Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

Sa ne hranim sanatos

- - - - -
  • Please log in to reply
266 replies to this topic

#199
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
Mda, exact ce spuneam. Pana acum a dat rezultate stilul de a ma hrani fara carbohidrati, dar se pare ca ajungand aproape de greutatea optima se cam schimba datele problemei.
Amonra, carbohidrati bag, dupa cum ai spus din fructe, legume, fasole etc. Cantitatile pana acum au fost bune, pt ca au dat rezultate. Fainoasele, laptele, prajiturile, placintele sunt nocive organismului si consum foarte, foarte rar.
Inca nu am inceput sa ard(cred) din masa musculara, pt ca mai am un depozit micut de grasime in jurul trunchiului. Dar in acelasi timp e posibil sa inceapa procesul, daca astea or fi semnele. Nu stiu, d-aia intreb si eu.
De mancat inainte de antrenament nu este indicat si oricum nu pot, pt ca daca mananc nu mai pot alerga. Mancarea dupa, intotdeauna. Oricum ai sa observi ca facand sport, pofta de a manca se reduce.
Nu este o dieta, este un mod de viata, dieta este pe o perioada definita de timp si care nu da rezultate, pe cand modul de viata este pana inchizi ochii.
Ca sfat mai mult decat prietenesc, iti recomand sa renunti treptat la mancarurile gatite. Nu fac bine deloc organismului. Am trecut prin asa ceva si crede-ma ca stiu ce spun. Mananca alimentele in starea lor cat mai naturala, cat mai putin procesate termic si combina-le optim intre ele. Ai sa vezi schimbari majore in viata ta si a familiei tale. Crede-ma, o spun din proprie experienta, nu din carti!

#200
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008

View Postadybmw, on Feb 27 2009, 08:47, said:

Asa, dupa cum spuneam, voi cei care stati bine la teorie(sper si la practica :) ) cu ce va hraniti? Alimentele de unde le luati? Cum le combinati?
Pun intrebarile astea deoarece la mine in alimentatie cred ca ceva nu e in regula si anume ca nu mai dau randamentul dorit cand fac sport. Ori am ajuns sa ma antrenez prea mult, ori nu ma hranesc cum trebuie. Dar cred ca e de la hrana, ori cantitate, ori nutrienti lipsa, nu stiu, ramane sa descopar, dar va cer un sfat si un pic de ajutor.
Deci sa incepem. Masa de dimineata in general contine fructe si(sau) salate de fructe, cu nuca si migdale, in diferite combinatii.Grepfruit stors sau limonada cu lamaie si miere. Micul dejun il mai alternez din cand in cand cu iaurt sau kefir. Adica in zilele cand nu mananc fructe, bag un kefir. sau branzeturi. La pranz peste sau pui cu legume, diferite salate in diferite combinatii, branzeturi si legume sau mancare chinezeasca facuta in casa. Astea tot alternate. Desert miere cu nuca sau migdale, dar nu intotdeauna. Pe la 18-19, cand am ultima masa, o salata sau iaurt, legume fierte sau la cuptor, brazeturi. Si nelipsitul pahar de vin rosu :)  Dupa cum se observa, am scos de vreo luna carbohidratii in exces, adica cartofi, orez etc. Sa fie asta o cauza? Pana acum, acest stil de viata a dat rezultate super, dar de la un timp observ o stagnare, nu stiu, simt ca ceva nu e in regula si nu stiu care ar fi cauza. Sa fi atins un punct la care trebuie schimbat ceva? D-asta va intreb!
Mirovaia, am vazut ca le ai cu cerealele, baga niste feluri, ceva, de unde le luam si cum le preparam. Teos, horia, kdefthog si altii care va hraniti sanatos, la voi care e meniul? Cum preparati? De unde le procurati? Hai sa facem un schimb de meniuri sa vedem ce mananca unii, altii, poate asa imi dau seama(poate si altii) ce e mai bine si ce e mai putin bine.
Hai, cine se baga, care-i primul, cine da mai mult? :lol:

Eu iti recomand ceva simplu sa incerci 2-3 zile. Cartofi roz din piata, eu cumpar din aia de Suceava, asa mai mici si mai zbarciti, adica nu mari si forme aproape perfecte. Dimineata speli cu o perie cartofii sub jet de apa si incerci sa le cureti coaja cat mai bine de pamant. Daca sunt unii stricati sau o parte din coaja verde folosesti un cutit sa inderpartezi acea parte. Fierbi cam 1 - 1,5 kg de cartofi in apa 25 de minute, ai grija sa nu pui decat cartofi medii spre mici, sa nu fie mari ca nu se fierb bine in interior. Dupa aceea ii mananci cu tot cu coaja, daca vrei cu niste usturoi, ceapa verde, praz. Vei manca in jur de 5-6 cartofi din astia medii. Cel mai bine este sa pui si o salata langa, varza rosie, alba, taiata marunt sau spanac/salata cu ceapa sau salata de ridiche neagra, o delicatese, peste toate sare si piper dupa gust, de preferinta pui putina sare in general, iar la spanac deloc pentru ca are deja multa sare.

3-4 cartofi cu tot cu coaja cu salata sau 5-6 cartofi cu tot cu coaja fara salata, eu mai mult de atat nu pot sa mananc. Smecheria este ca aceasta coaja are multe fibre si daca mai adaugi si salata vei avea si mai multe fibre, care se umfla repede in stomac si-ti ofera senzatia de satietate. Sa pui niste apa in salata sau dupa masa sa bei un pic de apa.

Dimineata, la pranz si seara la fel. Eventual la o masa fara salata, eu de obicei ma plictisesc si mai mult de 2 salate pe zi nu pot sa mananc, totalizeaza cam 400-500g de verdeturi.

Acuma eu mananc cereale dimineata, 100g, musli cu fructe de la Sanovita, 10 lei punga de 1kg, iti ajunge pe 10 zile. Cand o sa ma plictisesc ma intorc la cartofi. In rest la amiaza si seara mananc ce prind, mai bine zis ce mai face mama de mancare sau ce-mi fac eu. Salate, bors cu cartofi sau cu piftele din orez si nuci, musaca cu cartofi, orez cu legume, orez cu ciuperci. Deci toata alimentatia mea e bazata pe cartofi, orez, rar porumb, ciuperci, legume cu frunze verzi. Fructele mananca-le asa cum sunt ele, nu fa sucuri din ele, strici "pachetul de prezentare", se asimileaza mult mai bine si mai rapid si tinand seama ca au mult zahar aceasta nu este foarte bine legat de capacitatea de efort, spre deosebire de amidon care se digera lent si elibereaza treptat energia. Incearca sa eviti fructele grase gen avocado etc., incearca sa eviti grasimea in general. O alimentatie de 80% carbohidrati, 10% grasimi si 10% proteine ar fi ideala, doar daca nu vrei sa pui muschi pe tine si enventual mai mananci si niste proteine, dar aici e cam nasoala treaba ca proteinele de obicei vin cu grasimi, adica nuci, seminte etc.

Aceeasi treaba poti sa o incerci si cu orez, fasole, porumb(mamaliga cu legume, suna cam ciudat dar e bestiala combinatia).

Ai nevoie de carbohidrati, astia sunt sursa principala de energie. Daca nu vrei sa pui muschi pe tine, iti sugerez sa te limitezi la 20-30 de g de seminte/nuci pe zi. FARA ULEI DE ORICE TIP!!! Este grasime pura, nu-mi trebuie, nu consum.

Ce a gasit amonra_71 e mai pe intelesul tuturor. Glicogen ai in corp intre 700g si 1100g, limita inferioara la femei si non-atleti si limita superioara la barbati si atleti, cred ca e direct proportionala cu cat tesut muscular ai in corp. De aceea intr-o dieta gen Atkins, ketogenica, in care se limiteaza sever carbohidratii, slabesti rapid si mult, pierzi glicogen si apa, pentru fiecare gram de glicogen depozitat in corp se depoziteaza parca 2 sau 3 grame de apa. Deci poti slabi 2-3 kg intr-o zi doar prin efort fizic ca sa nu mai pui la socoteala apa din transpiratie.

Cam asta ar fi si acum am dezvoltat un pic de rezistenta fizica, de la 10 min de alergat si cadeam lat imediat dupa la 30 de min alergat in continuu acum si pot sa merg dupa, nu prea mai am dureri, in special nu ma mai dor gleznele.

LE: Uite aici care-i treaba cu depozitatul proteinelor in corp, chiar fara efort fizic. Si aici cam ce efort fizic faci si cam ce si cat consumi. Iti sunt suficiente aceste 2 link-uri, poate pui in aplicare si ne spui si noua cum este :P

Ce spui tu in privinta alimentelor pe care sa le consumi in starea lor cat mai naturala e relativa. Legumele cu frunze verzi da, chiar si cele aromatice, cu timp si "antrenament", dar nu poti manca mereu radacini crude de patrunjel sau pastarnac de exemplu sau frunze de patrunjel. Cartofii, orezul, porumbul, ciupercile, fasolele, iarasi trebuie fierte, sunt si retete crudivore, dar eu inca n-am auzit pentru cartofi una. Fructele le mananci crude normal si in forma lor naturala nu sucuri sau "shake-uri" cum e la moda acum. Trebuie sa faci o selectie ce anume sa mananci crud si ce nu, care este rata de absorbtie mai mare, fiert sau crud, este bine daca e mare sau mica? Sunt mai multe intrebari si multe teorii si studii cu concluzii care mai de care. Parerea mea este ca trebuie sa te hranesti cu ce iti face tie mai bine pe termen lung. Cola pe termen scurt e Dumnezeu, pe termen lung e Dracul, de exemplu.

Edited by Kdefthog, 27 February 2009 - 11:17.


#201
amonra_71

amonra_71

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,792
  • Înscris: 31.03.2008
Un regim bazat doar pe cruditãþi mie îmi face rãu. Am o oarecare sensibilitate la stomac ºi douã sezoane pe an stau ºi mã întreb de unde naiba ºtie stomacul meu cã vine primãvara sau toamna. Apoi pentru alte afecþiuni e recomandatã proteina vegetalã. Nu prea pot sã rod fasole, ciuperci. Susþin pãrerea de mai sus, cã trebuie sã mãnânci ce simþi cã tolerezi. ªi pentru o alimentaþie sãnãtoasã toþi nutriþioniºtii recomandã în primul rând un regim echilibrat (mai ales funcþie de cât efort trebuie sã depui).

#202
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
Multumesc, kdefthog!
Mai, chestia asta cu cartofii in coaja am mai auzit-o pe undeva. Am sa o incerc, desi de vreo 4 ani m-am ferit ca dracu de tamaie de ei. Am avut 130 kg, ca sa-ti dai seama de ce.
Eu stiu ca prin fierbere peste 55 grade se distrug enzimele(sau ce naiba se distruge, ca se distruge ceva) asa ca nu stiu ce sa zic in cazul asta. Poate merg copti. Sare nu mananc deloc, nici nu-mi place gustul sarat, consider ca alimentele au destula sare in ele.
Am inteles eu bine? Si dimineata si la pranz si seara la fel? Asta nu cred ca pot. Masa trebuie sa fie cat mai variata. Asa sa mananc aceeasi mancare la fel toata ziua nu cred ca pot. Dar o masa am sa incerc.
Cerealele astea ce fel de cereale sunt? Grau, ovaz, orz, mei etc?
Musacaua cu cartofi nu cred ca respecta principiul corect al combinarii alimentelor si anume cartof cu carne rosie. Plus ca e mancare gatita. Orezul cu legume e ok, la fel si cu ciuperci. Dupa modul asta de a te hrani, bag de seama ca nu ai avut probleme cu greutatea. :) .
Fructele le mananc asa cum sunt, cateodata ma mai apuca asa un fresh de gref imediat dupa antrenament. In rest mananc ananas fruct, mar, para, banana etc. Sau le combin intr-o salata pe care o mananc pe loc.
Mi-e frica, ca daca ma apuc de carbohidratii astia malefici, sa nu raman la aceeasi greutate sau mai rau, sa pun iar strat adipos si numai eu stiu cate sute de kg de transpiratie au curs pt a scapa de el. :)
Muschi nu vreau sa mai pun(am facut sport de performanta in tinerete), am destui, dau si la altii :) . Pana acum am reusit sa mai adaug cateva kg de masa musculara in timp ce am dat jos strat adipos, dar finalul e cel mai greu. Sunt in situatia in care mi-am pus in cap sa slabesc sanatos, am ajuns aproape de final si nu stiu ce sa fac de acum incolo, adica stiu ce trebuie sa mentin greutatea, dar nu stiu cum. Trebuie sa gasesc un echilibru intre alimentatie(schimbat ceva cumva in ea) si sport. Asta e dilema actuala si d-asta am deschis subiectul.
Uite sa-ti dau un exemplu!
Mi-a facut pofta amonra acu' cateva zile cu fasolea batuta, am mancat acum 2 zile si nu prea m-am simtit bine! Poate e de la faptul ca nu am avut gogonele! :lol: Doamne, ce am mai salivat dupa ele! Dar vreau sa subliniez faptul ca mancand o mancare procesata termic dupa o vreme in care nu am mai mancat ceva de genul asta, m-am simtit un pic aiurea. Si nici randamentul nu a fost pe masura. Asta e, cat traiesti, experimentezi. D-aia v-am rugat sa bagati ce mancati p-aici, ca sa facem schimb de experienta sa vedem ce si cum.
Cat despre sport, acum 3 ani cand m-am apucat serios de sport, dupa 1 min de alergare mi-a dat borsul pe nas si acum alerg 4-5 km in 30-35 min. Pot si mai mult dar nu are efect pt programul meu. Nu mai vorbesc de inot, tenis, bicla, alea sunt bonus extra :)
Si ce m-a ambitionat cel mai mult in ultimul timp este un barbat pe la vreo 50-55 ani care alearga 30-45 min si dupa aia mai trage si de fiare. Asta da vointa, respect pt corpul tau si forma fizica, bravo lui si jos palaria! Adica el la varsta lui poate si eu mai tanar nu? Ce mama masii! Si daca cineva imi spune ca alimentatia nu a jucat cel mai important rol in procesul asta il impusc :lol: Dupa vointa, bineinteles  :P
Oricum, multumesc inca odata pt timpul acordat, sunt lucruri pe care am sa le experimentez.

#203
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007

View Postamonra_71, on Feb 27 2009, 12:08, said:

Un regim bazat doar pe cruditãþi mie îmi face rãu. Am o oarecare sensibilitate la stomac ºi douã sezoane pe an stau ºi mã întreb de unde naiba ºtie stomacul meu cã vine primãvara sau toamna. Apoi pentru alte afecþiuni e recomandatã proteina vegetalã. Nu prea pot sã rod fasole, ciuperci. Susþin pãrerea de mai sus, cã trebuie sã mãnânci ce simþi cã tolerezi. ªi pentru o alimentaþie sãnãtoasã toþi nutriþioniºtii recomandã în primul rând un regim echilibrat (mai ales funcþie de cât efort trebuie sã depui).
Scuza-ma amonra, daca mananci ce scrie pe topicul ce mai gatiti azi sau ce mai pregatiti de revelion :) ,mai mult ca sigur ca aia e cauza.
Exemplu: pana acum 4-5 ani mancam si eu exact ce scrie pe topic, chiar si fast food, dulciuri cat cuprinde, toate prostiile posibile, in toate combinatiile. Alcool in cantitate destul de mare. Deci tot ce e mai rau. Sport deloc. Am ajuns la 130 de kg(fost sportiv de performanta) nici nu mai puteam sa alerg 20 m. Nu puteam sa ma mai aplec sa ma inchid la sireturi, la ski abia faceam 3-4 coborari etc.Nu mai vorbesc de boli, viata de cuplu, lene, stari aiurea etc ca mi-e rau. Raceam tot timpul, eram bolnav, alergic, fara chef etc. pana intr-o zi cand am dat cu mine de pamant, cum a facut Jim Carrey in toaleta in Liar Liar :lol:  si am zis stop. Am inceput usor usor sa elimin lucrurile nocive din viata, am inceput sa mananc natural si am inceput sportul. Vrei sa stii rezultatele dupa 4-5 ani? Au disparut complet racelile, bolile la fel, medicamente nu mai tin minte de cand nu am mai luat, de forma fizica pe care o am(la 38 de ani) nu vreau sa vorbesc, la fel si de aspect, sunt schimbari majore si aproape ca nu-ti vine a crede ca e adevarat. Alt tonus, altfel de relatie de cuplu, altfel de relatie cu copiii, altfel vezi viata si mai ales o abordezi zi de zi. Totul trait si experimentat pe propria-mi piele. D-asta mie nu-mi place sa vorbesc din carti! Fiecare e liber sa faca ce doreste cu viata lui, dar calea pe care o alege nu inseamna ca e si cea mai sanatoasa. Sa vezi ce frumos e corpul nostru cand se da jos grasimea!
Deci regimul(e un cuvant aiurea, regimul e un vax) bazat pe cruditati nu iti poate face nici un rau. Bazat numai pe cruditati poate. Dar aici intervine diversitatea. Trebuie sa mananci cat mai diversificat si trebuie sa ai o stare de relaxare cand mananci, nu pe fuga, pe strada sau mai stiu eu pe unde. Masa trebuie sa fie o incantare, atat pt stomac, cat si pt ochi. Sensibilitatea la stomac nu cred ca e de la cruditati. Ia scoate tu nenorocirile din alimentatie si ai sa vezi cum dispare sensibilitatea asta si multe altele. Cat despre mancarea gatita, daca nu poti renunta, macar combina corect alimentele. Adica nu carne cu cartofi ci cu legume. La fel cu orezul,mazarea nu cu carne ci cu legume. Si cauta sa procesezi termic cat mai putin. E o asa mare pasiune sa stai in bucatarie cu orele sa fierbi si sa faci nspe feluri de mancare, pe care o bagi la frigider, iar o incalzesti si tot asa? Nu e mai bine sa faci o salata, ceva la cuptor, fructe branzeturi etc si cu timpul ramas liber sa faci putina miscare? O fi rau?

#204
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008

View Postadybmw, on Feb 27 2009, 12:33, said:

Multumesc, kdefthog!
Mai, chestia asta cu cartofii in coaja am mai auzit-o pe undeva. Am sa o incerc, desi de vreo 4 ani m-am ferit ca dracu de tamaie de ei. Am avut 130 kg, ca sa-ti dai seama de ce.
Eu stiu ca prin fierbere peste 55 grade se distrug enzimele(sau ce naiba se distruge, ca se distruge ceva) asa ca nu stiu ce sa zic in cazul asta. Poate merg copti. Sare nu mananc deloc, nici nu-mi place gustul sarat, consider ca alimentele au destula sare in ele.
Am inteles eu bine? Si dimineata si la pranz si seara la fel? Asta nu cred ca pot. Masa trebuie sa fie cat mai variata. Asa sa mananc aceeasi mancare la fel toata ziua nu cred ca pot. Dar o masa am sa incerc.

Da 3 mese sau cate sunt necesare din cartofi fierti cu tot cu coaja si salata din legume. Incearca si ai sa te simti foarte bine. Daca faci sala ar trebui sa mananci un pic mai multi cartofi si mai putina salata ca sa ai ceva mai multa energie. Daca te impaci bine cu senzatia de ameteala si mai ai ceva "rezerve" de grasime pe tine, atunci poti sa mananci ceva mai multa salata. Vei da si mai multa grasime de pe tine jos.

Uita-te pe link-urile respective si vezi ce se consuma si in ce proportii, grasimi si carbohidrati. E foarte interesant.

View Postadybmw, on Feb 27 2009, 12:33, said:

Cerealele astea ce fel de cereale sunt? Grau, ovaz, orz, mei etc?

E un amestec de 6 cereale impreuna cu un amestec de fructe uscate, are cam 400kcal/100g. Foarte bune, de obicei le las in apa 1 ora si dupa le mananc.

View Postadybmw, on Feb 27 2009, 12:33, said:

Musacaua cu cartofi nu cred ca respecta principiul corect al combinarii alimentelor si anume cartof cu carne rosie. Plus ca e mancare gatita. Orezul cu legume e ok, la fel si cu ciuperci. Dupa modul asta de a te hrani, bag de seama ca nu ai avut probleme cu greutatea. :) .

Musacaua asta e vegetala, cartofi cu nuci, orez, fara carne, lapte sau oua. Am avut probleme cu greutatea(vorba vine, aveam un pic de burta), dar acum am scapat de ele prin alimentatie si sport. Am dat 6kg jos si mai am inca 4-5kg.

View Postadybmw, on Feb 27 2009, 12:33, said:

Fructele le mananc asa cum sunt, cateodata ma mai apuca asa un fresh de gref imediat dupa antrenament. In rest mananc ananas fruct, mar, para, banana etc. Sau le combin intr-o salata pe care o mananc pe loc.
Mi-e frica, ca daca ma apuc de carbohidratii astia malefici, sa nu raman la aceeasi greutate sau mai rau, sa pun iar strat adipos si numai eu stiu cate sute de kg de transpiratie au curs pt a scapa de el. :)

Carbohidratii nu sunt malefici, grasimea e malefica, se depune fara nici un efort. De aia zic cartofii sa-i fierbi si sa nu-i prajesti in ulei de orice tip. De aia zic nu pune in gura o picatura de ulei. Grasimea se depune, carbohidratii se ard. Si dupa cum ai vazut trebuie sa mananci foarte multi ca sa umpli rezervele de 700 g - 1100 g din corp.

View Postadybmw, on Feb 27 2009, 12:33, said:

Muschi nu vreau sa mai pun(am facut sport de performanta in tinerete), am destui, dau si la altii :) . Pana acum am reusit sa mai adaug cateva kg de masa musculara in timp ce am dat jos strat adipos, dar finalul e cel mai greu. Sunt in situatia in care mi-am pus in cap sa slabesc sanatos, am ajuns aproape de final si nu stiu ce sa fac de acum incolo, adica stiu ce trebuie sa mentin greutatea, dar nu stiu cum. Trebuie sa gasesc un echilibru intre alimentatie(schimbat ceva cumva in ea) si sport. Asta e dilema actuala si d-asta am deschis subiectul.
Uite sa-ti dau un exemplu!
Mi-a facut pofta amonra acu' cateva zile cu fasolea batuta, am mancat acum 2 zile si nu prea m-am simtit bine! Poate e de la faptul ca nu am avut gogonele! :lol: Doamne, ce am mai salivat dupa ele! Dar vreau sa subliniez faptul ca mancand o mancare procesata termic dupa o vreme in care nu am mai mancat ceva de genul asta, m-am simtit un pic aiurea. Si nici randamentul nu a fost pe masura. Asta e, cat traiesti, experimentezi. D-aia v-am rugat sa bagati ce mancati p-aici, ca sa facem schimb de experienta sa vedem ce si cum.
Cat despre sport, acum 3 ani cand m-am apucat serios de sport, dupa 1 min de alergare mi-a dat borsul pe nas si acum alerg 4-5 km in 30-35 min. Pot si mai mult dar nu are efect pt programul meu. Nu mai vorbesc de inot, tenis, bicla, alea sunt bonus extra :)
Si ce m-a ambitionat cel mai mult in ultimul timp este un barbat pe la vreo 50-55 ani care alearga 30-45 min si dupa aia mai trage si de fiare. Asta da vointa, respect pt corpul tau si forma fizica, bravo lui si jos palaria! Adica el la varsta lui poate si eu mai tanar nu? Ce mama masii! Si daca cineva imi spune ca alimentatia nu a jucat cel mai important rol in procesul asta il impusc :lol: Dupa vointa, bineinteles  :P
Oricum, multumesc inca odata pt timpul acordat, sunt lucruri pe care am sa le experimentez.

Fasolea are multe fibre si proteine si de aia iti ofera o senzatie "ciudata" cand o mananci. In rest toate bune si frumoase, continua sportul si sa-l intreci pe barbatul la 50-55 de ani si sa te poti lauda tu la 70 de ani cu o asemenea conditie fizica.

Sanatate.

#205
elichira

elichira

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.02.2009

View Postadybmw, on Feb 27 2009, 09:47, said:

Asa, dupa cum spuneam, voi cei care stati bine la teorie(sper si la practica :) ) cu ce va hraniti? Alimentele de unde le luati? Cum le combinati?
Pun intrebarile astea deoarece la mine in alimentatie cred ca ceva nu e in regula si anume ca nu mai dau randamentul dorit cand fac sport. Ori am ajuns sa ma antrenez prea mult, ori nu ma hranesc cum trebuie. Dar cred ca e de la hrana, ori cantitate, ori nutrienti lipsa, nu stiu, ramane sa descopar, dar va cer un sfat si un pic de ajutor.
Deci sa incepem. Masa de dimineata in general contine fructe si(sau) salate de fructe, cu nuca si migdale, in diferite combinatii.Grepfruit stors sau limonada cu lamaie si miere. Micul dejun il mai alternez din cand in cand cu iaurt sau kefir. Adica in zilele cand nu mananc fructe, bag un kefir. sau branzeturi. La pranz peste sau pui cu legume, diferite salate in diferite combinatii, branzeturi si legume sau mancare chinezeasca facuta in casa. Astea tot alternate. Desert miere cu nuca sau migdale, dar nu intotdeauna. Pe la 18-19, cand am ultima masa, o salata sau iaurt, legume fierte sau la cuptor, brazeturi. Si nelipsitul pahar de vin rosu :)  Dupa cum se observa, am scos de vreo luna carbohidratii in exces, adica cartofi, orez etc. Sa fie asta o cauza? Pana acum, acest stil de viata a dat rezultate super, dar de la un timp observ o stagnare, nu stiu, simt ca ceva nu e in regula si nu stiu care ar fi cauza. Sa fi atins un punct la care trebuie schimbat ceva? D-asta va intreb!
Mirovaia, am vazut ca le ai cu cerealele, baga niste feluri, ceva, de unde le luam si cum le preparam. Teos, horia, kdefthog si altii care va hraniti sanatos, la voi care e meniul? Cum preparati? De unde le procurati? Hai sa facem un schimb de meniuri sa vedem ce mananca unii, altii, poate asa imi dau seama(poate si altii) ce e mai bine si ce e mai putin bine.
Hai, cine se baga, care-i primul, cine da mai mult? :lol:

De ceva vreme m-am abonat la newslette-ul lui mike geary, tipul care are site-ul www.truthaboutabs.com. Tipul promoveaza un stil de viata (alimentatie si sport) si ce zice el e de bun simt si incercat pe propria (lui) piele. Nu am cumparat cartea on line, am "primit-o" de la o prietena :D. Si nici nu am facut nimic din ea. Asta asa ca sa stii ca nu ii fac reclama sau de alea.  Revenind la newsletter, in mailurile de la el, pe langa diverse reclame pe care le ignor, sunt multe informatii interesante despre nutritie si sport. Uite unul despre "post-workout-meals": http://www.truthabou...als-shakes.html. Si de fapt uite linkul la toate articolele lui: http://www.truthabou...e-archives.html. Poate o sa iti fie de folos in depasirea platoului. Si daca vrei iti trimit si cartea.

#206
teo4teos

teo4teos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 878
  • Înscris: 16.09.2007

View Postadybmw, on Feb 27 2009, 10:37, said:

Ca sfat mai mult decat prietenesc, iti recomand sa renunti treptat la mancarurile gatite. Nu fac bine deloc organismului. Am trecut prin asa ceva si crede-ma ca stiu ce spun. Mananca alimentele in starea lor cat mai naturala, cat mai putin procesate termic si combina-le optim intre ele. Ai sa vezi schimbari majore in viata ta si a familiei tale. Crede-ma, o spun din proprie experienta, nu din carti!

Am citit mai multe din mesajele tale din ultimul timp, si ca sa nu fac o varza din citate si raspusuri, o sa fac o sinteza...

1. In primul rand, informatia ca ai fost sportiv de performanta si te-ai ingrasat foarte mult dupa aia e de importanta capitala. Asta inseamna ca organismul tau nu e (sau nu a fost) obisnuit cu un metabolism normal ci cu unul extrem. De aceea regulile generale de alimentatie pentru un om obisnuit nu se pot aplica la fel ca la un om care nu a facut sport decat ocazional, la un fotbal de 20 de minute cu baietii in curtea scolii. Era firesc sa te ingrasi dupa ce ai incetat sa faci sport, toti sportivii de performanta patesc acelasi lucru daca nu continua cu antrenamentele, chiar daca muuult mai reduse.

2. E foarte bine ca te-ai reapucat de sport, ca te ingrijesti de dieta. Felicitari!  Insa asta arata din nou ca nu ai o dieta de mentinere a greutatii, de intretinere. La tine dieta era clar de slabit (dieta inseamna la origini stil de viata, de la alimentatie, efort, odihna, munca, etc. tot ce intra in stilul d eviata al unui om; ca femeile astea au facut din dieta un regim alimentar de slabit, asta e altceva si e pacat :D ). Era firesc sa scazi grasimi, carbohidrati, aportul alimentar per ansamblu, sa adopti o alimentatie cat mai sanatoasa. Acum insa, din moment ce ai ajuns, spui tu, la greutatea normala, trebuie sa treci pe o alimentatie de intretinere. In care trebuie sa dai organismului alimente variate si absolut orice fel de nutrienti, bineinteles in cantitatile adecvate, fara sa revii la o greutate prea mare. In plus, faptul ca faci sport (depinde cat de mult sport faci) conteaza foarte mult in echilibrul nutritie- efort al organismului tau. Iar asta numai tu si eventual instructorul de sala (daca ai asa ceva). De ce spun asta? Pai in aceleasi 2 ore, unul alearga de nebun si transpira din greu si pierde si cateva kilograme la un antrenament (vezi balerinii). Altii, fac 2 ore de sala dar mai lejer, mai catinel, fie ca nu pot, fie ca nu se strofoaca, fie ca asa vor ei. In functie de efort, iti calculezi si necesitatile alimentare.

3. Referitor la carbohidrati. Facand sport, trebuie sa te gandesti ca ei sunt totusi surssa cea mai la indemana de energie. Chiar si cei care nu fac sport au nevoie de ei. Ca ii iei din fructe si legume, foarte bine, asta daca si cantitatile de fructe si legume sunt suficiente. Poate ar trebui sa introduci, macar de 1-2 ori pe saptamana cativa cartofi, niste orez. Nu in cantitati industriale, portii mici dar sa fie. Sau sa reduci poate exercitiile fizice sau intensitatea lor. Si vezi daca asta era problema. Ca inteleg ca obosesti mai repede cand faci sport...

4. Referitor la alimentele crude. Poate ca tu ai un stomac ce iti permite sa mananci alimente crude si doar asta. Este farte bine, mai ales intr-o dieta de slabit. Insa altii pot face gastrite acide grave mancand doar chestii crude, si pot avea probleme in a se hrani cu alune sau alte seminte. De aceea pentru ei, mancarurile gatite in mod sanatos sunt mult mai potrivite. De exemplu un om foarte slab hranit cu cruditati e un om mort. Incet, dureros dar..sigur. De asta eu insist pe adaptarea tipului de alimentatie in functie de metabolismul fiecaruia, de stilul de viata, de programul de viata, de bioritm-ul personal. Nu cred in metode universale de alimentatie, bune la toata lumea. Sunt cateva reguli generale:igiena, activitatea fizica, alimente sanatoase, program cat de cat regulat de mese, dar nu poti face un regim alimentar universal valabil si bun pentru toata lumea.

5. Daca nu ai mai mancat demult mancare gatita, care e ceva mai grea decat legumele si fructele crude sau date la cuptor, pai cine te-a pus sa intri direct in fasole? Si batuta??? Ce isi face omul cu mana lui se numeste lucru manual. Si daca din asta tragi concluzia ca nu mai poti manca mancare gatita sau iti face rau, e o concluzie gresita. Incearca cu un piure de cartofi cu putina branza, sau un orez cu ciuperci, facut chiar si la aburi. O chestie care imi place mie mult si mananc mai ales cand simt ca ceva nu e in regula cu stomacul meu ( se mai intampla si asta, datorita unui program de lucru mai ciudat uneori) se face astfel: orez, fiert pur si simplu. Cartofi, fierti pur si simplu, in coaja sau merg chiar si copti. Tai cartofii cuburi mici, ii pui in orez, pui putin unt si putina sare sau putina branza. Amesteci si atat. Poti sa il mananci si cald, mie imi place si rece. Pentru stomacul meu e o adevarata minune. Asta pentru ca obisnuiesc sa mananc multe chestii crude, salate si uneori stomacul devine un pic acid, un pic iritat. SI atunci o zi doua de orez cu cartofi si ma face ca nou.

6. Ma intrebai ce mananc eu. Nu sunt chiar un exemplu bun pentru ca sunt un pic atipic: am intoleranta la lapte si la proteine animale, nu suport pestele (nici macar mirosul) si am un bioritm care ma face sa ma simt ok mai degraba spre seara. Iar asta imi da si programul de viata putin peste cap.

Asa ca eu dimineata (la mine dimineata inseamna ora 10-10:30) nu mananc deloc, decat un mar sau alt fruct, care face ca digestia sa se amorseze si sa curete stomacul de eventuale resturi de hrana din ziua anterioara. Pe la 2 mananc un sandvich (imi plac cele de la snack attack cu humus si ardei copt si pasta de masline). Daca am ajuns la job-ul meu nr. 2 mananc o salata de rosii, castraveti, branza, etc. sau un iaurt sau ce mai hotaram cu colegii, fiindca acolo avem bucatarie si ne putem face de cap :D . Insa asta nu e masa mea principala, e doar un fel de mic dejun pentru mine.

Seara ajung acasa, in general dupa 18, uneori si mai tarziu si mananc o masa calda obligatoriu. Cu supa (fiind neam de ardelean, eu prefer supa ciorbei preferate de cei din zonele astea de Baragan  ) si felul doi, care variaza de la zi la zi, de la pofta la pofta si de la ..chefurile consoartei de a gati. Imi plac indeosebi conopida cu branza la cuptor, orezul cu ciuperci si cartofii cu lamaie la cuptor. Si cand mi se face dor, cate o omleta beton cu curry, patrunjel, branza, ciuperci, masline, putina ceapa si muraturi (castraveti acri sau ardei gras in otet). Mananc rareori si linte, fasole (nu ma omor dupa ea..), cartofi prajiti   , pizza (imi place mai ales atunci cand o facem de casa), etc. Nu mananc dulciuri, nu cumpar niciodata prajituri sau sucuri indulcite. La ocazii, la petreceri, fiindca nu pot sa beau alcool (masina..) mai beau cate un cappy sau chestii de astea. In schimb, de cateva ori pe saptamana facem o ciocolata posta :D . In rest, fructe cat cuprinde...
Apoi, intrucat programul meu zilnic incepe pe la 10 sa nu crezi ca la 10 seara ma culc. NUUUU! Ora mea de culcare e cam 2 noaptea, asa ca pana la 10-11 mi se face iar foame bineinteles. Si mai mananc o data, ceva usor: fructe, salata, un sandvich, un iaurt cu cereale, ce imi vine. Sau daca urmeaza o noapte mai lunga, cartofi copti cu unt si branza  .

Cam asta e regimul meu de viata din timpul saptamanii. In week-end e putin diferit ca mai plecam la tara, in cate o excursie, mai un restaurant, mai masa la o ruda, mai o pizza cu gashka, mai o petrecere, mai facut o noapte alba la o sueta...si atunci imi mai permit si eu o bere, un vin bun, o prajitura, in functie de context.

Dupa cum vezi nu sunt obsedat de alimente de un anumit fel, mananc orice imi este permis cu moderatie. Si ma mentin bine, am greutatea ideala pentru varsta si inaltimea mea. Nu ma omor cu sportul, dar merg pe jos cam 30 de minute zilnic (spre serviciuri), uneori si mai mult si sambata sau duminica mai facem o plimbare in parc, un ping pong, un badminton, o bicicleta, chiar o tura de teren, in functie de chef, de anotimp si de vremea de afara. Acum vreo 2 ani faceam cam 30 de km cu bicicleta in fiecare weekend de placere cu plimbare la padure si un volei poate. Acum mergem cu masina :lol: .

M-am cantarit de curand pe un cantar din acela electronic care iti spune cam tot ce vrei despre organism: cica grasimea e fix cat trebuie, oasele bine mersi, greutatea corporala cu doar 100 de grame mai mult de cat ideal :D , cica nu mi-ar dauna sa mai pun vreo 5% muschi pe mine dar pentru asta astept primavara ca toate sporturile mele preferate sunt in aer liber si iarna, ce e drept, sunt mai sedentar :notangel: . Alte date: Tensiunea 12 cu 7, de aviator. EKG numa bun. Glicemia 83, trigliceride 10,4 (10 era minim...).

Imi place mancarea gatita, imi place ca mancarea sa aiba un gust bun. De aceea folosesc condimente din belsug: curry (in special), boia de ardei, piper, turmeric (la cartofi), cimbru (la sosul de pizza e nelipsit), sare (mananc mai sarat de felul meu..), oregano si nu mai zic de patrunjel, marar, salvie, menta, lamaie, etc. Imi place sa dau atentie alimentelor din farfurie dar nu sa fiu obsedat de asta. mananc de placere si ca sa traiesc, nu imi folosesc tot timpul vietii ca sa cumpar, sa gatesc, sa pregatesc mancarea. Dupa ce mult timp mancatul era un chin (inainte sa descopar intolerantele cu pricina...) incerc sa fac din asta o placere si un motiv de bucurie, pe langa faptul ca pastrand un echilibru incerc sa fac din alimentatie si un izvor de sanatate.

iaca, ti-am spus cam tot ce ai vrea sa stii despre stilul meu de viata si ce mananc. Dar, asa cum spuneam, sunt destul de atipic ca sa fiu un exemplu.

#207
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
Va multumesc inca odata tuturor pt raspunsuri! Asa mai facem un schimb de experienta, vedem ce coincide si ce nu in alimentatia noastra, a celor care mergem pe un regim de viata sanatos.

Pt kdefthog,
Am sa incerc alimentatia asta cu cartofi in coaja, plus salatele pe care le-ai spus(suna bine salata de ridichi negre).
Aseara am dat fuga la supermarket si am luat cerealele astea de la sanovita si am mancat acum jumatate de ora, amestecate cu kefir. Sunt foarte bune, am sa le alternez cu fructele si in functie de cum am sa ma simt am sa mananc mai des sau mai rar.
Despre musaca, bravo, daca nu contine carne e foarte bine. Eu stiu ca musacaua traditionala se face cu carne tocata si d-aia m-am mirat, dar acum e clar.
Cat despre prajeli, cand am spus ca am scos lucrurile nocive, prajelile sa gaseau printre ele. Nu mananc absolut nimic prajit. Ulei nu mananc decat de masline extravirgin si numai pe salate.
Astea 4-5 kg, de la sfarsit se dau cel mai greu jos :) .Pt astea transpiri cat pt restul date jos pana acum!

Pt elichira,
Am sa ma uit pe link-urile date de tine sa vad cu ce se mananca. Multumesc pt sfat, dar daca tu nu ai incercat nimic din ea cum naiba o recomanzi la altii? :confuzzled:

Pt teos,
Sincer ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda si gandim aproximativ la fel in ce priveste alimentatia.

1. Din astia 7 ani de handbal doar 3 sa zic, ca au fost la nivel de performanta(cantonamente, meciuri etc), restul antrenamente(destul de dure, am avut un antrenor care nu se lasa pana nu ieseam targa de pe teren)
Dar ai perfecta dreptate, dupa ce te lasi de sport te ingrasi pt ca mananci la fel si efort nexam. Oricum, in tinerete nu prea se simte cat mananci cantitativ(daca faci sport), cel putin la mine, dar mai spre 30-35 de ani se simte al dracu'.

2. Perfect adevarat, nici nu am ce zice. Sport nu-mi dau seama cat fac, am antrenamente scurte si variez tot timpul. In medie 3-4 zile pe saptamana. Restul inot dar nu intotdeauna, mai depinde si de programul copiilor, pt ca mergem impreuna. Oricum, antrenamentele sunt numai dimineata de la 8, dureaza max 1-1:15 h dintre care 30-40 min alergare iar restul sala. Sala fara aparate(alea sunt pt femei :) ), lucrez mult cu greutatea corpului adica tractiuni, flotari etc si cu bara olimpica si discuri plus gantere. Antrenorul ce sa mai zica? M-am imprietenit bine cu un antrenor(ca sunt mai multi), cu care mai fac schimb de experienta si el adeptul antrenamentului cu bara, discuri si gantere, deci suntem pe aceeasi lungime. Chiar am vorbit zilele trecute sa ma sui pe cantarul minune sa vad si eu cum stau cu grasimea, muschii, oasele etc si in functie de asta o sa-mi faca un program. Sa vedem daca e pe placul meu.
Fiecare se antreneaza(daca fizicul permite) in functie de scop. Unii vor muschi, unii vor sa slabeasca dar si muschi, altii vor mentinere, altii la agatat :lol:  etc. Eu sunt adeptul antrenamentului in forta, cu exercitii care pun in lucru cat mai multi muschi deodata. Asa imi place mie si ma simt bine.
Apropo de inot, pt cei care au copii. Dati la inot copii, este un sport magnific, nici nu va dati seama ce schimbari sunt. Randament mai bun la invatatura sau pt cei mici si energici( gen duracell) apa ii "termina", plus ca dezvolta un corp de invidiat. E pacat pt sanatatea dvs si a copiilor sa nu faceti un mic sacrificiu.

3. Exact la asta ma gandeam si eu, sa introduc cartofii in alimentatie o data sau de doua ori pe sapt. Vezi, d-aia am deschis subiectul, sa vad daca ce am gandit eu e corect si dupa ce am vazut ce ai spus tu si kdefthog se pare ca gandirea nu m-a inselat.
Despre oboseala este ca in ultimul timp se manifesta si nu stiu care e cauza. Ori antrenamentele prea intense, ori alimentatia ori odihna. Chiar de vreo saptamana dorm din ce in ce mai putin. Am sa indentific cauza, dar vreau sa schimb un pic si alimentatia ca se pare ca am ajuns la un punct unde mai trebuie ceva si nu stiu ce.

4. Foarte corect, nimic de adaugat. Doar ca stomacul meu mi-a permis dealungul timpului sa mananc de toate. Dar am vazut o imbunatatire fantastica a vietii in momentul in care am renuntat la lucrurile nocive si am inceput sa mananc alimentele in starea lor cat mai naturala. Sau cel mult la cuptor sau fierte la temp mai mici de 50 grade, fara apa. Acum nu zic ca asta e idealul, cum ai spus depinde de la om la om, dar un lucru valabil pt toti este ca trebuie sa renunte la lucrurile nocive iar restul in cantitati mici si cu moderatie. Dealtfel, in viata daca nu ai un echilibru in toate o iei pe aratura.

5. Noi mai mancam si in stil chinezesc, nu numai mediteraneean. Si de fiecare data cand sotia mai face cate un chinezesc, face si orez la cuptor cu ciuperci sau cu morcov sau simplu. Eu nu mananc orez, dar am sa incep. Uite, apropo de stilul chinezesc de a prepara si manca. In primul rand ca ei mananca cu betele, ca sa nu te lase sa mananci ca Haplea si sa mesteci bine. In al doilea rand chinezii(si asiaticii in general) unde orezul e religie al ei, au cea mai mica rata de persoane cu boli cardiovasculare si cu cancer din lume. In plus in fiecare dimineata ies in parcuri si fac tai chi, un fel de gimnastica. Daca la noi faci asta esti considerat nebun.Sau ca alergi prin parcuri sau mergi cu bicla etc. la fel erai considerat diliu. Intre timp s-a mai schimbat si pe la noi mentalitatea,  dar foarte greu si la putina lume. Englezii alearga prin parcuri cu zecile, la 2 grade, in pantaloni scurti si tricouri cu maneca scurta. Italienii la fel. Nemtii, austriecii, spaniolii, francezii si restul, la fel. Noi nu. Noi suntem mai destepti decat toti. Ma uit in scoli. Orele de sport ba se tin, ba nu. Si cand se tin, fac ce nu trebuie, in general. Si ne miram ca jumatate din copii sunt cu probleme de greutate. Si de aici apar si alte probleme de natura medicala. Calculatorul e pe primul plan, tv-ul pe al doilea(unde vad numai porcarii), parintii sunt prinsi cu treburi si nu-i intereseaza, bunicii zic, lasa mama ca e bine si uite unde am ajuns.

6. Mda, ce sa zic, nasol ca nu poti manca peste. La mine e carnea de baza. Eu sunt cu bioritmul invers, adica ma simt excelent dimineata si toata ziua. La 6-6 juma e desteptarea. Seara ma cam ia somnul repede, pe la 11-11 juma deja nani. Daca nu mananci peste, de unde iei omega-urile astea care fac bine?
Conopida la cuptor imi place si mie, dealtfel tuturor. La fel si ciupercile la cuptor. De abia astept sa vina caldura sa pun niste ciuperci la gratar si pe ele cascaval. Cand le scoti si cu cascavalul ala inmuiat pe ele...o delicatesa. Sau dovlecei la gratar, ceapa, vinete, ardei capia sau gras, rosii etc...o nebunie.
Vezi, chiar daca mananci cartofi prajiti sau o ciocolata, pe saptamana, o faci cu moderatie. Eu in schimb sunt(adica am fost) un gurmand. Daca-mi dadeai 3 ciocolate pe zi, 3 mancam. Asa ca mai bine nu ma mai ating de ea si gata :) . Sau cand mai face sotia un tiramisu sau o placinta cu branza sau mere pt copii, plec in alta camera sau ies afara ca sa nu-mi faca pofta. Dar m-am dezvatat cu timpul si acum nu mai am probleme. Cand am vrut sa mananc niste ciocolata(cam jumatate) mi s-a facut rau. Asa ca m-am invatat, cand mi-e pofta de dulce, fuga la borcanul cu miere si gata. Dupa aia poti defila prin fata mea cu ce vrei ca nu ma mai intereseaza :)
Seara la mine dupa o salata sau ceva usor, un pahar, doua de vin rosu e musai.
Despre condimente, cam ce folosesti tu folosim si noi, exact cum ai spus. Fara condimente mancarea nu are nici un gust. Deja ma gandesc la o salata de rosii cu branza si cu busuioc. De turmeric nu am auzit, ce e? Curry la orez e super. Menta la ce o folosesti?
Omleta o fac si eu cu ce am la indemana, ceapa verde, ardei capia, patrunjel, branza, masline etc. O mai fac si cu iaurt cateodata, iese super.
Felul tau de viata nu e atipic, e doar adaptat serviciului si nevoilor tale. Daca nu ai avut probleme cu greutatea, atunci mi se pare normal sa mai incerci si un cartof prajit sau o ciocolata. Si copii mei mai mananca, dar mult mai rar. Cel putin cartofii prajiti in medie cam odata pe luna. Ma bucur ca ei nu-mi seamana, adica nu sunt gurmanzi. Lasa mancarea in farfurie daca nu mai pot ceea ce eu nu fac.  :lol: Sucuri indulcite si prajituri de la cofetarie nu exista nici la noi, cum nu exista nici fructe din conserve, mezeluri, pateuri si alte minunatii. Dar la fel, daca merg undeva nu fac fite. Ma scuz politicos si beau o apa plata sau un suc ceva cat mai natural.
In rest ce sa mai zic, ai de invatat si din felurile altora de a se hrani sanatos.

"Imi place sa dau atentie alimentelor din farfurie dar nu sa fiu obsedat de asta. mananc de placere si ca sa traiesc, nu imi folosesc tot timpul vietii ca sa cumpar, sa gatesc, sa pregatesc mancarea. Dupa ce mult timp mancatul era un chin (inainte sa descopar intolerantele cu pricina...) incerc sa fac din asta o placere si un motiv de bucurie, pe langa faptul ca pastrand un echilibru incerc sa fac din alimentatie si un izvor de sanatate."

Corect, mai mult de atat nici ca se poate.
Va urez sanatate maxima tuturor si tinem legatura.

#208
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008

View Postadybmw, on Feb 28 2009, 12:40, said:

Pt kdefthog,
Am sa incerc alimentatia asta cu cartofi in coaja, plus salatele pe care le-ai spus(suna bine salata de ridichi negre).
Aseara am dat fuga la supermarket si am luat cerealele astea de la sanovita si am mancat acum jumatate de ora, amestecate cu kefir. Sunt foarte bune, am sa le alternez cu fructele si in functie de cum am sa ma simt am sa mananc mai des sau mai rar.
Despre musaca, bravo, daca nu contine carne e foarte bine. Eu stiu ca musacaua traditionala se face cu carne tocata si d-aia m-am mirat, dar acum e clar.
Cat despre prajeli, cand am spus ca am scos lucrurile nocive, prajelile sa gaseau printre ele. Nu mananc absolut nimic prajit. Ulei nu mananc decat de masline extravirgin si numai pe salate.
Astea 4-5 kg, de la sfarsit se dau cel mai greu jos :) .Pt astea transpiri cat pt restul date jos pana acum!

Uite ia programelul asta de aici. Se cheama Cron-o-meter si este un program prin care poti sa vezi ce contine ce ai mancat. Un pic de engleza sa stii, daca nu foloseste un dictionar online gen hallo.ro. Alimentele sunt din baza de date USDA SR 20. Iti trebuie si Java instalat pe calculator, dar cred ca ai deja.

Sper ca te descurci sa-l instalezi si sa bagi produse. Sa setezi nivelul minim de omega 3 la 1,6g iar la omega 6 tot 1,6g, iar limita superioara la omega 6 la 4x limita inferioara. Grasimile saturate seteaza valoarea minima la 0g si maxima la 5%(studii facute pentru vindecarea bolilor cardiovasculare au avut o astfel de alimentatie) sau 7%(acest procent este recomandat de AHA - asociatia americana pentru inima) din numarul de calorii zilnice. Adica spre exemplu la 2000kcal zilnice la 11g(5%) sau 16g(7%). La colesterol nivelul minim 0, nivelul maxim ideal ar fi tot 0.

Incearca o zi alimentatia cu cartofi si cereale spre exemplu, dar foloseste si ulei la salate si kefir-ul. Si a doua zi aceeasi treaba numai ca fara ulei si fara kefir, poti pune cerealele in ceva apa cat sa le cuprinda, le lasi o ora si dupa le mananci. Fa acest experiment, 2 zile iti trebuie, si spune-ne in ce zi te-ai simtit mai bine. Inca o data iti spun sa renunti la grasimi complet si sa vezi cum te simti si ce capacitate de efort ai.

Eu am slabit cam 1kg pe saptamana, acum in ultima saptamana am dat aproape 2kg jos pentru ca am reusit sa alerg 7zile a cate 30-35 de minute. Vom vedea cat de greu voi da jos celelalte kg.

Attached Files


Edited by Kdefthog, 28 February 2009 - 16:52.


#209
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008
Sper ca se pot downloda cele 2 fisiere. Reprezinta ce am mancat eu azi, pana acum :D. Cu minerale, vitamine, fibre, grasime etc.

Am sa inlocuiesc cred maine toate semintele acelea cu vreo 2 linguri de seminte de in.

A si am uitat sa zic, 0 colesterol.

Edited by Kdefthog, 28 February 2009 - 16:59.


#210
teo4teos

teo4teos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 878
  • Înscris: 16.09.2007

View Postadybmw, on Feb 28 2009, 12:40, said:

Pt teos,
Sincer ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda si gandim aproximativ la fel in ce priveste alimentatia.

...si eu...

1. Asta inseamna ca doar tu poti sa stii cum sa dozezi efortul si alimentatia ca sa ajungi la un echilibru.

2. E bine ca faci sport dimineata. Eu la ora aia dorm si cand trebuie totusi sa ma trezesc sa merg undeva oricum nu sunt bun de nimic, dorm pe mine practic pana pe la 12 cand devin om normal.
Cat despre inot, e foarte bun intr-adevar. Dar in Bucuresti e scump sa faci inot si daca nu e scump, e infect.

3. Tu esti singurul care poti afla cum e mai bine pentru tine...ori efort mai putin, ori mancare mai multa. Sau poate totusi organismul a obosit de ritmul alert de slabit si se resimte. Poate ar trebui sa il lasi macar un pic mai usor. Nu sa  o lasi moale, ca e periculos, ci doar un pic sa lasi lesa mai lunga... :D

4. E firesc ca atunci cand treci de la mancat haotic si mult, la mancat sanatos, mai putin, mai echilibrat sa simti o imbunatatire. Dar chiar si daca renuntai la prajeli si atat ai fi simtit o imbunatatire substantiala a starii fizice si psihice, mai ales daca ai inceput sa faci si sport. Unele persoane care tin post religios pe o perioada determinata spun acelasi lucru: ca simt o stare de curatenie, de imbunatatire a sanatatii, ca se simt mai usori, etc.

5. Chinezii au un stil de viata diferit, au o filozofie de viata diferta, o alimentatie diferita. E adevarat ca nu m-as apuca sa mananc gandacii, viermii, serpii si toate orataniile pe care le mai mananca ei.
Cat despre sport, la noi societatea "civilizata" e inca la inceput. Francezii, nemtii, englezii au aflat de mult ca societatea sedentara trebuie sa se trateze cu sport cat cuprinde. Acum 20 de ani nu era nevoie sa faci sala ca nu prea aveai cu ce te ingrasa. Faceai 5 ore de coada la tacamuri ca era vara, ca era iarna, 3 ore dimineata de la 4 stateai la coada la lapte si seara vreo 3 ore la paine si erai super lucrat. Mai bagai niste munca voluntara cu sapa prin parcuri duminica, niste munca patriotica o luna jumate inainte de scoala si cate o duminica pe luna si erai ca fierul. Mi-aduc aminte ca prin scoala generala nu era nevoie de inot, de sport, de gimnastica...toata vara ne cataram in dud dupa frunze pentru viermii de matase si alergam cate un sprint de cativa kilometri cu traista plina in mana si cu proprietarul dudului dupa noi cu batul... :D Plus ca neavand tv, forbal, fotbal..si....fotbal.

6. Mai nasol e ca nu pot manca carne, ca de peste nu ma plang. dar m-am obisnuit si sunt chiar ok. Nu ma plang chiar deloc. Pana la urma si regimul asta are avantajele lui. Marele dezavantaj e ca e destul de greu sa mananci in oras sau la restaurant. Sunt satul de cascaval pane cu cartofi prajiti si mamaliga cu branza si smantana. Oriunde te duci asta au. Si daca stai 3 zile in delegatie si mananci numai asta si o pizza te urci pe pereti.  :angry: Asta ca sa nu mai zic cate discutii si certuri am cu chelnerii carora le cer ciorba de legume, in care nu a fost fiarta carnea, nu are bucatele mici de carne, etc etc si in 90% din cazuri sunt asigurat ca NUUUUU, nici gand... si la prima lingura scot o bucata de carne zdravana de imi vine sa le dau cu ea in cap. Le explici degeaba ca daca are vreunul vreo alergie si face vreun soc anafilactic la ei in restaurant ii mananca puscaria, parca vorbesti la pereti si au impresia ca doar ai fite. O data am si patit-o urat pentru ca nu avea bucati mari de carne, probabil doar firsesera carnea acolo. Am simtit gustul ciudat, am intrebat a 10- oara, am primit asigurari ca nu e carne, am mai luat cateva linguri si m-am oprit. Din fericire, pentru ca si asa mi-a fost foarte rau. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca il credeam pe boul ala pe cuvant... :cursing:

Iar acizii grasi ii iau din atatea alte alimente care au omega 3: nuci, seminte, alune, unt, etc.
Daca ai problema asta cu poftele si cu cantitatile industriale atunci da, e corect sa te abtii de tot pentru ca chiar si un tort intreg il mananci tot cu cate o inghititura, pe rand ..si e usor sa cazi in ispita. ca la drogati... :P
Eu nu sunt bautor de alcool de felul meu. Ma imbat repede si de cat sa fac pe maimuta in public prefer sa nu beau decat cel mult o bere. Acasa la mine seara si mai ales vara berea e nelipsita, cu sau fara alcool, depinde daca mai plec pe undeva dupa aia cu masina. Vin mai rar, la ocazii si doar daca stiu ca raman acolo sau ca sunt intre prieteni foarte buni.
Turmericul e un condiment indian, unii ii mai zic curcuma (se face si un colorant galben-portocaliu din el). E bun ca gust, mai ales la cartofi, le da un gust de mancare, de ceapa, nu stiu cum sa zic.
Menta o pun in cartofii cu lamaie. sau cand fac sos alb pentru cartofi merge si o frunza de lamaie, mai ales vara, ca e racoritor.

Multzam de urari, sanatate si tie si familiei tale.

P.S. acum inteleg si eu obsesiile lui kdeftdog cu alimentatia. Si el se chimuie sa slabeasca...Atunci e normal sa stranga creaua, sa cantareasca cu gramul si sa vrea colesterol zero. Pentru ceilalti, colesterolul e bun..pentru hormonii sexuali ;) . Pentru cei care au in exces, dieta placuta si gimnastica cu spor...

#211
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008
Teos nu ai nevoie de colesterol din produse animale, corpul isi fabrica propriul colesterol in cantitati suficiente, poate alti steroli din plante da, s-au dovedit a fi benefici omului. Nici macar nu te-ai uitat pe fisierele alea, habar n-ai ce-i acolo. Si nu am strans deloc cureaua, am mancat mai mult decat pentru a ma simti satul.

#212
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postadybmw, on Feb 28 2009, 12:40, said:

Despre musaca, bravo, daca nu contine carne e foarte bine. Eu stiu ca musacaua traditionala se face cu carne tocata si d-aia m-am mirat, dar acum e clar.

Musacaua traditionala e un fel turcesc (altii zic ca-i luat de la greci) si se face cu vinete si carne tocata. Vinetele au fost inlocuite cu cartofi dintr-un spirit de "adaptare la ce e in camara". Totusi, mancarurile bazate pe carne + cartofi sunt specifice Europei Centrale si de Vest, mai ales zonelor unde datorita climei se produc mai multi cartofi si mai putin grau.

Dar ai perfecta dreptate, dupa ce te lasi de sport te ingrasi pt ca mananci la fel si efort nexam. Oricum, in tinerete nu prea se simte cat mananci cantitativ(daca faci sport), cel putin la mine, dar mai spre 30-35 de ani se simte al dracu'.
De fapt, cred ca aici e problema ta: organismul a fost supus la eforturi extrem de mari, dar pe durate scurte de timp. Astfel, s-a adaptat la cerinte enorme si bruste, si incearca din rasputeri sa-si faca rezerve - prin orice mijloace si cu orice pret !!! De aici pofta mare de mancare sau dulciuri etc.

2. Perfect adevarat, nici nu am ce zice. Sport nu-mi dau seama cat fac, am antrenamente scurte si variez tot timpul. In medie 3-4 zile pe saptamana. Restul inot dar nu intotdeauna, mai depinde si de programul copiilor, pt ca mergem impreuna. Oricum, antrenamentele sunt numai dimineata de la 8, dureaza max 1-1:15 h dintre care 30-40 min alergare iar restul sala. Sala fara aparate(alea sunt pt femei :) ), lucrez mult cu greutatea corpului adica tractiuni, flotari etc si cu bara olimpica si discuri plus gantere.

Vezi, exact ce spuneam si mai sus: iti tratezi organismul ca si cum ai fi (inca) un sportiv de performanta. Incearca sa le schimbi. Fa efort mult mai putin, dar pe durate de timp mai indelungate. In timp (cca 3-4 luni) organismul tau va sesiza ca nu mai e supus la stfel de "torturi" energetice si pofta de mancare va scadea.

3. Exact la asta ma gandeam si eu, sa introduc cartofii in alimentatie o data sau de doua ori pe sapt. Vezi, d-aia am deschis subiectul, sa vad daca ce am gandit eu e corect si dupa ce am vazut ce ai spus tu si kdefthog se pare ca gandirea nu m-a inselat.
Despre oboseala este ca in ultimul timp se manifesta si nu stiu care e cauza. Ori antrenamentele prea intense, ori alimentatia ori odihna. Chiar de vreo saptamana dorm din ce in ce mai putin. Am sa indentific cauza, dar vreau sa schimb un pic si alimentatia ca se pare ca am ajuns la un punct unde mai trebuie ceva si nu stiu ce.
Vezi ca in perioda asta mai apare si astenia de primavara. legumele si zarzavaturile proaspete, obtinute in sere, nu sunt la fel de bogate in nutrienti ca cele crescute in plin soare, pe camp.

5. Noi mai mancam si in stil chinezesc, nu numai mediteraneean. Si de fiecare data cand sotia mai face cate un chinezesc, face si orez la cuptor cu ciuperci sau cu morcov sau simplu. Eu nu mananc orez, dar am sa incep. Uite, apropo de stilul chinezesc de a prepara si manca. In primul rand ca ei mananca cu betele, ca sa nu te lase sa mananci ca Haplea si sa mesteci bine. In al doilea rand chinezii(si asiaticii in general) unde orezul e religie al ei, au cea mai mica rata de persoane cu boli cardiovasculare si cu cancer din lume.
hai sa fim seriosi ... daca nu le diagnostica inseamna ca nu sunt ? Si-atunci de ce mor oamenii ? De sanatosi ? Care e speranta medie de viata la chinezi ? Cumva spre 200-250 de ani ?

6. Mda, ce sa zic, nasol ca nu poti manca peste. La mine e carnea de baza. Eu sunt cu bioritmul invers, adica ma simt excelent dimineata si toata ziua. La 6-6 juma e desteptarea. Seara ma cam ia somnul repede, pe la 11-11 juma deja nani. Daca nu mananci peste, de unde iei omega-urile astea care fac bine?
Din plante. Cauta pe google.

Conopida la cuptor imi place si mie, dealtfel tuturor. La fel si ciupercile la cuptor. De abia astept sa vina caldura sa pun niste ciuperci la gratar si pe ele cascaval. Cand le scoti si cu cascavalul ala inmuiat pe ele...o delicatesa. Sau dovlecei la gratar, ceapa, vinete, ardei capia sau gras, rosii etc...o nebunie.
Vezi, chiar daca mananci cartofi prajiti sau o ciocolata, pe saptamana, o faci cu moderatie. Eu in schimb sunt(adica am fost) un gurmand. Daca-mi dadeai 3 ciocolate pe zi, 3 mancam. Asa ca mai bine nu ma mai ating de ea si gata :).
Foarte rau ! Ciocolata este un foarte bun energizant. Iar masa si untul de cacao au multe efecte benefice in organism. Ar trebui sa mananci din cea "neagra". Este acea ciocolata tip "menaj" care este foarte satioasa. Sunt bucatile alea mari, de cca. 1 kg. Dupa doua-trei imbucaturi te saturi de ciocolata.


View Postadybmw, on Feb 27 2009, 12:33, said:

Am avut 130 kg, ca sa-ti dai seama de ce.
Stai linistit ... Eu am 100 kg la 185 cm. Si am aceasta greutate de vreo douazeci de ani. vara ajung pe la 96, iarna pe la 104. In functie de mancare si consumul de energie.

Eu stiu ca prin fierbere peste 55 grade se distrug enzimele(sau ce naiba se distruge, ca se distruge ceva) asa ca nu stiu ce sa zic in cazul asta.

Precipita cele mai multe tipuri de proteine. Si enzimele sunt tot proteine...

Mi-a facut pofta amonra acu' cateva zile cu fasolea batuta, am mancat acum 2 zile si nu prea m-am simtit bine! Poate e de la faptul ca nu am avut gogonele! :lol:
Vezi ca multe vegetale sunt gazogene: ori din cauza continutului lor in saponine - fasolea, mazarea, lintea - sau pur si simplu din cauza concentratiei marti in amidon - cartofii, pastele etc. Si daca ai oaresce colita de fermentatie, te cam balonezi. Si vezi ca multe legume in stare proaspata contin solanina sau alti factori antinutritionali, care sunt daunatori in special ficatului - ex. cartoful. De-aia trebuiesc tratati termic.


#213
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
Am ras cand am citit asta cu cozile, ca mi-am adus aminte cum era! Oricum, inainte de 1989 se facea mult sport pt ca asa puteai pleca peste hotare, sa vezi altceva decat Romania, sau sa ramai pe acolo. Altfel nu aveai nici o sansa ca om de rand. Acum sportul preferat este privitul la tv cu bere si popcorn :lol:
Cat priveste restaurantele, daca adopti un stil de viata sanatos, nu prea ai ce manca, iar alea care au ceva, sunt destul de scumpe. Plus de asta se fumeaza si nu poti manca in fum de tigara. Cel putin eu. In tarile civilizate nu vezi ca se fumeaza in locurile publice si desi e si la noi legea, nu se respecta. De fapt la noi nu se respecta nimic, scara valorilor e cu susul in jos. In fine.
Sa nu crezi ca mananc gandaci sau mai stiu eu ce. Se pot manca legume la plita incinsa, sau daca ai wok(tigaia aia cu margini inalte si fund gros) iti poti face diferite combinatii de mancaruri cum ar fi pui cu ananas sau pui cu ciuperci si morcov plus telina, etc. Sunt multe combinatii cu piept de pui, sotia e experta in prepararea stilului chinezesc. Au ei niste sosuri speciale care se pun in mancare, iuti. Oricum, sunt foarte diferiti in gandire si stil de viata fata de noi, d-aia au ajuns unde au ajuns. Ai ce invata de la ei.
Stilul de viata sanatos, combinat cu sportul te fac sa nu mai bei alcool. Eu am renuntat definitiv la spirtoase acum 3 ani. Iar daca acum 4-5 ani puteam bea linistit cel putin o sticla de vin fara probleme, acum dupa un pahar deja ma ia ameteala. Organismul singur se regleaza daca ai stil de viata sanatos, si nu-ti mai permite sa-ti bati joc de el.
Am sa caut si eu curcuma, sper sa-l gasesc prin supermarket.
Menta cu cartofi suna bine, am sa incerc si combinatia asta.
Teos, e foarte bine ca mergi pe jos, asta inseamna ca nu ai probleme cu muschii inferiori, sunt antrenati. Dar mai sunt si muschii superiori, care trebuie antrenati si astia, cozile la lapte si carne au disparut si ce te faci acum? :lol:  
Pana una alta, cerealele astea a lui kdefthog sunt foarte bune. Adica sunt consistente si trece mai mult timp pana incepe stomacul sa ghiortaie, fata de alimentatia cu numai fructe. Merg alternate cu fructe, din cand in cand. Poate ca trebuie si cereale organismului cand stabilizezi greutatea. Oricum ramane sa experimentez in continuare.
Kdefthog, am sa ma uit pe link-urile postate sa vad ce si cum.
Multumesc frumos tuturor pentru ajutorul acordat si pt ca m-ati suportat :)
Va doresc sanatate maxima!

#214
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
Horia si eu sunt cam ca tine. Am 185 cm si 105 kg. Mai am o mica ramasita sa-i zicem de strat adipos in jurul taliei. D-asta vreau sa ajung cam la 100-102 kg, o consider o greutate buna pt mine. Acu', sa vedem ce spune si cantarul minune, desi nu cred ca e vreo sfaraiala cu el. Ala e facut pt oamenii care sunt "standard' ca sa zic asa. Asa si dupa IMC sunt obez. Asa rad cand vad asta... :)
Cat despre legumele si zarzavaturile obtinute din sere, de unde sa iau altele? Altele nu exista. Acum ce fac, nu mananc salate iarna ca sunt din sere?
Si turcii au o bucatarie "grea", plina de combinatii periculoase. Dar baclavaua sau gozlemeaua sau iskenderul... :dribbledrool:. Dar rar si cu moderatie.
Sa stii ca nici eu n-am mers in stilul asta drastic. Altfel dadeam astea 25 kg mai repede jos nu in 3 ani. Oricum, daca renunti la nenorociri, chiar si fara sport, 4-5 kg dai jos imediat, fara stres si transpiratie. Ai dreptate tu intr-un fel, nu poti renunta total la miel la protap, tuica fiarta etc. Dar acu' pe bune, mananci zilnic asa ceva? Mananci odata sau de 2 ori pe an. Aia nu se pune daca adopti un stil de viata sanatos, si in plus chiar nu te mai lasa organismul sa faci derapaje mari, altfel borasti. Dar putin, cu moderatie nimeni nu a zis ca e crima. Dar nu ciorbe, gateli, prajituri, junk food in fiecare zi si odata pe sapt un mar, ala nu e stil de viata.
Depinde foarte mult si de felul persoanei respective. Eu am considerat ca daca nu ma mai pot inchide la sireturi si nu mai pot alerga 100 m e grav.
Oricum, am observat ca daca faci sport, pofta de mancare se reduce destul de mult. Doar dupa 30-60 min de bazin te ia foamea rau. Inotul iti face o pofta de mancare fantastica, dar asta inseamna si efort considerabil.
Speranta de viata la asiatici e mult mai mare ca a noastra. Atentie, nu am spus italieni, spanioli etc. Si oricum, la ce populatie au ei, cred ca ii bat pe toti la speranta de viata. Horia sunt si la ei cu cancer sau boli cardiovasculare, dar raportat la populatie procentul e mic. Lasa ca au venit si la ei macul si kfc-ul asa ca o sa recupereze :)
Cat despre ciocolata stiu ca e buna, cea cu cacao in procent cat mai mare e chiar indicata organismului. Chiar am vazut un reportaj zilele trecute despre ciocolata cu cacao. Dar la noi predomina asta de proasta calitate gen poiana sau mai stiu eu ce. Dar ciocolata cu cacao de min 70-80 % e chiar buna.
Cand ai 130 kg nu cred ca te mai gandesti la ciocolata, oricare ar fi ea. La mine mierea a suplinit perfect pofta de dulce. Probabil ca am sa mananc si eu o bucatica pe sapt cand voi ajunge la greutatea optima. Pana atunci raman cu mierea cu nuca si migdale. :)
Corect, cartoful trebuie tratat termic, ca si fasolea, mazarea, orezul etc. Nici n-am spus ca sa mananci numai verzituri. Dar ele sa fie intr-un procentaj pe care-l face omul dupa cum se simte. Eu de exemplu pot sa mananc salate o zi si doar o mancare procesata termic iar altii nu. Asta depinde de la individ la individ. Experimentezi si vezi ce-ti place si cum te simti si ramai pe alea. Ca mai gusti si altceva gen miel la protap, din an in paste e altceva, nu e crima. Dar sa mananci carne procesata termic in fiecare zi nu e bine. Fiecare face cum doreste, dar in general sfarseste cu consult la medic si medicamente :)
In rest sanatate maxima!

#215
Kdefthog

Kdefthog

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 16.09.2008

View Postadybmw, on Mar 1 2009, 12:28, said:

Horia si eu sunt cam ca tine. Am 185 cm si 105 kg. Mai am o mica ramasita sa-i zicem de strat adipos in jurul taliei. D-asta vreau sa ajung cam la 100-102 kg, o consider o greutate buna pt mine. Acu', sa vedem ce spune si cantarul minune, desi nu cred ca e vreo sfaraiala cu el. Ala e facut pt oamenii care sunt "standard' ca sa zic asa. Asa si dupa IMC sunt obez. Asa rad cand vad asta... :)

Eu nu prea pricep, eu la 1,89m si 89kg cat aveam pot sa spun ca aveam burta mai mult decat vizibila si prin haine. Presupun ca la tine cele 105kg se justifica prin muschi. Dar mi se pare mult prea mult.

#216
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
Eu la 130 kg aveam burta supervizibila prin haine, gusa etc. La 105 burta nu mai am absolut deloc. Daca pot alerga fara probleme 3-4 km in 30 min iti dai seama ca nu sunt obez. Cred ca mai "atarna" si oasele. Ca si constitutie, aduc cu cea a unui rugbist(cam pe acolo). Numai acolo vezi 1,80-1,85 cu 100-105 kg, chiar mai mult. Si vreau sa mai dau vreo 5 kg jos. Mai am o ramasita in jurul taliei de vreo 2-3 cm. Acum lucrez la ea. Nu am spus ca ultimele kg se dau jos cel mai greu? :lol:

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate