Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 

Antena DVB-T - Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
125 replies to this topic

#91
MaximusRo

MaximusRo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 14.11.2006
Multumesc, insa haideti sa depasim putin receptia dvb-t, aia e rezolvata, se receptioneaza ok cu mai orice antena, pana la urma semnalul analogic este cel mai pacatos.
Eu caut o solutie, un sfat practic, discutiile teoretice si cu un limbaj prea tehnic nu prea ajuta pe mara majoritate care ca si mine probabil nu sint specialisti in domeniu.
1.Ce inseamna adaptat la cablul de 75ohm?
2.Ce inseamna cablu cat mai bun? Cat conteaza asta la lungime de 4m cablu?
3.Mai sus mi s-a spus (@lupull) sa cumpar cea turceasca cu lighean ca e cea mai buna, acum exact invers...
4.Sa fac un dipol? ce lungime sa fie? daca il fac din multifilar de cupru de la un cablu electric de prelungitor e ok?
5.Bucla de compensare sau cum naiba se cheama, ce lungime sa aibe?
6. Uitati mai jos siteuri cu antene la vanzare... hai sa vedem pareri, sint si unele yagi la care zice ca sint de banda f larga:
http://www.homesound...sp8-p-2590.html
- http://www.receptoar...p;category_id=4
- http://www.teledigit...xil_42_elementi
- http://www.traiect.r...69/48.5-862Mhz)
- http://www.antech.ro/

#92
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
In primul rand eu personal am ajuns la concluzia ca locuiesti intr-o zona unde receptia semnalului este destul de deficitara ( probabil printre blocuri si la un etaj inferior )
Legat de antenele de camera , acestea cad din start din cauza raportului pret/performanta foarte prost si mai ales in zona ta
Acum ce sa-ti scriu , vezi ca difera de la zona la zona aceasta receptie ( chiar daca este analogica si nu ar trebui sa fie prb. in receptia ei dupa atata timp ) , nu iti ramane decat sa studiezi/informezi in prima faza cine poate receptiona cu antena externa si cu ce model ( sau in ce fel ) de pe langa tine ( asta ca sa te scuteasca de anumite/teste/investitii cu alte modele de antene )
Altfel vei fii nevoit sa faci diferite teste/investitii pt. a ajunge la rezultatul scontat , daca iti da mana/buzunarul nu iti ramane decat sa incerci acele modele de antene ( pe care comercianti le definesc ca antene dvb-t , asta ca sa mai unfle pretul ) de peste 100roni
Personal eu cred ca totusi la antena cumparata ai niste prb. legate de amplificare sau alimentarea amplificatorului si de aceea ti-as recomanda un amplificator de banda larga de sine statator ( cu 1/2 IN Antena , alimentare direct de la 220V , 1/2 OUT pt. 1/2 tv-uri )
Oricum investitia in acest amplificator iti va fii folositoare si daca vei trece la receptia in domeniul dvb-t pe viitor , deci nu este o investitie moarta ca in cazul diferitelor tipuri de antene

#93
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,627
  • Înscris: 15.06.2004
1. - Un dipol are impedanta de 300 ohmi. Trebuie facuta o bucla de adaptare ca sa pui cablul e 75 ohmi coaxial. bucla tien cont si de dimensiunile dipolului, care tine cont de lungimea de unda / frecventa canalului TV.
2. - Cablu cat mai bun - cu pierderi mai reduse, preferabil Cupru. Totusi la receptie terestra, si mai ales la distante de 4 m nu prea conteaza. La satelit conteaza mai mult.
3. - Posibil sa mearga, nu e foarte directiva, fiind un yagi, dar cu putini elementi. Totusi daca esti in centrul bucurestiului, nu recomand. vei prinde in functie de orientarea antenei doar cate un pachet.
4. - E cel mai bine, dar trebuie facut din teava de aluminiu/cupru de 6-10 mm. cel mai indicat. Exclus din multifilar :D Dimensiunea se calculeaza in functie de lungimea de unda la frecventa canalului TV. Totusi un dipol nu e chiar atat de selectiv - cu un dipol de 30 cm eu prind toate pachetele, desi ca frecventa e in partea de jos a benzii. Ideal ar fi pe la mijloc.
5. - in general bucla are exact lungimea dipolului.
6. - banda larga e ok, exisat destule yagi de banda larga, dar conteaza si directivitatea.

#94
MaximusRo

MaximusRo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 14.11.2006
Sigur ca e ideal sa testeze altii, dar cineva tot trebuie sa inceapa, nu? A trecut vremea acestor antene, sint cazuri particulare si rare cu cei care isi mai pun. Eu vreau pt semnal analogic mai mult.
In plus, atunci cand am citit recomandarea ta pt antena care am luat-o din obor, am zis ca e testata...
Zona e 13 Sept, blocuri de 4 etaje, etaj 3/4, apropiere rezonabila de alte blocuri, nu exagerat.
Ideea este ca aceasta antena nu prinde NIMIC fara amplif si nici cu, si am mentionat ca in aceeasi zona si pe acelasi tv am prins fara probleme cateva canale, inclusiv hd, desi era o antena prapadita de camera.

Deci, nu vreau antena de camera, ci de exterior, dar una care sa si prinda CEVA... asta nu prinde NIMIC.
Am verificat conexiunile, de altfel se poate vedea in pozele atasate mai sus... mai mult nu pot sa fac.

Daca te uiti in linkurile pe care le-am postat, sint acolo antene de absolut toate tipurile, toate buzunarele etc, cu amplif, fara amplif, cu 2 amplif, yagi, circulare, pt dvbt, pt ambele... efectiv mai lipseste doar cineva care sa poata confirma ca si functioneaza... e incredibil sa nu prinzi nimic nimic... oricat de rea ar fi zona... de vreme ce cu alea 2 bete telescopice prind vreo 3 posturi lejer...

#95
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,627
  • Înscris: 15.06.2004
La cele cu amplifiactor sunt probleme. Eu nu am gasit niciuna sa mearga mai bine decat un dipol neamplificat.

#96
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,533
  • Înscris: 16.12.2006
da pana la urma de ce nu-ti bagi cablu tv sau antena satelit ?

gasesti abonament tv si la 15 lei !

#97
MaximusRo

MaximusRo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 14.11.2006

View Posteiffel, on 3rd August 2010, 15:41, said:

La cele cu amplifiactor sunt probleme. Eu nu am gasit niciuna sa mearga mai bine decat un dipol neamplificat.

Corect, asa este, testat. Eiffel a reusit sa puna punctul pe i scurt si la obiect.
-Am dat jos dipolul de pe ligheanul turcesc, si desi e facut din cel mai penibil aluminiu, stramb, elementii ilegali etc, a prins din prima 11 canale digitale, si ceva pe analogic. FARA AMPLIFICATOR. Cu amplif semnalul a scazut si la jumate. Deci nu mai dati bani aiurea pe antena complicate pt DVB-T, va puteti face acasa un dipol dintr-o sarma de cupru, sau o teava de aluminiu sau ce aveti la indemana, si o agatati langa un geam.

-nu intrebasem degeaba ce posturi mai sint pe VHF (FIF in rom), dar nu am primit un rasp clar. Asadar: cam toate canalele sint pe UHF (UIF in rom), deci cautati doar antene pt UHF.

-am returnat la obor lighenul, si am luat o ruseasca ca cea din poza din postul #70. Fata de lighean, prinde ceva, dar slabut, si la fel, amplificatorul pare sa faca mai mult rau. Din nou singurul element care aduce ceva este dipolul (are si asa ceva).

-pt semnalul analogic nu am reusit sa rezolv inca problema si inca mai astept un sfat inspirat, dar vreau sa fac un dipol mai serios (sint info pe net, http://www.karinya.n.../folded_dipole/ sau http://en.wikipedia....llboard_antenna )

-Frecventele pe care am prins ceva ar fi: TVE 503mhz, Protv 551, TVR1 575, Prima 607, TVR2 711, Ant1 759. Deci mi-ar trebui o antena buna pt aceasta zona de frecventa (500-760 mhz) eventual si un amplificator, poate unul facut de o firma serioasa aduce si un castig real.

Attached Files



#98
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Tu acum o sa redescoperi roata. Daca pentru semnalul digital directivitatea antenei nu este critica, la analogic o sa apara reflexiile. B)

#99
MaximusRo

MaximusRo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 14.11.2006
Mister_rf, multumesc pt nimic... very helpfull... inca 1000 de posturi din astea si gata, problema va fi rezolvata.
Zi ceva concret... care ar fi o antena buna pt receptie ANALOGICA pe zona aia de frecvente?
Care e explicatia ca antenele alea nu au prins NIMIC?
Dar despre amplificatoare? Ce parere ai? De ce 3 modele diferite par sa faca mai mult rau?
Mie mi se pare ca nu prea stie nimeni, insa prefera sa dea sfaturi sau citate trunchiate din teorie din motive forumistice.

Pt digital se prinde si cu o bucla facuta din cablul coaxial agatata pe geam. E rezolvat. Analogicul insa e o provocare. Si cum imi plac provocarile, mai incerc.

Edited by MaximusRo, 04 August 2010 - 10:49.


#100
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Eu nu inteleg totusi indarjirea asta a ta legata de receptia in analogic , cand vad ca tu prinzi foarte bine prg. din dvb-t ( ceea ce pt. mine de exemplu este un chin sa receptionez toate 11 prg. din dvb-t , din cauza semnalului foarte prost care este in Bucuresti )
Daca vrei amplificatoare de firma mergi pe Maica Domnului si ai acolo cel putin vreo 8-9 magazine de specialitate si sigur vei gasi ce doresti ( poate si antene mai de calitate )
Oricum majoritatea se lupta in a receptiona cat mai bine si toate prg. din dvb-t , iar tu esti cu analogicul ( ma rog fiecare cu ale lui )
Poti consulta si la antech`98 ce amplificatoare comercializeaza si vezi ca au de obicei si fisele tehnice ale lor

#101
MaximusRo

MaximusRo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 14.11.2006
In ce zona ai tu probleme cu digitalul? Ce etaj/din cate? Din ce am inteles, digitalul e conceput sa fie receptionat mult mai usor, de aceea si exista acele tunere digitale pt laptop, aparate mici ca GPSuri etc. Cred ca nu se lupta nimeni sa recept digitalul, doar intreaba derutat de explozia de antene scumpe... si nu prea ii vine sa creada ca poate prinde programe in HD pe noul lor TV HD fara bani, fara efort... ai incercat la tine cu un folded dipol si nu ai prins?

Trebuie sa prind si pe analogic. Nu conteaza motivul, hai sa vedem niste solutii.
M-am gandit sa fac un folded dipol care apoi sa il amplific cu un amplificator bun.
Il voi concepe pt mijlocul benzii UHF, deci pe la 666mhz (o fi blestemat???), e corecta formula 143/666=215mm, sau trebuie sa fie 215x2 lungimea totala?

Ce amplif ar fi bun pt acest dipol? Ce as putea face sa fie cat mai eficient? Material folosit? De unde iau acest material ? :)

#102
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,533
  • Înscris: 16.12.2006
orice solutii ai folosi esti constient ca iti vor functiona doar un 1 an si 4 luni nu ?

de la 1 ianuarie 2012 transmisiile analogice terestre vor fi inchise :)

#103
MaximusRo

MaximusRo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 14.11.2006
Si e putin 1an si 4 luni? Oricum, nu e sigur inca, o sa se lase cu scandal in 70% din romania, care e rurala si nu cred ca isi va lua toata lumea tvuri cu dvb-t. Sint multi si cei care au luat LCDuri mari dar nu au tuner digital, si multi altii care au luat si nu au decodor mpeg pe ele. Asa ca ca am rezerve ca se va respecta termenul.

#104
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,627
  • Înscris: 15.06.2004
E 100% sigur ptr receptia terestra. S-a anuntat de 5 ani, iar de 3 nu se mai vand tv-uri cu diagonala de la 26" in sus fara DVB-T.
Cine vrea sa-si pastereze TV-ul mai da ceva bani si isi ia tuner digital extern.

#105
MaximusRo

MaximusRo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 14.11.2006
Gresit, peste 32" era in textul "legii" sau ce era aia, si s-au tot vandut tv uri fara tuner atat timp cat s-au fabricat, pana acum 3-4 luni. Plus ca asa cum am spus se vindeau tv uri cu tuner dvb dar care NU stiau mpeg4, asa ca erau inutile.
Esti dispus sa faci un pariu ? 5000ron sa zicem? Ma mir ca mai sint unii care considera ca e ceva sigur in Romania. Esti un optimist incurabil :)
In germ, spania, franta, s-a trecut la digital de la 1 ian 2010.
Chestia cu dat ceva bani e buna... ca gluma... parca si vad nea floarea in apuseni cum isi cumpara... da pana in 2012 o sa fie autostrada pana la ei, nu mai sint rupti de lume...

Deci nu are nimeni idee de o antena buna de UHF pt receptie analogica?

Edited by MaximusRo, 04 August 2010 - 16:54.


#106
MaximusRo

MaximusRo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 14.11.2006
30 iunie 2011 – data limită pentru realizarea unei acoperiri de minim 60% din populație și 50% din teritoriu;

31 decembrie 2011 – data limită pentru realizarea unei acoperiri de minim 80% din populație și 70% din teritoriu;

1 ianuarie 2012 – data opririi transmisiei analogice; (speculație: din cauza lipsei de pătrundere a echipamentelor, această dată este posibil să fie amânată)

30 iunie 2012 – data limită pentru realizarea unei acoperiri de minim 90% din populație și 80% din teritoriu;

1 ianuarie 2015 – oprirea completă a transmisiei analogice.

sursa: http://www.dvbt.ro/2.../cand-ver-2010/

Oricum, nu se vor respecta termenele astea, si 20% din pop = 4mil oameni, nu cred ca vor ramane 4 mil fara tv...

#107
MaximusRo

MaximusRo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 191
  • Înscris: 14.11.2006
"Receptia analogica in Bucuresti este extrem de complicata pentru ca emitatoarele sunt imprasitate in cel putin 6 locatii diferite.
Pentru a putea receptiona acceptabil va sunt necesare un minim de 3 antene orientate spre principalele locatii de emisie dupa care
semnalul sa fie mixat printr-un sistem de amplificatoare acordate pe aceste canale si care sa permita si echilibrarea nivelelor.
O astfel de solutie este realizabila cu o statie ALCAD 905 si antenele aferente montate pe acoperisul imobilului si cu vizibilitate
directa spre emitatoare.
Evident ca este o solutie costisitoare.

Solutia cu o antena pusa in balcon nu are cum sa functioneze."

#108
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
In primul rand ca emisia/receptia semnalului in dvb-t nu este la fel de puternica ca si emisia/receptia in analogic chiar si in Bucuresti , poate dupa inceperea emisei celor 2 (3) multiplexoare in iarna ( fiindca vad ca sa amanat iarasi termenul limita pt. obtinerea de licente pana la sfarsitul lui octombrie 2010 ) sa se mai indrepte lucrurile si in Bucuresti
Asta si din cauza reliefului/blocurilor unul langa altul construite in Bucuresti si care "obstructioneaza" si mai mult penetrarea semnalui dvb-t pe intreaga suprafata a Bucurestiului
Oricum si eu locuiesc intr-o zona proasta ( la parterul unui bloc de 10 etaje , printre alte blocuri ) , fiindca stiu cat m-am chinuit cu receptia antenei 1 la data ei de aparitie acum cativa ani ( cel mai apropiat de mine si il pot receptiona cu o antena telescopica in "V" este ProTv HD/Sport.ro HD , in rest can. 54 si 59 pauza )
Asta deoarece emitatoarele pt. can. 54 si 59 sint pozitionate : 1 - parcul Herastrau si 2 - Big Berceni si bine inteles amandoua nu emit cu o putere care sa asigure receptia in parametri normali pe toata suprafata Bucurestiului
De ce poate receptiona cineva care locuieste chiar si la 100km de Bucuresti  ( sau in anumite cartiere din Bucuresti si cum esti si tu , sa nu uitam totusi ca 13 Septembrie se afla totusi pe un deal , adica la o inaltime mai mare fata de restul cartierelor ) , toate cele 11 prg. dvb-t bine si eu ca locuiesc in Bucuresti am prb. cu receptia  dvb-t ( mai sint si altii in alte cartiere ale Bucurestiului cu aceasta prb. de receptie a dvb-t-ului )

Din pacate nu stiu daca exista vreo harta a emisiei sau a puteri semnalului analogic si/sau dvb-t pe Bucuresti ( exact in genul celor pt. satelit si unde ai zonele de receptie a acelui satelit in functie de diametrul antenei folosite ) , pt. a-ti putea da seama de zona in care locuiesti daca se afla sau nu in aria de acoperire a semnalului analog ( la dvb-t zici ca nu ai prb. , s-ar putea sa fie si asta o cauza negativa in receptia semnalului analogic )
Fiindca teoria spune ca ar trebui sa se mearga in paralel cu analogicul cat si cu dvb-tul pana la sfarsitul lui 2011 , iar analogicul sa-si micsoreze puterea/aria de receptionare invers proportional cu puterea/aria de receptionare a dvb-t-ului

Ca o concluzie , sfatul meu este sa te lasi pagubas cu receptia analogica daca ai incercat solutiile oferite/scrise aici fara nici un rezultat
In plus nu este exclus ca din cauza zonei unde locuiesti ( pe langa parlament ) , aceea zona sa fie ( sau sa aibe ) obligatoriu un semnal dvb-t mult mai bun pt. receptie ( la parlament , fiindca nu cred ca in parlament se mai receptioneaza/vizualizeaza prg. analogice ) in comparatie cu receptia semnalului analog

Edited by lupull, 06 August 2010 - 08:24.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate