Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024
 

Internetul, o mare sala de judecata

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Gameru' Mircea

Gameru' Mircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 12.07.2005
Pentru inceput, as vrea sa v-a rog sa nu va suparati daca am pus acest topic undeva gresit, mutati-l in alta arie daca nu l-am pus corect. Deasemenea imi amintesc ca am mai facut un topic aici despre ceva similar dar nu se adresa direct la asta asa ca vreau sa reincep aceasta conversatie de la zero. Este vorba despre o problema care ma irita foarte mult, si despre care vreau in primul rand sa stiu mai multe pentru a cunoaste exact ce se intampla. Va rog deasemenea sa imi iertati frustrarea pe aceasta tema daca exagerez, in general sunt ingrijorat dupa niste lucruri pe care le-am citit din stiri si media dar si auzit de la alte persoane.

Eu obijnuiesc sa imi petrec majoritatea timpului pe internet, iar de ceva vreme sunt foarte ingrijorat de niste lucruri despre care incep sa aud de mai multe luni. In principal se adreseaza asa-ziselor tari "mai civilizate", in frunte cu America si cu siguranta multe altele. Pe vremea cand eu eram mai tanar, internetul obijnuia sa fie un loc deschis in care lumea putea comunica, sherui, discuta, desena, etc. in libertate si siguranta. Singurele lucruri ilegale pe internet erau sa hackuiesti servicii sau alte calculatoare (in special lucruri legate de bani), sa sheruiesti produsele altora pe situri publice sau sa postezi amenintari exacte cu moartea sau alte lucruri de acest gen. De recent insa, continui sa aud niste lucruri destul de rele despre internet, unele dintre ele chiar cutremuratoare.
Aparent, in tari ce sunt tehnic mai avansate decat Romania, ajungi a fi arestat pentru ceva ce ai spus sau postat pe internet, chiar si pentru ceva ce ai pe hard diskul tau fara sa sheruiesti macar. Probabil si in Romania a aparut asa ceva deja, stiu ca ne paste si pe noi, insa din ce am inceput sa vad legalitatea pe internet incepe sa atinga cote opresive, lucru ce ma ingrijoreaza foarte mult. M-a refer clar si direct la activitatea politiei de a veni la tine la usa si a te aresta pentru ceva ce ai facut la tine pe calculator, probabil si la activitatea de a obliga un provider sa te dezaboneze la internet pentru ceva ce ai facut.

Dupa cum am spus mai sus, sunt complet de acord cu luarea masurilor impotriva fraudelor bancare, amenintarilor cu moartea, etc. Insa lucrurile merg mai departe pe mai multe teme. Spre examplu tema drepturilor de autor, care este una din cele mai aprinse. In tari precum America, daca cineva face un desen si scrie pe el ca el e autorul, te poate da in judecata daca iei desenul lui si il pui altundeva (nimic legat de bani si de pierderea sau castigarea lor de catre cineva). Un alt exemplu ar fi inventia de a fi "ilegal sa detii un anumit lucru la tine pe calculator", exact ca modul in care era ilegal sa detii valuta pe vremea lui Ceausescu (unde din cate vad, multe tari ce isi spun democrate par sa se indrepte). In general se refera tot la drepturi de autor si acest lucru. Mai recent am auzit si despre drepturile de autor asupra unui simplu nume, si legi sa dai pe cineva in judecata ca a folosit numele tau sa scrie nu stiu ce la el pe un site.

Trecand de drepturile de autor, un nou val ce loveste internetul de recent in multe locuri este o anumita idee (daca o pot numi macar asa) legate de crearea unor legi pe internet pentru a preveni "spalarea de creier a utilizarotilor". Asta aparent se refera la faptul ca poti fi dat in judecata pentru ca ai desenat ceva ce ar putea justifica un anumit lucru ilegal sau contine nu stiu ce fel de sex si a posta desenul pe internet (recent in unele tari toti par sa aiba o obsesie legata de desenele sau ideile despre sex din cate am observat). In unele locuri esti obligat chiar sa si justifici de ce ai desenat un anumit lucru sau de ce ai facut un anumit joc si ce ai vrut sa spui... probabil multi au vazut ca multe jocuri vin cu "disclaimere" in care autorul trebuie se depuna confesiuni ca nu iti sugereaza sa faci ce iti spune jocul. Asemenea lucru il gasesc atat o enorma aberatie cat si o grava insulta la adresa dreptului de gandire libera, in momentul in care esti amenintat legal pentru ceva ce ai scris sau desenat doar pentru idea ce o sugereaza.

As vrea sa intreb sincer... daca aceste lucruri sunt complet adevarate, vi se pare normal asa ceva? Sigur, stiu ca producatorii de programe, cantaretii, regizorii, etc. vor sa castige bani si nu sa se redistribue lucrurile, si ca toata lumea face scandaluri ca tinerii sunt influentati de jocuri si ca de-aia dau in cap si violeaza (lucru pe care eu nu il cred). Insa nu cred ca este acceptabil ca pentru faptul ca hostezi un site cu apache sa iti vina politia la usa pentru ce scrii pe el, sau pentru ca detii un fisier ce ar putea sugera nu stiu ce fel de actiune ilegala sau ca nu stiu ce fel de banner a fost desenat de Xulescu. Stiu ca unele lucruri supara unele persoane, insa eu ma refer la a face legi din aceste lucruri. In final sunt doar niste date pe un calculator, niste coduri de 1 si 0...

Nu vreau sa mai lungesc acest post sau sa insist prea mult, insa doresc sa stiu care sunt opiniile altor useri si cum stau lucrurile pe acest domeniu. Risca internetul si calculatorul sa devina un pericol pentru utilizatori din punct de vedere legal? Risca internetul sa ajunga sub un fel de dictatura in urmatorii ani? Care este opinia voastra? Multumesc.

#2
Bobby_ro

Bobby_ro

    Celebru Anonim

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,629
  • Înscris: 30.04.2005

View PostGameru' Mircea, on Jun 12 2008, 01:50, said:

Eu obijnuiesc sa imi petrec majoritatea timpului pe internet,
Trist.

Quote

Spre examplu tema drepturilor de autor, care este una din cele mai aprinse. In tari precum America, daca cineva face un desen si scrie pe el ca el e autorul, te poate da in judecata daca iei desenul lui si il pui altundeva (nimic legat de bani si de pierderea sau castigarea lor de catre cineva). Un alt exemplu ar fi inventia de a fi "ilegal sa detii un anumit lucru la tine pe calculator", exact ca modul in care era ilegal sa detii valuta pe vremea lui Ceausescu (unde din cate vad, multe tari ce isi spun democrate par sa se indrepte). In general se refera tot la drepturi de autor si acest lucru. Mai recent am auzit si despre drepturile de autor asupra unui simplu nume, si legi sa dai pe cineva in judecata ca a folosit numele tau sa scrie nu stiu ce la el pe un site.
E un lucru normal si firesc ca cel care face un desen (ca sa iau exemplul tau) sau canta o melodie / face un film (simplist vorbind) sa aibe drept de proprietate asupra acelui lucru. Daca tie astea nu ti se par lucruri normale inseamna ca tu gandesti anormal sau traindu-ti viata pe internet crezi ca toate sunt gratis si poti sa copiezi si piratezi orice ca doar sun moka, ei bine in viata reala nu e chiar asa si e foarte bine.

Quote

Asta aparent se refera la faptul ca poti fi dat in judecata pentru ca ai desenat ceva ce ar putea justifica un anumit lucru ilegal sau contine nu stiu ce fel de sex si a posta desenul pe internet (recent in unele tari toti par sa aiba o obsesie legata de desenele sau ideile despre sex din cate am observat). In unele locuri esti obligat chiar sa si justifici de ce ai desenat un anumit lucru sau de ce ai facut un anumit joc si ce ai vrut sa spui... probabil multi au vazut ca multe jocuri vin cu "disclaimere" in care autorul trebuie se depuna confesiuni ca nu iti sugereaza sa faci ce iti spune jocul. Asemenea lucru il gasesc atat o enorma aberatie cat si o grava insulta la adresa dreptului de gandire libera, in momentul in care esti amenintat legal pentru ceva ce ai scris sau desenat doar pentru idea ce o sugereaza.
Astea sunt prostii, in tarile civilizate si democratice, poti sa il desenzi pe bush cum il reguleaza pe basescu si sa publici desenul unde vrei ca nu te ia nimeni la intrebari si nici nu te baga nimeni la parnaie.

Quote

Insa nu cred ca este acceptabil ca pentru faptul ca hostezi un site cu apache sa iti vina politia la usa pentru ce scrii pe el, sau pentru ca detii un fisier ce ar putea sugera nu stiu ce fel de actiune ilegala sau ca nu stiu ce fel de banner a fost desenat de Xulescu. Stiu ca unele lucruri supara unele persoane, insa eu ma refer la a face legi din aceste lucruri. In final sunt doar niste date pe un calculator, niste coduri de 1 si 0...
poti sa scrii si sa hostezi ce vrei atata timp cat nu ai lucruri piratate, nu aduci atingere sigurantei nationale, si nu desfasori activitati de frauda (la modul general) online sau hacking.


PS: cum spuneam, mai iesi din casa pentru ca de la atata internet si izolare incepi sa devii paranoic

Edited by Bobby_ro, 12 June 2008 - 01:13.


#3
Gameru' Mircea

Gameru' Mircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 12.07.2005
Cred ca am dreptate pana la un anumit punct. Nu spun ca este un lucru frumos sa copiezi lucrul cuiva, insa nu cred ca este normal ca pentru copierea unui fisier .jpg dintrun loc public pe altul sa ajunga politia la usa ta. Cand e vorba de un film adevarat comercial, sunt bani implicati iar atunci mai inteleg, dar altfel nu. Aici cred ca multi pot fi de acord, nu este ceva normal sau admisibil. Cat despre sugerari, nu ma refeream la materiale in care zici ceva rau de bush sau basescu, ci de materiale pe care cineva poate sa le vada ca insinuand ceva ilegal sau care ar putea manipula nu stiu ce persoana in a face nu stiu ce fel de act (nu o amenintate sau instigare directa). Dupa cum am mai postat pe un topic, unul a fost ridicat de politie pentru ca a pus un clip dintrun desen animat pe youtube in care personajul spunea ca nu stiu pe cine omoara si ca e puternic. Nu cred ca sunt chiar atat de paranoic, sunt lucruri reale pe care leam citit clar, si care nu sunt de loc bune daca sunt adevarate.

Edited by Gameru' Mircea, 12 June 2008 - 01:21.


#4
Bobby_ro

Bobby_ro

    Celebru Anonim

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,629
  • Înscris: 30.04.2005

View PostGameru' Mircea, on Jun 12 2008, 02:19, said:

Cred ca am dreptate pana la un anumit punct. Nu spun ca este un lucru frumos sa copiezi lucrul cuiva, insa nu cred ca este normal ca pentru copierea unui fisier .jpg dintrun loc public pe altul sa ajunga politia la usa ta. Cand e vorba de un film adevarat comercial, sunt bani implicati iar atunci mai inteleg, dar altfel nu. Aici cred ca multi pot fi de acord, nu este ceva normal sau admisibil.
Nu e chiar asa, si acel jpg e munca cuiva, daca e pus "la liber" nu e nici o problema poti sa il copiezi unde vrei si cum vrei, dar daca nu este se aplica acelasi reguli sau drepturi ca la o productie cinematografica sau la albume muzicale, etc. Nu vad de ce vezi un lucru anormal dreptul la proprietate pe materialele produse de tine? e cat se poate de firesc si logic, fie ca e o poza un desen sau mai stiu eu ce chestii neinsemnate, daca eu am muncit la crearea lor am tot dreptul asupra lor, cum sa nu fie normal sau admisibil? :huh:

Quote

Cat despre sugerari, nu ma refeream la materiale in care zici ceva rau de bush sau basescu, ci de materiale pe care cineva poate sa le vada ca insinuand ceva ilegal sau care ar putea manipula nu stiu ce persoana in a face nu stiu ce fel de act (nu o amenintate sau instigare directa).
Aia cu bush era un exemplu cum ca poti sa iti exprimi orice opinie legata de oricine fara sa te lege politia  ;) . Nu stiu ce ai vrut sa spui cu insinuarile alea ilegale, dar cum spuneam mai sus legat de site-ul pe care il hostezi e valabil si aplicabil si aici. Daca nu stiai sau nu ti-ai dat seama traiesti intr-o tara democratica de cam multa vreme, securitatea si cenzura s-au dus demult nu te mai leaga nimeni pentru opinii personale.

Quote

unul a fost ridicat de politie pentru ca a pus un clip dintrun desen animat pe youtube in care personajul spunea ca nu stiu pe cine omoara si ca e puternic. sunt lucruri reale pe care leam citit clar, si care nu sunt de loc bune daca sunt adevarate
:lol: Tu citesti vre-un site de glume si le iei in serios?

Edited by Bobby_ro, 12 June 2008 - 02:24.


#5
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005

View PostGameru' Mircea, on Jun 12 2008, 01:50, said:

Pentru inceput, as vrea sa v-a rog sa nu va suparati daca am pus acest topic undeva gresit, mutati-l in alta arie daca nu l-am pus corect. Deasemenea imi amintesc ca am mai facut un topic aici despre ceva similar dar nu se adresa direct la asta asa ca vreau sa reincep aceasta conversatie de la zero. Este vorba despre o problema care ma irita foarte mult, si despre care vreau in primul rand sa stiu mai multe pentru a cunoaste exact ce se intampla. Va rog deasemenea sa imi iertati frustrarea pe aceasta tema daca exagerez, in general sunt ingrijorat dupa niste lucruri pe care le-am citit din stiri si media dar si auzit de la alte persoane.

Eu obijnuiesc sa imi petrec majoritatea timpului pe internet, iar de ceva vreme sunt foarte ingrijorat de niste lucruri despre care incep sa aud de mai multe luni. In principal se adreseaza asa-ziselor tari "mai civilizate", in frunte cu America si cu siguranta multe altele. Pe vremea cand eu eram mai tanar, internetul obijnuia sa fie un loc deschis in care lumea putea comunica, sherui, discuta, desena, etc. in libertate si siguranta. Singurele lucruri ilegale pe internet erau sa hackuiesti servicii sau alte calculatoare (in special lucruri legate de bani), sa sheruiesti produsele altora pe situri publice sau sa postezi amenintari exacte cu moartea sau alte lucruri de acest gen. De recent insa, continui sa aud niste lucruri destul de rele despre internet, unele dintre ele chiar cutremuratoare.
Aparent, in tari ce sunt tehnic mai avansate decat Romania, ajungi a fi arestat pentru ceva ce ai spus sau postat pe internet, chiar si pentru ceva ce ai pe hard diskul tau fara sa sheruiesti macar. Probabil si in Romania a aparut asa ceva deja, stiu ca ne paste si pe noi, insa din ce am inceput sa vad legalitatea pe internet incepe sa atinga cote opresive, lucru ce ma ingrijoreaza foarte mult. M-a refer clar si direct la activitatea politiei de a veni la tine la usa si a te aresta pentru ceva ce ai facut la tine pe calculator, probabil si la activitatea de a obliga un provider sa te dezaboneze la internet pentru ceva ce ai facut.

Dupa cum am spus mai sus, sunt complet de acord cu luarea masurilor impotriva fraudelor bancare, amenintarilor cu moartea, etc. Insa lucrurile merg mai departe pe mai multe teme. Spre examplu tema drepturilor de autor, care este una din cele mai aprinse. In tari precum America, daca cineva face un desen si scrie pe el ca el e autorul, te poate da in judecata daca iei desenul lui si il pui altundeva (nimic legat de bani si de pierderea sau castigarea lor de catre cineva). Un alt exemplu ar fi inventia de a fi "ilegal sa detii un anumit lucru la tine pe calculator", exact ca modul in care era ilegal sa detii valuta pe vremea lui Ceausescu (unde din cate vad, multe tari ce isi spun democrate par sa se indrepte). In general se refera tot la drepturi de autor si acest lucru. Mai recent am auzit si despre drepturile de autor asupra unui simplu nume, si legi sa dai pe cineva in judecata ca a folosit numele tau sa scrie nu stiu ce la el pe un site.

Trecand de drepturile de autor, un nou val ce loveste internetul de recent in multe locuri este o anumita idee (daca o pot numi macar asa) legate de crearea unor legi pe internet pentru a preveni "spalarea de creier a utilizarotilor". Asta aparent se refera la faptul ca poti fi dat in judecata pentru ca ai desenat ceva ce ar putea justifica un anumit lucru ilegal sau contine nu stiu ce fel de sex si a posta desenul pe internet (recent in unele tari toti par sa aiba o obsesie legata de desenele sau ideile despre sex din cate am observat). In unele locuri esti obligat chiar sa si justifici de ce ai desenat un anumit lucru sau de ce ai facut un anumit joc si ce ai vrut sa spui... probabil multi au vazut ca multe jocuri vin cu "disclaimere" in care autorul trebuie se depuna confesiuni ca nu iti sugereaza sa faci ce iti spune jocul. Asemenea lucru il gasesc atat o enorma aberatie cat si o grava insulta la adresa dreptului de gandire libera, in momentul in care esti amenintat legal pentru ceva ce ai scris sau desenat doar pentru idea ce o sugereaza.

As vrea sa intreb sincer... daca aceste lucruri sunt complet adevarate, vi se pare normal asa ceva? Sigur, stiu ca producatorii de programe, cantaretii, regizorii, etc. vor sa castige bani si nu sa se redistribue lucrurile, si ca toata lumea face scandaluri ca tinerii sunt influentati de jocuri si ca de-aia dau in cap si violeaza (lucru pe care eu nu il cred). Insa nu cred ca este acceptabil ca pentru faptul ca hostezi un site cu apache sa iti vina politia la usa pentru ce scrii pe el, sau pentru ca detii un fisier ce ar putea sugera nu stiu ce fel de actiune ilegala sau ca nu stiu ce fel de banner a fost desenat de Xulescu. Stiu ca unele lucruri supara unele persoane, insa eu ma refer la a face legi din aceste lucruri. In final sunt doar niste date pe un calculator, niste coduri de 1 si 0...

Nu vreau sa mai lungesc acest post sau sa insist prea mult, insa doresc sa stiu care sunt opiniile altor useri si cum stau lucrurile pe acest domeniu. Risca internetul si calculatorul sa devina un pericol pentru utilizatori din punct de vedere legal? Risca internetul sa ajunga sub un fel de dictatura in urmatorii ani? Care este opinia voastra? Multumesc.

Quote

Cred ca am dreptate pana la un anumit punct. Nu spun ca este un lucru frumos sa copiezi lucrul cuiva, insa nu cred ca este normal ca pentru copierea unui fisier .jpg dintrun loc public pe altul sa ajunga politia la usa ta. Cand e vorba de un film adevarat comercial, sunt bani implicati iar atunci mai inteleg, dar altfel nu. Aici cred ca multi pot fi de acord, nu este ceva normal sau admisibil. Cat despre sugerari, nu ma refeream la materiale in care zici ceva rau de bush sau basescu, ci de materiale pe care cineva poate sa le vada ca insinuand ceva ilegal sau care ar putea manipula nu stiu ce persoana in a face nu stiu ce fel de act (nu o amenintate sau instigare directa). Dupa cum am mai postat pe un topic, unul a fost ridicat de politie pentru ca a pus un clip dintrun desen animat pe youtube in care personajul spunea ca nu stiu pe cine omoara si ca e puternic. Nu cred ca sunt chiar atat de paranoic, sunt lucruri reale pe care leam citit clar, si care nu sunt de loc bune daca sunt adevarate.


opinia MEA personala e ca esti un analfabet care petrece prea mult timp pe calculator si prea putin la scoala si in viata reala !

"Gameru'le" exact pentru astia ca tine sunt facute legile...pentru cei care cred ca pot face orice si, mai grav, ca e normal sa fie asa !
Si inca in romania sunt prea lejere, unele, si inexistente, altele.

P.S. noroc ca nu intereseaza pe nimeni ce crezi tu...la 15 ani foarte multe lucruri ti se par nedrepte...iar oamenii legii au lucruri mai importante de facut ;)

Edited by spare-me, 12 June 2008 - 07:47.


#6
Gameru' Mircea

Gameru' Mircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 12.07.2005
Nu cred ca am pornit acest topic ca sa ma cert cu alte persoane sau sa ne acuzam de alte lucruri fara motiv. Nu voiam decat sa am o discutie normala pe aceasta tema in speranta ca cineva a auzit mai mult si curios care sunt si opiniile altora. Daca vreti sa vorbiti despre cat stau eu in casa sau cat de bine stiu romana puteti face un alt topic despre asta. Chiar nu mi se pare o tema atat de iesita din comun si cred ca este un lucru important pentru fiecare user in parte chiar si cineva care nici nu sta tot timpul pe net, cel putin in opinia mea.
P.S. Am 19 ani, nu 15.

Edited by Gameru' Mircea, 12 June 2008 - 12:56.


#7
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
tu poti sa spui orice dar scrisul tau vorbeste despre tine !
nici eu nu vreau sa cert cu tine dar nu pot ignora aberatiile pe care le spui.
legea, cel mai adesea, nu poate fi flexionata in functie de ce ti se pare tie c-ar fi mai corect sau nu.

ea e lege si atat. prejudiciul este sau nu, etc, indiferent daca e vorba de film, poza,  share pe dc sau pe mess, etc

#8
solitudes

solitudes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 07.03.2007

View Postspare-me, on Jun 12 2008, 14:01, said:

tu poti sa spui orice dar scrisul tau vorbeste despre tine !
nici eu nu vreau sa cert cu tine dar nu pot ignora aberatiile pe care le spui.
legea, cel mai adesea, nu poate fi flexionata in functie de ce ti se pare tie c-ar fi mai corect sau nu.

ea e lege si atat. prejudiciul este sau nu, etc, indiferent daca e vorba de film, poza,  share pe dc sau pe mess, etc
daca o tineti tot asa , topicul asta ajunge pe la literatorul sau chiar la groapa de gunoi.
subectu e altu (  :P  spare-me)

Edited by solitudes, 13 June 2008 - 08:04.


#9
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005

View Postsolitudes, on Jun 13 2008, 09:03, said:

daca o tineti tot asa , topicul asta ajunge pe la literatorul sau chiar la groapa de gunoi.
subectu e altu (  :P  spare-me)

don't worry, si eu tot acolo l-as pune (la groapa de gunoi) :)

#10
Gameru' Mircea

Gameru' Mircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 12.07.2005
Banuiesc ca spare-me nu prea este interesat de soarta acestor lucruri asa ca nu ma obosesc sa incerc sa ma inteleg cu el acum. Cu cei care au mai auzit despre asta si probabil stiu mai multe as dori sa aflu mai mult insa.

#11
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
dpdv a ceea ce spui tu si al legii, legea nu face diferenta intre obiect intr-un asemenea caz.
ca tie ti se pare mai grav sa copiezi ilegal un film decat o poza e una, ce spune legea e altceva si e destul de clar

#12
Gameru' Mircea

Gameru' Mircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 12.07.2005
Nu vorbesc neaaparat despre diferenta intre poza si film, vordesc despre cum sunt faptele exact. Sunt de acord sa existe unele legi in legatura cu produsele comerciale legate de bani, asta da, insa trebuie sa existe o anumita limita. Nu poate fi implicata legea si politia in activitatile minore de zi cu zi ale persoanelor pe calculator. Ce am ajunge?

Hai sa punem problema asa; Sa zicem ca am un amarat site pe care il hostez gratuit cu apache de pe calculatorul meu de abia stie cineva de el. Intr-o seara imi fac o mica galerie pe acest site si intamplator intru pe softpedia si copiez bannerul lor la mine in galerie... ca oi fi obosit sau nu stiu ce nui bine. Nu fac nimic, nu omor pe nimeni, nu cauzez nici o paguba materiala cuiva. Ti se pare normal ca numai pentru asa ceva politia sa fie chemata sa iti depisteze IP-ul si sa iti afle adresa dupa el si sa iti intre in casa sa te aresteze ca si cand ai fi vandut droguri? Sa ajungi prin sali de judecata unde sa stai saptamani intregi sa negociezi pagubele pentru o amarata de poza dintr-un site public?

Intreb doar atat. Sau pentru o linie de text pe care a scriso cineva ca am auzit cazuri, un simplu paragraf de text. Nici nu se poate numi furt daca autorul nu folosea poza sa castige bani iar copiatorul nu o foloseste nici el sa ia bani pe ea. In cel mai rau caz poate fi considerat un gest urat ca ai luat lucrul cuiva fara sa il intrebi, lucru care se discuta intre persoane si nu are ce sa caute legea si politia in asa ceva pana in acest punct. Poate sa fie doar un copil mic care copiaza o poza si nici nu stie ce face, ti se pare agreabil sa vina politia peste el sau parintii lui sa le faca scandal, arestari si dosare?

Edited by Gameru' Mircea, 13 June 2008 - 18:22.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate