusiv cozonac. As vrea sa stiu daca ati incercati sa folositi si drojdie proaspata, nu doar granulata, care sunt riscurile? Se intampla ceva cu masina sau risc doar sa nu creasca painea?
Este gustoasa painea ? Sincer ! Vreau si eu una dar nu prea am incredere...mi-a zis cineva ca painea dupa 2-3 ore devine tare de spargi capete cu ea !

Edited by golanski, 15 December 2007 - 02:33.


#42
Strict

Strict

    Custom member title

  • Grup: Members
  • Posts: 5,226
  • Înscris: 07.08.2006
Nu 2-3 ore, a exagerat.  Dar se întărește mult mai repede decît aia cumpărată, habar n-am de ce.

De obicei bag jumate în congelator, și cînd se termină cealaltă o scot și o las cîteva ore să se decongeleze.

#43
RADU_

RADU_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 15.08.2006

View PostStrict, on Dec 15 2007, 10:57, said:

Nu 2-3 ore, a exagerat.  Dar se întărește mult mai repede decît aia cumpărată, habar n-am de ce.

De obicei bag jumate în congelator, și cînd se termină cealaltă o scot și o las cîteva ore să se decongeleze.
Cum ca se intareste la voi?
Painea mea ramane moale si pufoasa zile intregi. Chiar am facut proba cu cateva resturi din ultima vreme si am lasat cate o felie in pungi sepaate sa vad ce se intampla. dupa doua saptamani, inca era comestibila si nu prinsese mucegai ca franzelele din comertul mai mult sau mai putin socialist de astazi.

#44
moro

moro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 302
  • Înscris: 17.11.2005
Radu are dreptate.Nu e asa "sensibila"ca stifturile din comert.Si in plus e si foarte satioasa:te saturi cu o(hai doua)felie.Am si eu o masina cu care fac(in ultimul timp tot mai des)paine,asa ca o sa pun cateva poze,ca sa va dati seama si de marimea ei (in comparatie cu o punga de faina).Poza nr.3 prezinta sectiunea A-A(pt.inginerii care vor sa faca paine!).Mai pun si 2 poze cu "autoarea".
              Tuturor celor care aveti,sau va veti cumpara masina,va doresc"pofta buna"!

Attached Files



#45
oncilica

oncilica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 31.12.2007

View PostRADU_, on Oct 21 2007, 08:54, said:

Salut forumul.
Am cumparat acum 2 luni o masina de facut paine Moulinex de care sunt foarte multumit. Practic nu am mai cumparat paine de atunci.
Dar am tot cautat tot felul de incrediente speciale (faina intermediara, seminte etc)  si nu am gasit la nici un supermarket.

Deschid acest topic pentru cei care sunt ca mine si vor sa invete de la cei cu mai multa experienta in domeniu.
Deci va rog doamnelor si domnilor,  sa ne dati cateva sfaturi.

Radu, ce masina ai? Am cumparat recent pentru socrii un Moulinex OW200030 dar nu rumeneste. Painea ramane alba deasupra, totalmente inestetica.
Foarte gustoasa, pufoasa, pacat ca nu are crusta ... :(
am incercat toate variantele de crusta, am incercat si cu extra timp de coacere... in zadar

singura varianta e sa luam aluatul sa-l coacem in cuptor

Moro, observ ca painea ta chiar are coloare :)  nu e pictata, nu? Ce aparat ai si de unde este achizitionat?

Edited by oncilica, 31 December 2007 - 23:04.


#46
joannes

joannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,035
  • Înscris: 15.01.2005
mestecaniti aluatu' la masina si apoi la cuptor cu iel de vrei o paine zdravana. masinu' ala face caramizi, nu paine...

#47
RADU_

RADU_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 15.08.2006

View Postoncilica, on Dec 31 2007, 22:59, said:

Radu, ce masina ai? Am cumparat recent pentru socrii un Moulinex OW200030 dar nu rumeneste.


Pai ce sa fie...un Moulinex tot OW200030 bla bla si rumeneste dar numai pe programul 3 de rumenire
In rest, asa este, iese ca painea frantuzeasca mai albicioasa. Eu Folosesc programul 1 si 3 cel mai des. Dar am facut si paine taraneasca si intermediara. Am facut si cozonac (nu prea sunt multumit la cantitatea de 1000gr) cu 750gr iese bine.
Iese rumena dar fara coaja "batuta"
De obicei o programez de cu seara si dimineata ma trezesc in miros de paine calda. Asa ca la pranz este numai buna. De multe ori ramane in masina si o mai tine calda inca 1h
Ca aspect...asa este, arata ca o caramida paralelipipedica. Daca o pun in cuptor pot sa fac ce forma doresc, dar "lenea-i mare doamna"
Iportant este ca ma simt mai bine  de cand folosec masina.
Chiar asa...daca un novice ca mine in materie de brutarie patiserie face cu un "gunoi" de masinuta paine asa buna, de ce nu or fi toate asa in comertul de toate zilele, ca doar au tehnologie ?

Edited by RADU_, 01 January 2008 - 10:31.


#48
moro

moro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 302
  • Înscris: 17.11.2005

View Postoncilica, on Dec 31 2007, 22:59, said:

Moro, observ ca painea ta chiar are coloare :)  nu e pictata, nu? Ce aparat ai si de unde este achizitionat?
De 'pictat' se ocupa masina(pe progr.3 ca sa fie dark),io numa o manc.Aparatul se 'intituleaza' Morphy Richard,e facut la engleji,si l-am primit 'ca cadou',asa ca nu stiu unde il poti gasi(oricum trebuie sa gasesti in comert aparate si mai bune decat asta,sigur o sa-ti recomande cineva).

Edited by moro, 01 January 2008 - 15:05.


#49
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002
tocmai am cumparat si eu un aparat de facut paine moulinex si am facut prima paine cu el. sunt incantat de rezultat. pun poze sa vedeti si voi. la cele cu painea taiata se observa ca n-am avut rabdare sa o las sa se raceasca cum trebuie inainte de a o taia. :)

Attached Files



#50
moro

moro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 302
  • Înscris: 17.11.2005

View PostFane, on Jan 3 2008, 01:16, said:

tocmai am cumparat si eu un aparat de facut paine moulinex si am facut prima paine cu el. sunt incantat de rezultat. pun poze sa vedeti si voi. la cele cu painea taiata se observa ca n-am avut rabdare sa o las sa se raceasca cum trebuie inainte de a o taia. :)
  Pita ta arata super!Explica-i si lui oncilica cum de o rumenesti asa fain(si tot cu un Moulinex)ca lui nu-i prea iasa.Si ca s-o tai fara probleme si cand e calda,ia-ti un cutit pt.paine(dela cu zimti),sau uda lama cutitului inainte.
   Pofta buna!

#51
oncilica

oncilica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 31.12.2007

View PostFane, on Jan 3 2008, 01:16, said:

tocmai am cumparat si eu un aparat de facut paine moulinex si am facut prima paine cu el. sunt incantat de rezultat. pun poze sa vedeti si voi. la cele cu painea taiata se observa ca n-am avut rabdare sa o las sa se raceasca cum trebuie inainte de a o taia. :)
Fane !! arata fantastic
ce aparat ti-ai luat si cum de ti-a iesit asa colorata? ( am si eu un fix cu culorile astea  ;) ) Dar pentru mine mancarea trebuie sa fie si estetica cand o pun pe masa

#52
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002
aparatul este asta. si am folosit programul 1 si gradul de rumenire 3. reteta e cea din manualul aparatului.

#53
oncilica

oncilica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 31.12.2007
Super !
nu l-am vazut in magazine dar o sa-l caut. Mersi mult
si pofta mare  B)

#54
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002
e luat de la selgros. dar e scumputz fiindca are un finisaj cu inox. cred ca modelele de moulinex care fac paine de pana la 1,5kg sunt la fel de bune si mai ieftine. in plus daca ai o familie mare ai avantajul ca poti sa faci painea mai mare.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate