Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 

Parerea mea. Despre protectie.

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
alexandrudicu

alexandrudicu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 06.04.2006
La mine partitia c:\ este dispensabila, este FAT32 (va spun mai jos de ce). Imi instalez WindowsXP pe C:\ dar am grija sa am in meniul de boot Windows XP si a doua optiune ca sa intru in DOS. Fac o salvare cu Norton GHOST a partitiei c:\ pe care o tin pe d:\. Daca mi se intampla ceva cu vreun virus, spyware, adware, malware, dialer, etc, si nu reusesc sa-l scot din registry, startup, etc, dau restart si selectez sa intru in DOS. Cu un script automat in 2 minute imi repune 1.5GB de windows si programe pe C:\ si cu asta basta. Nu stau nici jumatate de ora sa scaneze BitDefenderul, nici sa downloadez ultimele updateuri, imi merge si calculatorul repede, ca nu mai am instalat in memorie tot felul de module de protectie si nu scaneaza tot timpul ca sa imi detecteze nu stiu ce banere publicitare prin Temporary Internet Files ca fiind virusi. De aia stiu, si ? Pentru trei reclame sa am antivirus care imi mananca resursele sistemului ? NU, multumesc. Iar daca intru pe siteuri cu crackuri, keygen, etc, imi asum sa am imaginea de ghost la indemana. :) Astept, stiu ca se afla multi pe acest forum care sa combata acest sistem. :)

#2
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Dar ce faci cu toate programele instalate si setarile facute dupa ce ai facut imaginea ?
Sau nu mai faci din astea (instalari/setari)?
Ca sa nu mai zic de bookmarks/arhiva la mess/loguri de la diverse programe si alte chestii asemanatoare...
Sint programe care orice ai face, tot isi baga fisiere prin Windows sau Program Files.
Eu nu am folosit deloc Ghost dar cred ca am gasit o buba la problema:
Zici ca C: este FAT32. Pui imaginea pe D:. Virus, bootezi in DOS (adica pe C:) si dai comanda, care o tii pe D:, atit comanda, cit si imaginea. Pai atunci de ce mai ai partitia C: FAT32? Nu poti sa butezi de pe un CD/discheta? Ar trebui sa ai si partitia D: tot FAT32, pentru ca acolo este stocata imaginea ce trebuie citita din DOS. Si oricum, ala de la XP nu mai este DOS demult.... DOS adevarat a fost pina la 98.
Cam de cite ori ai folosit schema asta pina acum ?

#3
alexandrudicu

alexandrudicu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 06.04.2006
"Dar ce faci cu toate programele instalate si setarile facute dupa ce ai facut imaginea ?
Sau nu mai faci din astea (instalari/setari)?"

Imi instalez calculatorul cu toate programele ce folosesc, ofiice, Winamp, mozilla, uTorrent, etc... Si apoi fac imaginea cu toate astea in imagine. Ca mai instalez eu dupa aia nu stiu ce programe care am nevoie ocazional de ele gen, nlite, bitdefender, etc... astea nu sunt importante.

"Ca sa nu mai zic de bookmarks/arhiva la mess/loguri de la diverse programe si alte chestii asemanatoare..."

Nu conteaza sunt dispensabile, nu ma afecteaza.

"Eu nu am folosit deloc Ghost dar cred ca am gasit o buba la problema:
Zici ca C: este FAT32. Pui imaginea pe D:. Virus, bootezi in DOS (adica pe C:) si dai comanda, care o tii pe D:, atit comanda, cit si imaginea. Pai atunci de ce mai ai partitia C: FAT32? Nu poti sa butezi de pe un CD/discheta? Ar trebui sa ai si partitia D: tot FAT32, pentru ca acolo este stocata imaginea ce trebuie citita din DOS. "

Norton GHOST citeste partitiile NTFS nativ, deci d:\ poate fi NTFS ca il citeste din DOS, la fel cum orice program de partitionare de DOS citeste partitii NTFS (gen Acronis). C:\ e fat32 ca sa booteze in DOS, tocmai ca sa nu tot folosesc cd bootabil sau discheta.

"Si oricum, ala de la XP nu mai este DOS demult.... DOS adevarat a fost pina la 98."

Daca eu imi instalez pe c: in dir WIN98, windows 98 si apoi tot in c: imi instalez in WINDOWS, Windows-ul XP, am windows 98 pentru compatibilitate cu unele programele mai vechi care nu merg nici cum in XP, atunci cand in meniul de boot aleg PREVIOUS OPERATING SISTEM (default cum ii spun ei), fii sigur ca ala e un DOS veritabil care face abstractie de orice Windows XP instalat pe partitia aceea.

"Cam de cite ori ai folosit schema asta pina acum ?"

De 4 ani tot asa folosesc.

P.S.: Completari. Nu folosesc Outlook sau alt client de email care imi descarca in computerul meu emailurile, ci prefer gmail care si le tine la ei pe server si sterg direct ce nu imi place, nu ca la outlook care mai intai imi downloadeaza in computer toti virusii. Sa si tina ei pe server, nu la mine.

Despre bookmarks, am un fisier text in care am cateva adrese importante ce ma intereseaza, gen www.softpedia.com. :)

#4
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Fine, whatever...
Fiecare cu ce-l doare...
"Norton GHOST citeste partitiile NTFS nativ". Deci executabilul il ai pe C:? Daca nu mai poti sa pornesti deloc pe C:, se blocheaza inainte de a aparea macar un prompt? Daca se viruseaza exact executabilul Ghost?
Oricum, e o metoda a ta si nu am nici cel mai mic interes sa folosesc asa ceva...

#5
AZOMISS

AZOMISS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 23.05.2006

 queensoft, on Feb 1 2007, 10:31, said:

Fine, whatever...
Fiecare cu ce-l doare...
"Norton GHOST citeste partitiile NTFS nativ". Deci executabilul il ai pe C:? Daca nu mai poti sa pornesti deloc pe C:, se blocheaza inainte de a aparea macar un prompt? Daca se viruseaza exact executabilul Ghost?
Oricum, e o metoda a ta si nu am nici cel mai mic interes sa folosesc asa ceva...

lasati omul sa creada ca e metoda excelenta :)

#6
Luiza Ioana

Luiza Ioana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 23.12.2006
Eu folosesc Acronis. Insa metoda mea difera putin. Ambele partitii sunt NTFS. Prima data am instalat Windows-ul si toate programele necesare (office, playere, etc). Am facut update-urile la antivirus (unul economic) si Windows si am facut un backup al partitiei "C" pe care l-am pus in partitia "D" (din lipsa unui DVD-RW). Dupa un timp, in care am mai facut un update, am instalat un nou program, am dezinstalt altul, etc., am mai facut un backup (acum sunt 2, nu l-am sters pe primul). Dupa aceasta, la fiecare o saptamana, timp in care mai fac ceva schimbari in partitia "C", si totul e in regula, mai fac cate un backup si sterg backup-ul anterior. deci merg din aproape in aproape si pastrez 2 backup-uri: pe primul, cel pe care l-am facut cand am instalat windows-ul (pe care nu il sterg niciodata), si pe cel mai actual (care va fi sters cand voi face un alt backup). Acronis-ul nu vad cum s-ar putea virusa, si chiar daca s-ar intampla asta, il dezinsalez si il reinstalez, nu conteaza caci backup-ul ramane, nu are cum sa se viruseze. Ca timp totul dureaza 10 minute. Problema mea este ca Windows-ul a facut cam prea multe update-uri si nu stiu ce se intampla ca calculatorul merge foarte greu uneori (am doar 256 Mb RAM), poate ar trebui sa mai dezinstalez din aceste update-uri insa nu prea stiu care nu ar fi asa importante

#7
alexandrudicu

alexandrudicu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 06.04.2006

 Luiza Ioana, on Feb 4 2007, 03:54, said:

Eu folosesc Acronis...

Si acronis e ok, insa cu ghostul merge mai repede, max 2-3 minute. Cat despre update-uri, mai bine dai disable la automatic updates din Windows, sau cu "RVM Integrator" iti faci un nou cd de windows cu toate updateurile in ordine, integrate in setup. iar daca vrei un windows mai rapid faci o combinatie si cu "nLite" si-l mai descongestionezi.

#8
dr_paul

dr_paul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 413
  • Înscris: 28.08.2006
Huh ? ce virusi ?
Eu vad imediat daca se misca chestii suspecte prin calculator (scrieri in fisiere ciudate, sau programe aiurea in memorie).. si le dau in cap
Cel mai bine e sa ai un firewall bun, si daca vrei neaparat sa iei programe dubioase, faci un win98 de sacrificiu si le rulezi acolo intai, monitorizand ce misca prin memorie/hard/retea :coolspeak:

Backup cativa giga ? :puke:
eventual fisierele de lucru ca sa fiu protejat de catastrofe majore .. dar in 6-7 ani nu am avut probleme decat fizice (baduri pe hard disk sau blue screen)

PS si ca sa ma laud un picut .. am scos nimda manual de pe un comp inainte ca norton/whatever sa bage solutii automate de indepartare  :first:

Edited by dr_paul, 05 February 2007 - 09:55.


#9
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,862
  • Înscris: 06.10.2003
Metoda merge ...cat timp nu iti trebuie .NET Framework 1.1, 2.0, 3.0 +VS 2003 si/sau VS2005 + .NET Framework SDK + Windows SDK + SQL Server Express + Books Online + alte chestii de programare ...va fi o placere sa faci un ghost la vreo 15G ... :naughty:

#10
Luiza Ioana

Luiza Ioana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 23.12.2006
Eu sunt o incepatoare, insa am reusit sa fac un backup, era mai usor dacat m-as fi asteptat, si pentru a ma edifica am efectuat si un restore. Backup-ul are numai 3 Gb, si avand hard de 80, imi permit chiar sa tin 2 backup-uri (nu am DVD-Rw)

#11
alexandrudicu

alexandrudicu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 06.04.2006

 shiva, on Feb 5 2007, 09:52, said:

Metoda merge ...cat timp nu iti trebuie .NET Framework 1.1, 2.0, 3.0 +VS 2003 si/sau VS2005 + .NET Framework SDK + Windows SDK + SQL Server Express + Books Online + alte chestii de programare ...va fi o placere sa faci un ghost la vreo 15G ... :naughty:

Da, merge la mine caci imaginea de ghost are 600MB si cuprinde WindowsXP (lite-uit), Windows98, Office2003, etc, cam 1,3GB toate, cu tot cu NET 1.1 si 2.0. si alte programe ce folosesc. Daca esti programator care ai nevoie de toate astea iti asumi internetul cu totii virusii sau mai bine pe calculatorul pe care programezi il lasi stand alone, ca sa nu ti se strice Windowsu'.

#12
pdanyels

pdanyels

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 14.08.2002
sau dai browse la install si le instalezi pe d: ... ma refer la astea de ocupa jdemii giga
la fel cu jocurile gen gta 6 gb ... in c: isi pune doar citeva dll-uri

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate