Carnea de cal
Last Updated: Apr 29 2014 20:38, Started by
jay333
, Sep 13 2007 12:16
·
0
#37
Posted 03 October 2007 - 18:57
janis, on Oct 3 2007, 16:02, said: In ce ma priveste, n-as incerca niciodata asa ceva. Ma ingrozeste numai gandul ca unii pot mananca un ademenea animal. Sunt de acord ca nu pot coincide gusturile tuturor, dar exista niste limite. Daca e vorba de varietate, incercati si de om; sunt triburi care considera asta o delicatesa, nu? Si atunci, de ce nu? Edited by nile, 03 October 2007 - 18:58. |
#38
Posted 03 October 2007 - 19:31
Omul e cel mai periculos animal.
E o bestie cu cravata. Daca as fi in situatia inanitiei, as manca si pietre, da' pai carne de cal. Dar ca sa o fac doar asa din placere, de dragul delicateselor, mai bine ma duc si ma operez pe creier, sa-mi scot delicatesele din cap. |
#39
Posted 05 October 2007 - 15:53
Bean, on Oct 3 2007, 20:31, said: Omul e cel mai periculos animal. E o bestie cu cravata. Daca as fi in situatia inanitiei, as manca si pietre, da' pai carne de cal. Dar ca sa o fac doar asa din placere, de dragul delicateselor, mai bine ma duc si ma operez pe creier, sa-mi scot delicatesele din cap. Dar sa o faci din cauza ca e mai sanatoasa decat carnea de porc sau vaca? Cu ce e diferit calul fata de un miel sau iepure? Si mielul si iepurele se mananca si sunt tare dragalasi iar carnea lor e foarte apreciata. Carnea de cal se mananca deoarece e carne buna de mancat si costa cam cat carnea de vaca. Delicatesele sunt, in general, ceva mai scumpe decat produsele de larg consum. Edited by jay333, 05 October 2007 - 15:54. |
#40
Posted 28 October 2007 - 10:05
Eu am mancat carne de cal in Slovenia. Este asemanatoare cu carnea de vita, paote putin mai gustoasa.
Cred ca ne aberam rau cu "vai ce animale frumoase si inteligente". Carnea de cal este obitnuta prin sacrificare, iar caii sunt omorati oricum. Ca si carnea de strut, am inteles ca aceasta carne contine mai putin colesterol. Din pacate in ROmania inca nu am intalnit pe undeva de vanzare, nici cruda, nici preparata. |
#41
Posted 05 February 2014 - 20:23
Eu am mai mancat carne de cal. Chiar zilele astea l-am trimis pe socrul meu la Cta sa ia niste carne de cal si sunt in cautare de retete sa imi fac salam si carnati. I-am zis sa ia cam 10 kg, ma gandesc sa o amestec cu niste grasime de la oaie...
|
#42
Posted 05 February 2014 - 20:43
Am citit undeva ca la animalele domestice de tractiune, tesutul muscular este foarte bogat in acid uric, carnea provenita de la asemenea animale, in speta carnea de cal, avand un puternic miros de urina, mult mai rau decat rinichii de porc.
Pe de alta parte, am aflat de la un macelar, ca uneori in galantarele din Obor sta carnea de cal alaturi de cea de vaca si in afara de miros, nimic altceva nu le poate deosebi. Paragusul, on 28 octombrie 2007 - 10:05, said:
carnea de strut, Din pacate in ROmania inca nu am intalnit pe undeva de vanzare, nici cruda, nici preparata. |
#43
Posted 07 February 2014 - 01:30
A venit carnea de cal. M-am decis sa fac carnati si sa pastrez un pic si pt niscai fripturi. La carnati m-am decis sa pun condimentele uzuale de carnati dar in plus sa pun "seminte" de fenicul, chimion si enibahar, pe langa sare, usturoi, piper, boia. Va tin la curent cum or sa iasa
|
#44
Posted 07 February 2014 - 20:30
Am prestat astazi carnatii, in mate de porc si de vita, mai groase. Am avut cam 10kg de carne de cal in amestec cu niste grasime de oaie si niste slanina de porc, cam 7 Kg de cal, 2 kg oaie si 1 kg porc.
Am pus 50 g chimion, 100 g fenicul, cam 80 g piper negru, 40 grame ardei iute uscat si rasnit, sare, 34g eenibahar, usturoi cam 5 catei medii la kg. I-am bagat in mate si i-am scos pe geam sa se usuce. Cativa, 4, i-am pus la presat si ii las asa sa se usuce sper eu. Nu am gustat, ca sunt la un regim disociat si de abia maine am voie carne Si-a facut si socra-meu cam 3 kg dupa o reteta din capul lui, cu usturoi, aproape cat am pus eu la 10 kg a pus el la 3, ardei iute, sare si cimbru. O sa vad cum au iesit cele 2 variante. Mai avem 2 carnati de ia luat de la aia de au taiat manzul, si aia la uscat, maine facem degustare de carnati de cal |
#45
Posted 08 February 2014 - 12:42
Eu am mancat in copilarie ghiudem de cal dar nu mi-a placut. Avea un miros anume, altfel decat mirosul ghiudemului clasic(oaie+vita).
|
#46
Posted 22 April 2014 - 05:07
Carnea de cal se consuma in mod curent in comunitatea de tatari din Dobrogea. E cultura culinara din perioada nomada, de acum sute de ani.
Aici aveti un reportaj, realizat in perioada scandalului cailor din Delta: Quote Calul la tătari, ca porcu’ la români! „Aşa cum taie românu’ porcu’, de Crăciun, aşa şi tătaru’ din Dobrogea taie calu’ în bătătura sa!”, e mândru Sabadin Demir, soţul doamnei Niaghir, cea mai bună bucătăreasă din comuna constănţeană „Calul trebuie să aibă între şase luni şi doi ani şi să nu fie pus la căruţă că, de munceşte, transpiră şi îi schimbă gustul!”, explică, mândru nevoie mare, Sabadin Demir, fost sudor, în prezent cam şomer. Păi, unde îl creşte? „Cum unde, la mine în curte! Eu îmi cresc caii, eu îi tai şi tot eu îi mănânc!”, te fixează, cu privirea oblică, aprigul tătar, de te ia pe şiră. Imamul Mamut Bor-Selin are 72 de ani şi e înţeleptul comunităţii. Dă din cap în semn de aprobare. Când deschide gura, toată asistenţa amuţeşte, în semn de mare respect. „Sunt născut şi crescut aici. Am mâncat carne de cal de când m-a înţărcat mama. Din moşi-strămoşi mâncăm aşa! Tata mânca câte-o tavă la o masă! A murit la 92 de ani că, la 90, s-a apucat de fumat!”, e hâtru efendi imam Mamut. http://www.evz.ro/am...ea-1031375.html Edited by Selam, 22 April 2014 - 05:10. |
|
#47
Posted 23 April 2014 - 21:46
Habar nu aveam.Carnea de cal sa se manance ?!O sa incerc .M-ati facut mare curios
|
#48
Posted 24 April 2014 - 05:19
E foarte buna, pare putin dulce, am mancat in carciuma mongoleza in Budapesta de cateva ori.
|
#49
Posted 24 April 2014 - 07:40
Carnatii au FOST putin cam prea aromati. O sa reduc feniculul si chimionul la jumatate. In rest ce sa zic, s-au terminat de mult Bucatile oprite pentru fript au fost senzationale, cu un pic de unt pe ele ca sunt foarte seci altfel.
|
#50
Posted 24 April 2014 - 23:36
In mod sigur e mai sanatoasa si mai curata decat carnea de porc. Calul e un animal curat, de exemplu nu bea apa daca vasul este murdar. Si daca imi aduc bine aminte, italienii mananca magari, tot din familia cabaline. S-au exportat magarii intr-o fericire prin anii '90.
|
#51
Posted 25 April 2014 - 11:28
am avea acum de exportat magari cu 2 picioare de saturam Italia pentru cativa ani.
|
|
#52
Posted 28 April 2014 - 06:14
Freddy12, on 24 aprilie 2014 - 23:36, said:
In mod sigur e mai sanatoasa si mai curata decat carnea de porc. Carnea de cal e printre cele mai curate, la fel si de oaie (nu se poate modifica, ca moare - desi e ciudat... prima clonata a fost o oaie) |
#53
Posted 29 April 2014 - 10:01
adrian_nmg2002, on 24 aprilie 2014 - 07:40, said:
Carnatii au FOST putin cam prea aromati. O sa reduc feniculul si chimionul la jumatate. In rest ce sa zic, s-au terminat de mult Bucatile oprite pentru fript au fost senzationale, cu un pic de unt pe ele ca sunt foarte seci altfel. Edited by Freddy12, 29 April 2014 - 10:04. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users