![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Despre Magnetofoane
Last Updated: Oct 23 2022 17:48, Started by
rvic
, May 17 2004 23:16
·
18

Posted 13 June 2022 - 13:27

Ce au crescut preturile la benzi ?
Am vazut acuma un bucata €100 ... Vina cam €2 pe melodia stocata. Doua ore de sunet. |
Posted 13 June 2022 - 13:38

Le schimb fiindca sunt deja vechi si nu functioneaza bratele cum ar trebui.Ma uitam si dupa o banda de calibrare insa mi-a trecut repede pofta.Nu inteleg ce e cu preturile astea...
|
Posted 14 June 2022 - 09:18

Nu inteleg ce e cu preturile astea... https://life.ro/cele...e-profesionale/ Sau astea: Attached FilesEdited by Mircel, 14 June 2022 - 09:21. |
Posted 14 June 2022 - 12:28

Eu cred ca noi vorbeam de preturile de la benzile de magnetofon si nu de speakers !?
Le schimb fiindca sunt deja vechi si nu functioneaza bratele cum ar trebui.Ma uitam si dupa o banda de calibrare insa mi-a trecut repede pofta.Nu inteleg ce e cu preturile astea... Cum stii ca bratele nu functioenaza ? Ale mele stau in repaus,trag banda in asa bucla / asa fel incat bratele sa se retraga de dupa arcurile de presiune. Edited by rolion, 14 June 2022 - 12:26. |
Posted 26 July 2022 - 18:44

Stie cineva o solutie pentru contorul de Rostov 105 ca sa nu mai faca galagie la derulare benzi?
Cred ca intr-o zi in care o sa am chef dupa mai multe spritzuri, o sa ma apuc sa desfac acel capac frontal si sa vad care este baiul.... |
Posted 26 July 2022 - 21:23

Ma, mi-a placut Rostovul. N-am avut... Legat de spritzuri, am luat parte si inca mai. Incearca pana gasesti doza corecta cand nu te mai deranjeaza contorul.
|
Posted 27 July 2022 - 12:32

La un moment dat se termina si incepe sa ma deranjeze iarasi....::
![]() |
Posted 23 October 2022 - 17:48

Salutare, in urma cu vreo 2 luni am achiztionat de pe olx un magnetofon Unitra 1417S la un pret modic si la care ma asteptam sa am de lucru.
Dar asta nu e o problema, in amintirea copilariei si din pasiune cand prind ceva timp mai lucrez la el. L-am curatat si gresat, am schimbat curele scoapte cu unele facute de mine din ceva cordon din poliuretan cumparat de pe Aliexpress la metru. Se sudeaza usor prin topire la capete cu letconul si apoi presare, finisarea lipiturii. Din punct de vedere mecanic sunt multumit de cum merge acum. Cand l-am cumparat avea urmatoarele probleme: - diuzor. st nefunctional - reparat prin lipirea firului intrerupt dintre borna si membrana - curelele scoapte - deja am prezentat mai sus ce am facut - redare cu nivel inegal pe pistele 1-4 vs 2-3 - aici am gasit masurand cu osciloscopul ca (tensiunea de premagnetizare ?! - masurata la firele de pe cap fata de carcasa sasiului care din cate am observat e legata la minusul placilor electronice) pe canalul cu volum mai mic avea aproximativ 22v Vf la Vf comparativ cu "canalul bun" ce avea 42V Vf la Vf. Ambele semnale au aprox 60Khh - la inregistrare pe aceeasi pista semnalul inregistrat are nivell FFFF mic comparat cu pista 1-4 - am curatat si inspectat placile electronice - are 2 una separata pt amplificatorul de putere, una pentru preamplificator, comutator play/record - am dezlipit cele 2 comutatoare play/rec si le-am curatat cu alcool si hartie Am salvat schema electrica gasita pe net si am constatat ca are 2 condensatori reglabili in zona de generator pt inregistrare de unde semnalele astea se pot modifica. Am ajustat unul din coindensatorii semireglabili C28 sau C128 din schema (acum amblele tensiuni au 42V Vf la Vf) si volumul de redare pe pista 2-3 a crescut si pare sa fie la fel ca cel de pe pista 1-4. Nu imi explic ce influenta are tensiunea asta la redare - pt ca din cate inteleg e folosita doar la inregistrare nu si la redare. Tensiunea e prezenta numai cand apas pe butonul REC. In toate testele am folosit o banda preinregistrata cu muzica pe alt magnetofon. Care ar fi valoarea corecta pentru tensiunea de premagnetizare? Nu am cunostinte foarte bune despre magnetofoane, m-am jucat mai mult in zona digitala. Orice ajutor e binevenit. Ca urmatorii pasi as incerca sa reglez capul care se vede ca a fost ajustat din suruburi - vopseaua e sarita, poate si indicatia vu metrelor la inregistrare. Sa il fac sa inregistreze bine... Am atasat si schema. Attached FilesEdited by tuffguy, 23 October 2022 - 17:54. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users