Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Premiile UCIN/2022

Cum dezactivez bara de navigare?

sistem afore aton,eroare citire c...
 Renunțam la tot pentru linis...

BSOD help - Windows 11 22H2

Ford Focus 1.6 benzina

Șuierat scurt Volvo V50 2.0 ...
 The Mother (2023)

The Last Of Us (2023)

Problema masina de spalat Gorenje...

Upgrade Nvidia 1080Ti pentru 4k 1...
 Sfaturi curatare incalzire pardos...

CI AM/FM Sanyo LA1201 ramas fara FM

Montare sau nu vana cu 3 cai!?

Sugestie salariu arhitect
 

Care sunt pasii necesari deschiderii unui fast food?

- - - - -
  • Please log in to reply
152 replies to this topic

#19
mdc

mdc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 615
  • Înscris: 05.08.2005

 pupu_depadure, on Feb 26 2007, 04:28, said:

Cu "ciorditul" e simplu si greu totodata: stai acolo.... la altceva nu ma duce capul in acest moment. Chestia cu "angajezi un baiat de incredere" mi se pare vrajeala si nu stiu cat tine. sa dea Dzeu sa tina, dar eu n-am auzit. prbl ca de la un anumit nivel al dezvoltarii o sai lasi tu sa ciordeasca ca sa le acoperi din salarii..... cred... nu stiu.....n-am ajuns pana acolo sa stiu sigur.

Le pui o camera (sau doua sau trei) de supraveghere care transmit live pe net si in felul asta ii potolesti. Tu stai in fata PC-ului si te uiti la camere daca ai chef sau le pui sa inregistreze.
Nu stiu daca dau rezultate in toate cazurile (stiti voi ca romanii sunt inteligenti din nastere si gasesc ei modalitati de pacalire), dar merita incercat, nu?
In plus camerele astea nu costa prea mult. Cu cateva sute de euro ai tot sistemul.

#20
pupu_depadure

pupu_depadure

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 20.02.2007
Ideea cu camera e excelenta, as vrea si eu s-o pun in aplicare, dar eu ma gandisem s-o montez cu "privirea" spre exterior sa monitorizez clientela si fluxul stradal. Asa pt supraveghere personal ar mai trebui inca vreo 3 camere in plus (sunt mai multe compartimentari in functie de activitatea care se desfasoara) si nu stiu costurile care le  implica, s-ar putea sa fie mai mare daraua decat okaua. ..... nu stiu zic si eu ......pana nu vad ....pe camera doar ma dau cu parerea.

#21
Arpi

Arpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,950
  • Înscris: 23.06.2003

 pupu_depadure, on Feb 26 2007, 13:22, said:

Banii sunt putini, cred ca trb sa fac din rafhat bici, dar dupa cum am ami spus acum sunt la faza de strangere de informatii, oricum mai mult de 4000E nu dispun si asta cu indulgenta. Cred ca o sa maduc pe la prieteni cu mana intinsa....n-am ce sa fac.

:) cu 4000 de euro nu cred ca faci mare lucru. nu stiu daca ajunge sa amenajezi ceva k-lumea. nu uita ca ai nevoie sa faci un dus, apap calda curenta, gresie sa fie frumos + aparatura + chirie probabil in avans + taxe :).
4000 sunt mult prea putin pentru orice afacree care se vrea ami serioasa :). Acuma depine si de zona :)

#22
pupu_depadure

pupu_depadure

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 20.02.2007
Dupa cum suneam trb sa fac din rahat bici, dar am oarece avantaje cu propietarul spatiului (chirie mica, termen de gratie, etc). Sigur nu vreau sa fac ceva de mantuiala, acum privesc totul cu ochii consumatorului, sper ca dupa sa nu o iau razna si sa ajung un nenorocit care se zgarceste si la servetele. Daca totul merge bine (aiurea sigur n-o sa mearga toate unse, doar traim in Ro) si voi fi gata de iesit pe piata am sa va chem sa vedeti si poate sa si incercati (daca aveti curajul....)

#23
bimmer_2

bimmer_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 19.02.2007
oameni buni, am un prieten care și-a deschis do shaormărie și costurile totale au ajuns la 20000E. A trebuit să cumpere si un chioșc să-i zic așa...dar oricum costă destul de mult.
Dacă locația există deja amenajată, costurile sunt mult mai mici. aprox 10000. Dar câștigurile sunt super bune. Adaosul la o șaorma este de 100%. Producția unei șaorme Îl costă 3,5 lei și după cum știți se vinde cu peste 7 lei.

Foarte foarte importantă este locația... NU PESTE TOT SE VÂND ȘAORME.

PS. Un sfat în legătură cu locația...Încearcă să te ferești de stat-primărie...prea multe probleme...ți-o spun din experiența mea

#24
pupu_depadure

pupu_depadure

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 20.02.2007
Multumesc frumos pt sfaturi bimmer_2, e asa cum spui tu, amestecul primariei/statului iti creeaza doar probleme, d-asta nici n-am inceput amenajarile spatiului, abia acum se perfecteaza actele de vanzare cump. Orice amenajare facuta de tine inainte de vanzare "domnul primarie" te pune s-o platesti iar pt ca e spatiul lui nu....pam-pam. Locatia e buna, sper eu, de fapt chiar cred ca e buna si se preteaza la fast food. (are trafic pietonal mare si cateva institutii mari in apropiere, nu are concurenta in zona (inca), statii de autobuz si microbuze pt curse externe).
In rest astept absolut orice fel de sfaturi de la cei care sunt macar cu un pas inaintea mea.

#25
bimmer_2

bimmer_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 19.02.2007
Ai spus că ai instituții prin apropiere...concentrează-te asupra lor. De acolo iese grosul...tre verificată ipoteza în care acele instituții au contracte de catering pt. angajați...atunci este puțin mai greu...

Cunoștința mea care are acel fast-food, în principiu shaorma, are de asemenea niște instituții în apropiere, și vinde în draci...la ora 15 și-a terminat treaba și închide că nu-i mai convine să țină deschis...din cauza vânzărilor mari în prima parte a zilei și nu-i mai convine să umple din nou grilul cu pui și să-i rămână pt a doua zi. Chestia asta este f importantă, că mâncarea reîncălzită se simte și se pierd clienți.

Fă un studiu prin împrejurimi, analizează activitățile localurilor de gen și acționează în consecință: prețuri mai mici, oferte speciale, produse diferite(mai multă carne, șaormele să fie mai mari și la același preț sau mai ieftine ca la concurență - să știi că merge treaba asta, și în timp poți să le micșorezi la mărimea dorită).

Publicitate- fluturași prin acele instituții, oferte speciale (prietenul meu oferă o shaorma gratis pt fiecare client nou - se face cu buletinul, să nu vină unul în fiecare zi - treaba asta a dat super rezultate la început, acum nu prea mai are nevoie de ea, că oricum nu face față cererii).

Ai grijă la furt...în afacerea asta, ca și în orice afacere de alimentație publică, se fură în draci de către angajați. Mulți vin la angajare, tocmai cu ideea asta. Am o afacere în alimentație publică, și acum vreo 4 luni a trebuit să angajez câțiva oameni, am dat anunț, și au venit vreo 20 de oameni. La data interviului, întâmplător a venit și o firmă de securitate pe care am contractat-o să-mi pună alarme și camere de supraveghere peste tot, inclusiv în spatele barului și în locurile destinate angajaților. Când au auzit treaba asta, poți să-ți închipui câți au mai rămas?...2. Da 2 au mai rămas din aproximativ 20. Să-i vezi pe băieți cum s-au evaporat. De atunci le zic tuturor angajaților că toate mișcările lor sunt înregistrate și orice tentativă de furt este declarată la poliție fără nici o excepție. Asta ar mai trebui să-i liniștească. Zic eu. Dar tu tot tre să fi pe fază, că mai sunt și unii care nu te cred.

Ai grijă la poliție...aștia au obiceiul să vina și să ceară mancare pe gratis...Fii tare și nu ceda...încearcă să ai actele în regulă scriptiv...ca să poți riposta cumva. Dacă te văd tare pe poziție, te lasă în pace... Dacă ai cedat, atunci o să hrănești toată secția...chestie întâmplată.

Pt avize și acte este recomandat să-ți angajezi un avocat sau un contabil cu experiență care să știe ce avize, autorizații și normele metodologice pt alimentație publică, mai ales că acum tre să ne conformăm la normele EU.

#26
alex2750

alex2750

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 15.11.2006

 bimmer_2, on Feb 28 2007, 15:19, said:

în timp poți să le micșorezi la mărimea dorită

Foarte tare sugestia asta. :clapping:

#27
bimmer_2

bimmer_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 19.02.2007
Cineva se gândește la prstii???  :whistling:   :eek:  :coolspeak:

#28
alex2750

alex2750

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 15.11.2006

 bimmer_2, on Feb 28 2007, 15:35, said:

Cineva se gândește la prstii???  :whistling:   :eek:  :coolspeak:
Langa biroul meu este un fast-food. Nu am nimic de comentat fata de calitate. Toata mancarea e buna si proaspata. In schimb, acum vreo 2-3 luni mi s-a parut ca portiile sunt mai mici. Nu cu mult, dar sesizabil. Am crezut ca ma insel, dar acum vad ca e posibil sa fie o practica obisnuita. Si cam paguboasa. In timp produce mari"daune".

#29
bimmer_2

bimmer_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 19.02.2007

Quote

Langa biroul meu este un fast-food. Nu am nimic de comentat fata de calitate. Toata mancarea e buna si proaspata. In schimb, acum vreo 2-3 luni mi s-a parut ca portiile sunt mai mici. Nu cu mult, dar sesizabil. Am crezut ca ma insel, dar acum vad ca e posibil sa fie o practica obisnuita. Si cam paguboasa. In timp produce mari"daune".


Chestia asta este uzitată des... tu, personal, nu ai mai cumpărat de acolo?

Să știi că și cei de la case mai mari o fac  (McDonalds (la început), Fornetti), etc... și nu au murit... :OK:

Și eu mă enervez când văd chestiile astea, dar sunt conștient că asta este economia de piață...cerere mare duce la ofertă mică și invers...

#30
alex2750

alex2750

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 15.11.2006

 bimmer_2, on Feb 28 2007, 15:51, said:

Chestia asta este uzitată des... tu, personal, nu ai mai cumpărat de acolo?

Să știi că și cei de la case mai mari o fac  (McDonalds (la început), Fornetti), etc... și nu au murit... :OK:

Și eu mă enervez când văd chestiile astea, dar sunt conștient că asta este economia de piață...cerere mare duce la ofertă mică și invers...
Eu am cumparat de acolo "de nevoie". Nu mai exista altul aproape. Problema e alta. Nu m-a deranjat ca mananc cu 10 grame mai putina carne. M-a deranjat faptul ca esti un pic luat de fraier. Adica aproape ti se spune ca nu vezi bine. Daca esti fast-food si faci lucrul asta, creezi un avantaj pentru concurenta care nu face asta, sau nu s-a apucat inca sa faca.

#31
bimmer_2

bimmer_2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 19.02.2007
Totul se reduce la cerere...dacă scade cererea treci la măsuri...

Ai dreptate, dar asta este...

#32
sonder

sonder

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 28.02.2007
De ce nu incerci o rulota?Avantajul e ca o poti amplasa in mai multe locuri,si nu te costa foarte mult.Afla tu care e dezavantajul,poate ne ajuta cineva...:)Si,mai afla si ce demersuri trebuiesc intreprinse pentru concesionarea terenului de la primarie.Or
icum,trebuie sa fie mai ieftin decat un spatiu.Astept si eu curios replicile colegilor de forum.Si le multumesc pentru orice sugestie sau critica.

#33
pupu_depadure

pupu_depadure

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 20.02.2007
Bimmer_2 multumesc mult pt sfaturi si sugestii. Cu poltzaii m-ai lovit la fix, relativ aproape de mine e si politz capitalei si-i aveam in vizor pt clienti, dar nu moca evident. Sa vedem (a zis orbul) cat de tare pot sa ma tin.
In timp as vrea de la tine, daca se poate,  niste contacte gen avocat/contabil/sanepid/camera de supraveghere...... cu experienta fast food.

Sonder nu m-am gandit la rulota pt ca am spatiul (cu chirie, dar exista si vreau sa-l transform pt fast food). Nu cred ca sunt cel mai in masura pt sugestii, dar pot sa dau si eu cu gura (scuze daca imi permiteti). cu rulota sunt avantaje (o muti in mai multe locuri in functie de vad, poti sa dispari dintr-un sector daca a casunat pe tine un poltzai sau un organ prea zelos, preturi mai mici la chirie, etc), dar si dezavantaje (utilitatile le ai toate in "cascaraveta" sau trebuie sa te bransezi la ele undeva? in Ro n-am prea vazut rulote bransate la gaz/apa/canal cum stiu ca sunt afara, avizele/aprobarile sunt teritoriale? daca nu mobilitatea e vax, oricum tot umbland pe net am vazut si cateva anunturi de vanzari rulote, poate baietii cand iti vand "copaia" iti dau si niste ponturi, dar repet pe mine nu m-a interesat si deci n-am sunat la ei).

Referitor la ce a spus alex2750, eu in acest moment vad lucrurile ca un consumator.... si pe mine m-ar deranja acest lucru, dar cred ca este vorba de furtul calificat al angajatilor de care amintea mai sus bimmer_2. din aceeasi cantitate de carne/alte produse faci mai multe portii... vinzi mai mult, dar patronului ii dai banii doar pe cat stie el ca ar trebui sa incaseze. Cred ca asta se intampla peste tot acolo unde nu sunt supravegheati sau controlati. sugestia lui Bimmer_2 cu camera de luat vederi e excelenta, dar traim in Ro (si asta ne ocupa tot timpul) si exista metode, eu am patit-o la un supermarket cand am vrut sa-l spaguiesc pe unul si tipul zice "vino aici sa nu ne vada camerele" si asta a fost. De aceea acum (poate cu timpul imi schimb opinia) sunt ferm convins ca trebuie sa stau la fata locului si sa vad ce se intampla.

#34
Arpi

Arpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,950
  • Înscris: 23.06.2003
Singurul raspuns la "furt" cred ca sunt pana la urma camerele de luat vederi.
Promite-ne ca ne ti la curent cu ceea ce vei face in continuare. Investitie si cat de mult trebuie sa-ti aduci tu aportul la o astfel de afacere.
O sa ai mult de lucru: tot timpul trebuie sa ai mancare proaspata. O sa fie mult de lucru.
Am un prieten care se ocpa personal de afacere si in 2 ani deja vrea sa-si cumpere un teren de 15.000 de euro bani cash si sa inceapa costructia unei case incetul cu incetul.

#35
pupu_depadure

pupu_depadure

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 20.02.2007
Arpi, toti trb sa muncim, sa aducem paine pe masa pt familie, asa ca asta e.
Poate din cand in cand il mai tragi de limba pe prieten si-mi mai scapi si mie niste sfaturi/povete/pilde/exemple pt incepatori. dupa parerea mea mai bine intrebi de 100 de ori (adevarat, cu riscul sa devii pisalog, sorry) decat sa gresesti pt ca nu te-ai informat la timp, oricum vei face alte greseli la care nu te-ai gandit sa intrebi si sa afli un raspuns/parere.

Una din intrebari o pun chiar acum:
Cat de mult conteaza pt o afacere Fast Food sa ai loc de parcare in fata??

#36
alex2750

alex2750

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 15.11.2006

 pupu_depadure, on Mar 2 2007, 12:23, said:

Cat de mult conteaza pt o afacere Fast Food sa ai loc de parcare in fata??
Eu cred ca e important. Practic omul intra si iti da comanda care e gata in 5-10 min. Deci trebuie.

Camerele video cred ca sunt o investitie inutila. Te-ar ajuta la o spargere, dar nu la furtul angajatilor. Spre exemplu nu ai cum sa vezi daca pune cantitatea indicata de mancare. Asta e un furt care te va afecta in relatia ta cu clientii. Si mai stiu ca daca angajatii vor sa te fure o fac si cu supraveghere video, fara ca macar sa iti dai seama.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate