Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...
 RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...
 Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...
 

Exista profesori buni ?

- - - - -
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#19
Răposatu'

Răposatu'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 28.02.2007

View Postraluca_risca, on Mar 2 2007, 22:29, said:

N-are treaba atomul pentru ca un organism sa fie sanatos.

Glumesti :)

Nu intelege gresit, nu minimizez importanta sportului. Si mie mi-e sila cand vad pe strada supraponderali and stuff.

Spun doar ca un profesor strict care "preda" sport nu-si are rolul in invatamant.

#20
raluca_risca

raluca_risca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 26.10.2006
Nu stiu altii cum gandesc dar mie mi-a placut ora de sport la scoala. Ma mai deconectam. Era frumos si veneam de placere. Din partea mea sa se faca si 3 ore pe saptamana.

#21
ericssonk750

ericssonk750

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 29.12.2006

View PostLucian_M, on Feb 28 2007, 23:38, said:

Dupa 18 ani pe bancile scolii- sa vina un mucos la mine la ora sa-mi faca scheme cu telefonul mobil sau sa-mi intarzie? Sa faca fite ca el e tare? Exista mai demult un oarecare respect fata de cadrele didactice. Acum- a disparut acel respect. Daca nu te impui, esti luat la vale. Sunt profesor de ed. fizica iar la orele mele nu se comenteaza. Se executa. Iar daca nu se executa cum trebuie (nu vreau performanta instant, insa macar bunavointa imi arata ca totusi se poate), trage toata clasa. Cand iese lectia bine, suntem prieteni. Cand se fac nazuri sau se vine fara echipament sportiv- e jale. Asa cum la matematica etc. trebuie sa vina elevul cu carte, caiet si trusa geometrica, asa la mine trebuie sa aiba adidasi si trening. Daca nu are, i se prezinta doua variante: ori sta pe margine, are absent iar la prima proba i se scad 1-2 puncte din nota obtinuta, ori participa la lectie in tinuta respectiva, la coada formatiei. Nu conteaza al cui e elevul respectiv, la mine la ora toti sunt egali. Si elevii astia de la V-VIII au un tupeu, de se compara uneori cu liceenii. Dar ce spun eu, cei dintr-a VII-a si a VIII-a se cred deja studenti sau direct absolventi de facultate. Nici eu la orele din generala, liceu si facultate n-am facut nazuri (bine, imi si placea disciplina ed. fizica), am pretentia sa se munceasca la ora mea. Insa la sfarsitul orei de obicei copiii sun obositi, insa multora li se citeste pe fata satisfactia pt obtinera unor calificative verbale/scrise sau respectul din partea colegilor. In scola (fara falsa modestie) pot spune ca elevii ma apreciaza (bine, ma si port frumos cu ei), insa cand ma calca pe nervi se schimba rapid foaia. Lucrurile se linistesc la ora mea in cel mult 3 minute. Dupa care intram in normal. Bine ca unii elevi mai au cei 7 ani de acasa.... Altii insa nu prea le-a placut sa stea pe acasa, dovedind o educatie precare care, datorita  mijloacelor de informare din zilele noastre- cu greu se poate indrepta. Asta e,  bunul simt e ereditar. Cu asta cred ca am spus cam tot.
Succes celor din anii terminali la examene, incepeti pregatirea inca de pe acum (cea individuala, bineinteles) si fiti atenti la orele de curs: 50% din informatii vi se intiparesc in memorie in acele 50 de minute. Daca nu ati fost atenti, acasa veti munci dublu. Succes!


View PostLucian_M, on Mar 2 2007, 20:10, said:

{redau la tara, deci cu barurile ziua- cam le e rusine copiilor. Iar la noi la scoala NU se chiuleste. PE BUNE ! Deci nu se pleaca de la scoala pt o ora si se revine. Bunul simt mai este prezent.
Altceva: ii pedepsesc pe cei care recidiveaza. Ti-ar place ca la ora de ed. fizica sa-ti vina elevii in blugi,, pantofi/ghete etc., stiind ca totusi AU echipament sportiv? Ii iert o data, de doua ori (daca sunt unele fete cu "probleme" - stii de care - sau elevi care din diverse motive nu pot participa activ la ora- sunt si eu om si inteleg), insa cand se repeta faza si a treia oara deja e nesimtire. Elevilor din scoala mea le place ed. fizica, nu chiulesc de la ore si nu se invoiesc pt motive puerile. Cand e ceva serios- repet: SUNT OM SI INTELEG. Iar la probe nu sunt drastic (mai pun un metru de la mine, mai o secunda- etc), in asa fel incat toti sa fie motivati si sa munceasca in continuare. Rar pun cate un 8. La proba de aruncare a mingii de oina am elevi dintr-a VII-a care arunca 50 de metri- din prima aruncare. Parca iti creste inima vazand ca se poate. Insa trebuie sa inteleaga cerintele minime la ed. fizica: echpament sportiv (pantaloni si bluza sport, adidasi sport). Si multi respecta aceasta cerinta a mea si de obicei e OK.
De  asta fug elevii (unii) de orele de sport care ar trebui sa fie o ora de relaxare si destindere.
Eu intr-a 5a si a6-a am avut un profesor de sport la care pot sa-ti zic ca nu am lipsit niciodata , mergeam de placere si faceam si sport. Cand am ajuns intr-a 6a a iesit la pensie si a venit altu de vreo 40 de ani care e ceva de genu tau ... POT SPUNE CA E SINGURU PROFESOR PE CARE NU POT SA-l SUPORT !!! de ex. data trecut ne-a pus sa facem 25 de ture de teren , bineinteles ca am refuzat si mi-am luat bagajelele  si am plecat de la ora si mi-a promis ca nu ma mai primeste la ora ...atata paguba... de asta nu mai pot eu ...
sau alta faza pe care o mai face... stam 2/3 ore la rand si frecam menta si a patra ora ne pune sa dam o proba fara ca noi sa fi exersat deloc ...mi se pare o tampenie...
bine ca mai am doar cateva luni si scap de el si scap de el....
alta obiectie pe care o mai am ... profa de tehno cand se apuca sa predea uita sa se mai opreasca ! de cand intra in clasa ,intr-un minut/doua face prezenta si dupa preda pana cand se suna si uneori de mai tine si in pauza...
plus de asta ca lectiile le citeste dupa niste "foi inglabenite "(cum a mai zic cineva mai sus) si sunt foarte plictisitoare .

View Postraluca_risca, on Mar 2 2007, 22:46, said:

Nu stiu altii cum gandesc dar mie mi-a placut ora de sport la scoala. Ma mai deconectam. Era frumos si veneam de placere. Din partea mea sa se faca si 3 ore pe saptamana.
probabil aveai un prof calumea de asta.

Edited by ericssonk750, 02 March 2007 - 22:53.


#22
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006

View Postraluca_risca, on Mar 2 2007, 22:29, said:

Sportul e important pentru creierul tau sa functioneze bine. Se oxigeneaza, n-ai auzit?
N-are treaba atomul pentru ca un organism sa fie sanatos. Si daca organismul nu-i sanatos nici creieru nu-i.


Raluca, multumesc pt sustinere !
Nu sunt un profesor fanatic, nu-mi bat joc de copii, insa nu vreau sa se faca de ras la liceu. Nu ii obosesc pana cad lati. Nu le stric mediile celor care au rezultate f bune la celelalte materii (sunt si eu om si nu-mi place sa chinui pe altii).
Insa educatia fizica ("sport" se refera la altceva, citeste in cursurile de specialitate, Raposatu' ) consider ca ar trebui sa aiba o pondere mai mare in orarul clasei, cam 3 ore pe saptamana. Multi copii sunt obezi (nu grasi, obezi) din cauza ca toata ziua butoneaza calculatorul in loc sa se mai plimbe prin parc, sa mearga cu bicicleta, sa practice un sport de echipa etc. Eu la mine insist pe baschet, copiilor le place. Insa regele ramne tot fotbalul- nu conteaza conditiile meteo. Fetele sunt mai... hmm, sa zicem pasive, nu se omoara dupa handbal sau baschet in mod deosebit. La probele de control se participa cu interes, repet: le mai dau si eu "ceva de la mine" celor care "nu pot". Uneori, pentru incurajare, le dau celor care sunt mai "altfel" decat altii (mai dolofani sau cu mic handicap) si cate 2 puncte in plu, ca sa-i incurajez. sa-i vedeti cata fericire pe chipul lor ! Pe cuvant, acea bucurie se transmite si la mine, ma bucur pt reusita lor. Dupa aia sa vedeti concurenta... Zici ca le iau foc picioarele la proba de viteza !

#23
raluca_risca

raluca_risca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 26.10.2006
Noi la sport faceam aerobica cu profa' . Sa fi vazut ce se mai chiorau baietii de liceu la noi  :P .
Mai greu era cu caratul echipamentului. Asta nu mi-a placut niciodata. Da, si am avut parte de profesori de sport, de la clasa 1 pana la facultate, exact ca Lucian. Mie mi-a placut si regret ca nu mai sunt eleva.

#24
Răposatu'

Răposatu'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 28.02.2007

View Postraluca_risca, on Mar 2 2007, 23:02, said:

Noi la sport faceam aerobica cu profa' . Sa fi vazut ce se mai chiorau baietii de liceu la noi  :P .
Mai greu era cu caratul echipamentului. Asta nu mi-a placut niciodata. Da, si am avut parte de profesori de sport, de la clasa 1 pana la facultate, exact ca Lucian. Mie mi-a placut si regret ca nu mai sunt eleva.

Noi faceam gimnastica. O mare prostie. Niciodata n-am tins sa devin Nadia Comaneci. Macar daca ne dadea naiba o minge sa fugim ca prostii dupa ea. Norocu' meu a fost ca sunt destul de mobil si nu mi-am rupt dintii pe barna aia :D

Edited by Răposatu', 02 March 2007 - 23:13.


#25
kill_them_all1000

kill_them_all1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,061
  • Înscris: 14.07.2005
Ar trebui sa se introduca 5 ore de sport pe saptamana dar sa se scoata sau sa nu mai fie obligatorii rahaturile alea cu gimnastica.
Iar doctorii ratati care dau scutiri aiurea sa revina cu picioarele pe pamant si sa dea doar celor care chiar au nevoie. Culmea, tot doctorii se vaita ca pustimea romaneasca e mai rahitica ca bastinasi de pe Continentul Negru.
Nici cursuri de gastronomie nu cred ca ar strica pentru ca la ce rahaturi mananca copiii in ziua de azi o sa fie vai mama lor la 30 de ani.

#26
raluca_risca

raluca_risca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 26.10.2006

View PostRăposatu, on Mar 2 2007, 23:11, said:

Noi faceam gimnastica. O mare prostie. Niciodata n-am tins sa devin Nadia Comaneci. Macar daca ne dadea naiba o minge sa fugim ca prostii dupa ea. Norocu' meu a fost ca sunt destul de mobil si nu mi-am rupt dintii pe barna aia :D
Adevarul e ca ne-a terorizat si pe noi vreo 2 luni cu sportul in liceu ca dadea profa gradul. Ne punea sa sarim pe o lada sa facem o tumba si apoi sa aterizam in picioare. Aoleu, criminal. Dar cel mai nasol era sa sarim la o capra de vreun metru juma'. De fiecare data credeam ca o sa vin in nas. Pana la urma am reusit ca ne obliga sa sarim. :lol:
Cel mai mult imi placea s-alerg, nu gimnastica si tumbe ca ameteam.

#27
ericssonk750

ericssonk750

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 29.12.2006

View Postkill_them_all1000, on Mar 2 2007, 23:19, said:

Ar trebui sa se introduca 5 ore de sport pe saptamana dar sa se scoata sau sa nu mai fie obligatorii rahaturile alea cu gimnastica.
Iar doctorii ratati care dau scutiri aiurea sa revina cu picioarele pe pamant si sa dea doar celor care chiar au nevoie. Culmea, tot doctorii se vaita ca pustimea romaneasca e mai rahitica ca bastinasi de pe Continentul Negru.
Nici cursuri de gastronomie nu cred ca ar strica pentru ca la ce rahaturi mananca copiii in ziua de azi o sa fie vai mama lor la 30 de ani.
la mine la scoala nu se primesc scutiri( pe o parte din semestru sau pt tot anu)decat de la un medic specialist si impreuna cu o cerere de la un parinte.

#28
Dan Gogoncea

Dan Gogoncea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 07.07.2005
De cand a fost incidentul ala cu elevul mort, este obligatoriu sa prezinti scutire sau adeverinta ca esti apt... Si asta ti-o da medicul de familie. Si n-am auzit de cerere de la parinti. Nu stiu la ce scoala esti tu. ;) Serios, chiar e obligatoriu!

#29
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Si eu intreb inaintea lectiei daca sunt probleme de sanatate, cei scutiti fac doar prezenta, dupa care ma ajuta la lectie (cara vreun material sportiv, stau la linia de start, masoara vreo distanta etc- lucruri care sunt mentionate ca Au VOIE sa le presteze la ora de ed. fizica, indiferent de diagnosticul din scutire). Ce e drept, la noi in scoala sunt fff putin elevi scutiti la ed. fizica. Am o fata care, de si are probleme la coloana, refuza sa scoata scutire (am vb si cu parintii) insa cnd vad ca da semne de oboseala, ii spun sa se retraga sau sa o "lase mai usor". Fata e f harnica, rar se intampla sa prezinte semne de durere in timpul orei, deci probleme nu prea sunt. Nu sunt de acord cu scutitii "inchipuiti"- ii vezi cum alearga prin pauze, ca se mai iau la harta cu colegii- iar la ora: "Stiti, eu am scutire, nu pot sa fac sportu' ". Dar si de astia am intalnit f putini. Maine-poimaine vor aparea scutiri si la lb. romana, matematica- MOTIV: nu are voie copkilu' sa faca efort... "telectual"...

#30
aiptek

aiptek

    the big red

  • Grup: Moderators
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 02.07.2006

View PostLucian_M, on Mar 3 2007, 09:43, said:

Si eu intreb inaintea lectiei daca sunt probleme de sanatate, cei scutiti fac doar prezenta, dupa care ma ajuta la lectie (cara vreun material sportiv, stau la linia de start, masoara vreo distanta etc- lucruri care sunt mentionate ca Au VOIE sa le presteze la ora de ed. fizica, indiferent de diagnosticul din scutire). Ce e drept, la noi in scoala sunt fff putin elevi scutiti la ed. fizica. Am o fata care, de si are probleme la coloana, refuza sa scoata scutire (am vb si cu parintii) insa cnd vad ca da semne de oboseala, ii spun sa se retraga sau sa o "lase mai usor". Fata e f harnica, rar se intampla sa prezinte semne de durere in timpul orei, deci probleme nu prea sunt. Nu sunt de acord cu scutitii "inchipuiti"- ii vezi cum alearga prin pauze, ca se mai iau la harta cu colegii- iar la ora: "Stiti, eu am scutire, nu pot sa fac sportu' ". Dar si de astia am intalnit f putini. Maine-poimaine vor aparea scutiri si la lb. romana, matematica- MOTIV: nu are voie copkilu' sa faca efort... "telectual"...
doamne feri sa apara asa ceva ca vin in Neamt si te caut ma... :lol: Misto articol, oare cum de numai acum il gasii. Imi place de voi ca ganditi la rece.

#31
bebeshm

bebeshm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 05.04.2006

View PostLucian_M, on Mar 3 2007, 09:43, said:

Si eu intreb inaintea lectiei daca sunt probleme de sanatate, cei scutiti fac doar prezenta, dupa care ma ajuta la lectie (cara vreun material sportiv, stau la linia de start, masoara vreo distanta etc- lucruri care sunt mentionate ca Au VOIE sa le presteze la ora de ed. fizica, indiferent de diagnosticul din scutire). Ce e drept, la noi in scoala sunt fff putin elevi scutiti la ed. fizica. Am o fata care, de si are probleme la coloana, refuza sa scoata scutire (am vb si cu parintii) insa cnd vad ca da semne de oboseala, ii spun sa se retraga sau sa o "lase mai usor". Fata e f harnica, rar se intampla sa prezinte semne de durere in timpul orei, deci probleme nu prea sunt. Nu sunt de acord cu scutitii "inchipuiti"- ii vezi cum alearga prin pauze, ca se mai iau la harta cu colegii- iar la ora: "Stiti, eu am scutire, nu pot sa fac sportu' ". Dar si de astia am intalnit f putini. Maine-poimaine vor aparea scutiri si la lb. romana, matematica- MOTIV: nu are voie copkilu' sa faca efort... "telectual"...
pai daca te dai asa meserias de ce nu faci sportul cot la cot cu elevii ?? fa si u spaliere..fa si u flotari .. etc.
Nu orice elev vrea sa faca sport , nu orice elev e pasionat de sport .. nu ar trebui sa fie materie obligatorie .. cei care vor sport sa aleaga liceu sportiv. asa ca nu-ti mai lua meseria asa in serios...decat dupa ce o sa faci si matale exercitii cot la cot cu elevii ;) .. macar cu o clasa pe zi

#32
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View Postbebeshm, on Mar 3 2007, 12:44, said:

pai daca te dai asa meserias de ce nu faci sportul cot la cot cu elevii ?? fa si u spaliere..fa si u flotari .. etc.
Nu orice elev vrea sa faca sport , nu orice elev e pasionat de sport .. nu ar trebui sa fie materie obligatorie .. cei care vor sport sa aleaga liceu sportiv. asa ca nu-ti mai lua meseria asa in serios...decat dupa ce o sa faci si matale exercitii cot la cot cu elevii ;) .. macar cu o clasa pe zi

Poate aia chiar vor...  :huh:

Functionezi mai bine din punct de vedere "telectual" daca faci sport, decit daca nu faci. Plus ca te simti mai bine in general. Daca supui organismul la efort, isi controleaza mai bine parametrii: presiune sanguina, debit de oxigen respirat, capacitate de transport sanguina etc.

#33
LordSheva

LordSheva

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 17.12.2006
Am si eu cati-va profi buni de nimik.De ex: stiu mai multa biologie dekat profa de bio, sau mai multa informatica decat arata sa se vada la profa de info. Dar majoritatea stiu si carte cat pt un profesor si sunt si de gasca. Ba chiar profu meu de istorie si-a deschis un blog ca nebunu. www.cristiandrei.blogspot.com  


P.S. Sper sa nu se supere ;)

#34
ericssonk750

ericssonk750

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 29.12.2006

View PostDan Gogoncea, on Mar 3 2007, 01:27, said:

De cand a fost incidentul ala cu elevul mort, este obligatoriu sa prezinti scutire sau adeverinta ca esti apt... Si asta ti-o da medicul de familie. Si n-am auzit de cerere de la parinti. Nu stiu la ce scoala esti tu. ;) Serios, chiar e obligatoriu!
da , dar se solicita cerere de la pariniti doar daca trebuie sa te scutesti pe o perioada mai lunga + adeverinta de la medicul specialist , iar daca esti apt atunci trebuie doar adeverinta de la medicu de familie .

#35
yapy

yapy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 723
  • Înscris: 21.09.2006
profii mei la urmatoarele materii,s-ar putea sa fie printre cei mai buni din tara:
matematica---aici SIGUR: andronache mariean
romana
istorie

#36
Aristocrata

Aristocrata

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 05.10.2006
Ca i-am pus pioneze pe clanta unei retardate de prof,dar culmea era ca i-o spusesem de ora trecuta ca am sa-i fac ceva cu pionezele si proasta se astepta sa i le pun pe scaun ca toti sclavi.......si am asteptat-o sa vina pana la usa,dupa care i-am inchis usa in fata si ea nervoasa ca sa intre in cls si sa ma certe ca i-am inchis usa,a tras tare de clanta si saracuta i-au intrat 5 pioneze,atatea erau puse pe clanta  :lol: si apoi a inceput sa planga, uaaaa uaaaaaaaa uaaaaaaa .....si s-a dus la director ca nu s-a prins unde i-am pus pionezele si era sa ma dea afara,dar m-au eliminat 5 zile,si am avut munca grea,dar ce imi pasa ::))

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate