Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat achizitie monitor

Hot spot/tethering fara SIM

Cum repar conducta?
 Prostia (si implicit prostii) si ...

Ajutor coperta

iphone de buget pentru CarPlay si...

'' ... Conturile din DIAS...
 Lumini ambientale din lanterne

Gandaci mici negri

La multi ani @Lesbianu!

Adaptor magnetic cablu se incinge
 Recomandare masina economica (GPL...

Vacanta Suedia - Danemarca sfaturi

Ce cadou ati face amantei voastre...

Recomandare upgrade PC
 

Stabilizator de putere

- - - - -
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#37
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008
Revin cu noutati. Mi-a masurat un prieten priza si ceva nu e in regula. Am terminat liceu electrotehnic cu mai bine de 10 ani in urma dar stiu sigur ca intre metalul de impamantare si faza trebuiau sa fie 220V (ca si intre faza si nul), iar intre impmantare si nul trebuia sa fie zero volti. Nu e asa?
La noi intre impamantare si faza erau aprox.100V, iar intre impamantare si nul tot aprox.100V. Ce ar insemna asta? Ar putea fi si asta un motiv al problemelor?

#38
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008
Nu mai e nimeni pe aici dintre cei ce au dat dovada ca se pricep?

Edited by claudia2008, 11 June 2008 - 06:38.


#39
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,266
  • Înscris: 17.09.2005
Sfatul meu este sa apelezi la serviciile unui electrician autorizat.

Dupa cum ai descris situatia cred ca firul de impamantare este "in aer".
Acei aproximativ ~100V se datoreaza unui consumator cuplat care are filtre de retea pe intrare.
De fapt 2 condensatori intre faza si nul si punctul lor comun este legat  la sasiu ,carcasa si implicit
la firul de  impamantare.

Repet: apeleaza la serviciile unei persoane calificate si autorizate sa verifice si sa puna la punct
instalatia electrica.


#40
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008
Asa am sa fac. Multumesc pentru sfat. As fi apelat la dvs (inclusiv pentru acel montaj), dar vad ca sunteti din alt oras. Poate se ofera cineva tot de aici.
Sau poate MembruAnonim, care la un moment dat si-a oferit serviciile cu amabilitate, apoi cred ca nu a mai avut timp.

View PostMembruAnonim, on Jun 4 2008, 10:08, said:

pentru diferentiala, ovp, lovp, stabilizator, pot sa iti recomand diverse produse, care si-au dovedit fiabilitatea in timp (pentru montarea lor iti stau la dispozitie).

View Postclaudia2008, on Jun 8 2008, 15:16, said:

...il rog pe MembruAnonim (sau pe cine este dispus sa ma ajute si practic, contra cost desigur), sa-mi faca o oferta prin pm si cu nr de telefon.


#41
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 229,403
  • Înscris: 08.10.2015

View Postclaudia2008, on Jun 10 2008, 21:11, said:

Revin cu noutati. Mi-a masurat un prieten priza si ceva nu e in regula. Am terminat liceu electrotehnic cu mai bine de 10 ani in urma dar stiu sigur ca intre metalul de impamantare si faza trebuiau sa fie 220V (ca si intre faza si nul), iar intre impmantare si nul trebuia sa fie zero volti. Nu e asa?
La noi intre impamantare si faza erau aprox.100V, iar intre impamantare si nul tot aprox.100V. Ce ar insemna asta? Ar putea fi si asta un motiv al problemelor?

Anumite aparate, (cele care au alimentare ce are in in componenta tiristoare-pot fi expresoare cafea, copiatoare, chia surse similare celor de calculatoare, etc.), se ard cu usuinta nu doar la varfurile de tensiune, ci si la folosirea nulului de protectie ca nul de lucru, sau atunci cand este faza, nul protectie si lipsa nul lucru.
Impamantarea pe care o ai nu doar ca este ineficienta, dar ai probleme si la alti consumatori. De ce crezi ca am recomandat masurarea (cam neprofesionala-dar acceptabila)? Vezi ca ai PM.

#42
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008
Odata ce problema s-a rezolvat, ma simteam datoare sa revin cu explicatii pentru toti cei ce ar putea avea aceeasi problema. Daca achizitionati un copiator DIGITAL, pentru a nu arunca foarte curand si alti bani pe sursa, achizitionati si un stabilizator. Eu am cumparat un Well de 3000 VA, am trecut doar copiatorul digital prin el, am facut o legatura intre impamantarea prizei si metalul cladirii, iar de atunci a functionat non-stop fara probleme. Initial am fost nevoita sa risc introducerea in priza, apoi ... a mers.
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Si lui MembruAnonim pentru ca s-a oferit sa ma ajute, dar nu a mai fost nevoie.

#43
gmowner

gmowner

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 13.02.2015
Va salut.

As vrea sa va intreb daca un stabilizator de teniune m-ar fi ajutat in urmatoarea situatie.

S-a rupt un cablu de la stalpul electric (nulul, daca am inteles bine), din cauza furtunii.

S-a oprit curentul in casa.

La scurt timp, am obervat ca cablul de alimentare al centralei termice se topise, chiar luase foc.

Din fericire am reusit sa il sting.

Am observat ca si cablul de alimentare al cuptorului electric era si el foarte fierbinte, desi cuptorul nu functiona (in afara de ceasul afisat), si l-am decuplat.

M-am dus apoi la tabloul electric, unde am observat ca sarise RCCB-ul de pe general, fuzibila de pe circuitul masinii de spalat, si siguranta de la contor.

Am decuplat si separatorul.

Apoi, cu o surubelnita de control, am verificat la o priza, si am observat ca se aprindea pe toate cele 3 circuite: faza, nul si impamantare.

La priza centralei termice, era topit plasticul in zona de impamantare.

Cand au venit cei de la e-disributie sa repare, au decuplat de la transformator si au disparut toate cele 3 faze din prize.

Cand a revenit curentul, am obserat ca din pacate si masina de spalat era stricata (afiseaza un cod de eroare care indica o defectiune la placa electronica), dar nu are nimic vizibil sau topit (deci aceasta nu era in functiune cand s-a intamplat).

Intrebarile de fapt sunt mai multe:
- daca aveam un stabilizator de tensiune la centrala termica, ma ajuta cu ceva?
- de ce aveam faza pe toate cele 3 circuite, in conditiile in care sigurantele, diferentialul general si separatorul, erau decuplate?
- de ce distribuitorul de energie electrica nu are un sistem care sa protejeze clientii de astfel de situatii si sa intrerupa automat curentul de la transformator?

Multumesc.

Edited by gmowner, 19 May 2022 - 20:08.


#44
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 14.03.2022
Poate-ti trebuie un releu monitorizare faza.
Nu cred ca situatia descrisa de tine ar fi fost rezolvata de un stabilizator.
Si o asigurare, eventual.

#45
gmowner

gmowner

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 13.02.2015
A mai patit cineva asa ceva?

Ati reusit sa obtineti despagubiri?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate