Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...
 RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...
 

AUTOMATIZARI complexe, cazane in cascada..

- - - - -
  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#19
cojo_ctin

cojo_ctin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 27.07.2007

 dcr, on Aug 2 2007, 23:48, said:

Orice centrala poate functiona in cascada cu automatizarea adecvata.
Pt CT "normale" sau cazane am folosit ceva de la Honeywell - 600 - 650 euro +TVA (parca!).
Se mai adauga costul unei butelii de egalizare si al unei vane (sau mai multe) cu trei cai cu servomotor  pt. reglarea temperaturii, pompa sau pompe suplimentare si altele.
Sistemul este foarte eficient, singurul dezavantaj este pretul (mai ales la puteri mici asa cum ai tu!).


Sa inteleg, printre randuri, ca o solutie optima ar fi sa folosesc o centrala de putere mai mare cuplata cu un boiler? Ce putere ar trebui sa aiba centrala(exclus condensatia)? Bibicu imi sugera, daca am inteles eu bine, ca asi putea inlocui boilerul cu o pompa de buclare. Tu ce zici?

#20
cojo_ctin

cojo_ctin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 27.07.2007

 bastus, on Aug 6 2007, 17:16, said:

Hai sa-ti zic cum am eu;
- la servici sunt 2 cazane de la Romstal, legate in paralel; o pompa mare care functioneaza permanent si una mai mica comandata de un termostat pus pe retur; practic nu s-a folosit, pentrru ca nu a avut cine sa-l monteze; acum 1 an cand au fost gerurile alea mari cele 2 cazane au mers in paralel fara probleme, anul asta a mers doar una.
- acasa am o centrala pe gaze si una pe lemne; cea pe lemne este inseriata pe returul de la centrala pe gaze; in paralel cu cea pe lemne mai este si o teava de by-pass cu robinetii aferenti a.i. cand nu am ce arde sa nu se plimbe apa prin cea pe lemne; cand fac focul dau drumul la robineti si apa calda care vine de la cazan face ca centrala pe gaz sa opreasca arderea gazului, ea vazand temperatura mare pe retur. Pompa e setata sa lucreze incontinuu. Partea proasta e ca lucreaza la temperatura mare (80C).
Si ti se pare comod sa o gestionezi "muncitoreste"? Daca pleci de acasa, ce faci? Ii bagi pe membrii familiei in training?
Suntem totusi in mileniul trei>

#21
babymanh

babymanh

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 28.10.2006
Dati-mi si mie un desen (schita) cu legaturile care trebuie sa fie facute sa pot lega doua centrale una pe gaz si una pe lemne,as vrea sa-mi fac un sistem de incalzire care sa mearga cat sunt acasa pe lemne iar cand nu bag lemne sa porneasca incalzirea pe gaz,deci sa nu fie nevoie sa deschid robineti ca sa comut de pe o centrala pe alta,mersi.

#22
nemax

nemax

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 15.04.2006
daca se foloseste o cascada
.......o centrala pe lemne si una pe gaz ........cel mai simplu.......cea pe gaz sa fie legata de cititor de caldura exterior........(sa fie la capacitatea normala ) ......atunci daca cea cu lemne merge nu va merge cea pe gaz iaraca temp de retur e mica atunci va merge cea pe gaz

....2x centrale pe gaz.......va trebui o automatizare care nu ajunge la 600 euro. (in jur de 200 -300 euro )...........si pompele din interior se vor scoate si se monteaza o pompa pe instalatie si mai trebuie ca si la sistemul anterior un distribuitor deschis ( dca zic bine )

pentru suprafata mentionata cel mai bine e o centrala dar la o suprafata de peste 300 m2 costurile vor fi mari......deci daca faci o casa mare trebuie sa te gandesti si la costuri ulterioare si sa te gandesti de 2 ori inainte de a face o instalatie

sfatul meu ....cere mai multe oferte cu mai multe specificatii......pt ca ce e ieftin nu e intodeauna bun iar incalzirea este plamanul casei

Attached Files



#23
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

 babymanh, on Mar 29 2008, 13:43, said:

Dati-mi si mie un desen (schita) cu legaturile care trebuie sa fie facute sa pot lega doua centrale una pe gaz si una pe lemne,as vrea sa-mi fac un sistem de incalzire care sa mearga cat sunt acasa pe lemne iar cand nu bag lemne sa porneasca incalzirea pe gaz,deci sa nu fie nevoie sa deschid robineti ca sa comut de pe o centrala pe alta,mersi.

iata in manualul asta,ai variantele 1 si 2 de montaj,cu componentele care-ti trebuiesc,dar ai nevoie de o automatizare care sa comande aceasta instalatie in totalitatea ei.Attached File  ManualSupraclass.pdf   1.23MB   282 downloads

#24
jagoman

jagoman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 14.03.2006
Nu am vrut sa poluez topicul pe cazane cu gazeificare. In topicul respectiv puteti afla ce instalatie am.

Am gasit solutia pentru a da prioritate cazanelor pe lemne fata de cele pe GPL. Adica cu un tremostat fac conexiunea la fiecare cazan pe GPL ce are modul de control Vitotronic 100 la una din conectoarele ce se pot vedea in atasament.

Ajutorul de care am nevoie: Va rog sa ma ajutati sa iau o decizie: sa conectez acest termostat la conectorul 143 sau 150 din atasament? Care este solutie mai buna?

2. Cazanele fiind in paralel, cum pot evita ca la activarea cazanelor pe GPL pompele de la cele pe lemne sa nu traga pe retur apa mai calda? Adica am termostat la cazanele pe lemne care sa opreasca pompele la racirea cazanelor, adica la arderea incarcaturii. Daca Cazanele pe GPL se pun in functiune exista riscul ca sa ajunga apa fierbinte in cazanele pe lemne, deci pompele sa nu opreasca, deci sa consume curent, plus caldura de la cazanele pe GPL.
Ce imi recomandati?

Attached Files

  • Attached File  v38.JPG   824K   105 downloads
  • Attached File  v37.JPG   1.03MB   71 downloads


#25
jagoman

jagoman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 14.03.2006
Mai am o intrebare:

Cum se poate cascade doua centrale Ariston Micro Genus Plus?
Cumparate de la Provalcon CLuj, imediat expira garantia si inca nu au fost in stare sa monteze sistemul de cascadare adusa de ei.
E o automatizare KromScroder cu niste module CoCo Mts. Stie cineva cu ce se mananca asta?

#26
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 jagoman, on Mar 13 2009, 00:59, said:

Cum se poate cascade doua centrale Ariston Micro Genus Plus?..Cumparate de la Provalcon CLuj, imediat expira garantia si inca nu au fost in stare sa monteze sistemul de cascadare adus de ei..E o automatizare KromScroder cu niste module CoCo Mts...
E clar, tu cauti complicatiile cu lumanarea !
Nici n-am stiut ca exista automatizare in cascada pt. Microgenus Plus.. Daca nu te descurci singur cu cele cateva idei pe care ti le dau mai jos, poate ii scrii lui servoman, ca e apropiat de ariston. Chiar daca n-o fi montat nici-o cascada, poate se intereseaza la MTS (Ariston) si afla mai multe..

Kromschröder e o firma mare, care a cazut prada mondializarii din ultimii ani. Au fost cumparati de Elster. Kromschröder la randul lui cumparase initial divizia de automatizari AEG: sunt convins ca tu ai de fapt acolo niste automatizari AEG (gama Elfatherm .. poate a mai auzit careva de ele).

Gama de automatizari o gasesti aici: Comfort Controls?. Din lista aia de produse tu probabil ca ai acel Kaskadenregelsystem, compus din urmatoarele.
-documentatii tehnice in engleza gasesti aici. Anexez eu E8.4401, ca sa fiu sigur ca te alegi cu ceva din explicatia asta complicata.

Coco ala nu cred ca are legatura cu MTS, ci e tot Kromsch. AEG: Coco. E pt. trimis SMS cu coduri de erori, etc.

Kromschröder cica ar fi reprezentat in Ro de Electro-Total si/sau de Gas Electro Systems, insa astia cred ca se ocupa mai mult cu partea de gaze (regulatoare, contoare) si nu cred ca au treaba cu automatizarile.

Nu stiu daca tu ai la fata locului ce am scris eu pe-aici, dar sunt sanse mari sa fie asa..
Daca ai rabdare si timp (si esti si platit pt. asta) eu zic ca poti sa-i dai de cap. Succes.

 jagoman, on Mar 12 2009, 23:58, said:

..solutia pentru a da prioritate cazanelor pe lemne fata de cele pe GPL. Adica cu un tremostat fac conexiunea la fiecare cazan pe GPL ce are modul de control Vitotronic 100 la una din conectoarele ce se pot vedea in atasament...sa conectez acest termostat la conectorul 143 sau 150 din atasament?..
eu cred ca cel mai sigur e sa scrii la Viess la depart. tehnic

Attached Files



#27
jagoman

jagoman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 14.03.2006
Rabdare am, timp mai putin, si nu as putea zice ca sunt platit pentru aceasta.

In foto se vede Elfatherm E6.4031 Kaskadenmanager. Nu gasesc in lista de produse Krom Schroder, ori in linkurile postate.
In foto se mai vede si un modul CoCo MTS, care dupa cum mise pare se poate conecta direct printr-un cablu la placa de la centrala Ariston.

Dar Elfatherm-ul nu stiu cum s-ar putea.

La Viessmann nu scriu ca nu prea raspund ei la solicitari. Adica cei din Germania imi raspund dar ma directioneaza catre reprezentatnta si suportul din romania. Dar de aici din tara nu primesc raspuns deloc.
La fel am patit si cu Weishaupt (am arzatoare Weishaupt).

Deci orice informatie este binevenita. Sper ca si Servoman sa citeasca pe aici.

Attached Files



#28
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 jagoman, on Mar 13 2009, 01:59, said:

..In foto se vede Elfatherm E6.4031 Kaskadenmanager. ..

Attached Files



#29
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 jagoman, on Mar 13 2009, 02:59, said:

..Sper ca si Servoman sa citeasca pe aici.
Ce ai facut pana la urma ?

Attached Files



#30
jagoman

jagoman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 14.03.2006
Deocamdata nu am facut nimica.

De unde ai schema?

De unde pot comanda diferite piese (ex. sensor temperatura exterioara, cutie montare pe perete etc..)

Daca conectez cele doua centrale la COCO Mts si apoi la E6 mai am si altceva de setat?
Eu am doua centrale Ariston MicroGenus 31, unul este MFFi celalalt RFFI. Cel RFFI are o supapa cu trei cai motorizata pt ACM si incalzire. Si MFFI are astfel de vana dar nu este functionala.

Deci inafara de realizarea conexiunilor centrale-CoCo- E6 mai am ceva de facut? E6 va comanda astfel direct pompele din cele 2 centrale?

#31
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 jagoman, on Mar 30 2009, 23:06, said:

De unde ai schema?..De unde pot comanda diferite piese (ex. sensor temperatura exterioara, cutie montare pe perete etc..)..
De la aristonheating.ro. Nu e chiar exact cazul tau, dar pe aproape.
Piese, accesorii: de la un dealer Ariston (insa unul smart..).

Te-as ajuta mai mult, dar f. rar m-am lovit de Ariston. Si nici cunostinte, relatii n-am.
Insa o sa te descurci, ca sunt multi dealeri, si nici MTS nu dispare de pe-o zi pe alta.

#32
silvermind

silvermind

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 31.10.2009
Buna ziua, daca este cineva interesat de Termoregulatoare, sonde, vana + servomotor, cronotermostat sau ceva din acest domeniu va rog sa ma anuntati.
Lucrez in  acest domeniu si va pot ajuta cu componente sau sfaturi.
Multumesc. :peacefingers:

#33
alnick

alnick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 669
  • Înscris: 06.06.2006
Buna,
deschid subiectul pt. pe celelalte topicuri se discuta cam amestecat. Sunt f. multe postari cu subiecte diferite si pana sa i-ti raspunda cineva se uita de unde ai pornit. De trei zile stau cam 14 ore pe zi cautant informatii pe forum si net si fara niste informatii mai condensate nu reusesc sa ajung la niste concluzii.

Cumpar o centrala pe lemne fara gazeificare si trebuie sa o leg la sistenul deja existent conectat la o centrala pe gaz pe care o sa o pastrez. Ce automatizare ar trebui sa fac pt. o functionare cat mai buna?

#34
primejdie_06

primejdie_06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 745
  • Înscris: 20.02.2007
... avand in vedere ca focul din centrala atmosferica este greu de controlat in bucla inchisa plus ca sistemul are inertii foarte mari eu as merge pe urmatorea structura: centrala atmosferica as lega-o direct la un acumulator caloric (un schimbator intermediar de caldura cu capacitate mare de acumulare calorica)... de acolo as pleca cu automatizarea pentru distributia agentului termic in locuinta si preluarea varfurilor de sarcina cu centrala pe gaze...

#35
bbandra

bbandra

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 30.08.2009

 alnick, on 29th November 2011, 22:20, said:

Ce automatizare ar trebui sa fac pt. o functionare cat mai buna?
Subscriu la ce s-a scris mai sus, vorbesc din practica. Posibilitatile de automatizare la centrala atmosferica sunt minimale. Confortul (autonomie, temperatura relativ constanta in casa) si economia (ardere eficienta la temperaturi mari de 70 - 80 grade constant) nu se pot asigura decat prin intermediul unui sistem de acumulare a caldurii. Eu am incercat exact ceea ce vrei tu si pana la urma tot la asta am ajuns, dupa ce am studiat la randul meu peste tot pe forum. Citeste topicurile legate de vase de acumulare. Mult succes!

#36
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 bbandra, on 30th November 2011, 01:08, said:

..Posibilitatile de automatizare la centrala atmosferica sunt minimale.
exact -case closed.  :peacefingers:
Trebuie un Puffer, si pe urma se discuta de automatizari de circuit de incalzire, etc.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate