Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Card pentru plati facturi si cump...

Acte dupa casatorie

Pauza inclusa in program

Cum se calculeaza salariul minim ...
 Alimentare GPL

Digi gigabit PPPOE

Calorifer automat - anii '30

Sfat alegere imprimanta birou
 Prelungire impamantare

Recomandare auto pana in 22 de mi...

Cost manopera schimbare motor + s...

Huawei Watch Fit 2
 Postament motor poarta culisant

Modem USB Huawei cu Cell ID Lock

Avem justitie? Mai suntem in sigu...

E legal sa montezi o camera pe bl...
 

Gratar de gradina

- - - - -
  • Please log in to reply
902 replies to this topic

#883
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,178
  • Înscris: 06.01.2014
Am un grătar sau "barbeque" ( sau cum sa-i mai zic) cu dimensiunea grilajului ( adică grătarul pe care se prajesc alea-alea - asa-i ca e dificila limba romana?Posted Image ) de 71 cm cu 65 cm adâncime.
Ce grosime a fierului trebuie folosita pentru a nu se deforma, ținând cont de lățimea acestuia?
Multumesc

#884
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,992
  • Înscris: 23.02.2007
Cauta un sudor sa iti faca un grilaj cu zabrelele mobile, preferabil de inox. Uite cei mai de jos fac pe comanda:
https://jumatatedepr...n-inox-68x48-cm

Eu il am pe asta si sunt foarte multumit de el:
https://jumatatedepr...-gratar-60x40cm

Sau comanda un grilaj turnat din fonta pe dimensiuni, la MAE, de exemplu. Sau 3 din fonta mai mici pentru mobilitate crescuta.

#885
akeem

akeem

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,587
  • Înscris: 17.10.2003
Apropo de mobilitate, eu am mai făcut o chestie la grătarul meu, am pus o tabla care sa împartă cutia în 1/3 - 2/3 astfel încât dacă am de făcut 2 pulpe sa nu fac jar din jumate de căruță de lemne ci doar în partea unde am nevoie.

#886
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,992
  • Înscris: 23.02.2007
Daca ii pui si un capac vei putea face si gatire indirecta +- afumare ;) Spor la gratarit :P

#887
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,014
  • Înscris: 21.08.2008
Am un amic, gratarul lui este din inox dar nu din bare ci din profil in V. La el a fost montat cu varful in sus, ca o caciulita. Am vazut intr-un magazin un gratar confectionat foarte bine, cu V asa cum am scris, usor curbate, ca sa colecteze grasimea spre capatele fata-spate ale gratarului. Cum credeti ca este mai bine, V sau invers? El nu poate intoarce grilul invers ca nu este rectangular, are o decupare pentru o afumatoare.

#888
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,992
  • Înscris: 23.02.2007
Eu zic ca in V, cum este in video-ul de mai jos. Ideea este ca grasimea (si altele) ce cade in foc emana fum care se poate "pune" pe carne, acesta fiind nesanatos. Daca ai VVVVV eviti foarte mult acest lucru. In ce magazin ai vazut?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Q5vEF1fcI1M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#889
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,014
  • Înscris: 21.08.2008
Nu o sa iti vina sa crezi dar in Dedeman, acum vreun an si ceva.
https://www.dedeman....20-mm/p/7039121

Vad ca nu exista spatiu mai deloc intre elemente, la gratarul meu sunt spatii mult mai mari. La al amicului parca putin mai mari decat in videoclip dar materialul este mai subtire si din pacate se innegreste imediat.

Edited by danghetau, 09 May 2023 - 11:33.


#890
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,992
  • Înscris: 23.02.2007
Se innegreste inoxul oricat de gros ar fi. Am o tabla de inox de 8 sau 10mm grosime si am incercat ceva pe ea la foc de lemne. Nu am reusit, a fost foc prea tare. A ramas neagra de atunci. Se curata relativ usor.

Mai unul in V:
https://www.misiunea...u-tip-de-gratar

#891
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,014
  • Înscris: 21.08.2008
Amicul foloseste exclusiv carbuni, la recomandarea mea a luat Bioten, sunt foarte buni. De regula se pot face pe acel gratar (cu o cutie de Bioten) pana la 4 sarje si nu ma refer la chestii uscate, afumate care trebuie doar putin incalzite.
Eu am de 20 de ani un gratar din prefabricate, primit cadou, luat tot de prin magazinele de bricolaj dar are gratarul rar comparativ cu astea din poze, spatiul este de 3 ori grosimea barei, cam naspa. Dar merge si asa.

Edited by danghetau, 09 May 2023 - 11:58.


#892
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,992
  • Înscris: 23.02.2007
Stiu de bioten, ii folosesc la Webber kettle pentru gatire indirecta si sau afumare, precum si la copt legume. La gratarul celalat am facut cu lemne de esenta tare jarul. Am reglaj pe verticala si merge bine. Poti face pe comanda doar gratarul, optim sa fie egal diametrul barei (8-10mm) cu golul dintre ele. E diferenta mare intre gratareala pe bare subtiri si rare fata de celelalte.

#893
MarinsiGeorgiana

MarinsiGeorgiana

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 20.04.2018
Buna ziua,

Suntem in cautarea unui gratar.

Am gasit pe olx acest gratar: gratar reglabil pe 4 nivele, grosimea de 6mm a grillui, 4mm a cutii, 85cm inaltime, greutate 25kg. Pret 600lei.

Ce parere aveti? Alte optiuni ce am putea avea?

Multumesc

Attached Files



#894
GML

GML

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 12.09.2014

 MarinsiGeorgiana, on 12 iunie 2023 - 10:51, said:

Buna ziua,

Suntem in cautarea unui gratar.

Am gasit pe olx acest gratar: gratar reglabil pe 4 nivele, grosimea de 6mm a grillui, 4mm a cutii, 85cm inaltime, greutate 25kg. Pret 600lei.

Ce parere aveti? Alte optiuni ce am putea avea?

Multumesc


Pare destul de ok lucrat si tabla pare si ea destul de groasa. (ar fi fain sa fie tabla de inox, dar ma indoiesc ca la banii astia a folosit inox). Picioarele vad ca sunt si ele reglabile/detasabile. Poti sa reglezi gratarul pe inaltime, in functie de cat de puternic e jarul ...
Personal, mi-am facut ceva asemanator impreuna cu tata ca sa-l am pentru deplasari la padure. Oricum, nu mi se pare deloc mult 600 lei. Sunt aproape sigur ca e mult mai solid decat ce gasesti la Dedeman, Leroy, etc la banii astia.

#895
Krunk

Krunk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 15.09.2010
Salutare! Acum 2 luni m-am apucat si eu de un gratar, astazi e prima zi cand ii dau foc...surpriza, scoate fum prin fata. Dimensiunile sunt 70cm lungime, 60 cm adancime cu 53 cm inaltime maxima la gura. Hornul are 8 randuri de caramizi si 2 m de teava deasupra de 15 cm diametru, cat hornul.
Ce pot face sa elimin/limitez cantitatea de fum ce iese prin fata?

Am atasat si pozele cu gratarul.

Attached Files


Edited by Krunk, 02 July 2023 - 16:23.


#896
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,014
  • Înscris: 21.08.2008
Hornul este cu diametrul prea mic, si eu patesc la fel daca nu este putin vant prin curte.

#897
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,992
  • Înscris: 23.02.2007
Dimensiune sectiune horn minima 40x40cm.

#898
danyd83

danyd83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,031
  • Înscris: 04.11.2013
Hornul e mult prea mic (ca sectiune nu ca inaltime), nu are tiraj.

#899
ascu

ascu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 667
  • Înscris: 01.04.2014
Ce plite de fonta ati folosit la gratarele voastre? ma gandesc sa cumpar asa ceva. Dar nu stiu daca este recomandat sa se monteze fara rama. ...
https://www.depo-onl....html#resp-tab2

Edited by ascu, 25 August 2023 - 01:44.


#900
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,178
  • Înscris: 06.01.2014
Nu știu dacă se poate monta fără rama, cred ca nu.
Mare grija, sa nu fie deformata/contorsionata/strâmbă de la început.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate