Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Imparatul Sponsian (de pe moneda ...

Cum e relatia voastra cu batranii?

Ieri s-au implinit 30 de ani de l...
 Papuc electric sau prindere direc...

La mare, pe vremuri

Broadcast Romania

Internet 5G in avioane! (in c...
 Samsung S22 Ultra, problema cu &#...

Unii nu au ce face....

Masina ~9000

Recomandare avocat Bucuresti
 Vodafone lanseaza noua oferta - W...

Recomandare placa de sunet

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...

Transmitere Index ENEL
 

eroare vb cu acces

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#19
Hato0be

Hato0be

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 05.07.2006

View PostdeCeNu, on Jan 18 2007, 11:09, said:

multumesc pentru raspuns!
toate bune si frumoase...numai ca am introdus codul in form_load si imi da eroare : compile error :expected expression !
ce se intampla acum? nu am introdus codul bine in form?
...acum vad ca da si eroare la rularea programului: la incarcarea formei da eroare lalistbox.rowsource...method or data member not found!

Cimpul "RowSource" l-ai schimbat ? Apropo uitasem sa-ti spun ca codul pe care l-am pus nu e pentru Ctrl-C , Ctrl-V . Sunt proprietatile obectelor ListBox1 si ListBox2. Si valoarea properietaii "RowSource" o schimbi dupa tabelele si structura proprie, eu ti-am dat un exemplu orientativ.

#20
deCeNu

deCeNu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 11.12.2006

View PostHato0be, on Jan 18 2007, 14:13, said:

Cimpul "RowSource" l-ai schimbat ? Apropo uitasem sa-ti spun ca codul pe care l-am pus nu e pentru Ctrl-C , Ctrl-V . Sunt proprietatile obectelor ListBox1 si ListBox2. Si valoarea properietaii "RowSource" o schimbi dupa tabelele si structura proprie, eu ti-am dat un exemplu orientativ.
Option Explicit

Dim baza As Database
Dim rs As Recordset
Dim rs2 As Recordset
Dim rs3 As Recordset
Dim rs4 As Recordset
Dim produs As String
Dim pret As String
Dim cantitate As String
Dim lista As String
Dim pretNou As String
Dim pret2 As String

'Private Sub Command5_Click()
'On Error GoTo Err_Command5_Click'

'    Dim stDocName As String
'
'    stDocName = "Query1"
'    DoCmd.OpenQuery stDocName
'
'Exit_Command5_Click:
'    Exit Sub'
'
'Err_Command5_Click:
'    MsgBox Err.Description
'    Resume Exit_Command5_Click
'
'End Sub

Private Sub Form_Load()

Set baza = OpenDatabase("D:\contab\contab.mdb", False, False, ";pwd=parola")
Set rs = baza.OpenRecordset("stoc", dbOpenDynaset)
Set rs2 = baza.OpenRecordset("produs", dbOpenDynaset)
Set rs3 = baza.OpenRecordset("rulaje", dbOpenDynaset)
Set rs4 = baza.OpenRecordset("preturi", dbOpenDynaset)

' pentru prima lista, cea cu produse'
List1.RowSource = "select idprodus, produs from produs"
List1.BoundColumn = "1"
List1.ColumnCount = "2"
List1.ColumnWidths = "0;"
List1.onclick = "=List2.Requery"
'' Pentru a doua lista , cu preturi , in dependenta de produsul selectat'
List2.RowSourceType = "Table/Query"
List2.RowSource = select pret from produs where idprodus=Forms!frmForm3.List1.ValueList2.BoundColumn = "1")
List2.ColumnCount = "1"
List1.RowSourceType = "Table/Query"
end sub

#21
Hato0be

Hato0be

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 05.07.2006
deCeNu, care este structura tabelelor in care se afla Denumirea produselor si Preturile pentru ele ?
De mai sus se vede ca ele se numesc produs si preturi. Da-mi structura lor si iti voi putea spune ce exact sa pui in procedura Form_Load()

#22
deCeNu

deCeNu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 11.12.2006

View PostHato0be, on Jan 24 2007, 02:23, said:

deCeNu, care este structura tabelelor in care se afla Denumirea produselor si Preturile pentru ele ?
De mai sus se vede ca ele se numesc produs si preturi. Da-mi structura lor si iti voi putea spune ce exact sa pui in procedura Form_Load()
m-am gandit ca, in form-ul de introducere date sa iau intr-un list box produsele din tabelul produse, iar la click (selectie) pe produsul respectiv sa se incarce in alta lista preturile pt acel produs...
dar nu stiu cum sa fac relationarea intre tabele...am legat campul ID din tabelul produs cu campul produs din tabelul preturi...insa trebuie ca valoarea din ID sa o incarc automat in celalalt tabel...in felul acesta am gandit ca in tabelul preturi sa am un produs cu mai multe preturi s.a.m.d.
daca vrei iti trimit toata baza cu tot cu formularele in vb pt ca nu pot trece de pasul acesta  ...:death:

Attached Files



#23
Hato0be

Hato0be

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 05.07.2006

View PostdeCeNu, on Jan 24 2007, 10:54, said:

m-am gandit ca, in form-ul de introducere date sa iau intr-un list box produsele din tabelul produse, iar la click (selectie) pe produsul respectiv sa se incarce in alta lista preturile pt acel produs...
dar nu stiu cum sa fac relationarea intre tabele...am legat campul ID din tabelul produs cu campul produs din tabelul preturi...insa trebuie ca valoarea din ID sa o incarc automat in celalalt tabel...in felul acesta am gandit ca in tabelul preturi sa am un produs cu mai multe preturi s.a.m.d.
daca vrei iti trimit toata baza cu tot cu formularele in vb pt ca nu pot trece de pasul acesta  ...:death:

Am sa incerc sa explic...Structura, parca, e buna. cu conditia ca cimpul [produs] din tabelul preturi este de tip numeric ca si cimpul [ID] din tabelul produs. Acuma ai nevoie ca la selectarea produsului din lista cu "Produse" sa-ti arate preturile pentru produsul respectiv (adica toate inscrierile din tabelul Preturi care au cimpul [produs]= cu cimpul [ID] din tabelul produs). In "Form Design" selectezi prima lista in care vrei sa-ti apara lista de produse la properties (faci click dreapta -> Properties) la

--- pentru prima lista (o numesc List1) ----

> pagina "DATA"
  Row Source = select produs.ID, produs.produs from produs;
  Row Source Type=Table/Query;
  Bound To Column= 1

> pagina "FORMAT"

  Column Count = 2
  Column Widths = 0;

-- pentru a dowa lista (o numesc List2)  ----

> pagina "DATA"
  Row Source = select pret.produs, produs.pret from pret where pret.produs=Forms!frmProduse!List1.value;
       Mai sus in loc de frmProduse scrii denumirea formei pe care se afla aceste liste, si in loc de list1 scrii numele primei liste (in cazul meu e List1, denumirea control-ului se afla in fereastra Properties la pagina "Other" proprietatea Name)

  Row Source Type=Table/Query;
  Bound To Column= 1

> pagina "FORMAT"

  Column Count = 2
  Column Widths = 0;

---- Revenim la prima lista (list1). -----

> pagina "Event"
  On Click = list2.Requery

--------------
Daca pina la urma nimic nu se primeste - trimite baza.

#24
deCeNu

deCeNu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 11.12.2006
ok...incerc acum si sper sa mearga :peacefingers:

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate