Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 26 2024 15:44, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#20
Posted 28 October 2007 - 17:02
depinde de unde si de care cumperi intre 200 si 600 ron. Dar mai ieftin direct pe net la magazinele virtuale. Da o cautare cu ilustrul google in RO si ai sa te sperii cate oferte sunt.
Succes |
#21
Posted 05 November 2007 - 10:39
Strict, on Oct 21 2007, 10:17, said: Scrie în instrucțiuni că tre' să aibă conținut mare de gluten, sau cam așa ceva; făina de la moară n-are. Merge și cu aia, dar nu crește așa mult, iese mai plată. Fă-ți un calcul și pentru costuri. Făină + drojdie + 1 kwh x 3 ore pentru o pîine de 1.25 kg. Ieși mai ieftin dacă o cumperi gata făcută. Cum spunea si Radu, nu consuma nici in sarcina maxima 1 kwh, iar sarcina maxima nu reprezinta mai mult de 30% din intervalul de timp. Nu consuma mai mult de 0,5-0,6 kw pentru o paine. Dincolo de costuri, sa nu uitam ca painea este un aliment de baza. Cu cat o prepari mai natural si elimini din conservanti si aditivi de aroma & shit, cu atat vei manca mai sanatos. Iar asta e priceless. B) Faina integrala se gaseste la Plafar, in Brasov eu am gasit in piata Tractorul la magazinul de produse naturiste. Dar e cam scumpa, 4-5 RON / kg. Folosesc de obicei faina 550 de la supermarket Plus: 1,2 RON/kg. |
#22
Posted 05 November 2007 - 16:01
@yoda
Multumesc de pont. Chiar astazi am sa merg sa vad daca au. Am vorbit cu cineva de la VelPitar cel (mai prost) brutar si au spus ca si ei ar vinde faina la sediu, dar se vinde vrac. |
#23
Posted 06 November 2007 - 11:01
RADU_, on Nov 5 2007, 16:01, said: @yoda Multumesc de pont. Chiar astazi am sa merg sa vad daca au. Am vorbit cu cineva de la VelPitar cel (mai prost) brutar si au spus ca si ei ar vinde faina la sediu, dar se vinde vrac. Ideea este sa evitam faina din brutarii, care presupun ca este deja aditivata. Daca as gasi o moara de tara, sa faca faina integrala, ar fi ok. Am vazut o astfel de moara undeva pe langa Sinca Veche - din 1873, se pare ca e cea mai veche moara din Transilvania - dar din pacate nu era functionala. DSC00088.jpg 115.37K 1111 downloads |
#24
Posted 06 November 2007 - 11:26
sunt mori care inca macina in satele de pe langa bucuresti, intrebati un taran si va spune unde se afla cea mai apropiata moara. eu i-au din pianu , langa sebes, sau faurei, braila. sunt multe mori...
|
#25
Posted 06 November 2007 - 13:07
Eu am luat o mașină dinasta, Alaska, de la Metro. La vremea aia o fost vreun milion, dacă mai țin bine minte și acum se găsește pe la prețul ăsta. La 6 milioane deja îți iei - la propriu - o mașină de pâine (adică mașina, și pâine cât sa o umpli). :D
|
#26
Posted 06 November 2007 - 22:10
Sper ca nu supar pe nimeni daca va arat primul cozonac facut in viata mea cu masinuta minunata.
Desi nu cred ca am o contributie majora in procesul respectiv. Eu numai am introdus incredientele asa cum scrie la instructiunile de folosinta Iata si rezultatul. Un cozonac cu stafide frumusel de 750gr (cantarit) Attached Files |
#27
Posted 06 November 2007 - 22:18
am si eu o masina din asta, nu stiu exact ce firma este, dar a costat vreo $45. sunt deja la a 2-a. pe un sac de faina de 12.5Kg platesc sub $5! in general fac paine cam la fiecare 2..3 zile si un sac din asta ma tine vreo 2 luni. mai trebuie drojdie si ceva ingrediente (sare, ulei) ieftine. in masina nu fac decat coca, pentru ca nu-mi place cum o coace si cum iese. coca o pun in tava si apoi o bag la cuptor timp de 45 min la 475C.
iese o paine super! si asa am scapat de painea la punga din supermarket care nu e buna dacat de dat la rate... |
#28
Posted 06 November 2007 - 23:59
475 grade Celsius? Esti sigura? Ca in 45 de minute mai ramane eventual niste cenusa din ea...
|
|
#29
Posted 07 November 2007 - 13:31
RADU_, on Nov 6 2007, 22:10, said: Sper ca nu supar pe nimeni daca va arat primul cozonac facut in viata mea cu masinuta minunata. Desi nu cred ca am o contributie majora in procesul respectiv. Eu numai am introdus incredientele asa cum scrie la instructiunile de folosinta Iata si rezultatul. Un cozonac cu stafide frumusel de 750gr (cantarit) Poti sa postezi te rog reteta din cartea Moulinex? Eu am Clatronic, si nu am reteta de cozonac... :huh: |
#30
Posted 07 November 2007 - 22:51
Yoda, on Nov 7 2007, 13:31, said: Poti sa postezi te rog reteta din cartea Moulinex? Eu am Clatronic, si nu am reteta de cozonac... :huh: Uite reteta: KUGELHOPF 500g 750g 1000g Oua 2 2 3 Unt 100g 130g 175g (se taie cubulete ATENTIE!! NU SE TOPESTE) Lapte lichid 60ml 80ml 105ml (scos din frigider la temp camerei) Sare 1lg 1lg 1,5lg (lg=masurica mica venita cu masina) Zahar 3,5LG 4LG 6LG (LG= masurica mare venita cu masina) Faina 270g 345g 460g (am folosit Dobrogea 000) Drojdie 1,5lg 2lg 3lg Stafide 80g 100g 130g (se umezesc inainte cu ceva alcool ex. rom se introduc - atunci cand cere masina ) Mai spune la carte ca la sfarsitul dospirii inainte de coacere sa se presare ceva alune, migdale, etc pisate dar nu am avut. Programul 6 (3h18min) sau 7 (2h42min) Am foosit prog 6 Succes. Edited by RADU_, 07 November 2007 - 22:53. |
#31
Posted 07 November 2007 - 23:04
475 de grade Fahrenheit înseamnă 246 de grade Celsius. Ceva mai credibil, dacă nu cumva am greșit transformarea.
|
#32
Posted 07 November 2007 - 23:10
Breeee, da e chiar tare masinuta asta. Sotia a spus ca nu vrea asa ceva. Sa vad cu ce ma fac luna asta poate vine Mosul anticipat. Dau 12 mii pe o paine care uneori n-are niciun gust.
|
#33
Posted 08 November 2007 - 15:06
|
#34
Posted 09 November 2007 - 08:59
RADU_, on Nov 7 2007, 22:55, said: Multumesc, mai am inva nitel din el. Uite reteta: KUGELHOPF 500g 750g 1000g Oua 2 2 3 Unt 100g 130g 175g (se taie cubulete ATENTIE!! NU SE TOPESTE) Lapte lichid 60ml 80ml 105ml (scos din frigider la temp camerei) Sare 1lg 1lg 1,5lg (lg=masurica mica venita cu masina) Zahar 3,5LG 4LG 6LG (LG= masurica mare venita cu masina) Faina 270g 345g 460g (am folosit Dobrogea 000) Drojdie 1,5lg 2lg 3lg Stafide 80g 100g 130g (se umezesc inainte cu ceva alcool ex. rom se introduc - atunci cand cere masina ) Mai spune la carte ca la sfarsitul dospirii inainte de coacere sa se presare ceva alune, migdale, etc pisate dar nu am avut. Prog 6 (3h18min) sau 7 (2h45min) Succes. Multumesc, Radu. Cred ca am sa-l incerc chiar in weekendul asta. Intre timp am dat peste o reteta interesanta de cozonac cu miere pe care l-am incercat si nu a iesit rau deloc: Lapte: 250 ml Miere: 5 LG Sare: 1/2 lg Zahar vanilat: 2 pliculete Unt: 150 gr Drojdie: 20 gr Esenta de rom: 1 fiola mica. Faina: 500 gr Avantajul e ca nu necesita ou, iar zaharul se rezuma doar la cel vanilat. Macar teoretic, vine in sprijinul gospodarilor cu burtica. :thumbup: Edited by Yoda, 09 November 2007 - 09:00. |
#35
Posted 15 November 2007 - 16:49
S-a deschis Auchan la Cluj si cu un drum au oferta fix la o masina de facut paine- Elta cam la un milion 600 miii. Stie cineva ceva de ea? E buna?
Codruta |
#36
Posted 15 November 2007 - 20:39
Am de un an ALASKA din Metro. Buna, tare. Fac paine din faina integrala + faina alba normala. Creste mai putin dar are un gust minunat. Ingrediente: 400 ml lapte, 50 g unt, 350g+350g faina, seminte floarea soarelui 50g, susan 2 linguri (sau seminte de in pentru consum), 1 lingurita sare, 1 si 1/2 lingurita zahar, 10 g (4 lingurite) drojdie uscata.
Avantaje: painea este naturala (exceptie faina alba, unt), este satioasa - mananc numai 1 felie la masa. Cateodata folosesc grau integral macinat la rasnita electrica in loc de faina integrala - are un gust de te invie. Se mai pot pune in diferite cantitati: faina de secara, faina de orez, faina Vita dar amestecata cu Grania ca sa creasca. Masina de paine poate fi programata sa te trezeasca dimineata cu paine proaspata. Dezavantaje: consum curent (cam 800 de watti pentru o paine) si costul ingredientelor. Dar castigi sanatate. Recomand numai masinile de facut paine cu 2 palete pentru amestecare. Pot face paini de pana la 1,25 Kg. Edited by gvincentiu, 15 November 2007 - 20:41. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
1 members, 0 guests, 0 anonymous users
maccip