Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pardoseala foarte denivelata apar...

Garnitura robinet baie

Probleme dupa fractura picior

Parcare Militari Residence
 Taxa pe soare

din greseala am stropit pomii cu ...

Branduri de card acceptate la pla...

Doctoratul sau al 2-lea masterat ...
 Reparatie tabla smulsa in jurul u...

W11 home , problema cu limba engl...

De unde cumpar o tigaie wok?

Modem 4G LTE (USB) cu sim Vodafone
 Cartela cu numar pentru activarea...

Cablu ingropat

Presiune/amenințari

Sapatura de jur imprejurul casei
 

Virtual memory (memoria virtuală)

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#37
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,216
  • Înscris: 15.06.2004
Nimic pe C, ce ti-am spus pe E.

#38
true999

true999

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 04.06.2008

View Posteiffel, on 25th March 2011, 10:41, said:

Nimic pe C, ce ti-am spus pe E.
Aha. Dar imi spune ca trebuie sa am minim 200 MB pe C.
Las asa cum e in poza. Mersi.

#39
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Nu lasi nimic pe C, pui tot swapul pe E, cu valorile recomandate de eiffel.

Dupa ce setezi swapul pe E, dai un restart, intri iar si pui pentru C pe "no paging"

Edited by ear1976, 25 March 2011 - 15:05.


#40
-Joker-

-Joker-

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 15.06.2010
Buna ziua,

Imi puteti spune si mie cum sa-mi setez memoria virtuala ?

Partitiile C si D sunt de pe acelasi HDD {250gb , C (100gb) , D(150gb)} , mai precizez ca-mi mere cateodata greu, ascult muzica si cand deschid Mozilla imi sacadeaza muzica.
Partitia E e un singur HDD (de 1000 gb)

Am 4 GB Ram, dar doar 3 gb imi vede (am windows xp pe 32 bits), procesoare core 2 duo 2.13 Ghz.

Astept un raspuns, multumesc.

Attached Files

  • Attached File  1.JPG   141.13K   59 downloads


#41
SonyAD

SonyAD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,444
  • Înscris: 24.10.2010
Nu mai lăsa pe automat. Pune pe partiția cu cel mai mult spațiu liber. Fii generos, pune 4096 - 4096.

Defragmentează ambele partiții. Poți folosi defraggler:

http://www.piriform.com/defraggler

#42
-Joker-

-Joker-

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 15.06.2010

View PostSonyAD, on 7th May 2011, 20:11, said:

Nu mai lăsa pe automat. Pune pe partiția cu cel mai mult spațiu liber. Fii generos, pune 4096 - 4096.

Defragmentează ambele partiții. Poți folosi defraggler:

http://www.piriform.com/defraggler

Am pus pe partia E (1000 GB , alt HDD), si am setat cum ai zis tu.

Dar merge mai greu...
La inceput mi-o sacadat ca si cand as avea Pentium 1.

Sa schimb valorile ?

Attached Files



#43
SonyAD

SonyAD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,444
  • Înscris: 24.10.2010
Vezi să nu fie de la altceva.

#44
-Joker-

-Joker-

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 15.06.2010

View PostSonyAD, on 7th May 2011, 21:37, said:

Vezi să nu fie de la altceva.

De la ce poate fi ? Windows l-am instalat acum 2 zile.

#45
SonyAD

SonyAD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,444
  • Înscris: 24.10.2010
De unde vrei să știu?

Folosește process explorer să vezi:

http://technet.micro...ernals/bb896653

#46
botelucian

botelucian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,201
  • Înscris: 23.03.2007
da o in varza mai joker cu asa sistem iti sacadeaza muzica cand deschizi mozzila ? poate e de la player ce folosesti ? fa un buffer mai mare la citire sau fa-l asa incat sa incarce toata piesa in ram inainte s-o redea (cred ca la Winamp se poate) si foloseste directx output !
ps poate ai vreun virus
pps foloseste opera sau chrome :)
ppppps :) poate e de la tema care o ai ...

Edited by botelucian, 08 May 2011 - 17:06.


#47
-Joker-

-Joker-

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 15.06.2010

View Postbotelucian, on 8th May 2011, 18:04, said:

da o in varza mai joker cu asa sistem iti sacadeaza muzica cand deschizi mozzila ? poate e de la player ce folosesti ? fa un buffer mai mare la citire sau fa-l asa incat sa incarce toata piesa in ram inainte s-o redea (cred ca la Winamp se poate) si foloseste directx output !
ps poate ai vreun virus
pps foloseste opera sau chrome :)
ppppps :) poate e de la tema care o ai ...

Pana acuma 1 saptamana, nu mi-am instalat windowsu de 3 ani, si mi-a mers foarte bine. Ma jucam Warcraft, ascultam muzica, mess + torrent pornit. si abia urca pe la 20 %. Pana acum intr-o zi cand mi-am deschis calculatoru, si nu mi se mai incarca in windows, auziceam ca ticaia ceva, ticaia acu de la hard (cel de 250 de gb, pe care am windowsul), am scos cablu de alimentare si de date de la hard, l-am lasat un pic si dupa aia a mers, dar merge greu orice as face a aproape, uite , de exemplu vreau sa-mi scot adobe dreamweaver de pe torrent, cum l-am pornit cum peste 50 % sare.
Nu`i de la Mozilla, nici de la Winamp, nici un Buffer, ori e HDD-u busit, batran, adevarat nu l-am defragmentat niciodata.

Nu stiu ce sa zic, nu ma prea pricep la partea de HardWare... de curat e curat, n-are praf, pasta de pe procesor e schimbata recent.

Attached Files

  • Attached File  greu.JPG   171.8K   34 downloads


#48
SonyAD

SonyAD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,444
  • Înscris: 24.10.2010
Chiar nu înțeleg de ce nu ai făcut captură să vedem cât procesor mănâncă ce proces sau serviciu din svchost. Sau de ce nu ai încercat să folosești process explorer să vezi ce îți mănâncă procesor sau bandă de hdd. Ce rost mai are poza aia?

Verifică în Device Manager la IDE ATAPI controllers că e pe UDMA 5, 6 (după cum o fi cazul) și pe nu e pe PIO:

[ http://img705.imageshack.us/img705/673/ideatapi.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Dacă nu e asta încearcă process explorer.

Încearcă și update-uri de drivere pt. placa de bază.

Edited by SonyAD, 08 May 2011 - 21:04.


#49
-Joker-

-Joker-

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 15.06.2010
Am facut ceea ce ai zis... nu stiu ce rol au astea...

Nu crezi ca e de la HDD (cel de 250gb)? Cum am specificat mai sus "Intr-o zi auzeam acu cum ticaia pe hdd" .

Primary
Attached File  123.JPG   131.11K   47 downloads

Seconday
Attached File  456.JPG   161.85K   28 downloads

#50
SonyAD

SonyAD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,444
  • Înscris: 24.10.2010

View Post-Joker-, on 9th May 2011, 06:20, said:

Am facut ceea ce ai zis... nu stiu ce rol au astea...

După cum ți-am zis mai sus, ar trebui să îți apară că folosește UDMA la fiecare controller. PIO (Programmed Input Output) mode este o interfață primitivă, foarte înceată, care implică CPU-ul la fiecare operație efectivă de citire sau scriere pe device.

Așa ceva e folosit numai dacă device-ul e vreo fosilă antică incapabilă de transfer prin interfețe WDMA (tot fosilă) sau UDMA, ceea ce nu poate fi vorba la un drive de 250 de giga, ori dă o grămadă de erori la Cyclic Redundancy Check (sumele de verificare transmise împreună cu blocurile de date se recalculează la destinație pe baza datelor primite și dacă cele 2 sume nu corespund atunci în blocul respectiv de date există sigur o eroare; reciproca nu e valabilă - sumele de verificare transmisă și recalculată pot coincide fără ca datele transmise să nu fi fost corupte pe parcurs și e posibil ca însăși suma de verificare să fi fost coruptă).

Când windows-ul vede că se întâmplă cam des să nu se pupe sumele de verificare, recurge în cele din urmă la PIO mode pt. transfer de date cu device-ul respectiv. Ceea ce ți s-a întâmplat ție.

Acum, ce faci mai departe?

Păi, era un script de resetat controllerele IDE automat pe UDMA din regiștrii windows, dacă e posibil, dar nu-l mai găsesc și nu știu exact pe ce versiuni de windows funcționează.

Poți încerca din Device Manager, cum văd că ai făcut deja, și să dai reset:

http://forum.digital...ead.php?t=61905

Dacă problema revine imediat atunci poți încerca:

http://forums.afterd...view.cfm/260038

Dacă problema revine atunci mai poți încerca un update de drivere pentru placa de bază și/sau un update de BIOS și iar să treci controllerele pe UDMA.

Dacă problema revine schimbă hardul.

View Post-Joker-, on 9th May 2011, 06:20, said:

Nu crezi ca e de la HDD (cel de 250gb)?

Sunt destul de încrezător că hardul ăla de care zici că se comportă dubios e cel care apare în poze ca folosind PIO. Tu ar trebui să știi ce device-uri ai pe canalul IDE respectiv. Dacă nu știi, poți să te uiți la hdd-uri ce locație are fiecare:

[ http://s3.postimage.org/62ni9lzrq/HDDSeagate.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sau în BIOS.

Dacă nu știi să faci update de drivere și sau BIOS la placa de bază scrie aici producătorul și modelul exact.

ASUS de exemplu are utilitar de update automat la bios. Îl downloadezi, rulezi și se conectează singur automat la un server din taiwan, îți downloadează versiunea nouă și ți-o și suprascrie din windows. S-ar putea și Gigabyte și alții să aibă.

Spor.

Edited by SonyAD, 09 May 2011 - 11:16.


#51
DrAg0s

DrAg0s

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 01.04.2005
in primul rand hdd-ul este cea mai lenta componenta
sunt un online gamer de mult timp.
nu numai ca nu poti utiliza calculatorul la maxim intr-un joc dar hdd-iti poate mari lag-ul(cine nu ma crede nu are decat sa experimenteze ce zic eu )
ce va recomand :
daca ai peste 3gb de ram da dissable la page file etc...ca oricat ai seta min sau max win tot iti incarca in page file si tu ramai cu ramul liber
****FOARTE IMPORTANT****
foloseste un program de defragmentare profesional gen O&O...si dati la o optimizare completa chiar daca dureaza 2h+
O&O mai are o functie de a iti defragmenta in mod stealth de fiecare data cand pornesti pc...activati ca nu dureaza mai mult de 10 secunde

utilizati un untilitar ..cat mai mic si mai simplu gen Clevercache
folositi numai o singura partitie...nu 7 partitii cum am vazut la altii(transferul de fisiere in NTFS pe aceeasi partitie este instant)

si veti vedea ca hdd-ul vostru nu va ma carai sau munci asa mult....el face o singura operatiune...muta ce ai tu nevoie in RAM

si spunea cineva ca auzea un click la hdd....cumpara-ti altul cat mai repede ca o sa te trezesti ca nu mai poti accesa nimic pe el. Daca joci un joc si ai in acelasi timp pagefile mare activat si mai si folosesti uTorrent pentru download de mare viteza...incepe sa dea semne de oboseala automat. Si eu faceam la fel si aceleasi simptome aveam.

L.E. eu utilizez Windows 7

Edited by DrAg0s, 14 January 2012 - 17:03.


#52
ATouchOfClass

ATouchOfClass

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 07.06.2016
Baieti, eu am 16GB DDR4 si am pus memoria virtuala 16GB, dar merge foarte greu cand am deschise mai multe programe.
Mentionez ca memoria virtuala am setat-o pe un SSD Samsung.
Oare am pus valoare prea mare? Voi ce ziceti?
Multumesc.

#53
fratie

fratie

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 129
  • Înscris: 28.12.2007
Incearca si asa :
Dezactivează memoria virtulală, definiv pe toate partițile
La Ram-ul și SSD-ul pe care le ai... sigur nu mai ai nevoie de memorie virtula

edit: daca merge greu e din alta parte.... vezi temperaturi sistem, sursa, placa video

Edited by fratie, 15 November 2016 - 20:28.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate