Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Firefox 4 RC

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
537 replies to this topic

#523
tonny77

tonny77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,005
  • Înscris: 18.07.2006
este RC nu beta :P
skinuri :
firefox addons si
personas firefox
deviantart

#524
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostAD84, on 19th March 2011, 16:26, said:

Am pus câteva capturi de ecran cu ce merge și nu merge.
Mersi , exact asta ma interesa .

#525
green_power

green_power

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 02.02.2009
Am o intrebare legata de meniul click dreapta din MF 4. La versiunea 3.x.x cand dadeam click dreapta, imi aparea sus "open link in new window " iar dedesubt  "open link in new tab"
La MF 4 e invers. Se poate inversa aceasta ordine ? :)

Edited by green_power, 19 March 2011 - 18:16.


#526
AD84

AD84

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 11.02.2011
Dacă te oboseai să dai un search ori pe Google ori pe site-ul lor, găseai asta: Menu Editor, dar nah, lasă că îți caută alții. :)

#527
green_power

green_power

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 02.02.2009
Mersi. Nu stiam ca exista astfel de addon.
Pt a modifica literele de la toolbar bookmarks, exista ? Nu vreau sa modific din OS.

#528
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,756
  • Înscris: 23.05.2013

View Postursu_florin2002, on 19th March 2011, 15:50, said:

Dar lucrul asta nu dezactiveaza accelerarea grafica 2d? Daca da, puteam dezactiva direct din meniu accelerarea hardware.
Atat timp cat rezolvarea nu este cea normala, adica sa arate normal si sa fie si accelerarea hardware activa e clar ca este o problema...

#529
green_power

green_power

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 02.02.2009

View PostAD84, on 19th March 2011, 18:19, said:

Dacă te oboseai să dai un search ori pe Google ori pe site-ul lor, găseai asta: Menu Editor, dar nah, lasă că îți caută alții. :)
Dar tot nu e ce vreau eu 100 %
Cand dau click dreapta pe vreun link de la Bookmarks / toolbar bookmarks, acel "open in a new tab" tot imi apare. Din meniul acelui addon care mi l-ai recomandat, am optiunea sa ascund "open in a new tab" dar numai cand navighez e valabil.
As fi vrut sa-l scot definitiv, acel  "open in a new tab"

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   10.02K   29 downloads

Edited by green_power, 20 March 2011 - 01:38.


#530
BlackDay

BlackDay

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,338
  • Înscris: 02.11.2008

Quote

Firefox 4: 10 lucruri care ne cresc pofta de navigare

Mozilla Firefox 4 va fi lansat oficial pe 22 martie, în competiție cu Chrome 10 de la Google și Internet Explorer 9 de la Microsoft. Johnathan Nightingale, directorul de dezvoltare al Firefox, arată noile funcții ale browserului Mozilla.

Cu atât de multe browsere noi, care se lansează atât de rapid, mulți utilizatori au nevoie de sprijin pentru a afla care dintre acestea se potrivește cel mai bine nevoilor de navigare ale fiecăruia.
PCWorld a purtat, în acest scop, o discuție cu Johnathan Nightingale, directorul de dezvoltare al Mozilla pentru Firefox, care a subliniat câteva trăsături de bază ale noii versiuni a browserului. În continuare, 10 dintre lucrurile cele mai bune pe care le aduce Firefox 4.
1. Viteză mai mare
Cu noul său motor Javascript JägerMonkey, Firefox 4 livrează creșteri masive de performanță, spune Nightingale, acestea incluzând o viteză mai mare pentru pornirea programului, încărcări ale paginilor sau redarea grafică. În testele de performanță făcute în benchmark-urile Kraken, SunSpider și V8, Firefox 4 a bătut toate versiunile precedente ale browserului, cu rezultate de trei până la șase ori mai bune.
Firefox 4 a bătut, de asemenea, Chrome 10, Opera 11.1 și Internet Explorer 9 în benchmark-ul Kraken, nota recent GigaOM. Concluzie: este un browser rapid.
2. Mai puțină dezordine
Tab-urile au primit prioritate vizuală în Firefox 4 pentru a permite o navigare mai eficientă și intuitivă. Pe lângă noul său layout cu "tabs on top", programul oferă acum și câteva alte funcționalități pentru a-l face mai simplu și mai ușor de raționalizat.
Există o opțiune de Switch to Tab, care, spre exemplu, ajută la evitarea dezordinii printre tab-uri aducând automat pe ecran un tab cu un link deja deschis, în loc să-l mai deschidă o dată.
"Mi-a redus numărul de tab-uri de la 80-90 la 50-60. Cea mai mare problemă care duce la încetinirea navigării este utilizatorul. Dacă ai deschise 200 de tab-uri și nu-l poți găsi pe cel pe care-l cauți, acolo este problema cu încetinirea", spune Nightingale.
Mai există și App Tabs, care permit utilizatorului să ia site-uri deja deschise - gen Gmail sau Twitter - de pe bara de tab-uri și să le ofere un loc permanent în browser. Apoi, indiferent unde navighează utilizatorul, aceste tab-uri sunt întotdeauna vizibile pe marginea din partea stângă a browserului. În plus, iconița fiecărui AppTab strălucește atunci când există activitate pe acel site, spre exemplu atunci când sosesc e-mail-uri noi.
Când Firefox este repornit, amplifică viteza de încărcare acordând prioritate paginilor active și App Tabs, și încărcând alte taburi după aceea, succesiv, a explicat Nightingale.
Și Firefox Button reduce dezordinea, afișând toate obiectele din meniu într-un singur buton pentru acces facil.
3. Panorama
Deși a început ca un add-on, Panorama vine cu arme noi pentru combaterea dezordinii. Folosind această funcționalitate nouă, utilizatorii pot face drag&drop cu tab-urile în grupuri care pot fi organizate, redenumite și aranjate intuitiv și vizual.
În versiunile precedente ale browserului, utilizatorii cu 20 de tab-uri, spre exemplu, nu aveau o modalitate de a le separa pe cele care aveau legătură între ele.
"Unii oameni ar pune taburile care au legătură în ferestre separate, dar aceasta nu face decât să mute dezordinea", explică Nightingale.
4. Sincronizare
O altă unealtă care a început ca un add-on este Sync, care sincronizează variantele multiple de Firefox ale unui individ pe mai multe platforme. Dacă un utilizator caută, spre exemplu, un restaurant de la computerul din birou, acesta va putea să găsească cu ușurință același restaurant după ce pleacă, pe telefonul său cu Android, spune Nightingale.
"Oriunde te afli, Firefox te recunoaște. Acest lucru îți dă atât de multă libertate", a precizat acesta.
Pentru a păstra intimitatea, toate aceste informații sunt criptate pe computerul local al utilizatorului înainte de a ajunge în rețea, a adăugat directorul de dezvoltare Firefox.
5. Nu vreau să fiu urmărit
Bifând o singură căsuță, utilizatorii Firefox 4 pot să se asigure oricând că, atunci când browserul "cere" o pagină Web, trimite și o notificare în care se specifică faptul că utilizatorul nu dorește ca obiceiurile sale de navigare să fie urmărite sau înregistrate.
Teoretic, advertiserii și site-urile Web ar putea să nu țină cont de aceste cereri, notează Nightingale. Pe de altă parte, aceștia nu pot fi obligați să respecte aceste cereri din punct de vedere tehnic.
"Este o chestiune de încredere. Nu ajută să îi obligăm tehnic. Sunt curios să văd cum vor răspunde rețelele și site-urile de conținut. Cu noua tehnologie, toată lumea cu care interacționezi îți cunoaște intențiile", afirmă directorul.
6. Ce este "sub capotă"
În Firefox 4 există și multe alte funcționalități, unele vizibile utilizatorilor, altele nu. Printre acestea, suport pentru format WebM pentru video la calitate HD, grafică 3D via WebGL, animații elegante prin CSS3 și suport multitouch.
Mai există și accelerare grafică foarte rapidă Direct2D și Direct3D în Windows, XRender în Linux și OpenGL pe Mac, disponibile default pe hardware-ul suportat.
7. Securitate mai bună
Cu HTTP Strict Transport Security, sau HSTS, site-urile se pot asigura, acum, că informația este mereu criptată, prevenind, în acest mod, ca atacatorii să intercepteze date confidențiale. În trecut, un hacker care ar fi stat într-o cafenea, spre exemplu, ar fi putut să supravegheze clienții care navighează pe pagina de start a unei bănci, care nu este criptată, și să-i deturneze de acolo, spune Nightingale.
Cu Content Security Policy, sau CSP, Firefox 4 are grijă ca atacurile prin scripturi cross-site să nu poată infecta un site, spre exemplu prin secțiunea de comentarii.
De notat, de asemenea, că, datorită faptului că Firefox are codul "deschis" publicului, nu se supune unui program de patch-uri predeterminat al unui vânzător. În loc de aceasta, securitatea sa este supravegheată și îmbunătățită în mod constant.
8. HTML5
În Firefox 4 există o nouă modalitate de analiză sintactică a textului prin HTML5, plus suport full pentru video, audio, drag&drop și gestionarea fișierelor, ceea ce ăl face capabil să suporte cele mai noi medii Web.
9. Suport multiplatformă
Dacă Internet Explorer 9 de la Microsoft poate fi folosit doar pe Windows - ba chiar doar pe Windows Vista și Windows 7 - Firefox este, ca de obicei, multiplatformă. Așa că îl puteți folosi indiferent dacă vă aflați pe Windows, Linux sau Mac.
10. Comunitatea
Și la final, dar nu în ultimul rând, dacă browserele ca IE9 sunt create de dezvoltatorii plătiți de Microsoft și reflectă viziunea acestora în legătură cu dorințele utilizatorilor, Firefox a fost modelat în proporție semnificativă de persoanele care îl folosesc.
Mai mult, între 30 și 40% din codul browserului a fost dezvoltat de comunitate, spune Nightingale.

http://www.money.ro/...are_897556.html
Mie FF4 RC (cu interfata de Opera) mi-a aratat cat de de bune sunt Chrome si Opera.

#531
muc_cel_mic

muc_cel_mic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,362
  • Înscris: 15.04.2008
Pot scoate cumva add-on's din add-on bar si sa le mut sus langa address bar sau trebuie sa umplu tot displyul de bar's?
Putea sa copieze interfata mai bine de la Opera. Au f*tut FF, este nici cum. :lol:

#532
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,305
  • Înscris: 02.02.2006
Ai încercat? La mine se pot muta oriunde la fel ca orice alt buton.

#533
muc_cel_mic

muc_cel_mic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,362
  • Înscris: 15.04.2008

View Postalexcrist, on 20th March 2011, 23:54, said:

Ai încercat? La mine se pot muta oriunde la fel ca orice alt buton.
Am incercat cu Forecast si nu mege + ca ar ocupa mult loc.

#534
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,305
  • Înscris: 02.02.2006
Atunci probabil depinde de extensie, nu de Firefox în sine.  :habarnam:

#535
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,438
  • Înscris: 15.07.2008

View Postmuc_cel_mic, on 20th March 2011, 23:35, said:

Pot scoate cumva add-on's din add-on bar si sa le mut sus langa address bar sau trebuie sa umplu tot displyul de bar's?
Putea sa copieze interfata mai bine de la Opera. Au f*tut FF, este nici cum. :lol:
Dupa cate am vazut eu merge, pui mouse-ul pe bara de navigare apoi click dreapta la "Personalizare " (bara de unelte)  apoi  agati ce elemente vrei cu moseul si le muti dupa o bara pe alta.Eu nu aveam in FF4 RC (limba romana) decat o bara de navigare cu butoanele alea de add-on si un tollbar Google Lite combinat cu semnele de carte.Daca nu ma insel poti agata butoanele de add-on si apoi sa le pui si  pe bara de status a FF (bara de jos a FF).
    
Cat despre FF4, mie imi place cum arata,se deschide mai rapid ca program dar am probleme cu el la partea video cel putin pe trilulilu e teroare cu el, se misca video in reluare.Alta problema pe care am observat-o e  faptul  ca manca mult mai multe resurse decat FF 3.6.15 pe aceleasi pagini pe care navighez .
Un sfat pentru cei ce vor sa mai incerce FF4 si nu au curajul, faceti-va un backup cu MozBackup la  FF 3.6.15 (sau alta versiune anterioara) .Apoi puteti instala FF4,  il introarceti pe toate partile, daca nu va place reinstalati din nou FF 3.6.15 repuneti back-ul cu MozBackup si il veti avea la fel ca inainte, cu parolele,add-on_uri , etc, in doar 10 secunde sau folositi varianta  FF 4 RC portabila pe care o gasiti la download pe softpedia .
Va spun lucrul acesta deoarece eu asa am procedat din cauza ca FF4 nu a fost cum asteptam,deci eu acum am tot FF 3.6.15 dupa ce am intors pe toate partile FF4 RC.

Edited by stlk, 21 March 2011 - 00:37.


#536
ageofdark

ageofdark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,815
  • Înscris: 18.06.2007
Am pus si eu FF4RC si nu mi se pare ca rupe gura targului.
Interfata e un skin de Opera mai putin draguta. Toate noutatile pe care le aduce sunt deja prezente de mult timp la Chrome si Opera.
Add-on bar e ca un atavism, ar trebui sa faca ceva cu el. La fel si cu search box.
Nu voi folosi FF4 decat daca e musai.
Mai pot interveni modificari substantiale intre versiunea FF4 curenta si cea oficiala care se lanseaza maine ? Sa stiu, il uninstall azi ori maine.
Foloseste cineva Group Tabs (Panorama) ?

Edited by ageofdark, 21 March 2011 - 10:09.


#537
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007

View Postageofdark, on 21st March 2011, 09:57, said:

Mai pot interveni modificari substantiale intre versiunea FF4 curenta si cea oficiala care se lanseaza maine ? Sa stiu, il uninstall azi ori maine.

RC2 corespunde cu varianta finala. Schimbarile majore vor veni probabil peste cateva luni odata cu Firefox 5.
http://news.softpedi...al-190507.shtml

#538
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
Finalul - http://forum.softped...howtopic=761487

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate