![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Gratar de gradina
Last Updated: Sep 25 2023 19:00, Started by
Ari
, Mar 14 2007 10:31
·
23

Posted 07 May 2023 - 14:38

Am un grătar sau "barbeque" ( sau cum sa-i mai zic) cu dimensiunea grilajului ( adică grătarul pe care se prajesc alea-alea - asa-i ca e dificila limba romana?
![]() Ce grosime a fierului trebuie folosita pentru a nu se deforma, ținând cont de lățimea acestuia? Multumesc |
Posted 08 May 2023 - 13:56

Cauta un sudor sa iti faca un grilaj cu zabrelele mobile, preferabil de inox. Uite cei mai de jos fac pe comanda:
https://jumatatedepr...n-inox-68x48-cm Eu il am pe asta si sunt foarte multumit de el: https://jumatatedepr...-gratar-60x40cm Sau comanda un grilaj turnat din fonta pe dimensiuni, la MAE, de exemplu. Sau 3 din fonta mai mici pentru mobilitate crescuta. |
Posted 08 May 2023 - 14:34

Apropo de mobilitate, eu am mai fãcut o chestie la grãtarul meu, am pus o tabla care sa împartã cutia în 1/3 - 2/3 astfel încât dacã am de fãcut 2 pulpe sa nu fac jar din jumate de cãruțã de lemne ci doar în partea unde am nevoie.
|
Posted 09 May 2023 - 08:34

Daca ii pui si un capac vei putea face si gatire indirecta +- afumare
![]() ![]() |
Posted 09 May 2023 - 09:41

Am un amic, gratarul lui este din inox dar nu din bare ci din profil in V. La el a fost montat cu varful in sus, ca o caciulita. Am vazut intr-un magazin un gratar confectionat foarte bine, cu V asa cum am scris, usor curbate, ca sa colecteze grasimea spre capatele fata-spate ale gratarului. Cum credeti ca este mai bine, V sau invers? El nu poate intoarce grilul invers ca nu este rectangular, are o decupare pentru o afumatoare.
|
Posted 09 May 2023 - 11:27

Eu zic ca in V, cum este in video-ul de mai jos. Ideea este ca grasimea (si altele) ce cade in foc emana fum care se poate "pune" pe carne, acesta fiind nesanatos. Daca ai VVVVV eviti foarte mult acest lucru. In ce magazin ai vazut?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Q5vEF1fcI1M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Posted 09 May 2023 - 11:32

Nu o sa iti vina sa crezi dar in Dedeman, acum vreun an si ceva.
https://www.dedeman....20-mm/p/7039121 Vad ca nu exista spatiu mai deloc intre elemente, la gratarul meu sunt spatii mult mai mari. La al amicului parca putin mai mari decat in videoclip dar materialul este mai subtire si din pacate se innegreste imediat. Edited by danghetau, 09 May 2023 - 11:33. |
Posted 09 May 2023 - 11:53

Se innegreste inoxul oricat de gros ar fi. Am o tabla de inox de 8 sau 10mm grosime si am incercat ceva pe ea la foc de lemne. Nu am reusit, a fost foc prea tare. A ramas neagra de atunci. Se curata relativ usor.
Mai unul in V: https://www.misiunea...u-tip-de-gratar |
Posted 09 May 2023 - 11:57

Amicul foloseste exclusiv carbuni, la recomandarea mea a luat Bioten, sunt foarte buni. De regula se pot face pe acel gratar (cu o cutie de Bioten) pana la 4 sarje si nu ma refer la chestii uscate, afumate care trebuie doar putin incalzite.
Eu am de 20 de ani un gratar din prefabricate, primit cadou, luat tot de prin magazinele de bricolaj dar are gratarul rar comparativ cu astea din poze, spatiul este de 3 ori grosimea barei, cam naspa. Dar merge si asa. Edited by danghetau, 09 May 2023 - 11:58. |
Posted 09 May 2023 - 13:46

Stiu de bioten, ii folosesc la Webber kettle pentru gatire indirecta si sau afumare, precum si la copt legume. La gratarul celalat am facut cu lemne de esenta tare jarul. Am reglaj pe verticala si merge bine. Poti face pe comanda doar gratarul, optim sa fie egal diametrul barei (8-10mm) cu golul dintre ele. E diferenta mare intre gratareala pe bare subtiri si rare fata de celelalte.
|
|
Posted 12 June 2023 - 10:51

Buna ziua,
Suntem in cautarea unui gratar. Am gasit pe olx acest gratar: gratar reglabil pe 4 nivele, grosimea de 6mm a grillui, 4mm a cutii, 85cm inaltime, greutate 25kg. Pret 600lei. Ce parere aveti? Alte optiuni ce am putea avea? Multumesc Attached Files |
Posted 30 June 2023 - 08:44

MarinsiGeorgiana, on 12 iunie 2023 - 10:51, said:
Buna ziua, Suntem in cautarea unui gratar. Am gasit pe olx acest gratar: gratar reglabil pe 4 nivele, grosimea de 6mm a grillui, 4mm a cutii, 85cm inaltime, greutate 25kg. Pret 600lei. Ce parere aveti? Alte optiuni ce am putea avea? Multumesc Pare destul de ok lucrat si tabla pare si ea destul de groasa. (ar fi fain sa fie tabla de inox, dar ma indoiesc ca la banii astia a folosit inox). Picioarele vad ca sunt si ele reglabile/detasabile. Poti sa reglezi gratarul pe inaltime, in functie de cat de puternic e jarul ... Personal, mi-am facut ceva asemanator impreuna cu tata ca sa-l am pentru deplasari la padure. Oricum, nu mi se pare deloc mult 600 lei. Sunt aproape sigur ca e mult mai solid decat ce gasesti la Dedeman, Leroy, etc la banii astia. |
Posted 02 July 2023 - 16:20

Salutare! Acum 2 luni m-am apucat si eu de un gratar, astazi e prima zi cand ii dau foc...surpriza, scoate fum prin fata. Dimensiunile sunt 70cm lungime, 60 cm adancime cu 53 cm inaltime maxima la gura. Hornul are 8 randuri de caramizi si 2 m de teava deasupra de 15 cm diametru, cat hornul.
Ce pot face sa elimin/limitez cantitatea de fum ce iese prin fata? Am atasat si pozele cu gratarul. Attached FilesEdited by Krunk, 02 July 2023 - 16:23. |
Posted 02 July 2023 - 17:42

Hornul este cu diametrul prea mic, si eu patesc la fel daca nu este putin vant prin curte.
|
Posted 03 July 2023 - 11:12

Hornul e mult prea mic (ca sectiune nu ca inaltime), nu are tiraj.
|
Posted 25 August 2023 - 01:33

Ce plite de fonta ati folosit la gratarele voastre? ma gandesc sa cumpar asa ceva. Dar nu stiu daca este recomandat sa se monteze fara rama. ...
https://www.depo-onl....html#resp-tab2 Edited by ascu, 25 August 2023 - 01:44. |
Posted 25 August 2023 - 06:39

Nu știu dacă se poate monta fără rama, cred ca nu.
Mare grija, sa nu fie deformata/contorsionata/strâmbă de la început. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users