Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema tensiune Generator Ford ...

Protejare sunca

Cum se procedeaza daca jandarmii ...
 Honor 70

Accident cu auto fara RCA (fara p...

Probleme arzator Ferroli SUN P7

Recomandare telefon in jur de 150...
 Întrebare despre banda de derulare

Atlantic Money

Ska-nk - Arata-i c-o iu…

Nu mi-au iesit analizele chiar ok.
 Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI

Pendulul Foucault

Golf 4 probleme difuzoare

Telecomanda StarLight
 

cum scot -12V din +12V

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 09.03.2004
imi trebuie pentru a face o sursa de calculator de la bateria masinii.multumesc
stiu ca s-a mai discutat,dar n-am ajuns la ceva concret

#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,486
  • Înscris: 07.02.2003
In conditiile date e mai bine sa faci ridicator de tensiune 220V si bagi sursa de PC...

Problema e ca pt a avea tensiune dubla +12/0/-12 trebuie sa o scoti de fapt din 24V.... si e mai complicat... asa faci un ridicator cu randament mare si gata.

#3
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Pentru a primi o solutie functionala, trebuiesc date mai multe detalii: care sunt toate tensiunile obtinute din +12 v si la ce consum vor fi solicitate.
Exemplu de obtinere tensiune negativa din sursa pozitiva:

[ http://www.electronic-circuits-diagrams.com/psimages/1.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#4
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 09.03.2004
pai din 12 v trebuie sa mai scot 5v,dar nu e problema (cred) ca folosesc mai multe 7805, mai trebuie -12v si -5v(dar din cate am inteles, o placa de baza poate porni si fara acei -5v).
multumesc pentru schema cu 555.am mai vazut-o undeva,dar nu mai stiam unde.
Ridicator de tensiune e mai greu pentru mine de facut pentru ca nu am posibilitatea sa bobinez transformatoare.si in majoritatea invertoarelor pe care le-am vazut exista asa ceva

#5
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,486
  • Înscris: 07.02.2003
Da, trebuie traf bine facut, asta e dezavantajul... in rest ai 220V unde ai nevoie, lumina, tv, pc ce vrei... sa te tina amperajul la 12V conteaza :)

Exista varianta sa iei dintr-un UPS defect, de regula traf-ul ramane intreg, se arde electronica.

Oricum, ca sa ai o diferenta de tensiune sub 0 volti, adica -12 trebuie sa-i scoti de undeva deci potentialul la intrare sa fie mai mare, tipic dublu si 0 devine mijlocul.

#6
Sir_Vaska

Sir_Vaska

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 12.06.2004
pt a obtine +5v cu 7805 , ajungi la o risipa cam mare de energie pt ca un calculator consuma cam multi amperi la acea tensiune (amperii aceea inmultiti cu diferenta dintre 12 si 5 da o caldura strasnica ). Nu mai vb de +3.3V daca calculatorul este de la Pentium 2 in sus !Si mai tre si stabilizate cat de cat.  NUMAI cu un convertor DC puternic poti rezolva problema. Daca sti ceva electronica , incearca sa modifici o sursa AT (ATX ) sa mearga la 12V cc. In mod normal e conceputa la 300Vcc.

#7
iuli_T

iuli_T

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 02.07.2004
vezi ca mai sunt amplificatoare de masina care au sursa in comutatie de la care poti obtine cam un +/-35V cu care de obicei se alimenteaza amplificatorul , modifici traful si e gata treaba ... cred ... ar trebui doar sa mai dai jos din spirele de la secundar ... daca nu ai alta solutie merita sa incerci ... bafta !!!

#8
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Foloseste cineva surse cu TNY264...268?

#9
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,070
  • Înscris: 07.05.2004
ia un ups si in loc de bateria lui o legi pe a masinii, decuplezi partea de incarcare a bateriei interne, apoi iei un ATX si-l legi la iesirea de 220

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate