Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Casti conectate la tv led

Persoane exagerat de sensibile

0214085657, numar de telefon necu...

Acumulator (defect?)
 [CUM] Schimb numele YT

Taximetristi versus Uber si capit...

Dimensiune parcare

Toyota Avensis/piese After Market
 ”Bucatarul a avut o zi proa...

Boxe pt. apartament - JBL ES20

Problema imprimanta dupa schimbar...

Intrebare legata de soft
 Vanzare de produse pe OLX

Cum adaug un cont de email pe Nok...

Notebook cu SATA 3 merge doar pe ...

recomandare orga electronica ince...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Statii emisie receptie pt info trafic

  • This topic is locked This topic is locked
7548 replies to this topic

#217
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 69,114
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL
Corect, oricum se aude ok cu 4W daca antena e tunata si bine amplasata si nu are surse de zgomot. In activitatea mea in CB (incepand cu 1996) cel mai mult am folosit 4W si 1-2 ani 10W (Grant export) si foarte putin peste 100W, pt probe si ca sa fortez long distance mai mult. Concluzia este ca puterea te ajuta oleaca daca ai antena sa o radiezi eficient si daca ai si receptie pe masura, altfel te auzi si nu-i auzi pe ceilalti. E utila cel mai mult in auto vara pe propagare mai ales care tinde sa te acopere, daca si celalalt partener are deasemenea altfel nu ajuta.
Ideea de baza este ca in conditiile unor sisteme asemanatoare semnalele sunt asemenea si daca se face o boostare aceasta trebuie facuta simetric la ambii. In rest reglaj finut la squelch, mentinut cat mai mult posibil la limita ca sa iei si cele mai slabe semnale, si evident RF gain si Mic gain la max.

Edited by andreic, 19 March 2008 - 00:41.


#218
Fane

Fane

    membru pasiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,535
  • Înscris: 05.06.2002
  • ID membru: 1,350
  • Locație: SV

View Postandreic, on Mar 18 2008, 20:55, said:

In tot UE-ul e legal si nu numai. Problema e sa folosesti banda normala de 40 canale si doar cand iti permiti restul :)
eu nu inteleg la ce-ti foloseste sa ai mai multe canale. e asa aglomerat ca nu gasesti nici unul din astea liber?

Edited by Fane, 19 March 2008 - 06:28.


#219
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 69,114
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL
La noi nu e chiar asa aglomerat insa, sa ai mai mult te ajuta in cel putin 2 situatii cu care fiecare se va confrunta la un moment dat, prima va fi in momentele cand propagarea ionosferica va fi extrema si banda normala va fi full de semnale de s9 sau mai mari, te vei putea izola in liniste, a doua este cand doresti sa limitezi numarul statiior care te pot receptiona la un moment dat. Pe vremuri chiar se spunea "hai in zona private" sau "hai sa codam" (facand referire cateodata si la ssb mod rar pe statiile ieftine) adica undeva in afara benzii normale sau si mai tare "hai intre canale" adica treci pe 0 in coada la frecvente (ca la polonezi) si elimini mai usor semnalele mari pe canalele normale (cu 5 in coada). Manevrele astea presupun si statii mai versatile cum ar fi President Lincoln sau Jackson unde practic poti accesa orice frecventa in domeniul lor fara restrictii. Ar mai fi si alte ratiuni, cum ar fi "freebanding" sau daca ai si auth YO te dai elegant in 28MHz.
De ex nu e nici un secret ca cele mai multe DX-uri SSB long distance de tip CB se fac in portiunea dintre banda normala si banda englezeasca UK-LW adica 27.405-27.600, operatori din toata lumea (inclusiv US, UE, South America, Asia) se converseaza pe acolo cand sunt conditii de distanta mare si nu-i ia nimeni la intrebari desi conform reglementarilor e ilegal. Atata timp cat nu deranjeaza este acceptat tacit, canalul international de apel fiind 27.555MHz.

Edited by andreic, 19 March 2008 - 09:04.


#220
zaxis

zaxis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 569
  • Înscris: 16.09.2007
  • ID membru: 227,059
  • Locație: Bucuresti

View Postfmfmfmfm, on Mar 18 2008, 20:46, said:

sunt pe receptie.
Scuze dar nu am vazut aseara mesajul tau si pentru ca ma cam grabeam n-am mai pus statia nestiind daca intri... dar o comitem in seara asta :D

#221
MAIOR-77

MAIOR-77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 26.02.2008
  • ID membru: 294,435

View Postmoki, on Mar 18 2008, 20:47, said:

Am si eu o intrebare,intrucat nu am gasit un raspuns edificator.In Ungaria si Austria e legal sa ai statie CB pe masina?
Nu prea cred sa fie probleme,dar nu strica o intrebare.
Informatii de ultima ora:

Belgia, UK, Spania si Elvetia
Utilizatorii veniti din alte tari pot folosi statia in mod FM, dar pentru folosirea ei in mod AM trebuie sa detina o licenta eliberata in tara de origine.
Italia
Pentru a utiliza statia in Italia, strainii trebuie sa obtina o autorizatie in Italia.
Austria
Austria nu permite utilizarea statiilor CB programabile multistandard.
Germania
In unele zone de la granita, in Germania statia nu poate fi folosita pe canalele 41 – 80. Apelati la autoritatile locale pentru detalii.
Am aflat de pe saitul unui producator. Sper sa-ti fie de folos  :D   Cu respect              Marius

#222
undesignus

undesignus

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,825
  • Înscris: 28.06.2006
  • ID membru: 84,096

View Postandreic, on Mar 15 2008, 23:00, said:

Incepand de luni o sa am reflectometrul disponibil pentru reglaje, aviz amatorilor B)

Ma inscriu si eu!

#223
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 69,114
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL
E oki, o sa va dau pe privat un nr de tel si vorbim. Acu ma duc afara sa montez statia unui amic pe masina ca e newbie :)

#224
moki

moki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 15.01.2007
  • ID membru: 128,012

View PostMAIOR-77, on Mar 19 2008, 12:31, said:

Informatii de ultima ora:

Belgia, UK, Spania si Elvetia
Utilizatorii veniti din alte tari pot folosi statia in mod FM, dar pentru folosirea ei in mod AM trebuie sa detina o licenta eliberata in tara de origine.
Italia
Pentru a utiliza statia in Italia, strainii trebuie sa obtina o autorizatie in Italia.
Austria
Austria nu permite utilizarea statiilor CB programabile multistandard.
Germania
In unele zone de la granita, in Germania statia nu poate fi folosita pe canalele 41 – 80. Apelati la autoritatile locale pentru detalii.
Am aflat de pe saitul unui producator. Sper sa-ti fie de folos  :D   Cu respect              Marius

Mersi pentru informatii. :)
Eu am drum doar pana in Austria si am un INTEK M-790,pe care dupa ce imi zici tu se pare ca trebuie sa o dau jos inainte sa trec la ei din Ungaria.

#225
videosuzy

videosuzy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,343
  • Înscris: 04.04.2007
  • ID membru: 163,515
  • Locație: Bucuresti
Ma iertati "colegi" ca ma bag si eu in vorba insa, legat de Austria, am prieten ce lucreaza ca sofer la un transportator ce aduce masini pe platforma din Italia si Turcia. Am vorbit cu el azi si mi-a spus ca nu sunt probleme cu CB in Austria atata timp cat ai 4w. Cum procedeaza?
1. Te opreste filtrul comun (un fel de ARR la noi, un fel de cantar si rutiera;
2. In timp ce primii doi te verifica la actele specifice transportatorilor, rutiera verifica statia. Precum sta vamesul bulgar cu surubelnita in mana, la granita turco-bulgara de la Kapitan Andreevo, asa sta austriacul cu o bormasina cu burghiu de 12 (vorba amicului meu...mai mic nu gaseau)...si verifica statia cu...power-metrul (pentru ca multi sunt ingeniosi si nu au amplificatorul langa statie)...La cine depaseste puterea de 4w, o opreste si...ii da o gaura de sus in jos...si...gata CB...

Deci nici vorba de a fi interzisa comunicarea in CB.....Aaaa...si amicul meu are un Alan 100...deci, fara mari pretentii....

(ca o paranteza, nu am vazut in cartea originala a statiei, ca fiind interzisa utilizarea in Austria. E trecut EC...atat..)

Cu stima,

Cata

Edited by videosuzy, 19 March 2008 - 22:30.


#226
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 69,114
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL
Apropo, uitati cam ce se face prin alte benzi Cb in afara celor "legale" si moduri SSB cu statii mai sofisticate, DX :)




Iar de asta ce sa mai zic:




http://www.youtube.com/watch?v=PJ_wQ0mvJX4
http://www.youtube.com/watch?v=z81dDi3JxY8

Toate acestea in banda "cb" extinsa si SSB pe propagare :) In ultimul link sunetul ciudat pt urechi neantrenate din ultima parte care incepe in jur de min 2 din clip este televiziune cu baleaj lent SSTV.

Edited by andreic, 20 March 2008 - 02:27.


#227
fmfmfmfm

fmfmfmfm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 10.03.2004
  • ID membru: 12,548
  • Locație: Bucuresti
Modul SSB este legal sau nu?

#228
MAIOR-77

MAIOR-77

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 26.02.2008
  • ID membru: 294,435

View Postvideosuzy, on Mar 19 2008, 22:29, said:

Ma iertati "colegi" ca ma bag si eu in vorba insa, legat de Austria, am prieten ce lucreaza ca sofer la un transportator ce aduce masini pe platforma din Italia si Turcia. Am vorbit cu el azi si mi-a spus ca nu sunt probleme cu CB in Austria atata timp cat ai 4w. Cum procedeaza?
1. Te opreste filtrul comun (un fel de ARR la noi, un fel de cantar si rutiera;
2. In timp ce primii doi te verifica la actele specifice transportatorilor, rutiera verifica statia. Precum sta vamesul bulgar cu surubelnita in mana, la granita turco-bulgara de la Kapitan Andreevo, asa sta austriacul cu o bormasina cu burghiu de 12 (vorba amicului meu...mai mic nu gaseau)...si verifica statia cu...power-metrul (pentru ca multi sunt ingeniosi si nu au amplificatorul langa statie)...La cine depaseste puterea de 4w, o opreste si...ii da o gaura de sus in jos...si...gata CB...

Deci nici vorba de a fi interzisa comunicarea in CB.....Aaaa...si amicul meu are un Alan 100...deci, fara mari pretentii....

(ca o paranteza, nu am vazut in cartea originala a statiei, ca fiind interzisa utilizarea in Austria. E trecut EC...atat..)

Cu stima,

Cata
Am gasit informatia pe net, si nu am verificat inca.Am un amic care face Italia si trece prin Austria, il voi intreba cum sta treaba cu ei. :huh:  
Ptr. Andreic-conteaza daca tinem statia pe EU,sau putem la fel de bine sa o setam si pe alte frecvente, de ex. E(Spania) ?
Multumesc :cheers:

#229
moki

moki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 15.01.2007
  • ID membru: 128,012
Pana la urma,la o lecturare mai atenta a cartii statiei,m-am dumirit:

AUSTRIA
Austria does not allow using multi standard programmable CB stations.It is recommended to carefully follow this directives and not to use the product in the Austrian teritory.

Deci pana la urma doar in Romania si Ungaria o sa merg cu ea montata.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Edited by moki, 20 March 2008 - 12:11.


#230
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 69,114
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL

View Postfmfmfmfm, on Mar 20 2008, 07:34, said:

Modul SSB este legal sau nu?
Da.

#231
fmfmfmfm

fmfmfmfm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 10.03.2004
  • ID membru: 12,548
  • Locație: Bucuresti
Andrei cand imi faci si mie programare? :) M-am conversat aseara cu amicul caruia i-ai reglat sculele si se auzea super, desi era pe masina.

#232
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 69,114
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL

View Postfmfmfmfm, on Mar 20 2008, 17:22, said:

Andrei cand imi faci si mie programare? :) M-am conversat aseara cu amicul caruia i-ai reglat sculele si se auzea super, desi era pe masina.
Oricand doresti, seara de preferat dupa ora de varf sa fie mai libera circulatia. Am un loc ideal nu departe de mine (Parcul Copilului) unde gasim conditii bune fara prea multe fiare si masini in jur pe o raza de 4-5m astfel incat putem regla corect ca la carte.

Edited by andreic, 20 March 2008 - 17:29.


#233
fmfmfmfm

fmfmfmfm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 654
  • Înscris: 10.03.2004
  • ID membru: 12,548
  • Locație: Bucuresti
Nu vreau sa iti fac programul. Cand poti tu, imi zici si eu apar imediat, dupa ora de varf. Azi de ex. sunt pana la 20:30 la serviciu.

#234
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 69,114
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL

View Postfmfmfmfm, on Mar 20 2008, 17:36, said:

Nu vreau sa iti fac programul. Cand poti tu, imi zici si eu apar imediat, dupa ora de varf. Azi de ex. sunt pana la 20:30 la serviciu.
O sa fiu pe la carrefour pe atunci si undeva dupa 9 cred ca va fi ok, vorbim telefonic daca e, iti dau private nr.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users