Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 

Romanii - niste oameni prea inimosi...

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
11 replies to this topic

#1
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004
Conform stirilor de pe Softpedia:

Quote

Doi romani din trei mor din cauza accidentelor vasculare
  Romania ocupa locul intai in ceea ce priveste rata deceselor cauzate de bolile cardiovasculare, conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Mortalitatea provocata de afectiunile cardiovasculare si cerebrovasculare depaseste, intr-un an, numarul total al deceselor determinate de accidente rutiere, cancer, boli infectioase si coronariene inregistrate in tarile Uniunii Europene. Romania, alaturi de Federatia Rusa, inregistreaza cea mai ridicata rata de mortalitate cardiovasculara la barbatii cu varste intre 45 si 74 ani. "Cum populatia alba in Europa de Vest moare in 50% din cazuri prin accidente coronariene sau accidente vasculare cerebrale, iar in Romania lucrul acesta este si mai grav, blocarea lor prin orice cale este o necesitate de sanatate publica, nu numai o necesitate medicala", a afirmat prof. dr. Mircea Cinteza, in cadrul unui seminar pe tema preventiei bolilor cardiovasculare. Dintre pacientii care sufera accidente vasculare, o treime mor in primul an dupa accident, o treime raman cu handicap permanent, dar pentru o treime exista sansa recuperarii complete.

Oare prostii astia de la OMS nu cunosc faptul ca romanii sunt tare inimosi? Cu siguranta asta este cauza multiplelor accidente vasculare!

:asthanos:

#2
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
alimentatia si stressul, lipsa de educatie si deficientele sistemului sanitar...
pe la noi pe aici... cand inchai un contract de asigurari medicale esti obligat sa faci 2 controale medicale generale complete anual... astfel la aparitia unei afectiuni ea este descoperita in faza incipienta, tratata mai eficient si cheltuielile implicite scad...
off topic
dupa cum poate ati aflat, britanicii se duc in franta pentru controlul stomatologic periodic obligatoriu

#3
Ina

Ina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 541
  • Înscris: 06.01.2004
tot off topic - mai demult, am vazut la tv la stiri ca strainii in general, prefera sa vina in Romania pt rezolvarea problemelor stomatologice (+ probleme estetice de genul lipoabsorbtiei..etc) deoarece costul operatiilor medicale si mana de lucru este mult,mult mai ieftina

#4
Mi_

Mi_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 917
  • Înscris: 13.07.2002

Quote

Originally posted by Ina
tot off topic - mai demult, am vazut la tv la stiri ca strainii in general, prefera sa vina in Romania pt rezolvarea problemelor stomatologice (+ probleme estetice de genul lipoabsorbtiei..etc) deoarece costul operatiilor medicale si mana de lucru este mult,mult mai ieftina
Da, sunt o gramada de fraieri pe lumea asta care se uita doar la pret.

#5
Ina

Ina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 541
  • Înscris: 06.01.2004
(tot off topic)
Mi_  de ce zici asta? nu cred ca oamenii aceia vin in ro doar pt ca este ieftin, ci si pt ca se lucreaza la fel de bine,poate chiar mai bine, de ce nu, la un pret avantajos. tu crezi ca pretul da calitatea ?

#6
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
mda,si mentalitatea asta de lua drept fraieri pe cei care cauta un lucru bun si mai ieftin tot romaneasca este...din nefericire

#7
Mi_

Mi_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 917
  • Înscris: 13.07.2002

Quote

Originally posted by Ina
(tot off topic)
Mi_  de ce zici asta? nu cred ca oamenii aceia vin in ro doar pt ca este ieftin, ci si pt ca se lucreaza la fel de bine,poate chiar mai bine, de ce nu, la un pret avantajos. tu crezi ca pretul da calitatea ?
Poate chiar mai bine zici ? In afara de sistemul medical romānesc ai cunoscut cumva sistemele medicale din tarile acelor oameni care vin la noi ? Pe dinauntru si pe dinafara ? Chiar crezi ca "ieftin si la fel de bun" poate fi real pe lumea asta ? Lucrurile sunt un pic mai complexe mai ales īn domeniul medicinei. Nu e diferenta numai de salarizare din pacate. Ieftin si aproape la fel de bun daca exista, īn cazuri rare, se opreste la Budapesta.

Acum n-are rost sa polemizam chestia asta, tu zici ca se lucreaza si mai bine decāt īn vest, īti respect parerea. Dar fenomenul turmei de bisoni atrase ca un miraj de un pret mic fara alte detalii e universal pe globul pamāntesc, fenomenul acestei tepuiri nu mai tine de mine.

Cāt despre mine, nu m-as trata īn .ro nici pe gratis si nici daca mi se dau bani, indiferent de conditii, prefer sa platesc pentru servicii, nu ma joc cu sanatatea mea.

#8
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004
In general se merge pe ideea simpla: se castiga banii in afara si in tara cu o suma de bani iti faci dintii, lucrarea dentara. Evident ca daca's unul din astia, am sa spun "prietenilor" ca eu vreau sa vin aici sa-mi fac dintii. Nu am sa le spun ca este mai ieftin decat daca ma intreaba. Daca vor intreba de calitate probabil ca voi spune ca este la fel ca "dincolo"... desi poate eu niciodata nu am vazut cum se lucreaza dincolo... si stiu aproape sigur ca nici el nu o sa vada niciodata, asa ca nu are prea mare importanta ce-i spun, nu? Eh, asta este mentalitatea mea :)

O prietena de-a mea a emigrat in Canada de vreo 6 ani. Inainte de a pleca a platit bani frumosi la cel mai bun dentist dintr-un oras mare al Romaniei, si s-a dus la el recomandata de un prieten! In cateva luni s-a declarat satisfacuta de lucrari, caci avea mari probleme. A ajuns in Canada, si dupa cum stiti la inceput nu beneficiezi de asigurari sociale. Dupa mai putin de 6 luni de la sosire a trebuit sa mearga in regim de urgenta la dentist ca nu mai suporta durerile. Ulterior si-a continuat tratamentul acolo. Anul trecut am facut si eu intrebarea clasica: "de ce nu mergi in Romania sa-ti faci dintii, nu te costa mai ieftin?" si mi-a raspuns "Ba da, este ceva mai ieftin, dar sunt dintii MEI!. In Romania mi-a lucrat ala de parca as fi avut dinti de cal...".

Evident, ca sunt si povesti pe invers...


Trageti voi concluziile...

:asthanos:

#9
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
la dinti ca si la alte domenii medicale accentul se pune pe prevenire... folosirea pastei de dinti este reflex nu corvoada... control regulat de 2 ori pe an... nu au cum aparea complicatii decat in cazul unor accidente... in stomatologie... tehnicile noi si materialele, substantele au patruns in romania... eu am avut ceva probleme cu dintii cand eram in spania si am fugit in .ro sa le rezolv... pe afara sunt mai radicali( drujbari e termenul corect)... (de de sa-l tratam? cand mai bine il scoatem... punem unul nou si nu mai ai probleme...) costa intradevar enorm ex. 100 euro doua vizite... 1 pansament... 2 plomba... in .ro 350 mii acelasi tratament
in restul domeniilor poate e mai ieftin dar conditiile din spital si felul in care esti tratat si importanta care ti se da... nu se compara

#10
Ina

Ina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 541
  • Înscris: 06.01.2004
Nero-d, din pacate ai dreptate cu conditiile de spital.recunosc ca decat sa suporti o interventie chirurgicala (alta decat cele din cabinetele/clinicile particulare) mai bine incerci alte cai de vindecare! daca trebuie sa intru intr-un spital (fara sa am probleme de sanatate) , am senzatia ca,sanatoasa fiind, ma pot imbolnavi acolo si cand ma intorc acasa,trebuie sa ma spal bine bine pe maini !
vad insa ca ai scris la location UK.cum sunt spitalele in Anglia?am auzit ca duc lipsa de personal, e adevarat? (am si vazut o groaza de oferte de angajare pt asistenti,medici(?) din ro ca sa lucreze acolo)

#11
r3ddr

r3ddr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,903
  • Înscris: 29.11.2001
RO e la buda in toate domeniile...

asa ca terminati cu mandria si trageti odata apa :drac:


mama ce doctori meseriashi avem, de uita foarfeci si feshe in pacienti, taie nervi din greseala, asistentele te lasa sa mori cu zile, etc, etc.


ps. da, in occident sistemul sanitar e supra-solicitat pt ca reuseste sa tina f. multi in viata, pe cand cel de la RO e mai relax pt ca isi pierde usor clientii :drac:

#12
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004
sa stii ca avem doctori foarte buni! si multi dintre ei practica si cu sufletul. Si o buna parte din ei pleaca in afara cu prima ocazie, si asta din cauza sistemului medical foarte prost, plata sub orice critica si de multe ori insatisfactia profesionala si conditiile de trai.
Asistentele, in mare parte sunt niste mici lipitori.
Oricum, sa nu crezi ca in occident, profesional doctorii sunt cu mult peste cei din Romania. Nu, dar avand la dispozitie echipamentul, spatiul si personalul necesar, este capabil sa-ti acorde o atentie si o ingrijire pe masura. Cand intri in spital in Romania ai impresia ca ai intrat intr-o gara plina de bolnavi si gandul iti sta la sa iesi cat mai repede de acolo sa nu te imbolnavesti. In occident de cele mai multe ori te duci programat, te primeste aproape imediat, nu se grabeste ca nu termina azi, nu are o urgenta exact in acel moment, are timp sa te frece la tample daca iti este rau... iar pentru copii mereu au cate ceva pus in sertar sa le dea sa se bucure ca au venit la doctor...
Si in plus, esential, acei doctori nu vin la serviciu stresati de banii care-i trebuie pentru rata de saptamana viitoare, de masina care trebuie sa o bage in service... etc.
Ca sa nu mai vorbim de raportul cetatean/(personal medical calificat)


:asthanos:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate