Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

sisteme de operare 32 bit si 64 b...

Recomandari producatori pergole, ...

Prima iesire cu masina in Grecia,...
 A mai cumparat cineva tastaturi d...

Generator hidro artizanal

Convertire imprimanta pt sublimare

Despagubire defectiune curent?
 Ceausescu, erou sau criminal?

Cazan lemne cu puffer legat in te...

Adaptor mufa scart la coaxial

Vinieta Ungaria (Matrica)
 Recomandare șa Rockrider 120 L

Problema ruter?

Aplicatie pentru poze

macbook 16 m1 pro
 

Adaugare subtitrare la filme pentru mobil

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#37
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
La mine merge si cu sunet. In atasamente ai un fisier de test facut cu versiunea 3.1.2.
Setarile pentru fontul subtitrarii sunt Arial Narrow Bold 21. Daca vreti sa puneti subtitrare folositi numai aceasta optiune pentru font. Permite pana la 44-45 caractere/rand (adica subtitrari TVQS), caracterele fiind mari si vizibile. Cu orice altceva veti incerca veti scoate niste porcarii de subtitrari.

enjoy,
Mtz

Attached Files


Edited by Mtz, 02 December 2007 - 01:01.


#38
the_provider

the_provider

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 27.12.2005

View Postmarriusf81, on Aug 27 2007, 16:26, said:

asta e!!!! pentru sony ericsson al meu folosesc M3 0898. super smecherie de program. usor de folosit.face filme din avi in mp4 sau 3gp. cu el bagi subtitrarea in film. iti alegi singur setarile ,daca stii ce sa faci sau daca nu, alegi unul din tel. din lista lui si nu are cum sa nu mearga. ca sa bagi subtitrarea dupa ce ai dat add cu programul  te duci la sectiunea video si selectezi filmul de acolo din program. in acel moment devine activa optiunea video subtitles. iei subtitrarea ,dai convert si gata....iese filmeul cu tot cu subtitrare si in formatul dorit.

Salut.

La W800i-ul meu nu prea a mers, majoritatea combinatiilor de setari au dus la secvente care nu pot fi vazute ("Redare nereusita..."). Chestia cea mai ciudata a fost la rezolutie, eu ii dadeam qcif si secventele erau codate cu 128x96(sqcif)...
Mai merita sa incerc? Poti sa pui niste poze cu setarile pe care le folosesti?

Multumesc anticipat.

#39
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007

View PostMtz, on Dec 2 2007, 01:56, said:

La mine merge si cu sunet.

Am încercat din nou și acum a mers, adică filmele au sunet. Ce s-o fi întîmplat prima dată, nu știu, că am urmat exact aceiași pași.  :huh:  La unele filme sunetul e într-adevăr puțin decalat (cam cu 1 sec - 1 sec și jumătate), dar nu e foarte deranjant, în definitiv oricum e destul de greu să te holbezi la un film pe telefon.

#40
mihaimssc

mihaimssc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 22.07.2006

View Postmarriusf81, on Aug 21 2007, 22:06, said:

ok....eu am gasit urmatoarea meatoda....
ca sa bag subtitrarea in film folosesc cocusoft avi vcd dvd mpeg creator pro. asta baga sutitrarea automat in film cand il transformi in alt format ,dar subtitrarea trebuie sa aiba aceiasi denumire ca si filmul.
pentru format 3gp sau mp4,folosesc m3 sau cucusoft video converter.
Vreau sa lipesc subtitrarea de film FARA sa-l convertesc in alt format dupa care , cu avi converter sa-l trec pe media player portabil.M-am uitat la ariia audio dar m-au "trimis" tot aici.

MS :cheers:

#41
PentiumSEX

PentiumSEX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 478
  • Înscris: 06.08.2005
Nu stiu dc converteste exact pt. "ce vor" mobilele (banui ca da), insa AutoGK mi se pare cel mai simplu si cel mai util soft de convertit in *.avi (DivX / Xvid), plus ca, intradevar dc ai 1 fiser subtitrare il poti "lipi" pe film (apesi in AutoGK combinatia: Ctrl+F8 si incarci subtitrarea).

Chiar as dori sa-mi spunetzi dc. AutoGK da rezultate optime pt filmuletzele ce se incarca in tel. mobile (eu miss mai sarac, n-am 1 astfel de tel.)

#42
PentiumSEX

PentiumSEX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 478
  • Înscris: 06.08.2005
Pentru titrare "lipita" de filmul *.avi alta varianta in principiu aceeasi (se foloseste VirtualDub).

#43
iamneni

iamneni

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 21.05.2007
Pentru o subtitrare lipita de film format mp4 eu folosesc Ultra Mobile 3GP Video Converter si merge foarte bine dar singura problema este calitatea video nu e chiar mp4 oricum sunt multumit de el..... :coolspeak:  bafta

#44
BoYd

BoYd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 30.04.2008
Buna ziua , imi cer scuze daca s-a mai postat dar nu am timp sa caut 300 pagini . Am un film de 700 mb in format .avi si o subtitrare separata . As dori sa aflu cum pot pune subtitrarea in film , sa fie un singur fisier . Vreau sa pun filmu pe telefon , si as vrea sa fac cam asa : "lipesc subtitrare de film " si dupa il convertesc in format 3gp cu ultra mobile 3gp video converter .
Va rog am cautat pe google tutoriale de "lipit subtitrarea in film da nu am reusit . Trebuie sa plec intr-o excursie si vreau sa bag cateva filme pe tel`  :D si va rog sa ma ajutati .

#45
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Citeste threadul de la cap.

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 11 November 2008 - 17:32.


#46
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Sau vezi si aici: http://forum.softped...howtopic=411450

#47
Heathergo

Heathergo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.11.2008
:D You can convert various videos formats like AVI, MPEG, WMV, DivX, XviD, MP4, MOV, and RM convert to 3GP, 3G2, and MPEG4.  So you can view your favorite files on Sony Ericsson phones and other mobile phonesSony Ericsson Converter

#48
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 441
  • Înscris: 08.03.2005
Salut, as avea si eu o problema. Nu stiu exact daca postez unde trebuie deci scuzele de rigoare......
Am un Motorola ROKR E8 si de ceva timp testez tot felul de softuri pt a reusi sa encodez video. Am incercat prima data cu xilisoft video encoder insa marea majoritate a filmuletelor encodate ieseau cu sunetul desincronizat fata de imagine. Am continuat apoi cu xvid4psp si pornind de la de la un preset standard de 3gp l-am customizat in fel si chip pt a ajunge la un rezultat favorabil. Sunetul iese perfect insa imaginea pe alocuri se strica, ca si cum ai avea pe calc ceva conflict de codecuri. In principiu telefonul recunoaste si MP4, are ecranul de 320x240px si incercarile mele s-au bazat pe setari cu xvid la aceasta dimensiune a frame-ului sau ceva mai mica, 23,976 sau 24 fps, bitrate maxim 350kbps iar sunetul mp3 sau aac (lc sau he) cu sample rate la maxim 44100 Hz cu 128kbps. Am incercat sa folosesc si x264 ca encoder insa nici o varianta nu a mers deloc tel dandu-mi mesaj gen ca fisierul respectiv nu este suportat. In general cu xvid clipurile ies binisor dar pe alocuri imaginea se strica.
Am incercat si FFMpeg cu avanti-030 gui insa mi-a dat nenumarate erori la encodare, doar vreo 2-3 incercari au ajuns la bun sfarsit insa nu m-am chinuit sa pe pun pe tel.
Intr-un final am incercat ner0 recode 3, de data asta MP4 folosind presetul nero digital standard si am reusit evident sa encodez si sa play-ez rezultatul pe telefon.  Nici de data aceasta nu sunt multumit de calitatea imaginii si de fps-ul real la play, se vede daca te uiti atent ca am droped frames.....nu deranjeaza dar se vede, am ochiul foarte format. 3gp nu am avut ce sa incerc pt ca nu se poate folosi rezolutie mai mare de 176 x XX deci pica din start.

Revenind ontopic, referitor la traducere ce sa zic.....am inteles cum se pune cu xvid4psp folosind ffdshow, exista aici tutorial postat de corleone, mura-n gura....ei bine daca as fi nimerit si eu niste setari sa iasa filmul calumea cu xvid4psp puteam sa declar ca problema este ca si rezolvata si nu mai postam insa nu e chiar asa. Titrare se poate pune si in nero recode, nu e f greu, problema mea este calitatea video a videoului encodat.

DIn cate incercari am facut pot sa spun ca atat 3gp cat si MP4 ca si containere sunt suportate de acest motorola insa cu niciunul nu am gasit solutia optima..si am zis ca poate e tel de vina, nici in urma resoftarii nu s-a rezolvat problema si ar fi cazul sa ma las pagubas.
Este foarte important de stiut faptul ca marea majoritate a incercarilor mele, fie in format 3gp sau MP4 pe calculator se vad PERFECT, nemultumirea mea se instaureaza in mom in care le pun pe tel ...acolo se vad prost..

Mentionez faptul ca telefonul este nou cumparat de la cosmote si a avut o mica problema cu softul, meniurile mergeau f greoi....n era ok deloc. Am postat aici pe softpedia in topicul cu modelul respectiv si cineva mi-a dat un link foarte tare, un forum exact de la sursa, mmus.us. M-am bagat in seama p'acolo si am primit toate informatiile necesare pt un flash, chiar cel care a scris softul raspunde, mi s-a parut incredibil...In fine dupa ce mi-am luat toate masurile am reusit sa modez telefonul si tin sa va anunt ca e altceva: meniurile se misca infinit mai rapid, sunt multe chestii schimbate, muzica se aude mult mai bine (e music edition) iar la partea video de asemeni a, castigat f mult la timeline. Aparatul are un fel de touch ca la ipod si poti da filmul inainte si acum se misca mult mai rapid....

Mare mi-a fost mirarea cand am gasit un 3gp encodat de cineva de aici de pe forum (asa am inteles). In momentul in care l-am pus pe tel am ramas interzis pur si simplu, se vede PERFECT si se misca la fel de perfect, imaginea curge pur si simplu si are si traducere! Fisierul are rezolutie mare, fix 320x240 cat suporta MOTOROLA-ul meu.....faza care ma enerveaza la maxim este ca cica a fost encodat cu nero recode, ori eu in recode 3 daca aleg preset 3gpp nu pot sa encodez cu rezolutia asta, am scris mai sus. DECI CUM DRACU L-A FACUT FRATE?
Nu sunt un noob, am facut diverse chestii ce tin de editare video la viata mea, am ramas in urma ce-i drept insa sunt f contrariat ca nu sunt in stare sa encodez un film pt un amarat de telefon, credeti-ma ca am incercat setari peste setari mai ales in xvid4psp, NICIUNA din incercarile mele nu au avut ca rezultat un fisier video la calitatea celui de care va povestesc.
Ca sa inchei, va pun la dispozitie fisierul cu pricina ca sa-l puteti anaLiza, cu gspot sau cu ce stiti mai bine si daca cineva imi poate explica si mie CUM ANUME A FOST ENCODAT, raman profund indatorat, ma dus la exasperare pur si simplu :(

Multumesc frumos si anticipat!

EDIT: Nu merge uploadat aici asa ca va dau un link AICI

Edited by sigma, 30 November 2008 - 00:14.


#49
ozzyboy

ozzyboy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,377
  • Înscris: 16.01.2007
pai ia vezi poate ai vreun filmulet original de la motorola in telu tau(ca astea se vad bine) si baga-l in gspot si vezi ce bitrate are si ce rezolutie si ce framerate. eu asa am facut cu se-ul meu, ca tot asa nu reuseam sa-i dau de cap si  in tel se vedeau naspa.

#50
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
1. Se poate schimba containerul (extensia) din MP4 in 3 GP folosind YAMB. Nu stiu daca este neaparata nevoie deoarece cred ca toate telefoanele suporta atat 3GP cat si MP4. Asa ca poti coda linistit cu Recode in MP4 folosind specificatiile pentru mobilul tau.
2. S-ar putea ca toate programele folosite de tine sa fi fost OK, dar calitatea sa nu iti para buna deoarece ai ales dimensiunea finala a filmului prea mica si in consecinta un bitrate prea mic. Incarca filmul care ti-a placut in MediaINFO si vezi cam ce bitrate sunt folosite pe acolo si mai incearca o data cu Recode alegand MP4 dar si celelalte setari necesare cum ar fi rezolutia. Sfat: seteaza marime finala 250MB pentru un film. Ca sa nu stai sa codezi prea mult, fa teste si calcule pentru marimea finala pe clipuri mai scurte. Vezi sa nu codezi cu AVC.
3. Eu cred ca mai conteaza si sursa. Ca daca ai folosit cine stie ce CAM sau rip de 2 lei normal ca se va vedea prost.
4. Daca zici ca pe PC se vad perfect iar pe mobil prost, e posibil sa fie ceva si de la telefon.

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 30 November 2008 - 12:40.


#51
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 441
  • Înscris: 08.03.2005
Am incercat cu super si rezultatul pus in gspot arata aproape identic cu fisierul cu pricina, doar la User Data/ Metadata sunt niste commenturi diferite.
Foarte importanti sunt parametri ce tin de aspect ratio:

in sample-ul atasat in postarea de mai sus am sar 1.33(4:3), par 1.000 (1:1), dar 1.33(4:3)
in fisierul facut in super am                            sar 1.33(4:3), par 1.33(4:3), dar 1.778(16:9)
Ideea este ca orice as alege la aspect ratio in SUPER (1:1, 4:3, 16:9), pe telefon filmul se va intinde la refuz pe toata inaltimea disponibila a display-ului, ce este mai sus este versiunea cu 16:9.

DIn ce am incercat pana acum, ce scoate super pare a avea cea mai buna calitate video de pana acum insa am aceasta problema  cu aspect ratio. Nu imi cade mana sa encodez in prealabil filmul in Virtualdub tot cu xvid cu avs ca sa-i adaug niste dungi insa nu prea merita zic eu.
    

AVISource("c:\sursa.avi")
Levels(0, 1, 255, 0, 255)
AddBorders(0, 64, 0, 64)

La dungile astea ma refer, ultima linie, care se calculeaza de fiecare data in functie de ce film incerci sa encodezi.....in cazul asta iese mai mult ca sigur in super....pot in virtualdub sa pun si traducere in streamul video cu vechea metoda cu vobsub insa la fel consider ca e multa munca in zadar.

Deci intrebarea urmatoare ar fi cum reusesc sa fac filmul sa nu mi se mai intinda pe telefon si de asemeni cum pun traducere, pornind de la solutia aceasta cu SUPER care in cazul meu se pare ca mi-a scos cea mai buna calitate video dintre toate softurile cu care am incercat.
Am gasit la un moment dat un tutorial de pus traducere tot cu super insa am uitat unde l-am vazut, ori aici ori pe alt forum...

Multumesc anticipat.

#52
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 441
  • Înscris: 08.03.2005
Nu e treaba mea dar mi se pare aiurea sa nu ai edit, ma rog....

http://forum.softped...howtopic=411450

Am gasit topicul asta, problema pare a fi rezolvata daca super "vede" avs, pe langa linia care incarca titrarea mai adaug un AddBorders daca sursa e wide si am terminat povestea.

Va multumesc!

Edited by sigma, 30 November 2008 - 20:51.


#53
sigma

sigma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 441
  • Înscris: 08.03.2005
Exact cum m-am asteptat:

AVISource("H:\testencoding\sursa.avi")
LoadPlugin("h:\=KIT\Codecs\_dlls\vsfilter\VSFilter.dll")
TextSub("H:\testencoding\sursa.srt", 238)
Levels(0, 1, 255, 0, 255)
AddBorders(0, 64, 0, 64)

asta l-am bagat in Virtualdub si l-am ajustat cum am vrut dupa care in super am folosit aceleasi setari ca mai sus. super nu stie sa modifice A/R in functie de ce bifezi acolo, cred ca e vorba despre un bug. Fara ultima linie din avs nu ar fi iesit calumea niciodata!
Rezultatul obtinut, de data aceasta are EXACT aceleasi caracteristici in gspot daca fac o comparatie cu fisierul ala de care va povesteam.
[ http://metal.iplay.ro/bitbucket/comparatie.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Pus pe telefon se vede si  ruleaza IMPECABIL cu A/R perfect, cu traducere si tot tacamul.

Bafto delo delo!

Later edit: deci e clar ca respectivul fisier a fost encodat fix cu aceasta metoda deci nicidecum cu nero recode asa cum mi s-a sugerat. Era suficient sa mi se spuna cu ce soft sa incerc si nu ma mai chinuiam ca bou' asa mult dar unde e rea vointa nu ai ce sa faci.

Va multumesc pt tot inca o data.....................................................................

Edited by sigma, 30 November 2008 - 22:17.


#54
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Daca te-ai fi uitat cu atentie la exemplul dat de tine (3GP) ai fi vazut ca filmul este in format 16:9 si ca s-au adaugat niste borders astfel incat sa fie compatibil si cu displayurile 4:3. Mai mult de atat, acele borders sunt inegale. De ce? Pentru a se folosi cat mai multa imagine din film si in acelasi timp de a potrivi toata subtitrarea pe banda neagra. S-a facut si un mic crop-stanga dreapta pentru a fi cat mai multa imagine si a nu avea acele benzi negre prea mari. Avantajul benzilor negre este si o vizibilitate mai buna a subtitrarii. Partile negre "mananca" foarte putin bitrate.

Stii reclama aia cu Matache Macelaru'...
Totul e sa iti pui capul la contributie si sa faci lucrurile cu pasiune. Multi vad, putini cunosc/inteleg.

enjoy,
Mtz

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate