Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat ar costa acest poster, se poa...

Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA, a dat teapa de 1...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )
 Implanturi dentare clinici Consta...

Viata cu butelie versus retea de ...

Nelamurire succesiune

Roka Residence Doamna Ghica
 Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.

charger "laptop de muzeu"...
 apartament vandut de tatal sotiei...

Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...

Pret zugravit
 

Documentare Vazute

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
282 răspunsuri în acest subiect

#163
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Omul care a salvat Lumea (The man who saved the World),  (2012)


27 Octombrie 1962, Criza rachetelor cubaneze. În largul coastelor Floridei, un grup de distrugătoare americane localizaseră submarinul sovietic B-59, dotat cu arme nucleare. Submarinul era la mare adâncime de multe zile, și nu mai avusese contact radio cu Moscova. În aceste condiții, neștiind ce se întâmplă la suprafață, și bănuind că deja a început Al Treilea Război Mondial, căpitanul submarinului,
Valentin Savitsky, a decis lansarea unei torpile nucleare. Însă pe acest tip de submarin, pentru o astfel de acțiune era nevoie de consimțământul unanim a trei ofițeri, care în cazul de față erau: căpitanul Valentin Savitsky, ofițerul politic Ivan Maslennikov, și comandorul Vasili Arhipov. Dacă primii doi au aprobat bombardamentul atomic, Arhipov s-a opus, nefiind sigur dacă la suprafață a început Războiul Nuclear Mondial, sau nu.
În 2002, Thomas Blanton, pe atunci șeful Securității Arhivei Statelor Unite, l-a numit pe Arhipov: "omul care a salvat Lumea".


[ https://alchetron.com/cdn/vasili-arkhipov-4e19e8bc-8856-48d8-9a4d-8b66c9ca059-resize-750.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(53:07 minute)



#164
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Sfâșierea istoriei (Tearing up history),  (2013)


"Dacă iubim adevărul mai mult decât arta, să ne rugăm Domnului să ne trimită niște iconoclaști", spunea Diderot în 1765. E un film al cărui titlu ar fi putut fi "Iconoclasmul în timpul Revoluției Franceze din 1789", deoarece tratează distrugerile operelor de artă specifice "Vechiului regim" pre-revoluționar francez.
Franța era atunci, ca și acum, una dintre marile depozitare ale culturii occidentale, și revoluționarii erau conștienți de această stare de fapt. Însă în același timp, erau conștienți că pictura, sculptura sau arhitectura din perioada premergătoare anului 1789, au fost folosite ca instrumente de control social al moralei și politicii. Arta avea scop didactic. Prin urmare, arta "Vechiului regim" trebuia distrusă.


[ https://i.ytimg.com/vi/6G-hs4WdBYQ/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(58:59 minute)



#165
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Egiptul straniu (Strange Egypt),  (2006)


Un documentar despre viața egiptenilor antici, de la naștere până la moarte, și dincolo de ea. O viață a indivizilor supusă zeilor, o viață a violenței și relațiilor incestuoase. Vechii egipteni aveau credința că Lumea a fost creată prin ejacularea zeului Aton, astfel, sexualitatea jucând un rol de seamă în societatea egipteană veche. Chiar și relațiile dintre membrii familiei erau acceptate.
Apoi e prezentată alimentație și "ruperea de realitate" prin îmbătarea cu bere, o bere însă diferită de cea din vremurile actuale.
Narațiunea e asigurată de Tom Kane, coloana sonoră de Steve Mullen, producția fiind realizată de Robert Schneiger.


[ https://i.ytimg.com/vi/KZ_HRLQEYjc/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(45:12 minute)



#166
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Asediul medieval (Medieval siege),  (2000)


În anul 1304, regele Eduard I al Angliei asedia castelul Stirling din Scoția. Asediul se prelungea și astfel regele a ordonat construirea unei arme "monstruoase" pentru acea vreme. Era o armă așa de puternică încât avea să dărâme zidurile castelului Stirling. Detaliile despre armă sunt vagi, știindu-se că era poreclită "lupul războinic".
În acest film, un grup de tâmplari iscusiți s-au strâns pentru a reconstrui arma care acum poartă numele de trebuchet, sau catapulta cu contragreutate. Dar aceasta nu era singura armă de asediu medieval, alături de ea fiind și berbecul de spart porți, turnul de asediu ori tunelul pe sub zid.


[ https://i.ytimg.com/vi/RIeAXKAAKv4/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(54:29 minute)



#167
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Strategia de cucerire a Europei Occidentale (The strategy to conquer Western Europe)


Un film-document de propagandă împotriva războiului în general, și împotriva Germaniei naziste în cazul de față, un film despre care nu am aflat cine l-a produs și nici anul în care s-a făcut. După imagini, după grafică și după vocea naratorului, filmul pare a fi fost realizat chiar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, sau oricum, în anii 1940.
E interesant de urmărit dar, cum spuneam, unele afirmații trebuie primite cu circumspecție și analizate bine, fiind un film de propagandă, fie ea și una pentru pace.


[ https://i.ytimg.com/vi/T2wGa1SrpHY/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(54:38 minute)



#168
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Denazificarea Germaniei (Nazis: Evolution of evil - Aftermath)  (2014)


La finalul celui de-al Doilea Război Mondial, Aliații, prin Armata a 3-a Americană, descoperă în Germania cele mai odioase crime ale umanității în lagărul de la Buchewald, și se străduiesc să elimine din mintea germanilor concepțiile lui Hitler. După descoperirea acestor crime, cei mai de seamă ganerali ai Armatei vizitează lagărul, cum e comandantul Aliaților de Vest, Eisenhower. În lagărul ororilor de la Ohrdruf ajung generalii Patton și Bradley, care decid ca o parte din populația locală să fie forțată să intre în lagăr pentru a vedea ororile naziste. Dar la fel de urâte au fost lagărele de exterminare de la Auschwitz și Majdanek din Polonia, eliberate de sovietici.
Era nevoie de un program de denazificare după 12 ani de îndoctrinare a populației. Astfel s-a făcut un plan în 3 puncte: primul punct a fost abolirea Partidului nazist și a simbolurilor lui; al doilea punct a fost identificarea membrilor criminali ai acestui partid; și al treilea punct a fost aducerea conducătorilor naziști în fața Justiției. Însă, teoria nu se reflectă întotdeauna în practică, așa cum se arată și în acest film.


[ https://ww2truth.files.wordpress.com/2017/10/nazis-evolution-of-evil1.jpg?w=700 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(44:07 minute)



#169
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Soldații-copii ai Marii Britanii (Britain's boy soldiers)  (2004)


În Primul Război Mondial, Marea Britanie avea nevoie de cât mai mulți soldați, neglijând vârsta celor care doreau să se înscrie în Armată pentru a merge pe fronturile europene. Astfel, mulți copii falsificau actele unde se cerea să aibă cel puțin 18 ani. Unii aveau 17, 16, 15 sau chiar 14 ani, recent, în 2013, confirmându-se și prezența unui soldat de 12 ani pe nume Sidney Lewis. Altul, George Maher, avea 13 ani. În acest fel circa 250 000 de soldați-copii britanici au murit sau au fost schilodiți în Marele Război.
Opinia publică din Regat era entuziasmată de această stare, până când Arthur Markham, un om de afaceri și om politic liberal, a luat atitudine în Parlament, susținând că trimiterea la moarte a copiilor va avea consecințe rele asupra viitorului țării.


[ https://i.ytimg.com/vi/MtmlrjrQbwA/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(49:01 minute)



#170
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Cel mai puternic om din Lume (The most powerful man in the World)  (2017)


Donald Trump spune despre el că e cel mai puternic conducător, mult mai puternic decât oricare președinte al Americii; Hillary Clinton spune că a fost un agent KGB fără suflet; John McCain susține că Vladimir Putin "e un asasin, un criminal și un ucigaș"; Bill Browder, fondatorul și șeful fondului de investiții Hermitage Capital, spune că Putin e "cel mai bogat om din Lume, având sute de miliarde de dolari";
Într-adevăr, Vladimir Putin e un om politic foarte puternic, ce se implică în Marea Politică de la nivel Mondial. Însă filmul a fost făcut de CNN, ca propagandă împotriva lui Trump. E un film realizat de Fareed Zakaria de la CNN.


[ https://i.pinimg.com/originals/ca/c5/48/cac54800ab19ba3ef50a5bf823b6afca.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(42:58 minute)



#171
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Invenții care au zguduit Lumea (Inventions that shook the World),  (2009)


Un serial documentar foarte atrăgător, ce parcurge în fiecare episod, fiecare deceniu al secolului 20, în ceea ce privește invențiile și drumul pe care fiecare personaj a ajuns la ele.
De la aspirator, avion, mitraliera portabilă, sonar, filmul sonor, elicopter, avionul cu motor cu reacție, aparatul de încălzit cu microunde, calculatorul electric, robotul industrial, automobilul electric, jocurile electronice, telefonul celular, camera de filmat digitală, mașina de fotocopiat, aparate de încasat banii de parcare, chitara electrică, radio portabil, frigider, televizor, parașută, până la primul satelit artificial Sputnik, stația spațială MIR, telefonul conectat la internet, roverul de pe Marte, telescopul Hubble.
O mare parte dintre autorii acestor invenții au clădit pe creațiile lor imperii financiare și economice.


[ https://tv.cuny.edu/images/themeslarge/inventionsthatshooktheworld.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Urmăriți filmul:



#172
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Mega spărgătorul de gheață (Mega icebreaker)  (2009)


Un vapor de transport cu lungimea de 169 de metri, lățimea de 23 de metri, cântărind circa 20 000 de tone, care a avut nevoie de 11 luni de zile pentru a fi construit, din vara anului 2008 până la începutul anului 2009. Managerul de proiect a fost inginer-doctor Hans-Jörg Wenzel, șeful echipei formate din circa 300 de ingineri și lucrători de la Șantierul Naval Aker din Wismar, Germania.
Construcția navei a costat 120 de milioane de dolari și a fost destinată companiei miniere rusești Norilsk Nickel. Vaporul transportor e dotat cu motor electric, cu elice având diametrul de circa 7 metri; se poate întoarce cu 180 de grade pentru a merge cu spatele unde trebuie spartă gheața cu grosimea de 1,5 metri, și cu fața dacă e mai subțire.
Îmi plac mult documentarele inginerești, cum e și acesta.


[ https://i.ytimg.com/vi/pd1Zgt2lycY/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(49:32 minute)



#173
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Cum a început viața pe Pământ (How life started on Earth),  (2016)


Abiogeneza, sau originea vieții, e procesul natural prin care a început viața. Cu doar circa 4 miliarde de ani în urmă, Pământul era un loc neprielnic vieții, lovit de meteoriți, cu vulcani ce aruncau în atmosferă gaze toxice, cu atmosferă rarefiată și fierbinte, luminată din când în când de fulgere și trăznete. Și apoi, "dintr-odată" la nivel geologic, a apărut viața în urmă cu circa 3,8 miliarde de ani. E un proces rămas multă vreme un mister. Geologul și mineralogul Robert Hazen, călător prin toată lumea, propune ideea că mineralele conținute de roci, au dus la crearea formelor vii pe Pământ. Apoi acestea la rândul lor, au dus la crearea de noi roci.


[ https://i.ytimg.com/vi/xyhZcEY5PCQ/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(49:53 minute)



#174
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Avioane care au schimbat Lumea (Planes that changed the World),  (2014)


Un film în trei episoade realizat de televiziunea australiană SBS, ce prezintă trei aparate de zbor revoluţionare, atât prin dimensiuni cât şi prin dotări tehnice, performanţe, strategii şi impact social.
În primul episod este expus avionul american DC-3, al fostei companii Donald Douglas, un avion bimotor cu elice, care a activat în aviaţia civilă în anii 1930 şi 1940. A fost primul aparat ce a făcut zboruri comerciale în America, şi primul care a creat conceptul de însoţitor de bord, sau stewardesă. A fost scos din uzul civil în 1942, dar a zburat pentru Armată până în 2013.
Al doilea episod prezintă avionul de spionaj SR-71 „Blackbird” al companiei Lockheed Martin, un avion de tip Mach 3+ (hipersonic) ce a zburat pentru Armata Americană între anii 1966 - 1998.
Episodul trei prezintă revoluţia producerii celui mai mare avion de transport pasageri, din Lume: A380 produs de compania franco-germano-britanico-spaniolă, Airbus. Are o capacitate de a transporta 853 de persoane, deţinând în prezent 50 % din piaţa mondială, deşi în urmă cu 12 ani, în 2007, când a intrat primul astfel de aparat în serviciul Singapore Airlines, avea numai 15 %. De atunci, toate marile companii de transport aerian l-au achiziţionat.


[ https://i.ytimg.com/vi/cuESuHuTCXo/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Urmăriţi filmul:



Editat de lupini, 13 noiembrie 2019 - 12:54.


#175
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Bătălia de la Verdun (The battle of Verdun),  (2006)


Bătălia începută de generalul german Erich von Falkenhayn în 21 Februarie 1916, a fost una terifiantă prin scopul său, care nu a fost acela de a captura teren, ci de a ucide. A fost o luptă care a primit numele de "Abatorul", deoarece pe durata întregii bătălii, ce a durat 10 luni de zile, până în Decembrie același an, au avut loc adevărate masacre, fiind omorâți sau schilodiți circa 700 000 de oameni. Media era de cam un mort pe minut, zi și noapte, zece luni. A fost o bătălie care a hotărât soarta războiului, o bătălie în care eroismul francez a învins puterea germană.


[ https://i.ytimg.com/vi/y79-PJt-YzE/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(47:23 minute)



#176
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Aluminiul (Aluminium),  (2008)


Un metal pe care-l întâlnim zilnic, dar care e imposibil de găsit în stare naturală. Aluminiul se exploatează doar sub formă de oxid de aluminiu, sau bauxită, care e transformată apoi în alumină, un material foarte dur și asemănător sării de bucătărie, care apoi se schimbă în aluminiu la 660 °C.
Numele i-a fost dat în 1807 de către chimistul britanic Sir Humphry Davy. În vremea Împăratului francez Napoleon al III-lea, acesta mânca la masă cu linguri din aluminiu, iar oaspeții cu linguri din aur, deoarece atunci aluminiul era mai scump decât aurul.
Metalul e folosit pentru ambalaje alimentare, precum foliile sau cutiile de suc sau bere; apoi la construirea avioanelor, ba chiar în combinații cu alte metale, la motoarele de mare putere. Filmul prezintă întrebuințările numeroase pe care marea companie americană Alcoa, le dă acestui metal.


[ https://i.ytimg.com/vi/hLoAo3mkOhg/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(42:35 minute)



#177
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Construirea orașului antic: Atena și Roma (Building the ancient city: Athens and Rome),  (2015)


Andrew Wallace-Hadrill, profesor de studii clasice la Universitatea din Cambridge, Anglia, ne duce prin cele două mari orașe ale Antichității: Atena și Roma.
Sunt două centre de unde au ieșit mari idei ale istoriei umanității. Din Atena a venit gândirea rațională abstractă și democrația. Ba încă și modalitățile extreme de apărare a democrației, Solon dând o lege prin care, cel care nu respecta drepturile cetățeanului putea fi omorât oricând și oriunde, de către oricine, fără a suferi pedeapsa legii. Sigur, mai era și legea ostracizării, una mai "blândă". În legătura cu aceasta, e intervievat și Boris Johnson, care în 2015 când era făcut filmul, era primarul Londrei. El făcea o analogie: zicea să ne gândim cum ar fi ca în prezent, un politician englez să fie pedepsit cu ostracizarea în...Bulgaria !
Apoi se prezintă Roma, care în primul secol creștin avea circa un milion de locuitori. Un oraș care în urmă cu 2000 de ani avea canalizare, clădiri de locuințe cu etaj, apă potabilă adusă de la peste 70 de kilometri, reguli de păstrare a ordinii publice, și așa mai departe. Se menționează că imigranți au fost în Roma tot timpul, și în vremea Imperiului dar și acum, în prezent fiind: africani, asiatici și...români, cum ni se spune în documentar. Bine că măcar e pomenită și nația noastră.


[ https://i.ytimg.com/vi/q6BnHkciV_Y/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Urmăriți filmul:



#178
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Portavionul USS Nimitz (Aircraft carrier),  (2008)


Un documentar ingineresc din seria "Big Bigger Biggest", unde e prezentat super-portavionul CVN-68, sau USS Nimitz în limbaj familiar. Face parte din clasa cu același nume - Clasa de portavioane Nimitz - fiind cel mai mare. Nava poartă numele fostului comandant al flotei americane din Pacific în Al Doilea Război Mondial, Chester Nimitz. Portavionul a fost lansat în Mai 1975; are lungimea de 332 de metri; găzduiește un echipaj de circa 6 000 de persoane și 90 de avioane și elicoptere; poate călători pe oceanele Lumii vreme de 20 de ani fără a fi alimentat cu combustibil, deoarece are motoare nucleare.


[ https://i.ytimg.com/vi/hc7TqfZU0FM/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(44:31 minute)



#179
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Laboratorul războiului (Laboratory of war),  (1998)


Un documentar despre apariția, cercetarea, fabricarea și dezvoltarea pe scară mare a substanțelor chimice dăunătoare oamenilor, folosite în acest scop. În Primul Război Mondial s-au folosit masiv bombele cu încărcături chimice periculoase. Una dintre cele mai cunoscute substanțe este gazul-muștar, sau iperita, de la numele localității Ypres din Belgia, unde germanii l-au folosit pentru prima dată în 11 Iulie 1917, un gaz demoralizant ce provoca o tuse continuă, de cele mai multe ori până la deces.
Un alt gaz a fost fosgenul, ce a provocat circa 17 000 de morți, un gaz cu miros de putrefacție ce în combinație cu lichidele din plămâni se transforma în acid ce mânca organele interne. Toate aceste gaze se împrăștiau în principal cu "ajutorul" vântului, singurele metode de apărare fiind masca de gaze sau cârpele îmbibate în urină.
Da, e adevărat, sunt detalii urâte doar când sunt citite, darmite să fi fost trăite...și murite !


[ https://i.ytimg.com/vi/_QxtB6s-4oM/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(47:49 minute)



#180
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 23.384
  • Înscris: 29.12.2006
Împăratul Wilhelm al II-lea, 1859-1941 (Kaiser Wilhelm II),  (1998)


S-a născut în 27 Ianuarie 1859 în Berlin. Mama lui a fost fiica reginei Victoria a Marii Britanii. A trăit în palatul Potsdam, care de generații aparținea regilor prusaci, o viață însă afectată de o deformație la mâna stângă, ce-l obliga să o țină rezemată pe spadă. I-a admirat pe regina Marii Britanii și pe Otto von Bismarck. Nu i-a plăcut că era asociat cu începerea Primului Război Mondial, deoarece asta îl punea în relații reci cu toți verișorii, verișoarele, și cu toate familiile înrudite din Europa și America. Însă, războiul tot l-a declanșat, faptă care a atras în 1918 abdicarea și exilarea în Olanda, până la moartea lui, în 1941. Mai multe detalii despre ultimul Împărat al Germaniei, în film.


[ https://i.ytimg.com/vi/JzbCh4c-8vA/hqdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Urmăriți filmul !

(47:38 minute)



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate