Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cenzura in masa comentarii youtube

Sa folosim antivirus, antimalware?

mesaj suspect . . .

Film original sau pirat?
 Cum poti inregistra CD-uri in for...

Ceainaria celor pasionați de...

Probleme la acoperis din cauza in...

Transferuri instant intre bancile...
 player video

Carrefour Act for good

Parcare gratis in Bucuresti pentr...

Rovinieta prin SMS pentru masina ...
 Viteza mica Usb 3.2 gen.1 header

Cerificat atestare fiscala pentru...

Schimbare destinatie imobil din l...

Dorsalgie
 

Virtual memory (memoria virtuală)

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#19
laurentcauia2

laurentcauia2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 161
  • Înscris: 08.01.2009

View Postnighthawk, on Dec 18 2008, 20:46, said:

Mai exista fisierul pagefile.sys in directorul C: ? Acesta tine de memoria virtuala.

Nu mai exista, pana la urma s-au schimbat datele problemei: nu mai am acelasi user pe forum, am reinstalat xP-ul si i-am lasat acolo-sa 1G, si nu mai imi bat capul cu saracia asta ilogica, vorba lui aiurelbn
@ aiurelbn: nu cred ca are ce sa faca mosul cu memoria ta, nici cu pagefile. E cam o prostie cred pana la urma, cu cat ai mai mult ram cu atat mai mare pagefile e ilogic, doar daca vrei sa tina minte procesorul tot ce a facut cu 1 luna in urma. Toate chestiile astea din IT se umfla cresc de la zi la zi, devin mai frumoase, dar parca se misca mai greu

#20
ofi_tm

ofi_tm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 21.02.2006
Salut!

Am pus pagefile.sys pe al doilea HDD, defragmentat; vreau sa mut pagefile.sys la inceputul celui de-al doilea HDD; cum se poate face asta?

Multumesc.

#21
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,131
  • Înscris: 05.01.2006
Ai mai pus aceeasi intrebare in 2008 :w00t: si ti s-a si raspuns cu doua posturi mai jos...

Bafta!

#22
ofi_tm

ofi_tm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 21.02.2006

View PostRavy, on 1st September 2010, 16:27, said:

Ai mai pus aceeasi intrebare in 2008 :w00t: si ti s-a si raspuns cu doua posturi mai jos...

Bafta!

Citez:

" vreau sa mut pagefile.sys la inceputul celui de-al doilea HDD; "

nu e chiar ca atunci ...

#23
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,131
  • Înscris: 05.01.2006
Daca nu ai nimic pe acel hdd e acelasi lucru
Daca ai ceva pe acel hdd atunci asigura-te ca nu mai ai... sau foloseste un soft de defragmentare care-ti sa-ti mute toate informatiile in alta parte a hddului.

Bafta!

#24
ofi_tm

ofi_tm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 21.02.2006

View PostRavy, on 1st September 2010, 17:01, said:

Daca nu ai nimic pe acel hdd e acelasi lucru
Daca ai ceva pe acel hdd atunci asigura-te ca nu mai ai... sau foloseste un soft de defragmentare care-ti sa-ti mute toate informatiile in alta parte a hddului.

Bafta!

Multumesc dar am ceva pe acel HDD ca de-aia nu-i la inceput; credeam ca stie cineva un soft de defragmentare cu mutare a fiserului respectiv la inceputul discului.

#25
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
uuuuf...ce hard ai, cata memorie si de ce crezi ca toate tumbela astea vor avea un spor de performanta semnificativa asupra sistemului tau?
asta ca sa stim daca merita sa ne batem capul sa gasi o solutie optima, daca vrei tu sa muti pagefile doar pe motiv ca e mai cool...discutia e inutila.


PS: aaa...da, la ce folosesti sistemul?

Edited by ear1976, 02 September 2010 - 02:27.


#26
alinnc

alinnc

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 540
  • Înscris: 07.07.2009
ceva ce nu s-a spus aici, se pune o valoare fixa la MV  (fara min si max), altfel se fragmenteaza la fiecare reboot.

pe mine m-a enervat ca la jocul mw2 de exemplu la detalii video extra imi caraia din cauza ramului, am marit MV dar tot imi caraia hardul la greu iar jocul frama. astfel am ajuns sa pun 4gb virtuala la 2 gb ram. win 7 imi recomanda 3070mb totusi, cred ca o sa cobor la valoarea asta.

Edited by alinnc, 02 September 2010 - 06:26.


#27
ofi_tm

ofi_tm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 21.02.2006

View Postalinnc, on 2nd September 2010, 07:24, said:

ceva ce nu s-a spus aici, se pune o valoare fixa la MV  (fara min si max), altfel se fragmenteaza la fiecare reboot.

pe mine m-a enervat ca la jocul mw2 de exemplu la detalii video extra imi caraia din cauza ramului, am marit MV dar tot imi caraia hardul la greu iar jocul frama. astfel am ajuns sa pun 4gb virtuala la 2 gb ram. win 7 imi recomanda 3070mb totusi, cred ca o sa cobor la valoarea asta.

Da, e o valoare fixa, 1 x RAM, 1 Go;
Vreau sa-l pun la inceput pentru ca acolo viteza de scriere/citire a HDD e mai mare decat la sfarsit, unde este acum; din cauza asta cred ca merita cautat un program de mutare a MV la inceputul discului.
Daca-l pun fix, de 1,5 x RAM, mi-l face fragmentat gata, (si nu mai poate fi defragmentat) in doua bucati, cam ~ 1 Go si inca unul ~ 0,5 Go, cu toate ca are loc destul pe cel de-al doilea HDD, de aceea l-am facut fix, de 1 x RAM; se pare ca asa, chiar mai mic, merge mai bine nefiind fragmentat.
Pc-ul e folosit acasa.

Mci.

Edited by ofi_tm, 02 September 2010 - 09:43.


#28
b_o_G_d_a_N

b_o_G_d_a_N

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 14.09.2010
salut,am o problema,am memoria virtuala tot timpul peste 1.1gb.asta e o problema nu ?un prieten  a zis ca pot fi virusi care mananca ram,dar nu stiu.
am 1024 mb ram windows xp sp2

Edited by b_o_G_d_a_N, 27 January 2011 - 16:08.


#29
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,204
  • Înscris: 15.06.2004
Pune un print din Task Manager deschis la Tabul Performance.
In principiu memoria virtuala trebuie sa fie cam de 1,5 - 2 ori mai mare decat cantitatea de RAM care o ai.

#30
b_o_G_d_a_N

b_o_G_d_a_N

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 14.09.2010
asta e.

Attached Files



#31
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,204
  • Înscris: 15.06.2004
Nu ai memoria virtuala mare, ci memoria este complet ocupata, plus o parte din memoria virtuala !!!

Pune un log HiJackThis pe aria de Devirusare.
Vezi aici cum - http://forum.softped...howtopic=694333

Cum ai SP2 si probabil si IE6 sunt mari sanse sa fii virusat.
Dupa cum probabil ai si multe programe in startup.

#32
codrut97

codrut97

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.03.2011
salutare .. eu am facut o prostie schimband acele valori, iar acum merge mai greu pc-ul.Daca le stie cineva cum era defaul sau cum sa le fac la loc.
Am 1024 RAM
256mb video ATI RADEON x550
procesot intel celeron® CPU 2.80GHz

#33
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,204
  • Înscris: 15.06.2004
La memoria aia care o ai pune minim 1024 si maxim 2048.

#34
true999

true999

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 04.06.2008
Am 2 harduri. Pe al doilea am setat memoria virtuala. Am 3 gb ram, asa ca am pus 4603 mb.
Intrebarea este : la C cum trebuie sa setez ? Pun minimul de 200 MB ? Sau las tot 4603 mb ?
E bine asa ca in imagine ?

Attached Files

  • Attached File  swap.jpg   32.81K   56 downloads

Edited by true999, 24 March 2011 - 19:04.


#35
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,204
  • Înscris: 15.06.2004
Nu iti recomand fixed size.
Pune minim 3072 si maxim 4608 sau 6144 - daca ai suficient spatiu pe hard.

Daca toate partitiile C,D,E sunt pe acelasi hard, lasa tot swap-ul pe C. Daca D sau E este prima partitie a unui alt hard pune tot swap-ul acolo. Nu cativa Mb pe o partitie s ialtii pe alta.

#36
true999

true999

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 04.06.2008
Am 2 harduri. C si D sunt hardul 1, iar partitia E, hardul 2.
N-am inteles exact, te rog explica-mi mai amanuntit. Cat sa las pe C ? Cat sa pun pe E ?
Nu folosesc optiunea "hibernation"
Multumesc.

Edited by Ravy, 25 March 2011 - 13:20.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate