Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aragaz cu plita pe gaz si cuptor ...

Cablu FFC

Poco F6/F6 Pro

Scurgere catre hazna
 De la 24V la 5V DC?

Deducere TVA

Intalnire cu un tip de pe tinder ...

Open WRT nu sincronizeaza ceasul ...
 salariu plafonat

sistem actionare electrica pentru...

Sfaturi achizitie auto ~10k€

ICC/ICM soft monitorizare si cont...
 Recomandare ipad

Ce fel de disc pentru acest circu...

Windows 11 24H2 pe release?

Intrebare motor auto
 

Amenda pentru rovinieta

- - - - -
  • Please log in to reply
192 replies to this topic

#127
Chris_B

Chris_B

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 47
  • Înscris: 20.12.2009

 filipxxx, on 2nd September 2009, 04:04, said:

Pana la urma e legal ca politia sa te opreasca doar pentru controlul rovinietei... si eventual apoi sa-ti caute nod in papura? Parca nu te putea opri decat cand incalcai vre-o lege nu daca mergeai linistit cu 50 in localitate? Din ce am inteles in orasele resedinta de judet n-ai nevoie de rovinieta, asa ca e normal ca daca te opreste intr-un oras mai mare sa nu intrebe nimic de ea. Sa ma corecteze cineva daca gresesc, ca sunt deschis sa invat lucruri noi. :)


Iertati prostia curata a unui roman plecat de o avere de ani din Romania, dar ce naiba este asta cu ROVINIETA???

Multumesc mult.

Chris

#128
ek_51

ek_51

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 07.08.2007

 Chris_B, on 20th December 2009, 03:05, said:

Iertati prostia curata a unui roman plecat de o avere de ani din Romania, dar ce naiba este asta cu ROVINIETA???

Multumesc mult.

Chris
  O taxa de folosire a drumurilor din exteriorul localitatilor mari (care au  in proprietate drumurile din localitate, pe care le si "repara" si pentru care nu se plateste taxa separata-localitatile mici nu detin proprietatea asupra soselei ce le tranziteaza ci doar a stazilor sau ulitelor adiacente). Taxa e de 28 euro pe an pentru autoturisme, dar se poate plati si pe perioade mai mici: 1 zi, o saptamana, o luna, 6 luni.
  Daca nu iesi din localitate nu ai nevoie de rovinieta(autocolantul primit la achitarea taxei si care se lipeste pe parbriz).

#129
galeo

galeo

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 14,412
  • Înscris: 15.04.2006

 ichebau, on 5th February 2008, 11:32, said:

ART. 1
    Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 82 din 1 februarie 2002, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 424/2002, se modifică și se completează după cum urmează:
........................................................................
8. Articolul 8 va avea următorul cuprins:
    "ART. 8

    (1) Fapta utilizatorilor români sau străini de a circula fără a deține rovinieta valabilă constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

    (6) O dată cu aplicarea amenzii contravenționale, conducătorilor vehiculelor înmatriculate în România, care circulă fără a avea rovinieta valabilă, li se reține certificatul de înmatriculare al vehiculului și, după caz, utilizatorului român i se reține licența, până la prezentarea dovezii de achitare a tarifului de utilizare.

9. Articolul 9 va avea următorul cuprins:
    "ART. 9

       Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute la art. 8 se fac de către:
    a ) personalul împuternicit din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România - S.A.;
    b ) personalul împuternicit de Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, în numele Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România - S.A.;
    c ) personalul împuternicit din Ministerul Administrației și Internelor, care îndrumă, supraveghează și controlează circulația pe rețeaua rutieră din România, în situația când efectuează controlul tarifului de utilizare fără personalul menționat la lit. a) și  b );
    d ) personalul poliției de frontieră care își desfășoară activitatea în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat a României, împreună cu personalul prevăzut la lit. a)."
Stai ca nu inteleg un lucru, de ce sa-mi retina certificatul, poate am sa merg apoi doar in oras unde nu am nevoie de rovigneta, sa le-o platesc degeaba?Eu unul de exemplu ies foarte rar  din oras, asa ca nu o platesc, si atunci cand ies din oras merg pe riscul de a plati amenda, dar sa-mi ia si certificatul de inm mi se pare deplasat

#130
gsxr-ul

gsxr-ul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 31.01.2009
... am patit-o ...
sa va spun si eu povestea mea pt  lipsa rovinietei
intr-o zi de toamna tarzie ma opresc un echipaj mixt de politie insotit de unul de la ANDR(ceva de genul asta)
buna seara-buna seara actele dvs ma intreaba nenea politistul,in timp ce eu prezentasem actele la contol un maimutoi de la compania de drumuri foarte mandru si plin de el "aveti rovinieta?" pt ce? pt gropile astea imi trebuie rovinieta?!? bla bla bla ... incercam eu sa port o conversatie cu el cand alt coleg cu maimutoiul ala se baga in seama
"2500 de lei amenda".Nu am avut cu cine sa o scot la cap si vine cu procesul verbal"semnati va rog"am refuzat sa semnez am luat actele de la nenea politaiul si am plecat mai departe la drumul meu.Dupa cca 3 zile imi vine acasa un mega-plic de abia a avut loc in cutia postala de pompos ce era parca era un cadou,in plic procesul verbal si niste anexe prin care imi ziceau in ce conturi sa achit amenda ca cica se imparte in 2 directii 1800 la administratia financiara si 700 la drumuri nationale,am vorbit cu un prieten avocat si am facut contestatie in termen de 15 zile.am termen in februarie ,oricum ma asigurat avocatul de vre-o 3-4 ani de lungit procesul lejer.acum o saptamana m-au sunat de la banca ca mi-au blocat contul in baza unei adrese de la financiar precum ca are de recuperat banii proveniti din amenda,m-am dus frumusel la adm.financiara si le-am aratat citatia pt proces,in baza OG2/2001 MODIFICATA SI APROBATA CU LEGEA 180/2002 prin care plangerea suspenda executarea.
daca in 5 ani nu reuseste sa recupereze banii se prescrie.
va tin la curent cu ce se mai intampla mai departe.
am uitat sa va zic ac mi-au retinut certificatul de inmatriculare al masini,l-am recuperat de la politie prezentand copia bonului de rovinieta cumparata(eu mi-am luat pe 30 zile si nu a comentat nimic}

Edited by gsxr-ul, 01 February 2010 - 16:25.


#131
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,967
  • Înscris: 15.06.2007
Cand cumperi rovigneta , se specifica undeva ca trebuie sa pastrezi si boul de casa.
BUBA mare este ca bonul de casa, este tiparit cu o cerneala sensibila la temperatura, si in timp , expusa la caldura ( in portofel , in buzunarul de la poponet) tusul cu care este scris bonul se ingalbeneste si dupa cateva luni devine aproape alb, ca ramane o hartie alba.
Daca ma opreste politia cu hartia aia decolorata ce fac? Ultima data mi-am luat rovigneta in aprile 2009 , si parca am facut si o copie xerox la bon, ( pentru cazul in care se va decolora bonul original).
Intre timp am schimbat si portofelul, si nu mai gasesc nici bonul original si nici copia xerox.
Acum doua zile am asistat de pe locul din dreapta la un control de rovigneta, (eram pasager in masina sefului) si va zic ca la Mehadia , jud CS , pe drumul european  E70
erau 2 echipaje de politie la intrare in sat, un radar in sat, si inca 3 sau 4 masini la iesire din sat, in total vreo 8 politisti cand ne-au oprit.
Seful avea rovigneta "mai noua" la care se primeste un cupon, pe care l-a lipit in parbriz pe langa rovigneta in sine, desi militianu' a zis ca nu trebuia lipit si cuponul.
In vara 2009 taman cand m-am intors din concediu dinspre vama Moravita, am fost oprit , opreau mai ales masinile care veneau din strainatate, (eram la vreo 30 km de granita deja) am fost oprit si doar ma intrebat, "aveti rovigneta" am aratat cu dejtu' uite-o colea pe geam, si OK drum bun, nu m-a mai intrebat de cupoane , chitante sau bonuri de casa.
Eu daca sunt oprit acuma ( n-am mai mers prin tara, decat in afara cu masina personala ) daca ma opresc mizerabilii, sunt pasibil de amenda cu toate ca am vigneta valabila, si nu pot prezenta chitanta-bonul de cumparare??
Ce ma sfatuiti sa fac in sensul asta, bine inteles exclus sa cumpar alta rovigneta pana cand nu expira actuala.

#132
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,162
  • Înscris: 14.09.2007
Pai degeaba ai rovinieta fara bonul de casa, stiu ca iti trebuie chitanta neaparat,si bonul ala de casa ca sa nu o poti imprumuta.

#133
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,967
  • Înscris: 15.06.2007

 Nicu90, on 20th February 2010, 19:25, said:

Pai degeaba ai rovinieta fara bonul de casa, stiu ca iti trebuie chitanta neaparat,si bonul ala de casa ca sa nu o poti imprumuta.
Pai se nu se poate verifica seria, ca banuiesc ca la casierie cand se cumpara vigneta, iti cere talonul, nu se trece acolo seria masinii, si nr de inmatriculare?  
Pana si la RCA exista o copie a chitantei care se afla la asigurator, sau la dealerul care ti-a facut asigurarea. Nu mi se pare normal sa platesc 2500 ron pentru ca nu am bonul desi am platit taxa.

#134
tchoara

tchoara

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 05.02.2007

 gsxr-ul, on 1st February 2010, 16:21, said:

[...]
daca in 5 ani nu reuseste sa recupereze banii se prescrie.
[...]

Pai mestere, vezi ca plangerea suspenda executarea, dar suspenda si cursul prescriptiei extinctive. Adica nu merge s-o taraganezi 5 ani prin instanta si dup-aia sa zici ca s-a prescris. Intreaba-l pe avocat ce si cum.

Edited by tchoara, 20 February 2010 - 19:43.


#135
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,967
  • Înscris: 15.06.2007
Deci daca n-am chitanta, rovigneta mea e nula?
Atunci de ce ne mai sinchisim sa o lipim pe parbriz, ca daca ma opreste militianu , pot sa-i arat doar chitanta, si zic ca rovigneta nu mai trebe din moment ce pot dovedi ca am platit-o.

#136
ionutzmi

ionutzmi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 21.11.2005
amenda este intre 500 si 1000ron la autoturisme , o sa mi-o platesc si eu pe 1an pt. a evita eventualele neplaceri cu politia romana .

#137
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,762
  • Înscris: 23.04.2007

 tfmercedez, on 20th February 2010, 18:58, said:

Acum doua zile am asistat de pe locul din dreapta la un control de rovigneta, (eram pasager in masina sefului) si va zic ca la Mehadia , jud CS , pe drumul european  E70  erau 2 echipaje de politie la intrare in sat, un radar in sat, si inca 3 sau 4 masini la iesire din sat, in total vreo 8 politisti cand ne-au oprit.

In vara 2009 taman cand m-am intors din concediu dinspre vama Moravita, am fost oprit , opreau mai ales masinile care veneau din strainatate, (eram la vreo 30 km de granita deja) am fost oprit si doar ma intrebat, "aveti rovigneta"

Wtf ... pe E70 control de rovinieta ... trebuie sa recunosc ca e mare nesimtirea unora ...

Pe mine la vreo 500 m de granita de la Moravita m-a controlat de rovinieta ... da' eu ieseam din tara (ma duceam pe 11.07.2009 sa-l vad pe Santana la Beograd ... ca am zis ca daca tot am dat banii pe rovinieta n-are rost sa-mi obosesc masina pe E70 pina la Bucuresti ... iar sirbii ma lasau sa merg gratis pe E70 pina la Beograd)

#138
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,948
  • Înscris: 03.08.2008

 Nicu90, on 20th February 2010, 19:25, said:

Pai degeaba ai rovinieta fara bonul de casa, stiu ca iti trebuie chitanta neaparat,si bonul ala de casa ca sa nu o poti imprumuta.

Nu stiu daca numai eu am patit , dar bonul ala care ti l da la benzinarie cand cumperi rovinieta se sterge in timp.De fiecare data am luat rovinieta pe 1 an si de fiecare data tusul de pe bon s-a sters in conditiile in care l am tinut in certificatul de inmatriculare si ala in portotfel.

#139
EL-GABRY

EL-GABRY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 04.01.2006

 yonut_a, on 1st March 2010, 18:39, said:

Nu stiu daca numai eu am patit , dar bonul ala care ti l da la benzinarie cand cumperi rovinieta se sterge in timp.De fiecare data am luat rovinieta pe 1 an si de fiecare data tusul de pe bon s-a sters in conditiile in care l am tinut in certificatul de inmatriculare si ala in portotfel.
Fa copie xerox la el...Asa am facut la toate de la masinile de la firma.Tusul de la Petrom e...aproape invizibil dupa 2 saptamani.

Edited by EL-GABRY, 01 March 2010 - 20:04.


#140
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,948
  • Înscris: 03.08.2008
Deci nu am patit numai eu.Credeam ca e din cauza conditiilor in care il tineam.adevarul e ca nici nu ma intrebat nimeni de rovinieta, dar preventiv la urmatoare imi fac copie.

#141
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Când mi-am luat (pentru a doua oară în 8 ani de când am mașină) anul trecut rovinieta, casiera de la Petrom mi-a spus să fac o copie de pe chitanță, pentru că hârtia acesteia este termoreactivă și nu se mia vede nimic pe ea, înnegrindu-se în două zile dacă stă la soare!!!

#142
rppoe

rppoe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 09.08.2008
Probabil numai la aceste tipuri de imprimante cu hartie termica se sterge bonul, eu nu am luat niciodata de la Petrom, am luat de la Rompetrol sau Mol si ambii au imprimante cu ace cred, este hartie normala cu tus albastru/negru. oricum mi se pare o tampenie sa trebuiasca sa pastrezi si bonul si cuponul si aia lipita-n geam....ce sa mai zic cand vrei sa dezlipesti rovigneta dupa un an, injuraturi ca se face bucatele mici.

#143
saxx

saxx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 24.11.2006
Bonul il tin in torpedo, intr-o borseta gen portmoneu, in care mai am PV-uri si chitante de la plata amenzilor. Nu vad sensul de a-l cara dupa tine atata timp cat este valabil pt. masina. Pe de alta parte si logica imi spune ca sunt mai mari sansele de a uita portofelul decat de a uita masina cand pleci la drum cu ... masina. Parerea mea.


 tfmercedez, on 20th February 2010, 18:58, said:

Acum doua zile am asistat de pe locul din dreapta la un control de rovigneta, (eram pasager in masina sefului) si va zic ca la Mehadia , jud CS , pe drumul european  E70
erau 2 echipaje de politie la intrare in sat, un radar in sat, si inca 3 sau 4 masini la iesire din sat, in total vreo 8 politisti cand ne-au oprit.


A dracu' pielea pe ei, pana mai acum ceva vreme nici daca trageai cu tunu' nu gaseai vreun echipaj de la Timisoara pana la Severin. Nici nu s-a terminat in totalitate de facut drumul si au iesit la produs.

LE: in ultima luna am fost oprit de 2 ori (control rutina), de fiecare data s-a verificat si rovigneta, se pare ca va intra in obiceiul politistilor la fel ca celelalte acte pe care trebuie sa le ai asupra ta.
Nu mi s-a cerut bonul si nu cred ca exista persoane asa absurde ca in caz in care nu il ai, desi rovigneta este lipita in parbriz si valabila, sa iti dea amenda ca si cum nu ai avea.

Edited by saxx, 03 March 2010 - 16:12.


#144
remier

remier

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 02.02.2007
Tot nu vad logica de ce rovinieta trebuie sa fie pentru fiecare autoturism in parte.
Soferul este doar cel luat la intrebari daca a platit rovinieta atunci cand e oprit in trafic.
Daca am 3 autoturisme, de ce trebuie sa platesc 3 roviniete cand merg pe rand numai cu cate una si celelate stau in parcare ???
Si asta se intampla poate o data la cateva luni sau chiar un an, cand am nevoie sa ies in afara localitatii.
Doar nu merg cu toate 3 odata sa produc uzura....gropilor !
Mai ales ca am inteles ca e si in pretul benzinei inclusa o taxa de drum.
Ar trebui sa nu se mai platesca roviniete deloc, e mai corect numai cu partea inclusa in pretul benzinei, ca uzura produsa drumurilor e proportionala cu consumul de benzina, deci si cu nr de km parcursi, deci o masina care mai mult sta in parcare nu are cum sa uzeze drumurile si nu are de ce sa aiba nevoie de rovinieta.
Sa zicem ca la 3 luni odata merg pana la munte, atunci de ce sa platesc pentru 4 drumuri pe an cat plateste unul care merge in fiecare zi ???
Si daca mai merg o data cu un autoturism si alta data cu celalalt....mai trebuie sa i-au si mai multe roviniete !!!
E complet aiurea si abuziva acesta lege care obliga sa cumperi roviniete pentru fiecare masina si nu obliga ca un conducator auto sa platesca o taxa corespunzatoare cu masina cu care circula si proportional cu nr de km parcursi.
Nu e de ajuns ca platesc pentru fiecare in parte: impozit, parcare, RCA, Verificare tehnica ???

Edited by remier, 03 March 2010 - 16:37.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate