Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Tv-urile 8k ar putea disparea

Fps drop in jocuri

Macroblocuri cand pornesc/ opresc...
 OFERTE hrana animale

TGN transgaz acorda 15 acțiu...

Achizitie ardei iuti

Panou presurizat ACM - probleme
 Coordonate sistem Stereo 1970 bra...

Un sunet ciudat

Firme cuptoare si plite

Raspunderea patrimoniala.
 Umiditatea in casa

Viagra fara sa afle iubita

The Enforcer (2022)

Centrala nu porneste sa incalzeas...
 

Template de blog apare diferit in internet explorer !

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
iulian_g

iulian_g

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 510
  • Înscris: 02.11.2007
Salut, daca ma poate ajuta cineva, am un template de blog l-am upload-at pe blog la mine si am deschis blogul pe 3 browsere Opera v9.50, Mozilla Firefox 3 si Internet Explorer 6 ... pe primele 2 browsere se afiseaza la fel blogul si in modul corect sigur ... dar cand vreau sa-l vad in IE6 apare culoarea unde se posteaza articolele diferit adica in loc de un albastru inchis apare un gri nasol :(:( deci ce tag-uri as putea sa schimb ca sa apare la fel cum apare in opera si in mozilla ??? uitati si blogul cu acest template daca aveti IE6 deschideti-l si spuneti-mi daca in zona articolelor apare cu gri ... nu e blogul meu dar oricum e la fel :) http://blueflower-bt...s.blogspot.com/ ...

si am deschis template-ul cu Notepad ++ sa vad ce contine dar apar multe taguri, cuvinte etc. am incercat eu sa editez dar nu mia iesit nimik ... am incercat un sidebar si un menu sa-l editez dar nu stiu ce sa fac ca sa le schimb ... :( :(

am pus template-ul in Attach mai jos sa-l vedeti ... :)

uitati si cum apare http://i31.tinypic.com/2rpbic2.png :(  fata de cum ar trebui sa apara normal http://i31.tinypic.com/2e5sguu.png

Attached Files


Edited by iulian_g, 05 July 2008 - 19:56.


#2
the_nightfly

the_nightfly

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 27.12.2006
Nu trebuie sa apara albastru inchis, e de fapt un png cu alpha transparency, element problematic in IE6 (mai ales ca e nevoie de repeat).
Cred ca cea mai simpla solutie ar fi sa inlocuiesti background.png cu un png care nu foloseste alpha transparency (asta daca tii neaparat sa nu se supere utilizatorii IE6 pe tine :))

Am uitat sa te avertizez ca se va pierde diferenta de culoare in meniul din stanga (nu va fi o culoare mai inchisa la About me, Categories etc.)

[Edit]  Vezi ca ai la atasamente un nou background.png, ca sa vezi cum ar arata tema modificata.

Attached Files


Edited by the_nightfly, 05 July 2008 - 21:13.


#3
iulian_g

iulian_g

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 510
  • Înscris: 02.11.2007
am pus background-ul sa schimbat putin dar degeaba zona articolelor la fel apare in gri :(:( ...

Edited by iulian_g, 05 July 2008 - 21:56.


#4
the_nightfly

the_nightfly

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 27.12.2006
Weird, am vazut ca asta e singurul fundal, pentru content, pe care il foloseste tema.
O sa arunc mai atent un ochi pe CSS sa vad daca mai e pe acolo ceva neprietenos pt IE6.

Edited by the_nightfly, 05 July 2008 - 21:58.


#5
the_nightfly

the_nightfly

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 27.12.2006
Cand ai uploadat fisierul nou ai schimbat si URL-urile din template ca sa foloseasca fisierul nou?
Mie mi-a mers din prima (link), fara alte modificari si este afisat corect in IE6.

Daca nu ai facut inlocuirea in template, cauta textul http://img267.images...73/blackbb9.png si inlocuieste-l cu calea catre noul fisier (http://siteultau.com/background.png). Apare in 3 locuri.

[EDIT:]Work around si mai bun, aparent IE n-are probleme cu PNG-8, asa ca incearca fisierul asta.

Edited by the_nightfly, 05 July 2008 - 22:50.


#6
iulian_g

iulian_g

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 510
  • Înscris: 02.11.2007
dap modificarea acum sa facut :):) eu modificasem din template numai dintr-un singur loc mai exact unde este ingrosat :

Quote

}
#sidebar-wrapper {
  margin-left: 15px;
  margin-top: 20px;
  width: 200px;
  float: left;
  background: url(http://img267.images...73/blackbb9.png)  repeat;
  word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
}

si ms ms ms mult !!! :)

dar totusi nu se poate edita ceva sa apara transparent sidebar content (zona articolelor cred) si profile (zona profilului meu) adica in spatele lor sa apara background mai deschis care aparea normal in Opera si in FF de pe blog ... ??

Edited by iulian_g, 05 July 2008 - 23:05.


#7
the_nightfly

the_nightfly

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 27.12.2006
CSS alternativ :)? E mai complicata solutia asta:

(Toate fisierele le gasesti in arhiva atasata)

Pui asta inainte de </head>, inlocuind http://siteultau/ie6_style.css cu adresa la care uploadezi fisierul.

<!--[if lte IE 6]>
<link rel="stylesheet" href="http://siteultau/ie6_style.css" type="text/CSS" />
<![endif]-->

In templateul tau pui, pentru toate cele trei backgrounduri, adresa http://siteultau/bac...Transparent.png (adresa la care ai uploadat backgroundTransparent.png)

Editezi fisierul ie6_style.css, inlocuiesti http://siteultau/x.png cu adresa la care ai uploadat pozele respective (baclgroundDark si backgroundLight).

Dupa ce termini ar trebui sa arate asa.

Attached Files



#8
iulian_g

iulian_g

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 510
  • Înscris: 02.11.2007
Fisierul ie6_style.css unde il pun ??? unde este template-ul in folder sau il uploadez pe un site la fel ca pozele :D ??? si code-ul acela in ce loc in plasez ... inaintea de </head> bine, dar unde se afla mai la inceput sau pe la mijloc ca nu l-am vazut ??? :huh: :D :D


sa stii ca am deschis cu IE6 blogul care l-ai pus si la fel apare ... :huh:

Edited by iulian_g, 06 July 2008 - 00:55.


#9
the_nightfly

the_nightfly

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 27.12.2006

View Postiulian_g, on Jul 6 2008, 01:34, said:

Fisierul ie6_style.css unde il pun ??? unde este template-ul in folder ??? si code-ul acela in ce loc in plasez ... inaintea de </head> bine, dar unde se afla mai la inceput sau pe la mijloc ca nu l-am vazut ??? :huh:

Daca nu ai deja host, fisierul css il pui pe un site de hosting gratuit (multe variante aici).

Template-ul este fisierul BlueFlower.xml, nu l-am mai inclus in arhiva pentru ca il ai si tu.

CTRL + F pentru a gasi </head> ;)

[Edit:] Am adaugat si varianta modificata a fisierului BlueFlower.xml pentru a evita eventualele confuzii.

Attached Files


Edited by the_nightfly, 06 July 2008 - 01:02.


#10
iulian_g

iulian_g

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 510
  • Înscris: 02.11.2007
am deschis cu IE6 blogul care l-ai pus si la fel apare ... :(:(

tu ai instalat IE6 ?? sper ...

Edited by iulian_g, 06 July 2008 - 01:01.


#11
the_nightfly

the_nightfly

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 27.12.2006
Evident ca am IE6 :D. Ai incercat pe linkul pus de mine (asta) sa vezi daca merge in IE6 cum trebuie?
Vezi cum apare aici, daca apare diferit fata de varianta ta probabil faci o greseala pe undeva. Ai updatat templateul de pe blogger?

Edited by the_nightfly, 06 July 2008 - 01:06.


#12
iulian_g

iulian_g

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 510
  • Înscris: 02.11.2007
nu trebuia sa dai 2 link-uri cu test blog ca vad bine ;) ... deci am deschis test blog care l-ai pus tu cu IE6 si ma refer ca nu vad modificarea care ai facut-o ... :(:( adica zona articolelor nu apare la fel cum apare in opera sau ff cum apare la inceput ... ! :huh:


oricum am vazut si sursa fisierului ie6_style.css unde l-ai upload-at :P :P

Edited by iulian_g, 06 July 2008 - 01:38.


#13
the_nightfly

the_nightfly

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 27.12.2006
Hmm, s-ar putea sa fie vorba de o neintelegere :).
In IE6 blogul trebuie sa apara ca in prima imagine. Pe scurt, in cazul tau nu prea se poate (mai bine zis nu e practica pentru ca trebuie sa folosesti divuri cu dimensiune prestabilita) transparenta in IE6.

Pls scoate linkul acela, nu e siteul meu ;).

In restul browserelor, o sa apara cu transparenta ca in a doua imagine.

Attached Files


Edited by the_nightfly, 06 July 2008 - 01:31.


#14
iulian_g

iulian_g

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 510
  • Înscris: 02.11.2007
pai asta ma refeream, eu vroiam sa apara ca in a doua imagine atasata de tine ... cum am zis mai sus la fel ca opera sau ff :P ;)

Edited by iulian_g, 06 July 2008 - 01:34.


#15
the_nightfly

the_nightfly

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 27.12.2006
Inca n-ai scos linkul.

E o solutie de compromis, daca tii neaparat sa ai transparenta in IE6 strici layoutul.

[Edit:] Ai mai putea sa folosesti gradiente mai inchise deschise ca backgroundul paginii, de width 1px si inalte cat backgroundul paginii (477px)

Edited by the_nightfly, 06 July 2008 - 01:42.


#16
iulian_g

iulian_g

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 510
  • Înscris: 02.11.2007
gata l-am scos :P ... si totusi de ce apare scris /* fix for long text breaking sidebar float in IE intr-un exemplu: :huh:

Quote

}
#sidebar-wrapper {
margin-left: 15px;
margin-top: 20px;
width: 200px;
float: left;
background: url(http://img267.images...73/blackbb9.png) repeat;
word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
}

Edited by iulian_g, 06 July 2008 - 01:43.


#17
the_nightfly

the_nightfly

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,128
  • Înscris: 27.12.2006
Apare ca l-am luat direct cu copy & paste din fisierul BlueFlower.xml original pentru ca mi-era sila sa scriu acelasi lucru (boala a coderilor :lol:).

word-wrap: break-word; se foloseste pentru ca uneori in IE, daca ai un paragraf lung s-ar putea sa nu iti respecte width-ul stabilit de tine si sa mareasca divul ca sa incapa tot paragraful.

Incearca fisierele astea ca backgrounduri noi, seamana mai mult a transparenta :P

Attached Files



#18
iulian_g

iulian_g

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 510
  • Înscris: 02.11.2007
dar codul asta /* fix for long text breaking sidebar float in IE de la inceput apare in template nu ma refeream la ce ai copiat tu sau editat ci ma intrebam dc scrie in cod special ... IE ... ;)

ms ms pentru background :)

observ ca ai editat blogul acela test si apare perfect dar sidebarul nu este in chenar acela cu about me  ... :(

Edited by iulian_g, 06 July 2008 - 02:02.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate