Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 

Cresterea iepurilor

* * * - - 1 votes
  • Please log in to reply
1194 replies to this topic

#1081
cris1981

cris1981

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 22.10.2011
Din ce stiu nu aveti desfacere la noi in Romania ... in sine afacerea nu suna rau ... pe un forum de iepuri la un moment dat era un medic veterinar de prin zona Clujului care spunea ca detine angora urias , iar lana o trimite cu o firma de curierat in Turcia .
Chiar incerca sa stimuleze mai multi crescatori sa creasca rasa asta pentru lana , nu prea s-a infipt nimeni atuncia , mai departe nu stiu ce si cum a mai reusit omul pentru ca a disparut de pe acel forum ...
Daca mai gasesc ceva "urme" de la el  pe acel forum ,  incerc sa va dau mai multe informatii , ori mai degraba sa va pun in legatura cu dumnealui .

#1082
mirand

mirand

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 01.04.2016
Va multumesc foarte mult domnule criss1981. Am primit cadou doi iepuri, unul alb cu ochii rosii si unul gri spre marro cu ochi caprui...asemanator uriasului german...nu ma pricep...Nici proprietara nu stia prea multe, cu toate ca are 30 de iepuri...femeie de tara. I-am primit de Paste, pentru fiica mea si i-am oprit sa ii cresc, Le-am facut custi separate, sunt mascul si femela. Nu stiu ce varsta au...2luni maxim cred. O sa ii imperechez.... Apoi cautand informatii despre iepuri, mi-a venit ideea de a creste angora urias pentru lana. Am 1000mp curte -gradina unde o sa cultiv lucerna si eventual grau si porumb la pamantul de la camp. O pereche de pui de angora urias am gasit ...la pretul de 100 euro. O sa incerc sa cresc, imi plac, sper sa le mearga bine. Daca imi puteti spune ce vaccinuri trebuie la ei....si daca se pot face de mine sau neaparat de doctorul veterinar. Va multumesc si ma bucur ca mi-ati raspuns!

#1083
cris1981

cris1981

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 22.10.2011
Cu placere !
Vaccin le puteti face colo pe la doua luni jumate - trei luni , il puteti face d-voastra linistit , numai sa va rabde inima :)
Se face subcutanat in zona cefei sau la mijlocul spatelui ... ori unde va cade usor de facut sub piele .
Va recomand sa cautati vaccinul Pestorin Mormyx , sper sa mai gasiti la o singura doza ... daca nu veti fi nevoit sa cumparati minim 10 doze si sa folositi doar doua ... sau se poate intampla sa nu reusiti din prima si sa pierdeti vreo doza , asa ca poate fi un avantaj ca aveti ceva doze in plus , chiar daca  pretului este  mai mare pentru cele 10 doze ...
Am dat de urma medicului veterinar , daca doriti va pun prin mesaj privat linkul unde il puteti gasi , am vazut ca si acuma detine Angora Urias , are albumul actualizat pe 2016 .
Sa fim sanatosi !

#1084
mirand

mirand

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 01.04.2016
Va multumesc foarte mult informatii!!! Astept linkul in privat. Sanatate multa! :) Multumesc!


#1085
Cic_94

Cic_94

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 30.11.2013
Salutare! Ce parere aveti despre cresterea iepurilor in sistem free range... poate ceva pareri cum ar fi mai bine sa facem tarcul de la cei care au sau au vazut???
Va multumesc... astept idei.

#1086
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Astia sapa...sapa galerii, vizuini, sapa ca dementii.In plus, sunt prada pentru multe oratanii, de la pasari cand sunt mici la vulpi cand subt maricei...
Apoi free range, dincolo de fericire, inseamna energie irosita si carne ceva mai ferma, astea pot fi minusuri dar pit fi si plusuri, mici dar exista.
prima parte, aia cu sapatul, evadatul, pradatorii, tratamente sau boli...mi se pare cea relevanta.


Ps. Am avut, cand eram copil, un tarc in care traiau niste urecheati, ma jucam cu ei, nu era vorba de crestere economica...
Cu evadarile pe sub tarc si ros inclusiv rabitul a mai fost cum a fost dar ai dracu ei iepuri daca stateau in cotet...dormeau prin galerii, inclusiv sub...intr-o vara cand fatase o madama si dracii erau mitei, a venit o rapaiala d'aia de nu mai stii ce sa faci in 5 minute, de la bagat puii de la closca si pana la inchis usile pe la casa...era apa in curte de 10 cm cred, turna cu galeata...din 8 pui care deja misunau, deci nu erau orbeti, am ales vreo 3 vii, restul inecati, din aia 3 a sxapat unul, parca...de atunci eu unul n-am mai vrut iepurici si tot neamul, tataie si babele casei, au rasuflat usurati ca au scapat de belea.


#1087
Cic_94

Cic_94

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 30.11.2013
Zicea cineva cu care am vb ca el ar fi avut o data iepuri dar gardul il avea 50 de cm in pamant bagat si restul cat mai ramanea deasupra, cred ca vreo 150 cm, si nu ar fi avut probleme cu evadatul.
Acum nu stiu ce sa zic, stiu si eu ca sapa transee dar nu stiu cat de adanci. El zicea ca aproximativ jumatate de tarc il avea facut un cotet din blane fara podea, unde iepuroaicele isi faceau gaurile pentru fatare.
Cred ca in legatura cu ploaia ar merge pus mai mult pamant in tarc sa fie ceva mai ridicat decat nivelul din curte, in rest este bine stiut ca bolile si fatarile nu se pot controla...
Imi parea o idee cat de cat ok pentru a avea ceva carne de iepure pentru consumul familiei, fiind crescuti cu un minim de efort...
Ms pentru raspuns..

#1088
corsica

corsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,945
  • Înscris: 13.04.2007
Ce nu imi place mie in povestea asta este faza cu imperecherea: frate cu sora, tata cu fiica, mama cu fiu...

#1089
Cic_94

Cic_94

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 30.11.2013
Ideea era sa bagam 2-3 femele si un mascul, urmand ca dupa fatare cand femela intarca puii sa ii mutam in alt tarc pentru ingrasare pana sunt sacrificati, poate la timpul potrivit sa fie separati dupa sex atunci cand se pot deosebi.
Insemnand ca o sa se imperecheze doar cei care alegem noi sa ii oprim si sa ii tinem in tarcul principal...
Astept si alte idei.. Va multumesc!

As vrea mai mult sa vorbim despre ingradirea tarcului, cum putem face sa nu evadeze urechiatii, avand in vedere ca ei pot sapa daca facem un gard si nu il bagam in pamant si cumii putem feri iarna de zapada si eventual vara de soare...
O idee mi.a dat.o o cunostinta cu un fel de cotet din blane si fara podea chiar in tarcul lor...
Cu cat mai multe idei cu atat mai bine putem dezvolta ideea aceasta de free range la iepuri.
Multumesc!

#1090
adrianborcea

adrianborcea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 17.04.2013
Ca si idee pare ok,dar de la alea trei femele in loc sa intarci un 20 de pui la doua luni mai mult de 10-15 nu reusesti.Am avut un tarc de genu' si aveam peste zece fem,masculi aveam mai multi,ii scimbam la cateva zile in tarc,il scoteam il puneam in cusca individuala si altul in locul lui.Plus ca puii care traiau erau cam speriati,batuti si muscati.Nu toate femelele accepta convietuirea asta.Aveam un tarc cu fund de plasa pe pamant,si o groapa cam de un metru cu pasa doar pe pereti.Sa vezi bucurie cand au inceput lucru la trandafiri...cu dintii.La un moment dat fiind si mai mic am zis sa las puii masculi acolo,altfel ii separam,si sa vezi oute de iepuras prin tarc,la unii inca atarnau dupa ei,infectii,coccidioze si altele.Femelele numai
muscaturi si rani.Care al cui era nici ei nu stiau si nici eu...Cert e ca masculul matur avea grija sa elimine concurenta,ca erau fii lui sau nu.Avantajul e ca ii hranesti la grmada.In rest nu ai prea mult cuntrol,asa vad eu acum chestia asta.Eventual sa ii cresti pe cei intarcati la comun intr-un tarc,dar daca sunt amestecati baieti cu fete trebuie taiati pana in 4 luni altfel o sa ai multi embrioni pt ceaun.Plus ca baietii toti or sa isi doreasca fiecare in parte sa fie sef,iarasi batai etc.Ai putea sa ii castrezi sa ii poti tine la un loc.Totusi sunt de parere ca fiecare cu p...da masii e cel mai bine.Plus ca la aglomeratie tinuti pe pamant,ciment sau orice nu permite scurgerea o sa apara multe necazuri,prima belea-coccidioza dar cand o observi la unul urmeaza si altii,destui sau toti in zilele urmatoare si finalul este ca or sa moara un pic.De aia in ferme se insista pe plasa de la podea,plus contolul tuturor factorilor.Stiu multi oameni foarte entuziasti,am luat,fac,dreg si cand colo la un an se jucau tot cu catelu.Mancarea la fel,multe pareri,de obicei ce merge la mine la chirnogi nu merge si la Covasna,mediul,temp umiditatea si cel mai important rasa,sau mai bine zis cat de sensibilizati au fost in trecut,ei ca si animale de catre crescator,fara voia lui,doar din dorinta de a le face bine.Acum ii am fiecare in cusca  lui,mascul,femela,sau tineret peste 3-4 luni.Cand cresc de mici doi masculi sau 2 femele in aceeasi cusca e posibil sa convietuiasca bine,dar de obicei nu.La fel cand ii intarc,cati au fost la aceeasi mama ii pun in aceeasi  cusca daca nu am loc,de obicei maxim4 ,acum am injumatatit custile si pun cate 2.Mancarea aceeasi cu cea de la mama macar o saptamana,ca a fost fan sau iarba,sau ma rog.Gata ca ma doare destu' de la scris.Sa ai spor oricum ai alege!

#1091
cat1

cat1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 375
  • Înscris: 08.06.2010
Am ținut si eu o perioada asa .
In general numai tineret dar si asa după 4 luni se mușcau.
Masculii îi castram si nu mai avem probleme cu ei .
Niciodată nu am putut sa tin mai multe femele mature la un loc,pur si simplu se omoară.
Am lăsat să fete una in vizuina si a fost un chin sa mai prind puii aia.
Am săpat după ei până am dat de fundul găurii.
Se sălbăticiseră in ultimul hal.

#1092
Cic_94

Cic_94

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 30.11.2013
Deci nu este o idee prea buna tinerea in tarc...
Alta intrebare pentru crescatorii de urechiati de rasa, am inteles ca o incrucisare intre mascul urias german si femela californian este foarte ok pentru a iesii pui cu o crestera buna buni de sacrificat... este o idee buna?
Sau alte idei ccu incrucisari bune, strict pentru a asigura carne de iepure pentru familie...

#1093
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
Mascul neo si femela californian.

#1094
cris1981

cris1981

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 22.10.2011

View Postmirand, on 30 mai 2016 - 10:14, said:

Va multumesc foarte mult informatii!!! Astept linkul in privat. Sanatate multa! Posted Image Multumesc!

Aveti linkul in mesaj privat , l-am trimis de mult timp ... la mine apare ca fiind necitit Posted Image .

#1095
PetreBabanu

PetreBabanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.09.2010
Buna ziua!
Am citit acest topic de la prima pagina pana la ultima. Multe informatii utile, va multumesc.
De la un cadou super dragalas, o iepurasa cat o vrabie, am ajuns sa imi doresc sa cresc mai multi iepuri. Dupa acest cadou, am mai primit, tot cadou, un belgian si un cap de leu, Drept urmare m-am apucat de construit custi si adapost. Cand va fi gata voi pune foto.
   Iepurasa mica are acum un an si e gestanta. Cam pe 15 iulie ar trebui sa fete. Numai ca nu stiu ce iepure este, ma poate dumiri cineva?

Attached Files


Edited by PetreBabanu, 07 July 2016 - 08:40.


#1096
cris1981

cris1981

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 22.10.2011
Este un iepure comun , pentru ca in primul rand nu-i stim provenienta genetica , dar ca si aspect pare ca are origini din rasa Olandeza , oricum ii foarte frumoasa , sa aveti bafta de ea !
Aveti grija ca iepurii astia produc in multe cazuri dependenta ... Posted Image .
Ca si sfat de viitor , incercati sa nu mai dati la monta femele sa va fete vara , colo in toamna cand se racoreste , prin iarna daca aveti conditii bune , si primavara pana prin luna mai sa fie ultima fatare , lunile de vara sa fie in repaus , veti avea rezultate mult mai bune Posted Image .
Spor la iepurit !

#1097
PetreBabanu

PetreBabanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.09.2010
Multumesc cris1981!
   Iata cateva foto cu noile mele custi. Dimensiuni, aproximative: 1000 x 700 x 600. Materiale: structura din cornier, prifil T si brad, podele din fag, frontal am pus plasa plasticata de 1 mm cu ochiuri de 15 x 15 mm, hranitoarele pentru cereale home made din tabla de aluminiu.
   In ultimele doua foto sunt cei doi locatari ai custilor.

Attached Files



#1098
cris1981

cris1981

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 22.10.2011
Custi spatioase si elegante ati facut , dar observ o eroare de fabricatie , nu ati facut la etajele superioare al doilea pod (sau cel putin eu nu observ din poze ) toata urina de la cei de sus se v-a scurge peste cei din jos .
Inca un sfat , hranitorile pentru fan sa le mai indesati intre rosturi , din ce vad eu sunt din panouri de gard si rosturile sunt largi la alea , vor face risipa mare... iar cand veti avea pui se vor urca numai in hranitori si acolo isi vor face toate treburile ...
Hranitorile de cereale super , felicitari !

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate