Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Beton Celular Usor ( BCU)

- - - - -
  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#19
reluportocaliu

reluportocaliu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 13.04.2009
nimeni?

#20
georgeflorin82

georgeflorin82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 20.02.2010
Pentru Dumnezeu , doar nu aveti de gand sa va faceti casa din BCU , daca faceti o casa faceti-o din caramida , ........ fabrica de BCU , cum poti sa spui fabrica de BCU cand aparatura necesara pentru BCU toata costa 15 mil sau 5 mil ,betoniera si butoiul se poate imprumuta de la vecinu , metoda de preparare este urmatoarea spumogen , nisip, apa ,ciment , se toarna in cofraje dupa care SF Soare se ocupa de restul.
Parerea mea este sa folositi caramida pentru cateva mil in plus nu merita si e prea mare cheltuiala pentru o casa ca sa o strici cu BCU.

#21
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 26.02.2007
Pai n-ai dat niciun argument contra BCU, iar ca se face usor stim deja si ne încântă.
Butoiul la ce ar folosi? ca la mine nu era in lista.
Si eu nu aleg intre caramida (n-as avea cum s-o torn) si BCU, ci OSB si BCU.
Încă odată, rugămintea ar fi la cei cu experiență practică cu turnarea de BCU direct in pereti sa ne impartasesca din experiență!

#22
reluportocaliu

reluportocaliu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 13.04.2009
George, faptul ca se poate produce ieftin BCU-ul este un avantaj evident, cum spuneam cateva posturi mai devreme ne interesau , daca exista, dezavantaje....si tre sa existe ca na, nimeni nu-i perfect....Producatorii tot il lauda, ca deh, doar e al lor, cerem pareri de la cei care au construit si lucrat cu minunea asta, deci de la cei care pot aduce argumente.
:peacefingers:

#23
diandan

diandan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 25.04.2007
Am turnat o sapa astă vară. În privința utilajelor m-am descurcat singurel. De turnat se toarnă foarte ușor. E fluid și sunt convins că umple golurile mult mai bine decât betonul

#24
reluportocaliu

reluportocaliu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 13.04.2009
Ca si rezistenta cum ti s-a parut? Nu-i mai fragil decat sapa "normala"? Nu ti se pare sfaramicios?

#25
georgeflorin82

georgeflorin82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 20.02.2010
uite ce spune unul care a lucrat la o fabrica despre bcu pe un forum:

"aveti instalatia de spuma?Io nu as recomanda.chiar dc pare nu e asa simplu .. ca la cozonac pui ingredientele si iese.... am lucrat la o "fabrica" care producea BCU si vreu sa zic ca au fost o multime de rebuturi, material aruncat pt ca... chiar dc respectau reteta si reglajele masini.... boltarii se spargeau... foarte slabi erau, bagai si degetul in ei... Parerea mea ca o sa regretati dupa aia.. timp pierdut si bani....Mai bine BCA dc vreti mai ieftin sau caramida.Sincer io nici nu mi-as cumpara macar BCU.Un client o data a venit sa reclame ca a plouat pe BCU si s-a ales cu o movila de nisip....Poate nu sunt toate asa proaste dar.... nici departe nu-s.Un lucru ieftin e prost asta e clar.Un lucru scump nu e neaparat bun.deci dc vrei ieftin... sigur e prost dc vrei scump.... e bun dar nu neaparat ai sanse sa gasesti si lucru prost si scump"


Ce pot sa spun is multe de spus numai de rau despre el , ce o sa economisesti cu BCU o sa pui la structura de rezistenta si pina la urma tot un caca de piti iasa, ce ar putea iesi alceva doar este inventie romaneasca.Si eu mi-am cumparat un aparat de BCU si cand a sosit si am vazut pe ce am dat bani 15 mil am fugit la oglinda si am vazut un magar. Si aparatul in sine este o porcarie , nu ii poti spune inventie , un rezervor ,cu coate , robinete unul si unul ,furtune, inchiztori, supape , ca trebuie ca nu trebuie , sa fie cat mai multe sa para inteligent si el de fapt face doar pirt. Sa nu mai zic ca de iesit nu sa iti iasa nimic macar un mc cum trebuie. Dati un searche pe google imagini si o sa vedeti aparatul
Mai ete ala de la foton intr-un ambalaj frumos, atata tot.Sunt multe de spus de rau despre BCU incepind de la culoare si ajungem la cutremur.O sa vedeti dupa ce va faceti casa , numai ca atunci este tarziu.

#26
diandan

diandan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 25.04.2007

 portocaliu, on 18th March 2010, 14:25, said:

Ca si rezistenta cum ti s-a parut? Nu-i mai fragil decat sapa "normala"? Nu ti se pare sfaramicios?
La rețeta pe care am folosit-o cred că ieșit densitate de 1000-1200 kg/mc iar din punct de vedere al calității cred că a ieșit mai bine decât ce am văzut pe la unii producători de BCU. Motivul meu pentru alegerea BCU a fost unul cât se poate de simplu: îmi trebuia o șapă ușoară ce s-a turnat pe un garaj pe structură de lemn. Pe scândura montată ca tavan nu puteam hidroizola cum trebuie, dacă turnam beton ieșea prea grea așa că am fost nevoit să improvizez.
De sfărâmicios nu e mai sfărâmâcios decât BCA-ul, iar de prima iarnă a trecut cu bine. Pentru mine este și un experiment. Dacă rezistă, toate pardoselile din viitoarea mea casă din lemn vor fi făcute după modelul ăsta.

georgeflorin82 said:

Ce pot sa spun is multe de spus numai de rau despre el , ce o sa economisesti cu BCU o sa pui la structura de rezistenta si pina la urma tot un caca de piti iasa, ce ar putea iesi alceva doar este inventie romaneasca.

Cred că greșești judecând așa. Probabil cine se hotărăște să construiască din BCU oricum alege să construiască pe cadre și folosește produsul doar ca umplutură. Dezavantajul major la BCU cred că este mai  degrabă faptul că abaterile dimensionale între blocuri sunt mari și ce economisești la BCU dai în plus la tencuit. În ceea ce privește "invenția românească" cred că e o afirmație total eronată. Nu e nici pe departe invenție românească vezi la -Cellular concrete
Iar pe nenea ăla de a lucrat la fabrica de BCU ar trebui să-l întrebi și cît ciment a vândut din cel ce trebuia să ajungă în șarja de  BCU ce a fost aruncată. De fapt e chiar cât se poate de simplu ca la orice rețetă, dacă respecți cantitățile și faci tot ce scrie în rețetă nu are cum să nu iasă. Dacă ai făcut vreodată clătite sigur poți reuși să faci  și BCU

#27
LOCOmotive

LOCOmotive

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 01.08.2007

 ban, on 27th November 2009, 22:57, said:

Eu centrez, eu dau cu capul..
Am gasit un articol/reclama (http://www.arhimag.r...LULAR-USOR-(BCU)--un-material-similar-BCA--dar-produs-fara-autoclavizare++articles+article.aid+10023.html)
Ei zic ca se pot turna pereti cu instalatii inglobate, fiind foarte fluid.
Ramane intrebarea daca cineva chiar a facut treaba asta si intrebarea despre scula de mai sus.
Mersi!
PS: vad ca singurul efect al intrebarii mele e ca conu71 s-a apucat sa stearga reclama aparatului de care intreb. Googaliti dupa "generatoare de spuma", e chestia de 1000 lei. Probabil ca se poate si manufactura pentru jumate din bani.
Nu a incercat nimeni sa confectioneze un generator de spuma? Nu-s ce ma face sa cred ca nu e deloc mare tehnologie. Daca aveti ceva idei despre cum se realizeaza "infoierea" lichidului spumogen, pune-ti-le aici(asta daca nu deranjeaza initiatorul topicului,sau moderatorii) . Daca adun suficiente date despre ce conditii trebuiesc intrunite pt. a se tranforma in spuma, construiesc eu unul (experimental) iar daca da rezultat postez schema detaliata. Butelie care sa reziste la 12 BAR am deja una, de vreo 45-50 litri. Orice idee e binevenita.

#28
edi10000

edi10000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 06.09.2008
As avea o intrebare pentru cei care au postat la acest subiect. Puteti atasa un certificat de conformitate pentru cele spuse de dumneavoastra legate de rezistenta la compresiune, conductivitatea termica echivalenta etc. in cazul BCU? Eu stiu ca e un material facut de tot felul de "dorei" la colt de bloc, cu parametri de fabricatie luati dupa ureche- se vede si mai sus ca fiecare vorbeste despre alte cantitati de materiale puse in sarja, cu abateri dimensionale mari etc. Nu uitati ca posibilitatea de cutremur de intensitate mare pentru urmatorii 5 ani este de peste 50% iar P.O TV are o suita de emisiuni foarte interesante legate de ceea ce s-a intamplat in Chile. BCA-ul si caramida sunt materiale atestate la nivel international, au STAS-uri si reglementari stricte, pe cand despre BCU nu aud sa se "inghesuie" la evaluari comparative vre-un producator.

#29
LOCOmotive

LOCOmotive

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 01.08.2007
Niste teste asa mai "empirice" poate sa faca fiecare.Mai ales comparative. Oricum fata de bca sigur are plusuri. In primul rand nu contine var,deci nu ar trebui sa mai apara crapaturi. Problema e ca nu stim cum se comporta in timp.(dupa cateva cicluri inghet/dezghet). Dar si asta s-ar putea testa. Problema mea e ca nu pot produce mostre dupa diverse retete,pe care sa le testez ulterior, pentru ca nu detin generator de spuma. Iar sa dau 1000 RON pe o butelie+3-4 robineti si 3 furtune nu prea ma lasa inima. Mai caut sa gasesc informatii sa-mi fac singur. Oricum de construit m-as apuca anul viitor,deci timp de teste ar fi.

#30
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 26.02.2007
pai spuma e mai greu de obtinut, ca pentru cantitati mici generatorul il inlocuiesti cu bormasina. sau nu te-ai uitat la filmuletul lui diandan? De fapt mia de lei iti mai da un lucru peste ce ai enumerat: un abonament la spuma!
@edi1000 Marele avantaj al BCU cred ca e ca il faci ad-hoc si il torni direct (in sapa, in perete, etc), nu ca il ei de la gigei. Tabele de rezistenta la compresiune sunt pe net, in functie de concentratia de ciment.

#31
LOCOmotive

LOCOmotive

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 01.08.2007
Partea cu testele e pentru aia care n-au incredere in tabelele de pe net(am si eu o mica doza). Pana nu vad nu cred. Iar cu agitatorul mi-a soptit o pasarica mie cum ca nu prea ar tine spuma (se "lasa")atunci cand e mixata in betoniera,adica nu vei mai avea suficiente bule in mortar. Deci densitate mare, deci adio plusuri in fata betonului clasic. De asta prefer sa-mi fac un generator. Iar spumant gasesti din  belsug cu 5-7 RON pe litru.

Edited by LOCOmotive, 21 June 2010 - 06:14.


#32
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 26.02.2007

 LOCOmotive, on 21st June 2010, 07:13, said:

spumant gasesti din  belsug cu 5-7 RON pe litru.
Dacă tot ai zis, îndură-te si spune-ne de unde!
Sau dă-ne un indiciu...

#33
diandan

diandan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 25.04.2007

 LOCOmotive, on 21st June 2010, 07:13, said:

Iar cu agitatorul mi-a soptit o pasarica mie cum ca nu prea ar tine spuma (se "lasa")atunci cand e mixata in betoniera,adica nu vei mai avea suficiente bule in mortar.
Nu știu ce păsărică ți-a șoptit, dar spuma pe care am făcut-o cu mașina de găurit își menține stabilitatea timp de 10-15 min în proporție de 90-95%, iar odată pusă în mortar nu se mai lasă. Eu sunt mulțumit.
Oricum la cât te costă 'dispozitivul', cred că mai degrabă încerci și vezi ce iese decât să crezi pe cuvânt păsărele mai bine sau mai rău intenționate.

#34
LOCOmotive

LOCOmotive

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 01.08.2007
"Pasarica" e un nene care vinde spumant. A fost de acord sa-mi trimita prin curier o  mostra de 5-10 litri la un pret de 7 RON/litru, dar a zis ca prin metoda cu agitatorul nu iese treaba ok., se lasa spuma.(nu contest rezultatele obtinute de diandan, repet doar ce mi-a zis un vanzator de spumant. Mi-a recomandat sa caut un generator de spuma si apoi sa iau din nou legatura cu el.   Din pacate nu i-am retinut nr. de tel., dar se gaseste pe net si mai ieftin:    http://www.anunturi-...and_221232.html    http://www.anuntro.r...m...cu&id=25525 Nu stiu insa daca astia trimit si cantitati mai mici.

#35
LOCOmotive

LOCOmotive

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 01.08.2007
Oare s-ar putea realiza spuma folosind "efectul venturi"? http://en.wikipedia..../Venturi_effect

Edited by LOCOmotive, 21 June 2010 - 17:16.


#36
barbarian

barbarian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,174
  • Înscris: 23.03.2008

 LOCOmotive, on 20th June 2010, 17:06, said:

Nu a incercat nimeni sa confectioneze un generator de spuma? Nu-s ce ma face sa cred ca nu e deloc mare tehnologie. Daca aveti ceva idei despre cum se realizeaza "infoierea" lichidului spumogen, pune-ti-le aici(asta daca nu deranjeaza initiatorul topicului,sau moderatorii) . Daca adun suficiente date despre ce conditii trebuiesc intrunite pt. a se tranforma in spuma, construiesc eu unul (experimental) iar daca da rezultat postez schema detaliata. Butelie care sa reziste la 12 BAR am deja una, de vreo 45-50 litri. Orice idee e binevenita.

un compresor de aer, sau ceva similar, bagi teava in solutie si ar trebui sa creasca precum cozonacul cu atatea milioane de bule mici de aer.

pe timpul lui ceasca erau aspiratoarele alea cu doua orificii, tare bune cand vroiai sa nu mai dai cu bidineaua ci cu pompa...  :deadtongue:

Edited by barbarian, 22 June 2010 - 11:57.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate