Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

To OPC or NOT to OPC ?

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
ra3or

ra3or

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 21.05.2005
In seara asta, 15 Februarie 2008, la aproximativ orele 22:15 am luat un Taxi de la Plazza Mall ..

Pe drum prietena mea constata cu stupoare ca pretul de pe aparat 4,50 RON/km NU coincidea cu pretul inscris pe aripa masinii, adica 1,45 RON/km (tin sa precizez ca pe masina scria, de asemeni, ca apartine SPEED TAXI) ... in clipa urmatoare prietena mea intreaba soferul daca aparatul este pornit, pentru ca la nici 8 minute de mers erau ceva peste 20 RON contorizati pe aparat... culmea, pe drum ne si intreba unde este destinatia (??? like WTF !!!?!!).

Cand am ajuns la destinatie, am cerut carte de vizita care nu ne-a fost data... soferul s-a impacientat si a rupt bonul si l-a stampilat pe spate si ni l-a dat...

ESTE NORMAL ca de la PLAZZA MALL pana pe SOSEAUA ALEXANDRIEI sa se CONTORIZEZE (in mod normal) 37,22 RON ? eu unul zic NU, astept parerile voastre .. postez toate detaliile mai jos, iar maine voi contacta OPC pentru ca nu mi se pare normal .. cititi mai jos concluziile mele.

Mentionez ca pe 14 febr 2008 am venit cu un alt taxi de firma ce avea 1,65ron/km si la destinatie aparatul afisa putin sub 15,00 ron..

Concluzii:
======

- de la Plazza Mall pana pe Soseaua Alexandriei aparatul a inregistrat 37,22 RON
- pe aripa masinii scria 1,45 RON / KM, iar aparatul contoriza 4,5 RON/KM
- pe masina scria SPEED TAXI, iar pe spatele bonului este stampila: PERSOANA FIZICA AUTORIZATA - TAXI RADU ALEXANDRU
- la cererea cartii de vizita soferul s-a impacientat si a schimbat subiectul discutiei...

pe bon scrie(voi scrie ce este important):
PF. RADU ALEXANDRU
*******TAXI*******
BUCURESTI
0723 044 108
C.I.F 20672200
NR. AUTO: B-60-RAB (numarul masinii)
AUT. BRML: RO 391/03
RADU A
IND. 498
TARIF=2 A
PORNIRE LEI 4,50
LEI/KM 4,50
KM: 6,713; LEI 30,21
LEI/ORA 45,00
ST: 3'21'' LEI 2,51
TOTAL LEI: 37,22
TVA A 00% LEI 0,00
15-02-08 22:25

rog prin acest anunt ca toate persoanele care au avut de face cu aceasta persoana/firma sa ma contacteze in privat pentru construirea unui caz si actionare in instanta
maine voi contacta OPC
de asemeni, voi contacta si firma SPEED TAXI si voi face o sesizare, sperand ca si SPEED TAXI va actiona in instanta PF. RADU ALEXANDRU

un week-end placut tuturor si aveti grija la tepari  :o

Edited by ra3or, 15 February 2008 - 23:27.


#2
bogdanan

bogdanan

    devoted SoftNews member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 02.04.2004
legal, prin hotararea consiliului local, tariful poate atinge un pret maxim de ... daca preutl lui e sub acest pret, nu prea ai ce sa-i faci.

intreaba alta data pentru siguranta ta de pretlu pe km, si vezi daca coincide cu cel afisat pe aparat

#3
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,784
  • Înscris: 06.09.2004

View Postbogdanan, on Feb 16 2008, 11:59, said:

legal, prin hotararea consiliului local, tariful poate atinge un pret maxim de ... daca preutl lui e sub acest pret, nu prea ai ce sa-i faci.

intreaba alta data pentru siguranta ta de pretlu pe km, si vezi daca coincide cu cel afisat pe aparat

incomplet - prin lege tariful trebuie sa fie afisat pe usa si in plus sa fie vizibil de la o distanta minima. eu n-as fi platit nici in ruptul capului aceasta suma.

#4
tampesku

tampesku

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 11.11.2006
nici io nu as fi platit ... pai ce facem nene pe masina scrie un pret si la destinatie scrie altceva daca comenta suna la politie daca nu ma insel ce face dansul se numeste inselatorie !

#5
Undervas

Undervas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 02.11.2005
Dupa cum scrie pe bon tariful de 4.5, inseamna ca e legal, da' si nesimtit ca nu afisa vizibil tarifu... uneori taximetristii fac cu masina fimei curse in nume propriu, si firma zice sa nu se baga daca nu e in orele de program. Suna la Speed Taxi si intreaba de chestia asta...de aia tarifu pe usa era altu' e tariful oficial practicat de firma, ala o sa zica ca lucra pe PF...

#6
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Din ce în ce mai des apare pe forum cuvântul OPC. Mă umflă râsul. Ați avut măcar o dată de-a face cu OPC, aveți habar ce oameni lucrează acolo?
Am patru amici înscriși în urmă cu 2 ani într-un partid (acum se fac că au renunțat) care e la putere. Ghiciți ce: acum toți lucrează la opc și sunt colegi.
Oameni buni, chiar nu vreți să înțelegeți că opc = hoții cei mai mari, jecmănitorii cei mai mari, oamenii care stau în spatele afacerii, cei care țin în brațe toți mafioții din piețele bucureștene, buticurile de la colțuri și celelalte firme pe care le știm cu toții? Chiar refuzați cu încăpățânare să înțelegeți asta?
1. Toate piețele mari (Rahova, Obor, Moghioroș) gem, subliniez GEM, de buticuri cu produse care nu respectă nici cele mai josnice standarde. A primit măcar unul singur o amendă? A primit dracu!  OPC nu numai că nu face nimic ci acoperă. Acolo sunt cei mai mari piloși, hoții cei mai mari, dacă deschizi un butic în primul rând trebuie să ai pe cineva cunoscut la opc ca să-ți facă blatu' și să ști unde dai șpaga. Hmm, ce zic eu? - de unde șpagă, rația trimestrială - mai rău decât taxa de protecție.
Omule, unde trăiești? Se vede că n-ai legătură cu viața de zi cu zi sau ești doar un biet angajat care trăiește în alte lumi.
Chiar n-ai încercat în viața ta să deschizi un butic și nu cunoști pașii ce trebuiesc urmați, șpăgile ce trebuiesc date? Eu știu, am de-a face cu astfel de oameni și îți spun că doar așa merge, așa se învârte lumea. NU poți face nimic fără să dai "dreptul".
a) Îl doare fix în pix pe taximetrist de opc. Chiar dacă ar vrea, ce crezi că ar face opc-ul?  L-ar căuta pe traseu pe șofer? - n-au cum. Ar cere mandat să meargă peste el acasă, ar deschide investigații anchetă, ar trimite om pe teren? În primul rând nu face nici dracu asta, în plus, chiar dacă ar face și ar fi un agent de-a dreptul nebun să se deplaseze până la el și să pierdă timp în traficul bucureștean și bani de benzină, atunci odată ajuns la el s-ar mulțumi cu o șpagă. Dar, ca să se deplaseze ar trebui să aibă o voință de fier, pentru că înainte de a ajunge la taximetrist pe drum s-ar lovi (la propriu) cu nasul de o sută de comercianți care vând cu tarabe pe stradă de te împiedici de ei, zeci de magazine care nu respectă nici cele mai elementare norme de igienă, zeci de agenții de turism (vezi la aria Traveling câte sute de plângeri s-au depus la opc împotriva agențiilor și toate merg bine merci, nici una n-a avut nici o problemă, țepe trag non-stop), zeci și zeci de nereguli? Deci, agentul nostru ar trebui să-i întreacă în voință pe titanii din legendele grecești.
Maturizați-vă, opc-ul sunt "oamenii de după blocuri", oamenii din spatele afacerii, șpăgarii nr.1 în țara asta.
OPC-iști sunt oameni ca și noi, sunt printre noi, citesc forumul acesta, știu și ei foarte bine toate neregulile care se fac, cumpără și ei orez de la buticul din colț care înșală la cântar, ba mai mult chiar își iau și ei țeapă cu taximetriștii "rechini- așa cum sunt numiți", dar nici măcar ei nu pot face nimic pentru că e un șef sau o persoană care și-a luat șpaga și afacerea trebuie să meargă... Ce dracu, chiar credeți că opc-iștii sunt orbi și nu văd că oriunde, chiar și la wc dacă mergi e plin de nereguli? Păi, dacă ar fi pe bune, ar da mii de amenzi, ar scrie non-stop amenzi, doar ar lua-o cu mapa subțioară pe bulevard și în câteva ore ar da sute de amenzi. Dau măcar una? - da, dar 2-3 de formă pe care le arată la tv pentru propagandă.

Ca încheiere, ți-ai luat o țeapă legală, nu poți face nimic chiar dacă opc ar funcționa. Du-te la piața Unirii să vezi înșirate mașinile de țepari (chiar dacă e o nișă legală, tot țepari sunt) cu 70 mii/km lângă trotuar. Oameni care trăiesc numai din țeapă, oameni care jecmănesc zilnic și la care te poți uita față-n față ca la grădina zoo, oameni care pleacă "la muncă" verificând dacă e cuțitul sub scaunul de la mașină și bâta lângă ei la locul ei. Astea sunt accesoriile care le verifică înainte de a pleca la muncă.
Vrei să-ți spun și celelalte "șmecherii"? - statul rezemat cu fundul pe ușa mașinii unde sunt tarifele ca să nu le poți observa, ținutul ușii deschise ca să nu poți vedea tarifele, scris pe ușă LE I.7. 0 ca să ai impresia că vezi LEI 1.7 dar de fapt scrie LEI 7.0.

Eu sunt aproape sigur că pe aripa mașinii scria LE I.4. 5   Dar litera i făcută așa l
Uită-te pe aripa mașinilor de la Unirii și o să-ți dai mai bine seama despre ce e vorba. Iluzia nu prea funcționează aici pe forum însă dacă te uiți pe mașină o să vezi virgulița aceea dintre 4 și 5 făcută f. mică și 5-ul de obicei e zero, ceva de gen: LE l.4 .0

#7
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Uite AICI.  După atâta tărăboi, cu mare greutate i-a dat 200 ron amendă, bani pe care-i scoate în câteva zile. E ușor de observat tupeul pe care-l afișază în fața camerelor până la final. Dacă reportera era un om obișnuit poate primea și un pumn în bot.
Vezi și aici.
//offtopic
-în topicul indicat de link, nu știu din ce motiv anumite litere nu se pot citi corect, în speță î este transformat în ă

Altă scenă fără legătură cu cele anterioare.

Edited by dobrotescunicol, 17 February 2008 - 06:02.


#8
ra3or

ra3or

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 21.05.2005

View Postdobrotescunicol, on Feb 17 2008, 03:37, said:

Din ce în ce mai des apare pe forum cuvântul OPC. Mă umflă râsul. Ați avut măcar o dată de-a face cu OPC, aveți habar ce oameni lucrează acolo? ...
...

mah, eu am mai avut problema cu un telefon prin 2000 si m-am dus la OPC si m-au rezolvat.. dar asta cu taxiul e tare,
am citit si topicul celalat, stiam si de umflatul ala de taximetrist de pe youtube  :lol:

ne-am uitat bine cand ne-am urcat in acel 'SPEED TAXI', tipul era prea calm si nu mi-a dat de banuit, de obicei ma benoclez bine la aparat dar in seara aia s-a nimerit  :mellow:

repet: tipul avea atitudine de sofer de firma, calm, si nu mi-a sarit alarma ...  :o  

m-am mai certat eu cu unul pe la regie si ne-am dat jos fara sa-i platim 1km vreo 60 mii lei

a sunat prietena la OPC, sa vedem ce rezolva, am contactat si SPEED TAXI, se pare ca nu-s stresati de acel fals si uz de fals.. la urma urmei, e firma lor, dar e mai bine pentru mine(noi, clientii) daca si firma il da judecatat, ajuta in castig de cauza...

IUBESC ROMANIA, dar urasc "romanii" !

(un strain: frumoasa tara-i romania, pacat ca-i locuita de romani)

PS: mi-e scarba de jegosi d-astia care cauta sa te jupuiasca de bani

#9
marius_gxg

marius_gxg

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.02.2008
Cateodata o sa te ajute alteori nu, depinde de ce resurse are ala pe care il acuzi. Dar daca ai tu resursele mai mari sa fii sigur ca te ajuta.

#10
bogdanan

bogdanan

    devoted SoftNews member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,269
  • Înscris: 02.04.2004

View Postdobrotescunicol, on Feb 17 2008, 06:00, said:

Uite AICI.  După atâta tărăboi, cu mare greutate i-a dat 200 ron amendă, bani pe care-i scoate în câteva zile. E ușor de observat tupeul pe care-l afișază în fața camerelor până la final. Dacă reportera era un om obișnuit poate primea și un pumn în bot.
Vezi și aici.
//offtopic
-în topicul indicat de link, nu știu din ce motiv anumite litere nu se pot citi corect, în speță î este transformat în ă

Altă scenă fără legătură cu cele anterioare.

daca eu eram prietenul ziaristei in cauza, la auzul injuriilor, cred ca respectivul era...  :bicycle: mancat

#11
johny 69

johny 69

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 12.05.2007

View Postbogdanan, on Feb 18 2008, 01:05, said:

daca eu eram prietenul ziaristei in cauza, la auzul injuriilor, cred ca respectivul era...  :bicycle: mancat
din potriva l-as fi invitat sa ma loveasca si chiar cu martori, camere si altele.
un dosar penal atarna greu, despagubiri pe masura ( sugerez un apart. in buc) merge faza

#12
ra3or

ra3or

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 21.05.2005
hehe, apart in buc :droolz:

want one

#13
Beeba

Beeba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 154
  • Înscris: 18.10.2005
Nici eu nu as fi platit banii aia. A fost jaf pe fata.

#14
plush_

plush_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.02.2008
si mie mi s-a intamplat EXACT acelasi lucru in seara asta, mergand cu acelasi domn Radu Alexandru cu tariful de 4,5 lei/km

am mers pe traseul foisorul de foc -> piata alba iulia si mi-a luat 16,26 lei... situatie in care in mod normal plateam cam 8 lei.

cand am urcat, nu m-am uitat la firma sau la tarif, si de-abia pe la jumatatea drumului am observat cat era tariful pe aparat. cand am coborat, am cerut bonul si acum vad de fapt ca era persoana fizica, si eu initial vroiam sa fac o reclamatie la firma lui de taxi.

sunt determinata sa fac o reclamatie la OPC, nu se poate ca nenorocitul asta sa mai continue sa ne ia de fraieri.

#15
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
eu nu inteleg de ce mai tipati pe aici daca sunteti cascati

1)din moment ce ai vazut tariful si la jum. traseului cobori si cat scrie pe usa atat ii dai
2)nu te uiti pe usa ce tarif are iti meriti soarta cu varf si indesat

#16
ra3or

ra3or

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 21.05.2005

View PostCrash, on Feb 29 2008, 07:43, said:

eu nu inteleg de ce mai tipati pe aici daca sunteti cascati

1)din moment ce ai vazut tariful si la jum. traseului cobori si cat scrie pe usa atat ii dai
2)nu te uiti pe usa ce tarif are iti meriti soarta cu varf si indesat


zici tu...  :lol:

da cand afara ninge si e frig si prietena nu se simte bine si esti cu vreo 7 pungi de cumparaturi dupa tine numa de benoclat la tarife si cu ochii dupa tzepari nu stai

ps: tu nici macar nu binevoiesti sa citesti bine ce scrie in topic

View PostCrash, on Feb 29 2008, 07:43, said:

2)nu te uiti pe usa ce tarif are iti meriti soarta cu varf si indesat

pe usa scria UN TARIF, pe aparat ALT TARIF(DUBLU, pardon .. TRIPLU)

fa-mi un favor mie si nu mai da reply ca nu ne ajuti deloc  <_<

Quote

Tot în conformitate cu prevederile proiectului hotărârii de consiliu, începând cu data de 1 martie 2008, tariful va fi de maximum 3,5 lei pentru un kilometru, inclusiv Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA).
Tariful de distanță pe timp de noapte nu va putea fi mai mare cu mai mult de 50 la sută față de tariful de distanță pe timp de zi, se prevede în proiectul de hotărâre. Municipalitatea mai stabilește că nivelul oricărui tarif de distanță practicat nu poate depăși tariful maximal stabilit.

sursa: http://www.curieruln...n discutia CGMB

Edited by ra3or, 02 March 2008 - 01:57.


#17
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
37,22 RON contra uscat,7 plase si prietena multumita eu zic ca totusi merita
viteaz trebuia sa fi cu ala in fata nu pe forum......stai linistit ca opc-ul nu are ce sa-i faca....

nici nu mi-am propus sa ajut pe cei care nu casca ochii

Quote

cand am urcat, nu m-am uitat la firma sau la tarif, si de-abia pe la jumatatea drumului am observat cat era tariful pe aparat.

fraza asta spune totul

#18
plush_

plush_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.02.2008

View PostCrash, on Mar 2 2008, 14:14, said:

fraza asta spune totul

scuze, inseamna ca este vina mea, pentru ca nu sunt nici paranoica, nici zgarcita, ca sa ma uit mereu.

dar cand imi caut dreptatea, nu cred ca pot fi invinovatita pe faza asta. 4,5 lei/km pur si simplu nu e legal, nu e nici macar de bun simt.

si stai linistit, n-am sa mai intru pe forum sa "tip". am sa te las pe tine, Crash, si pe altii, sa aveti un simt al observatiei exemplar, e clar - "cascatii" ca mine nu au ce cauta aici.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate