Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
iphone 13 pro magazin online

Care este procedura de transfer l...

Video clip Timelapse

Salariu compensatoriu
 Cauza reala cancer?

Mesageria Google sau Mesageria Sa...

Motorola g31

Lene vs Comoditate
 Problema sunet boxa fata

Televizoare TCL 7xx,8xx,9xx updat...

Alimentare motoare 'industria...

Dezamagire Pc Gaming
 Pixel alb care apare si dispare

Trebuie sa platesc vigneta daca m...

Oare se poate repara un Switching...

legislatie cadastru/rlv anii 80
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12782 replies to this topic

#19
floryyn

floryyn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,663
  • Înscris: 30.07.2005
Ok, si cam cat costa o masinarie din asta?

#20
RADU_

RADU_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 15.08.2006
depinde de unde si de care cumperi intre 200 si 600 ron. Dar mai ieftin direct pe net la magazinele virtuale. Da o cautare cu ilustrul google in RO si ai sa te sperii cate oferte sunt.
Succes

#21
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,457
  • Înscris: 04.10.2002

 Strict, on Oct 21 2007, 10:17, said:

Scrie în instrucțiuni că tre' să aibă conținut mare de gluten, sau cam așa ceva; făina de la moară n-are.  Merge și cu aia, dar nu crește așa mult, iese mai plată.

Fă-ți un calcul și pentru costuri.  Făină + drojdie + 1 kwh x 3 ore pentru o pîine de 1.25 kg.  Ieși mai ieftin dacă o cumperi gata făcută.

Cum spunea si Radu, nu consuma nici in sarcina maxima 1 kwh, iar sarcina maxima nu reprezinta mai mult de 30% din intervalul de timp.
Nu consuma mai mult de 0,5-0,6 kw pentru o paine.


Dincolo de costuri, sa nu uitam ca painea este un aliment de baza. Cu cat o prepari mai natural si elimini din conservanti si aditivi de aroma & shit, cu atat vei manca mai sanatos. Iar asta e priceless.  B)

Faina integrala se gaseste la Plafar, in Brasov eu am gasit in piata Tractorul la magazinul de produse naturiste. Dar e cam scumpa, 4-5 RON / kg.
Folosesc de obicei faina 550 de la supermarket Plus: 1,2 RON/kg.

#22
RADU_

RADU_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 15.08.2006
@yoda

Multumesc de pont. Chiar astazi am sa merg sa vad daca au.
Am vorbit cu cineva de la VelPitar cel (mai prost) brutar si au spus ca si ei ar vinde faina la sediu, dar se vinde vrac.

#23
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,457
  • Înscris: 04.10.2002

 RADU_, on Nov 5 2007, 16:01, said:

@yoda

Multumesc de pont. Chiar astazi am sa merg sa vad daca au.
Am vorbit cu cineva de la VelPitar cel (mai prost) brutar si au spus ca si ei ar vinde faina la sediu, dar se vinde vrac.

Ideea este sa evitam faina din brutarii, care presupun ca este deja aditivata.

Daca as gasi o moara de tara, sa faca faina integrala, ar fi ok. Am vazut o astfel de moara undeva pe langa Sinca Veche - din 1873, se pare ca e cea mai veche moara din Transilvania - dar din pacate nu era functionala.


Attached File  DSC00088.jpg   115.37K   1110 downloads

#24
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
sunt mori care inca macina in satele de pe langa bucuresti, intrebati un taran si va spune unde se afla cea mai apropiata moara. eu i-au din pianu , langa sebes, sau faurei, braila. sunt multe mori...

#25
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Eu am luat o mașină dinasta, Alaska, de la Metro. La vremea aia o fost vreun milion, dacă mai țin bine minte și acum se găsește pe la prețul  ăsta. La 6 milioane deja îți iei - la propriu - o mașină de pâine (adică mașina, și pâine cât sa o umpli). :D

#26
RADU_

RADU_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 15.08.2006
Sper ca nu supar pe nimeni daca va arat primul cozonac facut in viata mea cu masinuta minunata.
Desi nu cred ca am o contributie majora in procesul respectiv. Eu numai am introdus incredientele asa cum scrie la instructiunile de folosinta

Iata si rezultatul. Un cozonac cu stafide frumusel de 750gr (cantarit)

Attached Files



#27
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004
am si eu o masina din asta, nu stiu exact ce firma este, dar a costat vreo $45. sunt deja la a 2-a. pe un sac de faina de 12.5Kg platesc sub $5! in general fac paine cam la fiecare 2..3 zile si un sac din asta ma tine vreo 2 luni. mai trebuie drojdie si ceva ingrediente (sare, ulei) ieftine. in masina nu fac decat coca, pentru ca nu-mi place cum o coace si cum iese. coca o pun in tava si apoi o bag la cuptor timp de 45 min la 475C.
iese o paine super! si asa am scapat de painea la punga din supermarket care nu e buna dacat de dat la rate...

#28
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
475 grade Celsius? Esti sigura? Ca in 45 de minute mai ramane eventual niste cenusa din ea...

#29
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,457
  • Înscris: 04.10.2002

 RADU_, on Nov 6 2007, 22:10, said:

Sper ca nu supar pe nimeni daca va arat primul cozonac facut in viata mea cu masinuta minunata.
Desi nu cred ca am o contributie majora in procesul respectiv. Eu numai am introdus incredientele asa cum scrie la instructiunile de folosinta

Iata si rezultatul. Un cozonac cu stafide frumusel de 750gr (cantarit)
Ti-as ura sa-l mananci sanatos dar cred ca e tardiv ... sa-ti fie de bine! cred ca e o urare mai potrivita.

Poti sa postezi te rog reteta din cartea Moulinex? Eu am Clatronic, si nu am reteta de cozonac...  :huh:

#30
RADU_

RADU_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 15.08.2006

 Yoda, on Nov 7 2007, 13:31, said:

Poti sa postezi te rog reteta din cartea Moulinex? Eu am Clatronic, si nu am reteta de cozonac...  :huh:
Multumesc, mai am inva nitel din el.
Uite reteta:

KUGELHOPF                      500g                             750g                           1000g
Oua                                   2                                   2                                3
Unt                                  100g                              130g                           175g   (se taie cubulete ATENTIE!! NU SE TOPESTE)
Lapte lichid                       60ml                               80ml                          105ml  (scos din frigider la temp camerei)
Sare                                  1lg                                 1lg                              1,5lg  (lg=masurica mica venita cu masina)
Zahar                               3,5LG                              4LG                             6LG  (LG= masurica mare venita cu masina)
Faina                                270g                               345g                           460g   (am folosit Dobrogea 000)
Drojdie                              1,5lg                               2lg                                3lg
Stafide                              80g                                100g                            130g   (se umezesc inainte cu ceva alcool ex. rom se introduc                                                                                                     -                                                                                                                                             atunci cand cere masina )

Mai spune la carte ca la sfarsitul dospirii inainte de coacere sa se presare ceva alune, migdale, etc pisate dar nu am avut.
Programul 6 (3h18min) sau 7 (2h42min)  Am foosit prog 6

Succes.

Edited by RADU_, 07 November 2007 - 22:53.


#31
Strict

Strict

    Custom member title

  • Grup: Members
  • Posts: 5,226
  • Înscris: 07.08.2006
475 de grade Fahrenheit înseamnă 246 de grade Celsius.  Ceva mai credibil, dacă nu cumva am greșit transformarea.

#32
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Breeee, da e chiar tare masinuta asta. Sotia a spus ca nu vrea asa ceva. Sa vad cu ce ma fac luna asta poate vine Mosul anticipat. Dau 12 mii pe o paine care uneori n-are niciun gust.

#33
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004

 LoveDemon, on Nov 6 2007, 16:59, said:

475 grade Celsius? Esti sigura? Ca in 45 de minute mai ramane eventual niste cenusa din ea...
da, sorry - ai dreptate, e 475F, si asa cum un coleg a specificat, sunt vreo 246C...

#34
Yoda

Yoda

    Eternal padawan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,457
  • Înscris: 04.10.2002

 RADU_, on Nov 7 2007, 22:55, said:

Multumesc, mai am inva nitel din el.
Uite reteta:

KUGELHOPF                      500g                             750g                           1000g
Oua                                   2                                   2                                3
Unt                                  100g                              130g                           175g   (se taie cubulete ATENTIE!! NU SE TOPESTE)
Lapte lichid                       60ml                               80ml                          105ml  (scos din frigider la temp camerei)
Sare                                  1lg                                 1lg                              1,5lg  (lg=masurica mica venita cu masina)
Zahar                               3,5LG                              4LG                             6LG  (LG= masurica mare venita cu masina)
Faina                                270g                               345g                           460g   (am folosit Dobrogea 000)
Drojdie                              1,5lg                               2lg                                3lg
Stafide                              80g                                100g                            130g   (se umezesc inainte cu ceva alcool ex. rom se introduc                                                                                                     -                                                                                                                                             atunci cand cere masina )

Mai spune la carte ca la sfarsitul dospirii inainte de coacere sa se presare ceva alune, migdale, etc pisate dar nu am avut.
Prog 6 (3h18min) sau 7 (2h45min)
Succes.

Multumesc, Radu. Cred ca am sa-l incerc chiar in weekendul asta.
Intre timp am dat peste o reteta interesanta de cozonac cu miere pe care l-am incercat si nu a iesit rau deloc:

Lapte: 250 ml
Miere: 5 LG
Sare: 1/2 lg
Zahar vanilat: 2 pliculete
Unt: 150 gr
Drojdie: 20 gr
Esenta de rom: 1 fiola mica.
Faina: 500 gr

Avantajul e ca nu necesita ou, iar zaharul se rezuma doar la cel vanilat. Macar teoretic, vine in sprijinul gospodarilor cu burtica.  :thumbup:

Edited by Yoda, 09 November 2007 - 09:00.


#35
codruta

codruta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 915
  • Înscris: 31.03.2005
S-a deschis Auchan la Cluj si cu un drum au oferta fix la o masina de facut paine- Elta cam la un milion 600 miii. Stie cineva ceva de ea? E buna?


Codruta

#36
gvincentiu

gvincentiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 672
  • Înscris: 03.06.2006
Am de un an ALASKA din Metro. Buna, tare. Fac paine din faina integrala + faina alba normala. Creste mai putin dar are un gust minunat. Ingrediente: 400 ml lapte, 50 g unt, 350g+350g faina, seminte floarea soarelui 50g, susan 2 linguri (sau seminte de in pentru consum), 1 lingurita sare, 1 si 1/2 lingurita zahar, 10 g (4 lingurite) drojdie uscata.
Avantaje: painea este naturala (exceptie faina alba, unt), este satioasa - mananc numai 1 felie la masa. Cateodata folosesc grau integral macinat la rasnita electrica in loc de faina integrala - are un gust de te invie. Se mai pot pune in diferite cantitati: faina de secara, faina de orez, faina Vita dar amestecata cu Grania ca sa creasca. Masina de paine poate fi programata sa te trezeasca dimineata cu paine proaspata.
Dezavantaje: consum curent (cam 800 de watti pentru o paine) si costul ingredientelor. Dar castigi sanatate.

Recomand numai masinile de facut paine cu 2 palete pentru amestecare. Pot face paini de pana la 1,25 Kg.

Edited by gvincentiu, 15 November 2007 - 20:41.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate